Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 2. 1. 2007 13:35

nettyk
♥------
Místo: Praha

Nevím co se vztahem..

Ahoj, je mi 24 a mám skoro čtyři roky přítele o pár let staršího. Žijeme spolu. Nikdy jsem nebyla nějak bláznivě zamilovaná. Prostě to začlo jako, že by to mohlo vyjít a našla jsem skvělého partnera a přítele. A jsme tak nějak vnitřně spojení, až jsem si myslela, že si takové štěstí nezasloužím. Občas se neshodneme a máme chyby, to je jasné.  Nedávno jsem poznala jednoho kluka. Viděla jsem ho jen dvakrát, je to kamarád kamarádů. Když jsme se viděli poprvé tak jsem si všimla, jak se tak potichu ptal toho společného kamaráda, zda já patřím k tomu B(můj přítel). A pak, ani teď nedávno co jsem zase byla ve společnosti, kde byl i on, jsme si sebe navzájem moc nevšímali, prostě zábava mezi všema, takže bych řekla, že jsem pro něj normální nezajímavá holka jednoho kluka. Sice jsme se na sebe občas usmáli, ale to nic neznamená. No a dostala jsem od něj novoroční pusu, jako každá kamarádka, ale nemůžu na to zapomenout, jak tím pootevřeným rtem vzal můj a připadám si teď jako hloupá puberťačka. Pořád na něj myslím a on skoro neví, že existuju. Jenže já nevím co se se mnou děje…si tajně přeji, aby si můj přítel našel někoho jiného a opustil mě, pak si nadávám, že si nevážím toho co mám, zvlášť když mi včera řekl, že jsem pro něj ta pravá a čím déle je se mnou, tím více se mnou chce být. A já nevím jestli to co k němu cítím je skutečná láska, nebo je to už jen na úrovni důvěrného přátelství. Jestli bych radši teď neměla být sama, asi chci poznat i někoho jiného, chci aby se o mě někdo zajímal, ale zároveň vím, že s nynějším přítelem bych dokázala být spokojená ještě mnoho let. A neumím si představit, že ho opustím. Nechci mu ubližovat, mám jen špatné myšlenky a v hlavě zmatek. A taky jsem včera napsala básničku asi po čtyřech letech, smutnou a bezmocnou…tak jako dřív, když jsem se plácala sama a osamělá….Teď když jsem si to po sobě přečetla mi to opravdu příjde hloupé,ale já to nemám komu říct a občas se svěřit potřebuji. dík

Není tady

#2 2. 1. 2007 14:33

Jiněnka
♥♥♥♥---

Re: Nevím co se vztahem..

Ahoj Nettynko, možná jsi měla svůj příspěvek napsat spíš na Psychologickou, protože tam chodí víc lidí a je pravděpodobnější, že Ti jich víc poradí... Já Ti bohužel poradit neumím, i když jsem tohle taky pře necelými třemi lety prožila... Od toho hodného, co by mi snesl modré z nebe ale necítíla jsem k němu vzrušení, jsem utekla k tomu, který mě přitahoval sebou samým i něčím novým... S tím druhým jsem stále, ale zrovna prožívám období kdy se ptám, jestli mi to za to stálo a zjišťuju, jak jsem neuměla docenit lásku toho prvního...  Až to nějak dopadne a budu znát odpověď, vyřeším asi nejsložitější otázku svého dosavadního života. Jen přeju hodně štěstí při rozhodování.

Když už člověk jednou je, tak má koukat aby byl!

Není tady

#3 2. 1. 2007 21:41

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Prostě ses zamilovala. A zamilování by mělo člověka povznášet, ne deptat. Nad čím se soužíš? Prostě si řekni: Potkala jsem fajn kluka, co se mi líbil. Setkání s ním mě obohatilo. Vzpomínám na ně ráda. Taky jsme se mohli minout a já bych ho nepoznala. Mám fajn vztah s mužem, se kterým žiju. Někdo nemá ani jedno z toho, co já. Měj dobrou náladu, nedělej žádná rozhodnutí. Ty máš plnou hlavu cizího člověka a on o tom neví. Proto bys udělala tu úplně největší hloupost, kdybys teď od přítele odešla. Asi bys pak zůstala sama. Taky uděláš hloupost, když budeš toho druhého nějak kontaktovat. On ví, že jsi přítelkyně jiného. Pokud mu za to budeš stát, najde si Tě sám. A až si Tě najde, a řekne Ti, já Tě chci poznat, líbíš se mi, pak se rozhoduj, jestli půjdeš za nejistotou nového vztahu, nebo jestli zůstaneš tam, kde jsi. Nedělej vůbec nic. Protože bys mohla neuváženým činem ztratit oba dva. Nového, kterého ještě nemáš a ani nevíš, zda Tě mít chce. A starého, kterého nevíš, zda si máš nechat.  Někde jsem četla, že žena si má zvolit muže, který stojí o ni. Ne toho, o kterého stojí ona. Něco moudra v tom asi bude...!

Není tady

#4 3. 1. 2007 5:04

Ferda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: originalne Olomouc,nyni USA

take jsem neco podobneho prozila(cca jeden tyden)...teda ani pusa neprobehla..bylo to jen takove okouzleni....ale to s city umi pekne zamavat!!!
a jak si nadavam ze jsem jen na nej mohla myslet...mam super manzu!!!! vim ze by to nestalo za to! city dokazou cloveku hodne zamotat hlavinku!!! dej tomu cas,nedelej zavery,bud to prejde nebo ne...nikdo nezna budoucnost,uvidis sama co ti prinese!
ale tve pocity chapu...

Není tady

#5 3. 1. 2007 10:13

french_vanilla
♥♥-----

ahoj, ono je to těžké, když píšeš, že jsi nikdy nebyla bůhvíjak zamilovaná. já myslím, že to potřebuje zažít každý člověk. když to nezažije, bude pořád myslet na to, jaký by to bylo kdyby...neříkám, že máš přítele opustit. rozhodnout se musíš sama. jen si myslím, že je škoda v životě nepoznat bláznivou lásku. já mám přítele také skoro 4 roky. prošli jsme si obdobím bláznovství a teď cítím hlubokou lásku, i když taky občas vyvádím lotrovinky. život je hrozně krátkej, podle mě se má užívat, chovat se stále jen racionálně nejde, spíš zodpovědně a s respektem k partnerovi. musíme umět žít, užívat si i odpouštět. přítele bych nevyměnila za nic, ale to neznamená, že se mi někdy nesplaší hormony a já si nepředstavím jaký by to bylo s jiným chlapem. to je dle mýho normální. na druhou stranu vím, že on je moje láska, že jsem si ho vybrala a zamilovala se do něj hned první den, co jsem ho viděla :-) a protože vím, jakej to byl nádhernej pocit, přála bych ho každému. v 50 bude pozdě na to říkat si, že jsi nikdy nebyla zamilovaná a neposlechla svoje srdce. Zato důvěrného přátelství si po 20 letech manželství užiješ dosyta.

Není tady

#6 2. 5. 2007 14:18

Esperance
♥♥-----
Místo: Brno

Ahoj,

při čtení svého článku jsem nabyla dojmu, že se trestáš, že jsi na sebe moc přísná... Ale své city neovlivníš, tak to není tvoje chyba, co se děje.

Se svým přítelem jsi už delší dobu, tak je normální,že začneš toužit po někom jiném, koho ještě neznáš, kdo tě vyzývá, abys ho líp poznala. Zavání to dobrodružstvím, sexappealem a přitažlivostí (taky do dobře znám - v období klidu přijde vlna vzrušení)

Zrovna včera jsme se bavily s kamarádkou o nevěře a shodly jsme se, že nevěra není fyzická - s někým se vyspat nebo líbat, když do toho člověk nedává vůbec city a druhého bere jako kus masa, na druhou stranu, tak psychická, když se člověk zamiluje do druhého, to už může vztah reálněji ohrozit.

Já na tvém místě: bych tomu nechala volný průběh, uvidíš, hlavně nedělej nic zbrkle, nebo, jestli ti to situace dovoluje, vypadni někam sama, bez přítele - na delší dovolenou, práci v zahraničí nebo kamkoliv, kde si můžeš myšlenky urovnat. Chce to čas, a až si ho dopřeješ, bude ti všechno jasnější... Nevím, jakého názoru je tvůj přítel, ale možná trochu zvolnit, naordinovat volný vztah? Protože jestliže oba vyznávají filozofii volného vztahu a občas si "ulítnou" s někým jiným, tak to ten vztah posiluje a oba jsou spokojenější, ale jen za předpokladu, že to skutenčně objema takhle vyhovuje (jestli ne, tak jeden z nich trpí)

Každý člověk vždycky potká toho, koho právě potřebuje. Správní partneři se najdou...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí