18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj mamči, tak jsem se právě vrátila z pohotovosti se svojí 10-iletou dcerou. Diagnoza - skrytý levostranný zápal plic a zánět levé ledviny.
Začalo to nenápadně - v pátek 2x blindila, postěovala si na aludek a teplota vyskočila na 37,6st. Vědoma si nadcházejícího víkendu, raději jsem s ní zalala k naemu mudr. Ten jí prohlídl a pojal podezření na a) buďto počínající střevní viroza, či za b) něco se v těle chystá, ale jetě to nevypuklo, nutno čekat.
Tak jsme čekali. U v pátek večer teplota ani po ibalginu neklesla pod 38st, v sobotu po ibalginu neustále 38,5 - 38,9 a v neděli ji i po ibalginu 39,5. Kromě té horečky, rýmy a tu a tam suchého drádivého kale ádný jiný projev. Samozřejmě e totální vyčerpanost, ale kdo by nebyl po 3 dnech v kuse nonstop v horečkách ..
Na pohotovosti doktor nejdřív zkoukl krk - jazyk bílý, ale mandle a hrdlo čisté. Nos totálně ucpaný, take přily na řadu plíce. To jsem brala jen jako rutinu, nicméně jsem byla dost překvapená, kdy prohlásil - tady se mi něco nelíbí, pak dcera musela hoooodně zhluboka dýchat, několikrát zakalat, pak nahlas počítat do 10-i .. a celou dobu poslouchal. Ten zápal plic je skrytý, o to záludnějí, kdyby vykalávala, lo by to z ní ven, takhle to tam hezky vechno zůstávalo. Pak prohlíel ledviny - také se mu nelíbilo, e vlevo to bylo podezřele citlivějí, tak jetě náběr moči - no, leukocity cca 200, bílkoviny, aceton .. prostě prima zánět (a to jí při čůrání nic nebolelo).
Kdy jsme jeli na pohotovost, čekala jsem spí angínu či tak něco, nebo e je to chřipka s bouřlivým průběhem, tohle mě ale dost zaskočilo.
Kačka má antibiotika, sirup na vykalávání, něco na horečky, musí pít 2,5l denně (to je problém, běně vypije sotva tak 2 hrnky tekutin) ..
Píu vám to, a máte představu, jak ty nemoce jsou pro nae dětičky záludné. e i zápal plic se můe projevit jako horečná viroza bez kale (ale ty následky ..).. Take nic nepodceňujte, cokoliv se vám u dítěte nebude zdát, raději jděte k mudr. Lepí včas ne pozdě.
Vem přeji pohodového silvestra a úspěné vykročení do Nového roku 2007 !
Není tady
Bezva, tak u mám zápal plic i já (a bez horeček) .. Zřejmě je to nějaký hodně agresivní virus
Není tady
Tak přeji brzké uzdravení vám i holčičce.
Není tady
taky znam skryty zapal plic u skolkoveho ditete. Nakonec jsou z toho antibiotika, rentgeny a vecné kontroly a prohlidky. Zacne to nevinne z virozky, kaslicku apod. Vsem detem preju hodne sily proti vsem temto neplecham. Nam doporucili v nemocnici imunokuru, protoze se nam zapaly vracely a virozy se na nas chytaly ... Vyzkouseli jsme dve kury: bronchovawom a curenzym, oboje zabira, curenzym je mozna setrnejsi.
Není tady
To není skrytý zápal plic, to je zápal plic jen poléčený ale nevyléčený ! y viry nebo bakterie jsou zanedbané, nedoléčené v akutním stavu. Proto se někde schovají a za určitých okolností/oslabení imunity, stres,zima a pod./opět vyrazí. To je rozdíl....takto bude dítě neustále nemocné, celý ivot a potíí bude jen přibývat. Předpokládám, e ty kůry jste si platili!? Take by to chtělo dobré imunologické vyetření, vyetřit krev, moč a stěry udělat, a pořádně - t.j. dlouhodobě nasadit ATB! Jiná cesta není. To, e tzv."lékaři" říkají, e dlouhodobě ATB ničí imunitu není pravda. Právě tím, e dítě neléčili, zapřičinili takový stav!
Není tady
hankatoma napsal(a):
taky znam skryty zapal plic u skolkoveho ditete. Nakonec jsou z toho antibiotika, rentgeny a vecné kontroly a prohlidky. Zacne to nevinne z virozky, kaslicku apod. Vsem detem preju hodne sily proti vsem temto neplecham. Nam doporucili v nemocnici imunokuru, protoze se nam zapaly vracely a virozy se na nas chytaly ... Vyzkouseli jsme dve kury: bronchovawom a curenzym, oboje zabira, curenzym je mozna setrnejsi.
Nám nezabralo vůbec nic ani bronchovaxom,ale je jasné,e to bude velmi individuální. A vůbec,u začínám mít dost těch doktorů,vede to od nikum nikam. A pokadé nám něco nového přibyde.. Ale co bych chtěla jetě napsat maminkám hlídejte si ve kolem nemocí dětí velmi pečlivě,ačkoliv budete třeba vypadat jako příli úzkostné maminky,protoe já mám podezření,e také z jednoho z mnoha u dcery zánětu průduek a včas nerozpoznaného a neléčeného zápalu plic(u jiné lékařky ne naí) má dcera srdeční vadu,kterou předtím neměla.. a bylo nám potvrzeno,e to mohlo být díky těm vem infektům+je navíc astmatička. . A teď nám lékařka z kardiologie říká je třeba hlídat vechny infekty a to jak ji zabírají léky na astma. Lékařka dětská,velmi dobrá se zas pousmívá nad tím,e to zas není taková hrůza s tím hlídáním.. tak kdo se v nich má potom vyznat. Nicméně zdraví dcery nám to,u nevrátí.
Upravil(a) REŇAS (2. 6. 2010 17:17)
Hlídat v dnení době se má i s prominutím pro nás blbá rýma!!
Viry jsou příerně zmutovaný.a pokud se rýma nelečí přechází v chronickou.pak s toho bývají kale,záněty průduek ..,záněty středního ucha...a dál a dál.a je to jeden začarovaný kruh.
Take jak píe Reňas radi buďte starostlivou maminkou ne to nechat být!!
Není tady