Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#101 8. 1. 2007 23:07

Pandorraa
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Re: Poprava Saddáma Husajna

Julo,

ty skutecne nevis, jaky je rozdil mezi najemnym zabijakem a katem???
Nu to mne tedy..... vlastne ani neprekvapujes. Jen by mne zajimalo, zda stejny "postoj"  mas i k celemu Staremu zakonu....

Co je dovoleno bohovi, není dovoleno volovi.

Pomluvy vymýšlejí závistivci, šíří je blbci a věří jim jen idioti.

Není tady

#102 9. 1. 2007 9:10

Nick3594
Host

Julo, Backy přesně vystihl to, co jsem měla na mysli.

#103 10. 1. 2007 23:50

tora
♥♥♥♥---

Všechny zdravím, konečně mám spravené PC, takže jsem opět zde smile

.... vy jste se tu ale rozjeli smile .... , ale to je dobře smile

Jinak můj názor je prostý, dokonce jsme měli doma diskusi, náš velký táta a synáček vyslovili souhlas, já rozhodně nesouhlasím .... to video z popravy bylo šílený, ono mrtvé tělo ještě šílenější .... chápu, že oběti onoho násilí k němu cítí nenávist, ale mám obdobný názor, jako Lueta, těžkej žalář na něj ... ať něco tomuto světu dá, jeho práce mohla nést nakonec užitek, takto ho polovina bude uctívat a té druhé, jeho smrt stejně nepomůže.

Lvice, víš u tvé myšlenky souhlasu s popravou, ale nebýt katem .... vnímám to, jako když emoce předběhne rozum .... neber to prosím nějak urážlivě, ale v tom případě by platilo i
souhlasím s krádeží, ale nekradu .... souhlasím s týráním, ale netýrám .... a to uznej, to nejde ...
pak se tedy opět přikláním k Luetce ... zkrátka to asi vidíme stejně .... a ano, ty máš právo vidět to ze své strany smile.

Když jsme o tom doma diskutovali, říkala jsem, že ta poprava je dle mne stejná vražda ... všichni argumentovali, že ne, to je trest .... , ale přiznejme si, po shlédnutí videa, které bylo natočetno tajně .... ach ano, byl to jen akt pomsty, který byl na stejné úrovni, jako vražda ... a klobouk dolů před tím, kdo tam řekl onu větu " nechte toho, vždyť ten člověk bude za chvíli mrtvý" .... víš, myslím, že to byl asi jediný, který to vnímal jako trest ...  osobně to tak nevnímám a vybavuje se mi věta z jednoho filmu , že smrt je jen začátek a v tom případě je mi Sadáma opravdu líto ...

Není tady

#104 11. 1. 2007 9:07

Nick3594
Host

Tora, už mě skutečně unavuje, když řeknu svůj názor, tak to jsou nejprve emoce a ne mozek. Když má někdo jiný názor, jsou to nejprve emoce. Promiň, ale mě osobně to přijde hloupé, bez urážky.
Nezlob se, ale ten člověk si smrt zasloužil a pro mnoho lidí je tento konec vzorový - jako v pohádce - zlo bylo potrestáno. Zeptám se, ty bys ho osobně poslala do těžkého žaláře bez mrknutí oka? Takže se také stáváš soudcem. Bible praví: Nesuď, abys nebyl souzen. Toro, promiň, ale my všichni tady, ať už jakýmkoliv způsobem jseme ho ODSOUDILI. Forma trestu už je jen podružný detail. Říkáš poprava ne, ale pokud za nelidských podmínek v žaláři zemře, tak to je v pořádku. Promiň, ale mě to přijde totéž, stále mezi tím nevidím rozdíl.

Upravil(a) lvice (11. 1. 2007 9:09)

#105 11. 1. 2007 9:49

tora
♥♥♥♥---

Milá lvice, tak jako ty, i já mám právo na svůj názor a pokud by jsi můj příspěvek četla bez oněch emocí, zajisté by jsi si všimla, že jsem napsala, že na něj máš právo.
¨
A s těžkým žalářem problém opravdu nemám, domnívám se, že lze uzavřít jedince do žaláře, kde vykonávají těžkou práci a zároveň lze zajistit to, aby tam jak ty píšeš nezemřel .... smrt zkrátka přijde, jen by neměla být násilná .... jde asi o onen pojem těžká práce, nelidské podmínky apod.  Domnívám se, že jde jen o úhel pohledu, neb pro někoho to může být i rubání dřeva v lese, což spousta lidí činí normálně a problém z toho nemá .... nemusíme si přece pod pojmem těžký žalář představit spoutané trestance okovy a trápení hladem  ....  věř mi, spustě lidí by i stačilo, kdyby měli pobíhat jako číšník v restauraci, či celý den vařit v kuchyni ... umývat okna apod. Proto se domnívám, že žalář je řešení, jen ho opět zkrátka vidím jinak než ty .... ale to nezměníme a myslím, že je to tak v pořádku smile

Není tady

#106 11. 1. 2007 10:17

Nick3594
Host

Milá Toro, samozřejmě jsem si toho všimla smile A samozřejmě že máš právo na svůj názor smile. A četla jsem ho bez oněch emocí, které mi podsouváš. Jen si myslím, že mám právo stejně jako ty se k tomu vyjádřit, diskutovat a nesouhlasit smile. A také nikomu nepodsouvám, máš právo na jiný názor, ale pokud ho máš, nejprve zapojuješ emoce a pak mozek......
Mnoha lidem by nestačilo, že dělá číšníka a rozhodne-li se někdo dělat v lese, je to proto, že je to jeho rozhodnutní a ne rozhodnutí někoho jiného. Asi bys lidi moc nepotěšila, kdybys ho poslala do žaláře s barevnou televizí big_smile.
Takže se připojuji k Tvým mužským big_smile.

#107 11. 1. 2007 10:21

tora
♥♥♥♥---

.... jak jinak milá lvice .... ti moji dva lvi by z tebe měli ohromnou radost smile

PS: o barevné televizi jsem nepsala smile   ..... ten můj lev by mi jistě odvětil .... a nedá pokoj baba jedna a nedá smile , ale to víš, to ten blíženecký rarášek si svéhlavě mele svou smile   

hezkej den smile

Není tady

#108 11. 1. 2007 10:48

Nick3594
Host

Byla by to přímo lví smečka big_smile. A ten hrdý lvíček diblík říká nedej se nedej se big_smile. pussa Tobě taky pussa!

#109 11. 1. 2007 11:27

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Moc se mi líbil názor, že na formě trestu nezáleží big_smile By mě zajímalo, co byste si pro sebe jako trest vybraly? wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#110 11. 1. 2007 14:38

Nick3594
Host

Jéjda Kaliku, zbytek života bez sladkostí lol? Hrůza grater

#111 11. 1. 2007 14:41

BB
♥♥♥♥♥♥-

KALIK napsal(a):

Moc se mi líbil názor, že na formě trestu nezáleží big_smile By mě zajímalo, co byste si pro sebe jako trest vybraly? wink

Teda pro mě osobně má trest výchovný charakter : pokud někoho za něco potrestám, tak chci aby se polepšil. Když ho potřestám smrtí, tak to celé ztrácí význam ....

BB

Není tady

#112 11. 1. 2007 14:57

Nick3594
Host

BB, kukaj, spousta lidí vyleze z kriminálu a šup a jedou v tom nanovo. Hm, tak ten výchovný charakter nějak pokulhává hmm.

Víš Kaliku, pokud to vezmu z lidského úhlu pohledu naší společnosti, tak samozřejmě druh trestu není fuk big_smile. To jsem nadnesla. big_smile
Z hlediska člověčenského na této planetě to není jedno. Jenže víš co, vem si, někoho přejedeš, a dle našich zákonů tě šoupnou za mříže, při tom se vůbec nebere v úvahy mraky souvisejích věcí. Někdo někoho napadne, ty mu přispěcháš na pomoc a už tě soudí jako zlotřilce - viz Maxa, Opočenský. Tak kde je tedy ta pravda a správná odplata?
Ale jsme na duchovním a pokud to beru z duchovního úhlu pohledu, tak je mi jedno forma trestu. Co vlastně tedy znamená Uhodí-li tě někdo, nastav druhou tvář, Nesuď, abys nebyl souzen, jak je to tedy?
Krapánek jsem od Husajna utekla, ale snad to nevadí big_smile.

Upravil(a) lvice (11. 1. 2007 14:59)

#113 11. 1. 2007 14:59

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

KALIK napsal(a):

Tahle otázka mě velmi zaujala. Odpovědět je obtížnější než se zprvu zdá, dlouho jsem tu nad tím přemýšlela.
Určitě platí na každého jiný metr, na každého jiný trest.

Pro mě osobně by asi nejtěžší trest byl dlouhodobý pocit bezmoci a beznaděje a nedostatek energie to změnit, a zároveń nemožnost využít to ke klidu.  Možná nějaká dlouhotrvající nemoc, kdy ti je blbě, zbytečná smrt někoho hodně blízkého nebo něco podobného. Těžko říct. Blbě se mi přemýšlí o špatných scénářích.

Žalář může stále ještě poskytnout dotyčnému klid pro rozjímání a smrt svým způsobem vysvobození z útrap tohoto života. Trest je opravdu velmi relativní a ideální by bylo ho ušít dotyčnému přímo na tělo.

Není tady

#114 11. 1. 2007 17:46

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

BB, kukaj, spousta lidí vyleze z kriminálu a šup a jedou v tom nanovo. Hm, tak ten výchovný charakter nějak pokulhává hmm.

Pokulhává, protože vylezou. Kdyby je nepustili, nejeli by v tom. Byl by klid. A odstrašující příklad pro druhé.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

#115 11. 1. 2007 19:01

julo
♥♥♥----

backy007 - ja viem, že to lvice myslela dobre smile Napísal som to preto, aby sme sa aj hlbšie zamysleli na niektorými vecami - odsúdiť človeka je ľahké, ale ako je na tom potom sudca, ako sú na tom tí, ktorí väzňa strážia v cele smrti, tí, ktorí ho vedú na popravu, tí, ktorí ho povedzme priväzujú na elektrickú stoličku (v Amerike), tí, ktorí mu spútavajú ruky, tí, ktorí mu zaväzujú oči... a napokon kat, ktorý mu vezme (akým právom?) život.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#116 12. 1. 2007 10:34

BB
♥♥♥♥♥♥-

Salvator napsal(a):

lvice napsal(a):

Pokulhává, protože vylezou. Kdyby je nepustili, nejeli by v tom. Byl by klid. A odstrašující příklad pro druhé.

No jo, ale kdo je vychovává ????  Já neberu věznici jako trest ..... je to spíš přechodná izolace škodičů ... mezi ostaními naberou další zkušenosti , kontakty .. a zařadí se do společnosti, která je bere takové jací jsou .... ostatní společnost je většinou vyšťouchá ze svého středu ... málokdo má to štěstí, že najde takovou společnost  a práci jako pan Liška z Ulice, že....

BB

Není tady

#117 16. 1. 2007 17:15

saaarka
♥♥-----
Místo: Praha

KALIK napsal(a):

Já jsem proto, aby i s Husajnem se zacházelo lidsky a s popravou nesouhlasím. Oč jsme lepší než on, když si přejeme jeho smrt?

Četl jsem o tom krásný článek, kdy autor poukazoval na to, že naprostá vetšina lidí souhlasí s popravou Husajna, ale už nikoho třeba nezajímá a takhle nesoudí třeba komunisty, kteří dělali něco obdobného. Na komunisty se jaksi zapomnělo a Husajn díky propagandě šel na popravu. Je tohleto spravedlnost? Není to trošku pokřivené posuzování?

Kalik, popravde, neverila jsem, ze s Tebou nekdy budu souhlasit:-)) No stalo se :-)

Není tady

#118 17. 1. 2007 8:09

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

saaarko, tak to je se mnou něco špatně, když se mnou souhlasíš wink

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí