21. října : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 21. října : Straidelné čokoládové muffiny pro odváné děti. Zabaví i zasytí! 21. října : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Ahoj mamči, tak jsem se právě vrátila z pohotovosti se svojí 10-iletou dcerou. Diagnoza - skrytý levostranný zápal plic a zánět levé ledviny.
Začalo to nenápadně - v pátek 2x blindila, postěovala si na aludek a teplota vyskočila na 37,6st. Vědoma si nadcházejícího víkendu, raději jsem s ní zalala k naemu mudr. Ten jí prohlídl a pojal podezření na a) buďto počínající střevní viroza, či za b) něco se v těle chystá, ale jetě to nevypuklo, nutno čekat.
Tak jsme čekali. U v pátek večer teplota ani po ibalginu neklesla pod 38st, v sobotu po ibalginu neustále 38,5 - 38,9 a v neděli ji i po ibalginu 39,5. Kromě té horečky, rýmy a tu a tam suchého drádivého kale ádný jiný projev. Samozřejmě e totální vyčerpanost, ale kdo by nebyl po 3 dnech v kuse nonstop v horečkách ..
Na pohotovosti doktor nejdřív zkoukl krk - jazyk bílý, ale mandle a hrdlo čisté. Nos totálně ucpaný, take přily na řadu plíce. To jsem brala jen jako rutinu, nicméně jsem byla dost překvapená, kdy prohlásil - tady se mi něco nelíbí, pak dcera musela hoooodně zhluboka dýchat, několikrát zakalat, pak nahlas počítat do 10-i .. a celou dobu poslouchal. Ten zápal plic je skrytý, o to záludnějí, kdyby vykalávala, lo by to z ní ven, takhle to tam hezky vechno zůstávalo. Pak prohlíel ledviny - také se mu nelíbilo, e vlevo to bylo podezřele citlivějí, tak jetě náběr moči - no, leukocity cca 200, bílkoviny, aceton .. prostě prima zánět (a to jí při čůrání nic nebolelo).
Kdy jsme jeli na pohotovost, čekala jsem spí angínu či tak něco, nebo e je to chřipka s bouřlivým průběhem, tohle mě ale dost zaskočilo.
Káa má antibiotika, sirup na vykalávání, něco na horečky, musí pít 2,5l denně (to je problém, běně vypije sotva tak 2 hrnky tekutin) ..
Píu vám to, a máte představu, jak ty nemoce jsou pro nae dětičky záludné a e né kadá nemoc se drí běných klinických příznaků. e i zápal plic se můe projevit jako horečná viroza bez kale (ale ty následky ..).. a e u zánětu ledvin nemusí pálit moč. měchýř.
Take nic nepodceňujte, cokoliv se vám u dítěte nebude zdát, bude-li mít neidentifikovatelné horečky, raději jděte k mudr. Lepí včas ne pozdě.
Přeji Vám vem pohodového silvestra a úspěné vykročení do Nového roku 2007 !
Není tady
Milá Elo,
to mě mrzí, tak atĄ Vám antibiotika rychle zaberou a jste brzičko fit a bez problémů.
Také přeji nádherný Silvestr a v novém roce 2007 jen to nej nej !!!!!
Není tady
Elo a se brzy uzdravíte, taky mám nemocnýho syna a byly pěkně na prd svátky, zavřený doma. Ale děti jsou silný, za chvilku to bude za námi
Není tady