Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#76 4. 1. 2007 15:02

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Re: Poprava Saddáma Husajna

lvice napsal(a):

Lueto, já bych také raději žila na jiném stupni vývoje, ale nadarmo nejsme tady a teď, že wink?

Ale svými názory a myšlenkami se buď zabrzdíme, nebo budeme posunovat dál. Protože jak víme, myšlenka je silná energie. Nevím, jestli je dobrá energie přát komukoliv smrt. KOMUKOLIV.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#77 4. 1. 2007 15:05

Nick3594
Host

Lueto, je rozdíl přát někomu smrt nebo pouze souhlasit s popravou.

#78 4. 1. 2007 15:06

lueta
♥♥♥♥♥♥-

lvice napsal(a):

Lueto, je rozdíl přát někomu smrt nebo pouze souhlasit s popravou.

Není

Není tady

#79 4. 1. 2007 15:09

Nick3594
Host

Nesouhlasím.

#80 4. 1. 2007 15:22

Hannah
♥♥♥♥♥--

A co říkáte rozsudku smrti v zemi zmítané občanskou válkou a obsazené cizími vojsky?

Upravil(a) Hannah (4. 1. 2007 16:39)

Není tady

#81 4. 1. 2007 16:09

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Han, nerozumím ???

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#82 4. 1. 2007 17:50

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Majkafa, myslím si, že Saddám Husajn (ako aj mhohí iní jemu podobní) bol produktom nejakej Spoločnej mysle ľudstva... obrovské množstvo ľudí verilo, že príde nejaký Antikrist, niekto, kto bude rozsievať Smrť a bojovať proti ľuďským dušiam a svojou vierou si ho vytvorili a privolali... teraz si mnohí povedia, že to nebol ten pravý a vytvoria iného... Človek vždy dostane to, čomu verí... my poďme veriť niečomu optimistickejšiemu... wink

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#83 5. 1. 2007 8:41

Nick3594
Host

Lásce a světlu hjarta

#84 5. 1. 2007 9:18

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hlavně sobě!!!!

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#85 5. 1. 2007 9:18

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Souhlasím! Lásce, světlu, pozitivnímu myšlení , přání všeho dobra bez úmyslů na zákeřné vraždění. Howg.

Není tady

#86 5. 1. 2007 11:04

BB
♥♥♥♥♥♥-

No, tak jsem se početla tady těmi různorodými příspěvky ...... a musím se přidat k těm, kteří nesouhlasí s trestem smrti. Ani masovým vrahům. Myslím, že na tyhle lidi je potřeba se dívat jako na nemocné, kterým něco v mozku chybí ...... Měla jsem kamošku, ta má syna a ten klidně bez zábran vzal klacík a vypíchl morčeti oči a koukal, co to se zvířetem udělá, pak hodil jezevčíka z okna a koukal, jak se dole rozplácne, pak šel a vytloukl všechna okna v přízemí paneláku ...atd. atd........ vím, že je to hrozné,  museli ho dát do ústavu, protože čekali miminko a báli se že by mohl ublížit .... je to už hodně let a  tenhle člověk žije v ústavu ..... ale měli ho radši zabít ? Myslím si, že duševní choroby mají tisíce stupňů a už to, že někdo dokáže druhému ublížit je chyba. Asi bych to řešila tak, že bych tyhle ubližující izolovala aby v tom nemohli pokračovat ..... ale zabít je........  na to myslím, nemáme právo .......

BB

Není tady

#87 5. 1. 2007 23:21

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Já osobně jsem proti trestu smrti, protože mám pocit, že tímto se dostáváme na stejnou úroveň jako ti, kterým je trest určen. ALE: nejsem si jistá, jestli by můj postoj byl stejný i v případě, že by mi někdo zabil někoho blízkého a dostal pár let (jak se to někdy stává). U Saddáma si myslím, že pro něj byl trest smrti vysvobozením, myslím, že si zasloužil být až do smrti v tom nejšpinavějším vězení. Všichni lidé jeho typu by tak měli skončit, protože pokud je někdo zprovodí ze světa, mohou se stát pro "své" lidi mučedníky a pak jsou nebezpeční i po své smrti.
BB - Tvůj příspěvek je dost děsivý.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#88 8. 1. 2007 10:27

Nick3594
Host

Když tak o tom přemýšlím, jaký je rozdíl mezi trestem smrti a doživotními pracemi nebo život v nejšpinavějším vězení? V každém případě se stáváme soudci cizího života a osudu a rozhodujeme o něm. Máme na to právo?

Četla jsem tady hromadu duchovních odpovědí, brát život ne. Ale bez jakýchkoliv skrupulí ho vrazíte do špinavého vězení nebo na doživotní práce. Hm.....

#89 8. 1. 2007 10:34

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

smile Práca šľachtí... smile

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#90 8. 1. 2007 10:47

backy007
♥♥♥♥♥--

lvice,
a nie je to najlepšie práve pre daného človeka? Nebude mať moc, práve naopak, bude bezmocný a takpovediac v súžení, čo by ho mohlo očistiť.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#91 8. 1. 2007 11:13

lueta
♥♥♥♥♥♥-

Přesně jak napsal Marek. Práce šlechtí člověka. Co šlechtí toho, kdo přeje jiným smrt? Akorát se tak dostává na jeho úroveň.

Není tady

#92 8. 1. 2007 11:57

Nick3594
Host

Práce šlechtí člověka, pokud ji dělá rád, s chutí a protože sám chce. A ne proto, že ho někdo jiný odsoudí, aby ji dělal. Nevšimla jsem si, že by takdy někdo přál někomu smrt. Zase tady někdo čte mezi řádky......dumbom

Upravil(a) lvice (8. 1. 2007 11:58)

#93 8. 1. 2007 13:55

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Ale lvice, ten člověk byl přeci zločinec a za zločin by se  měli lidé trestat. Společnost má právo trestat zločince. Kdyby si mohl každý dělat co chtěl, vládla by tu anarcie a když právo, tak pouze právo silnějšího. Jen si nejsem jistá, že trest by měl být absolutní (trest smrti). To asi ne, i když opravdu si myslím, že trest smrti nebyl zrovna pro Saddáma tím nejhorším.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#94 8. 1. 2007 14:25

Fatima
♥♥♥♥♥--

Mně přojde docela hrozné, že jej popravili v den jednoho z největších muslmských svátků. Je to jako popravit u nás někoho 24.12.... možná ještě s tím rozdílem, že pro spoustu z nás už ani tento den nemá význam, zatímco Eid - ten svátek, který jsem zmínila - má velký význam pro celý muslimský svět. Dokonce jsou muslimové, kteří věří, že ten, kdo zemře v den Eidu, se stane "svatým" a putuje rovnou do ráje.
Tedy pro stoupence Saddáma je to vlastně skvělé, protože tím, že zemřel v den, ve který zemřel, se z něj stal mučedník.

Poprava oběšením se m zdá obuvlášť krutá, Saddám si příl být zastřelen, což má ovšem v muslimském světě taky nádech mučednicé smrti a proto byl oběšen.

Na jednu stranu mi přijde docela hrozné promítat obrázky z popravy v televizi, na druhou stranu to byl asi jediný způsob, jak ukázat světu, že Saddám je skutečně mrtev.

Mně nejvíc šokovalo, že tento člověk před svou smrtí pronesl šahádu - muslimské vyznání víry v jediného Boha a jeho Proroka Muhammada. Tento člověk se dovolával Boha... fuj fuj fuj. To byl pro mně největší důkaz toho, že si vůbec neuvědomuje, co vlastně spáchal, protože pokud by\ si toho byl vděm, slovo Alláh by z pusy nemohl vypustit.

Ale stejně jako vy, když jsem ho viděla stát před tou smyčkou... bylo mi ho líto, protože to musí být strašný pocit vědět, že se za chvíli budu houpat na laně jako králík.

Není tady

#95 8. 1. 2007 14:42

commex
♥♥♥----
Místo: Ostrava

Je to myslím relativní.....
Sadám byl určitě duševně nemocný....Už jen tím,že,ač neznám korán,nebo jaké náboženství Sadám vyznával,nemyslím si,že je Boží,někoho zabíjet jen proto,že má jinou víru,než ten,kdo pro svou víru zabíjí....A Sadám zabil,nebo nechal zabít spoustu lidí...Nemohl očekávat pro sebe určitě nic jiného,než to,čeho se sám dopustil....Nemyslím si,že by se mělo tohle odpouštět....Myslím si,že si tohle Sadám zasloužil a víc jej potrestat už asi nelze.....dumbom

Není tady

#96 8. 1. 2007 15:57

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Já myslím, že Saddámovi bylo úplně jedno, že ho oběsili.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#97 8. 1. 2007 16:08

Nick3594
Host

Judyno, přečti si moje příspěvky od začátku smile wink.

#98 8. 1. 2007 16:24

backy007
♥♥♥♥♥--

Fatima,
to vážne? va Super, takže to sa len dala teroristom do rúk ďalšia pripomienka. Už len to chýbalo.

commex,
vážne nejde? Koľko ľudí si sťažuje, že by boli radšej mŕtvi?

Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#99 8. 1. 2007 17:51

julo
♥♥♥----

lvice - napísali ste "Práce šlechtí člověka, pokud ji dělá rád, s chutí a protože sám chce. " Aj kat môže mať svoju prácu rád, vykonávať ju s chuťou pretože to sám chce. Aj jeho potom takáto práca šľachtí? A aký je potom rozdiel medzi ním a vrahom, ktorý sa vraždami živí, teda je to jeho práca, ktorú robí rád, s chuťou... Aj on je šľachetný?

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#100 8. 1. 2007 22:25

backy007
♥♥♥♥♥--

julo,
lvice mala myslím na mysli to, že práca môže človeka šlachtiť iba za daných podmienok a že by teda Saddámovi nepomohla. Ale čisto medzi nami, nie je to také ľahké, keď sa tá práca dotýka iných ľudí...

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí