Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 1. 1. 2007 17:01

Alimak
♥♥-----

Ako prežívate hudbu?

Pred krátkou chvíľou som si vypočula skladbu Te Deum od Pärta /časť z nej je zvučkou Eurovízie/. Je to skladba, ktorá vždy vo mne vyvolá niečo nádherné - akoby mi narástli krídla. Zvuk fanfár vyvoláva dojem, že už-už každú chvíľu sa otvorí brána a vojde kráľ v celej svojej veľkosti a vznešenosti. Je to skutočne nádherný hymnus, keď mi behajú po chrbe zimomriavky a cítim sa krásne.

Upravil(a) Alimak (1. 1. 2007 17:11)

Není tady

#2 1. 1. 2007 17:08

julo
♥♥♥----

Re: Ako prežívate hudbu?

Je to taká hudba, ktorá má farbu ako zlatostrieborná dochrumkava opečená hrianka s mierne fialovým podtónom. Ja viem, že to znie čudne, ale ja ju tak vnímam. Inak časť z nej je zvučka Eurotelevízie, ale to nevadí smile

Upravil(a) julo (1. 1. 2007 17:10)

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#3 1. 1. 2007 18:27

x256987
Host

Hudbu prožívám hodně. Ráda se zaposlouchávám, pouštím si ji do sluchátek, své oblíbence nedokážu degradovat na kulisu - při Pink Floyd prostě nejde mýt nádobí. Někdy v šestnácti jsem poprvé zažila při poslechu něco zvláštního - kamarád mi půjčil kazetu, na které bylo první album King Crimson. Vůbec jsem je neznala. Pustila jsem si to (jak jinak) do sluchátek před spaním, a v hlavě mi začaly tryskat obrazy, které měly souvislost nejen navzájem, ale i s texty (jak jsem zjistila později, když jsem si je sehnala a přeložila). Strašně mě oslovují nahrávky z období 1968-1974, myslím hlavně art rock, ten zvuk je mi strašně povědomý. Slyším klávesy Ricka Wakemana a cítím se být doma. A to jsem se narodila v roce 77...

Pak mám  taky zážitek, kdy jsem usnula se sluchátky a díky autoreversu poslouchala 7 hodin album Dream Theater Scenes From The Memory, a pak měla půl roku hodně zvláštní sny  lyssna

Upravil(a) Judita (1. 1. 2007 18:29)

#4 1. 1. 2007 20:08

backy007
♥♥♥♥♥--

Zaujímavá téma, niet nad mimoprahové účinky hudby. Ja osobne vychádzam z toho, že (skoro) každá hudba niečo evokuje v mysli človeka, nejaký pocit, či myšlienku, tak proste napríklad keď by človek si chcel zaboxovať, kľudne stačí vypočuť si napr. Linkin Park, alebo keď zasa má chuť stíšiť sa pred Bohom, tak napríklad sa hodia chválovky, či keď si chce niekto oddýchnuť, zasa siahne po obľúbenom štýle, ktorý ho vlastne v určitom smere aj charakterizuje. Preto by nebolo napríklad také bláznovstvo keby sa pri psychologických posudkoch písali aj obľúbené skupiny. Ja osobne som teda náladový, takže podľa toho, čo. Ale teraz ma strašne unáša jedna talianska skupina Zero Assoluto. Keď som to poslal bývalej spolužiačke, lebo ja netuším, čo je to za štýl, tak mi povedala, že je to pop. No, budiš, som dosť melancholický, aj som zabudnutý romantik, zasa to sedí, sranda tummenupp Ale tiež je sranda púšťať si napr. hudbu z hier, či takú, čo robí iba niečomu doprovod. To je strašné budítko pre mňa pri robote, keď počúvam proste nejaké bojové melódie dumbom

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#5 5. 1. 2007 23:29

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Hudba je úžasná. Jakákoliv, protože každý reaguje na něco jiného. Moc nechápu, když někdo něco v této oblasti zatracuje, protože i hudba, která je pro někoho nemožná a neposlouchatelná je pro někoho jiného přínosem. Já mám - stejně jako Judita - ráda starší nahrávky, protože mě zklidńují a navozují mi příjemno a pohodu. Ale ze všeho nejvíc na mě zatím zapůsobila Nirvana s její nejslavnější skladbou. To, když jsem ji slyšela poprvé, bylo pro mě velice silné.

Jakmile si uvědomíš svoji pravou hodnotu, bude se okolo tebe točit celý svět.
Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#6 6. 1. 2007 9:39

Honey
♥♥♥♥---

K tomuhle tématu se přidám,protože i když začínám mít ráda ticho,hudbu mám moc ráda už od malička.Pořád jsem musela něco poslouchat.Neškatulkuju a poslouchám podle nálady....prostě jak se momentálně cítím.Jen k jedné skupině jsem se po x letech vrátila a to je Pink Floyd a Zeď.Je to stará věc,ale tenkrát mi ještě nic neříkala,jsou v tom  moje pocity.Teď na Vánoce jsem dostala Blackmoreś,taky úžasná věc,uklidňující.Můžu jmenovat Nirvanu,Enyu,Led Zepellin,prostě je jich hodně co bych mohla jmenovat.Jen jedno mě teď začíná mrzet,že neumím anglicky a tudíž nerozumím textům a tak hudbu vnímám jen přes tóny.

Není tady

#7 6. 1. 2007 11:29

julo
♥♥♥----

Honey - niekedy je lepšie počúvať iba tóny, lebo tie dokážu povznášať.

Zaujímalo by ma však, či aj niekto iný prežíva hudbu aj inak ako zvukovo - napr. tak ako ja, že vidím farbu skladby (niekedy), alebo niečo iné.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#8 6. 1. 2007 13:54

Honey
♥♥♥♥---

Julo je pravda,že většinou nepotřebuju znát slova,jen někdy mě to tak napadne o čem se asi tak zpívá.Jen  některé melodie na mě působí takovým silným dojmem,že si říkám že musí být určitě o lásce..... smile

Není tady

#9 6. 1. 2007 14:38

x256987
Host

Někdy mi naskakují obrazy, nebo jen barvy a tvary. Taková bublající všebarevná prahmota, ze které se něco vyloupne a zas to zmizí. Ale to mám i u obyčejných slov, při jejich zvuku, že mám nějakou vizuální nebo prostorovou představu.

#10 6. 1. 2007 15:21

julo
♥♥♥----

Teraz som videl DVD - Vangelis: Mythodea a tá hudba ako by sa postupne stupňovala - od zeme cez bytostnú ríšu (Olymp), duchovný raj až kdesi veľmi vysoko. Bolo to také zvláštne, pretože to najprv vyzeralo, že to Olympom skončí, ale ja som to cítil inak - Olymp bol len medzizastávka a farby a obrazy, ktoré som pritom cítil boli postupne krajšie a krajšie.

Goethe

Není tady

#11 6. 1. 2007 18:09

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

Mně naskakují obrazy, hlavně krajina. Nic abstraktního. A u některých skladeb pocit absolutní pohody. A když jsem ve stresu, vezmu kolo, jedu ven a k tomu si zpívám - někdy jen v duchu. Vždycky mi to pomůže.
Taky jedna krásná písnička - od Rolling Stones Angie (snad jsem to napsala dobře).

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

#12 6. 1. 2007 20:22

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

Hudba se mnou dokáže dělat divy. Když je ta správná ve správné chvíli, tak skoro orgasmus. Jéžiš pardón, já už nejsem na sexuologické  lol lol

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#13 6. 1. 2007 22:41

Honey
♥♥♥♥---

Lueta sice nejsi na sexuologické,ale někdy mám tytéž pocity big_smile
Jinak Julo Vangelise znám,ale tuhle jsme s mužem viděli sadu DVD od Mike Oldfielda a chceme si to pořídit,protože to je hudba ,jak bych to řekla....mimo,nadčasová,vesmírná,nevím.Když jí poslouchám ,přenesu se úplně jinam,do jiných světů.

Není tady

#14 7. 1. 2007 14:52

julo
♥♥♥----

Honey - DVD od Mike Oldfielda som ešte nevidel, ale budem sa musieť po tom poobzerať - určite to bude uchvacujúce. Ďakujem sa dobrý typ, nevedel som, že existuje takáto sada DVD hjarta

Goethe

Není tady

#15 7. 1. 2007 17:24

Honey
♥♥♥♥---

Julo nemáš zač smilesmile....jen chci podotknout,že u některých prodejců se to dá i objednat...

Není tady

#16 7. 1. 2007 17:48

julo
♥♥♥----

Honey - väčšinou takéto veci kupujem cez internetové obchody smile

Goethe

Není tady

#17 8. 1. 2007 11:55

Petr I.
♥♥-----

Ó Vangelis, to bylo něco úžasného, když jsem jej objevil. Hudba v nás rozeznívá v podobě vibrací a dovede nás naladit na vyšší úroveň našeho JÁ.smile

Není tady

#18 8. 1. 2007 19:28

Judyna
♥♥♥♥♥♥♥

...a neviděli jste náhodou v sobotu večer na čt2 tu operu? Byla to barokní opera v úpravě hip hop. Vím, že to zní úděsně, ale nakonec jsem se do toho zakoukala i se svým pubertálním synem a dívali jsme se až do konce. Moc se mi to líbilo. To spojení bylo podařené, nikdy bych tomu nevěřila.

Rozhodnutí osvobozuje.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí