29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ahojky, nemáte nějaký dobrý recept, jak upravit čočku? krom polévky a kaše díky moc
Není tady
Čočkový salát.
Uvařená čočka,sterilovaná okurka,uvařené vejce, cibule (lepší spařená nebo osmahnutá na oleji,syrová je ostrá),spojit lžičkou tatarky nebo majonézy, osolit, opepřit.Já přidám zbytky různé zeleniny (paprika, pórek, nahrubo nastrouhaná mrkev),najemno nakrájenou šunku a třeba i tvrdý sýr. Je to dobrá večeře s tmavým pečivem.
Není tady
Čočka po orientálsku.
Přes noc namočíme do vody 350g čočky,kterou uvaříme doměkka.Na směsi oleje a másla osmahneme nadrobno nasekanou cibuli,na plátky pokrájené 3 stroužky česneku,zasypeme 2 lžičkami kari koření a 1 lžičkou bílého pepře.Přidáme čočku,velký rajský protlak,zalijeme 20 ml vody a chvilku povaříme.Před podáváním dochutíme octem,solí a cukrem.
Není tady
čočku namočím, pak v téže vodě uvařím s přidáním bobkového listu
když je hotová, zamíchám do ní kysanou smetanu nebo kvalitní - hustý - bílýjogurt, osolím a okyselím
Není tady
holky a jak dlouho vaříte čočku ?? já to nikdy neodhadnu :-(
ivca napsal(a):
čočku namočím, pak v téže vodě uvařím s přidáním bobkového listu
když je hotová, zamíchám do ní kysanou smetanu nebo kvalitní - hustý - bílýjogurt, osolím a okyselím
Není tady
zkouším, taky nemám odhat
Není tady
Já taky zkouším.Dám vařit a pak ochutnávám a ochutnávám.
Není tady
Čočku přes noc namočím do studené vody a v téže vodě ji vařím v tlakovém hrnci od bodu varu max. 20 minut.
Není tady
ahojky, posílám odkaz na stránky www.nadoma.cz, kde mají 11 receptů s čočkou. já hodně vařím tu čočku s cibulí a rajčaty a je to opravdu dobrota.
http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all
Není tady
my se synem máme moc rádi čočkovou polévku. Já čočku namočím předem asi na 2 hodiny a pak vařím asi už jen necelých 20 minut a je krásně měkká.
Není tady
lojzik, to je akože polievka alebo čo to je?
Není tady
Čočkové rizoto:
Uvaří se čočka (dobrá a rychlá je předvařená) a zvlášť tak 2 sáčky rýže. Obojí se scedí a smíchá dohromady. Omastí se cibulkou na sádle, kdo chce, přidá uzené, slaninu nebo uzeninu (nemusí být). Dobré, levné, rychlé.
Není tady