29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Obracím se na Vás o pomoc. Věc se má tak. Mám fajn manžela, s kterým jsme překonali už vše možné. A vlastně jsme se teď k sobě opět vrátili a pokoušíme se začít žít více vzájemně pro sebe. Domluvili jsme se i na druhém dítku / výhledově /. Zdá se že jsme ideální a vlastně šťastný pár. Až na jednu věc, která mě ničí a trápí.
Manžel pije. Bydlíme na vesnici a je tady taková tradice, ostatně asi i jako jinde, že se chlapi schází v hospodě. A problém není v tom, že manžel jde na pivo, ale v tom, že nezná míru. Dokáže přijít v podroušeném stavu, ale občas ( zhruba jednou za půl roku ) nevládnene ani nohama. Navíc slíbí, že přijde do jedné a vrátí se často nad ránem a takto je to každý víkend zpravidla v pátek. Co si o tom myslíte??
Co vy ostatní ženy, bylo by to pro vás přijatelné?? Zajíma by mě váš názor...
Není tady
Přijatelné by to pro mě nebylo, ale bohužel něco podobného mám doma. Sice nechodí tak často (cca 1x za měsíc až dva), ale míru nezná nikdy. Ani když jde se mnou. Dobře si to rozmysli, nikdy toho nenechá.....
Není tady
Tak tohle tak trosku znam.Kdyz sem byl s prvni zenou,choval sem se dost podobne.To ze nedrzi slovo nevrati se vcas domu,neni az tak divne,ono se pak po nejakem tom pulitru spatne rika kamaradum ze musim za "starou",protoze sem ji to slibil a hlavne pak uz zacina byt spoustu veci cloveku jedno.
Spis se pokus prijit na to,proc chodi do hospody.Chodil tam vzdycky?Za sebe muzu rict,ze krom piva,me tam tahl ten pocit,ze si tam popovidam a ze me tam nekdo vyslechne,ten pocit te dobre paty lidi se spolecnym zajmem a spolecnou reci.Doma mi tohle chybelo,moc nam to neklapalo a tak sem utikal tam (no a pak je to takovy ten znamy kolotoc,hospoda kvuli hadkam,hadky kvuli hospode).
Uz nekolik let tenhle problem nemam,jednak sem zmenil partnerku a navic ve snaze zbavit se jine zavislosti (koureni) sem prestal do hospody chodit a dnes po case,kdyz mezi ty lidi prijdu,nechapu co sem si s nima mohl povidat.Pivka sem se nevzdal,kupuju si domu a obcas si dam treba vlete na koupaku,nebo vyjimecne na nejake oslave.Tak ze hospody sem se zbavil,alkoholu nikoli a musim se hlidat,mam dost osklive opice,nastesti se mi to povede tak max jednou za rok,ze to nejak nezvladnu a neuhlidam .
Co sem tim vlastne chtel rict? Co se hospody tace,pokud budes mit trochu kliku a budete oba rozumni a vezmete to za spravny konec,myslim,ze to se necha vyresit.Pokud je manzel zavisly na alkoholu,tam bych nejasal.Malo kdo si to dokaze pripustit a vetsinou je to na odbornou pomoc.Ja ted nekourim,do hospody nechodim,ale ty tri,ctyri "lahvone" za den vypiju a to asi taky uplne v poradku neni.
Tak at ti to dobre dopadne,snad budes mit stesti.
Není tady
Nepřijatelné je zcela určitě. Nejde jen o sliby, že přijde, ale taky o solidní díru do rodinného rozpočtu. Nezmění se to, spíš to bude mít vzestup. Bude chodit nejen v pátek, ale za chvíli i v sobotu a jednou za půl roku do bezvládna se zkrátí na čtvrt rok a pak jednou za měsíc. Pokud spolu dokážete normálně mluvit, řekni mu, že to tak nejde a když nemůžete, asi bych o to co propije on krátila rozpočet domácnosti "pro svou potřebu" (našetříš na dovolenou minimálně na Bali). Znám to, přítel sice nepil každý víkend, vyrazil jednou za měsíc - šest týdnů. Ale vždycky šel až na doraz, utratit 3 až 5 tisíc žádnej problém, na záchytce 3,8 promile a ještě vždycky udělal nějakou blbost. Snaž se to pořešit dřív než budete mít to mimčo a byla bys na to sama a trápila se ještě víc. Hodně štěstíčka
Není tady
nevím jak dlouho jste již spolu, ale předpokládám, že nejsi naivka , aby sis myslela, že třeba po druhém dítko( protože ty budeš mít s domácností více práce, bude jeho vztah k alkoholu lepší - nebude.Bude to minimálně stejné.Nakonec chodí "jen" jednou týdně, ale je to asi ten týpek, který se prostě neumí po 2-3 pivech zvednout a jít domů - ostatně s kamarády se baví jistě dobře a "kamarádi" by si ho hned začli dobírat, což snese jen silná osobnost.
U nás to začalo podobně - jednou týdně, a přesně návraty se prodlužovaly, pak se šlo i v sobotu a já si doma asi půl roku připadala jako na čekačce, s dítkem (tehdy 1. třída), chodila od okna k oknu, kdyžpřišel a ráno nevstával a my chtěli na výlet -opět čekala,až se páníček probudí, pak se probíral, pak milostivě jel na výlet třeba do zoo, ale ve čtyři odpo už byl zase nervní, kdy budeme doma zpět a nestačila jsem ani zamknoutauto před barákem a již odcházel "pro cigarety" do hospody.Půl roku jsem čekala, nechápala,byla naštvaná.Pak jsem začala na něj nespoléhat a vytvářet si svůj vlastní program - se synem, se známými, s kamarády - vždy jsem řeklamanželovi- hele zítra jedeme tam a tam, pojedeš taky?Jasně, jedem, v kolik! No, druhý den, když jsem ho budila, že už jedem, odmítl, protože musel dopávat. Tak jsme jezdili bez něj.
A už mi ta jeho hospoda zas až tak nevadila, beru to jako že každý máme svého koníčka ( v tomto případě rozdělené peníze a peníze zvlášť na domácnost jsou nezbytno nutností) a raději nepočítám kolikrát více jeho stojí jeho koníček než naše výlety se synem.
V hospoděje parta, v naší - dalo by se říct dobrá - ale je to přesně o tom, když jeden chce zmizet dřív, rozhučí se to jako v úle -nicméně občas již tam taky zajdu ( synovi je 12,tak tráví více času s kamarády u počítače), takže vidím a slyším , jak se navzájem ponoukají, a vidím, že jkékoliv zásahy by byly marné....
Takže,Ginger, asitakhle to vidím já a souhlas s Barunou 70
Chodí-li manžel jednou týdně, to závislák není, ale....to je ai o m, o čem se s manželem"přeme"kdo že je alkoholik:ten co se zruší jednou týdně skoro do němoty, nebo ten co si dá denně sklenku vínka, či pivo po večeři( a je samozřejmě fit)....
Není tady
Muž se nikdy nezmění a dalši dítě tomu nepomůže,ikdyž to zní hezky.Já jsem s takovým už 13 let,máme 3děti a je to pořád stejné.Jenom samé sliby a utvrzování,že on žádný alkoholik není.Přece se naše situace liší,můj manžel pije doma před dětmi a po každé,když zrovna neni v práci.Ten tvůj jestli jsem to dobře pochopila chodí jen o víkendu.Každému se radí dobře,ale rozhodnutí je jen na tobě.Můj muž má poslední šanci jak ji pokazí žádám o rozvod,ikdyž se moc bojím,protože nejmladší z dětí je postižené,už mě omrzelo poslouchat prázdné sliby.To je celý můj pohled na věc,věřím že se dokážeš rozhodnout tak,aby tě to v budoucnu netrápilo,jinak přeji hodně štěstí a síly.
Není tady
DAD napsala:....Muž se nikdy nezmění a dalši dítě tomu nepomůže...
a s tím plně souhlasím, takže buďto ti jeho pijáctví až tak nevadí či vadit nebude (nebudou ti vadit ani plané sliby), nebo se utrápíš, nebo od toho půjdeš....
Není tady
Já bych k té změně ještě dodala,že se nám pánové s přibývajícím věkem někdy mění,ale jen k tomu horšímu.
Není tady
Zase bych to neviděl tak jednoznačně, i ženy se s věkem jistě mění.
Není tady
to se měníme všichni, myslím, že to sce souvisí s věkem, ale je to těma "zkušenostma" a tím, co najednou si vytřídíme, že nám vadí míň či víc...ostatně na začátku každého vztahu mají obapartneři nasazeni malinko růžové brýle a hlavně se taky snaží ...protože loví ( a to on i ona)
Není tady
No,právě že se měníme všichni(samozřejmě i ženy),ale už jsme také pohodlnější a máme rádi svůj klid a své rituály a hůře se nám přisbůsobuje někomu novému.A co se týče alkoholu a jiných zlozvyků,tak je také hůře zvládáme.
Není tady
KALIK napsal(a):
Zase bych to neviděl tak jednoznačně, i ženy se s věkem jistě mění.
Suhlasim, ale zeny sa menia vzdy k lepsiemu!
Není tady
Bubo,
zas tak jednoznačně bych to neviděla...
Není tady
Buba 1 napsal(a):
Suhlasim, ale zeny sa menia vzdy k lepsiemu!
Mas pravdu, moja zena bola pred rokom svina a teraz je este lepsia svina
Není tady
Justyno, nechci Tě strašit, ale bude hůř. Na vesnici, když nebude chodit do hospody, si z něj budou dělat legraci, že je pod pantoflem. Brzy bude s kamarády v hospodě raději než doma, návyk na alkohol bude stále silnější. S dítětem si to rozmysli.
Není tady
Všechno je otázka motivací Pokud nemáš doma chlapa pro kterého by přebalování prcka byla nejkrásnější priorita pod sluncem a celý den se na vás v práci těšil, prostě bude v hospodě spíš víc než ted a ty budeš přibitá doma k plínkám a mimču. Když si najde něco co ho bude víc těšit než hospoda, dá tomu přednost. Záleží jakýž je typ, jestli takový, co jde pořád někam dál, má cíle, zájmy a cílevědomost, nebo pasivňák, co mu je nejlíp v tom starém dobrém známém zaprděném prostřešdí v místní nálevně, kde nedá zas až takovou práci se blýsknout inteligencí. Dobře si to rozmysli, protože spíš jde o tvoji volbu a nečekej nereálné.
Není tady
Znám jednoho vyléčeného alkoholika,jeho tahy trvaly s menšími přestávkami i několik měsíců,problémy samozřejmě nechyběly,jak v práci,tak v rodině,vypadalo to,že nikdy nepřestane,s léčením nesouhlasil,protože podle něj má vše pod kontrolou.Pak ale přišly zdravotní problémy,musel k lékaři který zjistil silnou cukrovku,proběhlý infarkt,abnormální hodnoty v séru.Najednou mu nedělalo problém abstinovat,teprve strach o život ho donutil doslova obrátit životní styl.Z člověka,který byl stálým hostem různých barů,hospůdek a který nesměl chybět na žádném z mejdanů se stal člověk,který se bojí napít čehokoli co jen trochu smrdí po alkoholu,stravuje se jen dietně a dokonce sportuje.Nic by ho ale jiného nedonutilo k takovéhle změně,proto nevěřím na žádné sliby,jsou to to všechno jen žvásty a život s alkoholikem je peklo,to vím z vlastní zkušenosti.
Není tady