|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Eva36 napsal(a):
lueta: CD je moc pěkný, takový...jak to napsat....když tě něco dobře naladí...nalazovací ?
.... to asi není správný slovo, ale naladit umí dobře ... užívám ho často
To su taká ščasná ! 
Není tady
Víte, co mě včera při přemýšlení o popravě Husajna napadlo? Možná je to hloupé, nesmyslné, ale napadlo mě, jak činy Husajnovy, mé i ostatních vtěsnat do příběhu o Malinké Duši? Mnozí z vás ho jistě četli, ale dávám ho sem znovu. Jak pochopit to, co je v příběhu na konci, že nám Bůh poslal samé anděly? A jak to souvisí s božími mlýny? Proč mají boží mlýny k někomu domlít, když nám ho měl poslat Bůh, aby nás něčemu naučil a proč pak má být za to trestán? Podle příběhu neexistuje nikdo, komu je třeba odpustit, bůh vše udělal dokonalé. Ani nám není podle tohoto příběhu třeba odpustit, i když jsme se na jiných provinili. Přestala jsem v tom mít "jasno". 
____________________________________________________________________________________________
"Ano", souhlasil Bůh. "můžeš být tím vším, nebo jakoukoli částí jedinečného, kterou si přeješ být, a to kdykoliv. To je to, co znamená být Světlem."
"Už vím, čím chci být", vyhrkla Malinká Duše. "Chci být tou částí jedinečného, která se jmenuje 'Odpouštějící' ". Není jedinečné být odpouštějící?"
"Ale ano", ujistil Bůh Malinkou Duši, "to je velice jedinečné."
"To je dobře",řekla Malinká Duše, "chci být odpouštějící. Chci se takovou zažít"
"Dobrá", řekl Bůh, "ale je jedna věc, kterou bys měla vědět."
"A co?", vzdychla už trochu netrpělivě Malinká Duše.
"Neexistuje nikdo, komu je třeba odpustit. "
"Nikdo?" podivila se Malinká Duše.
"Nikdo!", zopakoval Bůh. "Všechno, co jsem udělal, je dokonalé. V celém stvoření není ani jediná duše, která je méně dokonalá než ty. Podívej se kolem sebe. "
Teprve teď si Malinká Duše uvědomila veliký dav, který se kolem nich sešel. Dívala se na bezpočet těch duší a musela souhlasit. Žádná z nich se nezdála být méně skvělá, méně nádherná nebo méně dokonalá, než byla Malinká Duše.
"Komu chceš odpouštět?" zeptal se Bůh.
"To tedy nevím... .. - a Malinká Duše pocítila, jaké to asi je, být smutná.
V té chvíli vystoupila z davu Přátelská Duše: "Neměj obavy, pomůžu ti."
"Pomůžeš?", rozzářila se Malinká Duše, "ale jak?"
"Můžu přijít do tvého příštího života a udělat něco, abys mi mohla odpustit"
"Opravdu bys to chtěla udělat?" zeptala se Malinká Duše. "Ty, která jsi tak dokonalou bytostí a vytváříš světlo tak jasné, že na tebe téměř nemohu ani pohlédnout? Co by tě mohlo přimět snížit svou vysokou vibraci, aby se tvé jasné světlo stalo temným? Proč to chceš udělat?"
"Protože tě miluji," řekla Přátelská Duše, "a nediv se, ty jsi to pro mě také udělala. Nepamatuješ se? Tančily jsme spolu už tolikrát po řadu věků, obě jsme byly Vším. Byly jsme nahoře i dole, vpravo i vlevo, byly jsme tam a tady. Byly jsme muž i žena, byly jsme dobré i zlé. Tak jsme se sešly v minulostí mnohokrát a každá přinášela té druhé příležitost vyjádřit a zažít to, kým skutečně jsme. Takže", vysvětlovala dále Přátelská Duše, "přijdu do tvého příštího života a budu tentokrát tou špatnou. Udělám něco skutečně hrozného a ty se pak můžeš zažít jako ten, kdo odpouští."
"A co tak hrozného uděláš?", zeptala se s úzkostí Malinká Duše.
"Ó", odpověděla Přátelská Duše a zamrkala, "něco už vymyslím".
Pak se zdálo, že Přátelská Duše zvážněla a tichým hlasem řekla: "Víš, v jedné věci máš pravdu. Budu muset zpomalit svou vibraci a stát se velice těžkou, abych mohla tu nepěknou věc udělat. Budu muset předstírat, že jsem něčím, čím vůbec nejsem. Takže bych tě na oplátku o něco poprosila."
"Cokoli, cokoli!" vyhrkla Malinká Duše a začala tancovat a zpívat: "Budu mocí odpouštět, budu mocí odpouštět, ty jsi takový anděl."
"samozřejmě, že je Přátelská Duše anděl!", přerušil ji Bůh. "Každý je anděl, pamatuj si, neposlal jsem ti nikoho jiného než anděly."
"Ve chvíli, kdy tě uhodím a srazím", odpověděla Přátelská Duše, "v té chvíli ti udělám to nejhorší, co si dovedeš představit.."
"Ano?", zvážněla Malinká Duše, "ano... ?"
Přátelská Duše se ztišila: "Nikdy, prosím, nezapomeň, kým skutečně jsem ..."
"Ó, nezapomenu!" vykřikla Malinká Duše. "Slibuji! Budu si tě vždycky pamatovat takovou, jaká jsi právě tady a teď !"
"Dobře", řekla Přátelská Duše, " protože jak Víš, budu tak moc předstírat, že zapomenu sama na sebe. A pokud si mě nebudeš pamatovat takovou, jaká skutečně jsem, možná si na to nebudu moci dlouhou dobu vzpomenout. A pokud zapomenu kdo jsem, možná zapomeneš, kdo jsi ty, a budeme obě ztraceny. Potom budeme potřebovat, aby přišla další duše a připomněla nám oběma kdo jsme."
"Budu si tě pamatovat!" slibovala Malinká Duše. "A poděkuji za to, že mi přinášíš tento dar příležitost, abych mohla zažít sebe sama jako odpouštějící."
I stalo se. Malinká Duše šla vstříc dalšímu životu, napjatě čekala, aby mohla zažít sebe jako Odpuštění. A kdykoliv se objevila nová duše, ať přinášela radost nebo smutek - a zvláště pokud přinášela smutek - pomyslela Malinká Duše na to, co jí řekl Bůh: "Vždy si pamatuj, neposlal jsem ti nikoho jiného než anděly."
Majkafo, pro člověka, který nevěří na reinkarnace je toto velmi těžké pochopit. Je to o koloběhu životů, zkušeností, míry osvícení či poznání. Je to o tom, že nás nikdy nepotká nic zlého. Všechny situace, do kterých se kdy dostaneme, bychom měli brát pro naše poučení. Je to zase jen o tom, že všechno má svůj důvod a smysl. Z karmického hlediska neexistuje trest. Je to jen důsledek našeho chování a jistě každý dostaneme v dalším životě příležitost k nápravě. Jestli ji využijeme, nebo jen ztížíme karmickou zátěž, je zase jen na nás. I ten Saddám měl určitě na výběr, jestli bude krutovládce, nebo mírovládce. Vybral si jak si vybral. Dokonce si myslím, že i ti lidé, které zabil, nebo nechal zabít, si to dobrovolně ( jako duše) vybrali. Třeba potřebovali udělat tu zkušenost, potřebovali na vlastní kůži zažít, protože to udělali v některém z životů někomu jinému. Neměli to jako trest, ale jako POUČENÍ. Bůh nám skutečně posílá jen anděly. Naše vlastní vůle ( svobodná) je buď přivítá, nebo odmítne. Nic není špatně a nic není dobře. Bude trvat ještě moře času, než lidé "zduchovní" natolik, že se Saddámové přestanou rodit a než lidé přestanou bažit po pomstě.
Upravil(a) lueta (4. 1. 2007 14:24)
Není tady
Lueta napsal(a):
No, pro mě to je jen zbabělý alibismus.
Jen se zeptám pro vyjasnění, pokud tedy souhlasím s jeho smrtí, ale nenasadila bych člověku oprátku na krk, pak jsem tedy podle tebe zbabělý alibista?
Lvice, odpovědi jsou v mých příspěvcích výše. Poslední odpověď na první straně.
Upravil(a) lueta (4. 1. 2007 14:37)
Není tady

Nechápu, jak můžete mít jistotu, že ten či onen si zaslouží smrt? To jste Bůh, že toto můžete s klidným svědomím říci (a vykonat)? Já osobně bych si netrouf, to mi svědomí nedovolí.
Není tady
Lueto, spousta lidí nevěří na reinkarnaci a karmu a pro mnoho lidí má jeho poprava smysl, jako potrestání za jeho činy. A proto s popravou souhlasím, jako souhlasím s popravou masových vrahů. Pro mě je to prachsprostý zákon příčiny a následku a akce a reakce.
Jen proto, že někomu nenasadím oprátku na krk nejsem pokrytecký alibista. Kapíšto?
Lueto, můžeš mi prosím odpovědět konkrétně na můj dotaz?
KALIK napsal(a):
Nechápu, jak můžete mít jistotu, že ten či onen si zaslouží smrt? To jste Bůh, že toto můžete s klidným svědomím říci (a vykonat)? Já osobně bych si netrouf, to mi svědomí nedovolí.
Nesuď, nechceš-li být souzen, že?
Není tady
Lueto, děkuju za tvé psaní. Věřím na reinkarnaci. Zase mám nad čím přemýšlet. V tuto chvíli bych to vyjádřila asi naivně, jak mi to došlo do hlavy: Jednou, až lidé "zduchovní", jak píšeš, ani Malinká Duše nebude mít touhu být odpouštějící a tak ani Přátelská duše nebude muset vstoupit do jejího života a udělat ji něco hrozného, aby jí Malinká duše mohla odpustit.
lvice napsal(a):
Lueto, spousta lidí nevěří na reinkarnaci a karmu a pro mnoho lidí má jeho poprava smysl, jako potrestání za jeho činy. A proto s popravou souhlasím, jako souhlasím s popravou masových vrahů. Pro mě je to prachsprostý zákon příčiny a následku a akce a reakce.
Jen proto, že někomu nenasadím oprátku na krk nejsem pokrytecký alibista. Kapíšto?
K tomu už nemám co dodat. Jen bych opakovala to, co jsem napsala. Považuji to za kontraproduktivní.
Není tady

lueto, přesně. Jak si všichni můžou být jisti, že za ty vraždy mohl opravdu on a ne třeba USA, aby se Saddáma snáze zbavila a v očích veřejnosti byla za hrdinu, co bojuje za zpravedlnost a lidskost? Já vím, možná je tahle úvaha ujetá, ale i tak jí musím brát v potaz, stejně jako spousty jiných a z tohodle důvodu nemůžu Saddáma odsoudit k trestu smrti!
Není tady
Kaliku, máš pocit, že člověk, který nechal zavraždit přes milion lidí si nezaslouží smrt? Možná by si zasloužil vilu s bazénem a doživotní rentu? Naše společnost není ještě natolik rozvinutá, abychom se obešli bez zákonů a trestů za ně. Věřím, že jednou ten den nastane. Podívejte se jen na naši republiku, je to džungle, všude a ve všem. Chaos. Myslím, že pro současný stupeň vývoje lidstva a společnosti zákony a tresty za ně mají smysl.
KALIK napsal(a):
lueto, přesně. Jak si všichni můžou být jisti, že za ty vraždy mohl opravdu on a ne třeba USA, aby se Saddáma snáze zbavila a v očích veřejnosti byla za hrdinu, co bojuje za zpravedlnost a lidskost? Já vím, možná je tahle úvaha ujetá, ale i tak jí musím brát v potaz, stejně jako spousty jiných a z tohodle důvodu nemůžu Saddáma odsoudit k trestu smrti!
Jen se divím, že to nedochází více lidem. Dík.
Není tady

lvice, jseš si stopro jistá, že za všechno může Saddám???
Není tady
Kaliku, mrkni se na můj příspěvek č. 12. Nikdy jsem netvrdila, že za všechno může jen Saddám.
Lueto, mě zase tvůj přístup přijde vizionářský, nehodící se pro náš stupeň vývoje společnosti.
Upravil(a) lvice (4. 1. 2007 14:48)
No vidíš a já jsem přesvědčená o tom, že dokud tady budou žít lidé bažící po pomstě, budeme ve stejné pr... ( duchovní, morální...) v jaké jsme teď. A máš pravdu o tom stupni vývoje. Já bych raději žila na jiném stupni.
Upravil(a) lueta (4. 1. 2007 14:51)
Není tady
lvice napsal(a):
Kaliku, máš pocit, že člověk, který nechal zavraždit přes milion lidí si nezaslouží smrt? Možná by si zasloužil vilu s bazénem a doživotní rentu? Naše společnost není ještě natolik rozvinutá, abychom se obešli bez zákonů a trestů za ně. Věřím, že jednou ten den nastane. Podívejte se jen na naši republiku, je to džungle, všude a ve všem. Chaos. Myslím, že pro současný stupeň vývoje lidstva a společnosti zákony a tresty za ně mají smysl.
Zkus si milá lvice přečíst celou debatu ještě jednou. Třeba jsi nečetla dost pozorně.
Není tady

lvice, tvůj příspěvek jsem četl. Stejně tvůj postoj nechápu. Někdo může dneska na tebe ukázat a říct, žes někoho zabila. Bude to o tobě říkat někdo moc vlivný a ostatní slepě uvěří, že ty si vrah a pak přiběhne tvoje maminka a na základě tohodle všeho ti sama a ráda podřízne krk, ač ci byla vždycky nevinná. Vím, blbý příklad 
Není tady
Stalin, Hitler, Mao Ce-tung, těmi taky někdo manipuloval a za jejich činy taky mohl někdo jiný, co? Možná záměr Marťanů?
Kaliku, to je fakt blbý příklad
. Já chápu Váš postoj, ale nesouhlasím s ním
. V tomhle se neshodneme
.
Upravil(a) lvice (4. 1. 2007 14:56)
Lueto, já bych také raději žila na jiném stupni vývoje, ale nadarmo nejsme tady a teď, že
?

lvice, budu citovat jednoho velkého muže: "Kdo je bez viny, ať první hodí kamanem" 
Není tady
Ježíš
.
Luet, četla jsem pozorně, ale můj názor je, že souhlasím s trestem smrti. Na druhou stranu to měl chlapec moc jednoduché a doživotní trest někde těžce pracovat za mizerných podmínek, jako byly pracovní lágry na Sibiři mi přijde mnohem smysluplnější a účelnější.