6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milé dívčiny,
ráda bych věděla, jak dlouho jste etřily na svatbu nebo jak jinak jste fin. zvládly tento dosti finančně náročný aktík.
Není tady
No etřili sem co sme mohli.. asi 8 měsíců a stejně sme neuetřili.. stačí si ve kupovat postupně, my třeba zaplatili hostinu z darů. Záleí jak velkou svatbu by si chtěla
Není tady
no bylo by to tak 40 lidí
Není tady
mě se zdá,e na to nemůeme jen tak uetřit a přitom ít normálně :-).Nehledě na to,e máme úvěr.
Není tady
tak se vezměte jindy
Není tady
je to náročně a také jsme se kvůli tomu zadluili, protoe uetřit na svatbu je dosti nemonéééééé
Sice pomohli rodiče,ale nebyla to taková částka aby to pokrylo celkové náklady. Take má dvě varianty, buď etřit a etřit a nebo se opět zadluit....... jo holky, ivot je krutý a nemilosrdný
Není tady
No a musí mít na svatbě 40 lidí kdy na to nemá???
Není tady
Dančo, právě mám stejný problém. Taky nevím jak na to :-)
Té musíme etřit a potrvá to dlouho.
Bety já myslím,e těch 40 lídí chápu. My bychom tam měli mít kolem 30 a je to nejblií rodina. Take proto to etření. Myslím, e Danča počítá s tím,e zadarmo to nepůjde, e jo Dano?
Take teď na to nemá,ale za rok dva to bude jiné nebo ne?
Není tady
To by mě také zajímalo. Vím, e její příbuzenstvo čítá cca 70 lidí a nae cca 15:D
Máte představu na kolik to vyjde v OV, se vím?
Ale svatbu spí bysme zvaovali na 2008.
Nejdřív zkusíme společné bydlení, kdy jsme u toho, jak dlouho je fajn bydlet spolu a kdy se vzít nebo jinak doporučujete bydlení před svatbou či ne? Moje ségra nebydlela s přítelem , vzali se a pak bydleli a bydlí u jeho rodičů ( ideální to není to vidím sám ).
ahojky, tak první svatbu mi zaplatili nai, cca 40 lidí skoro 40000,- a teď plánuju svatbu druhou - maličkou s posezením s přáteli na chatě.... Obřad a oběd jenom rodiče a sourozenci... Je to zbytečný utratit tolik peněz jenom za jeden den...
Není tady
Ahojky,musí opravdu etřit a troku se uskromnit a kupovat věci postupně, my etříme a postupně kupujem - třeba snubáky za 15 tis., aty za 6 tis., zhruba co dva, tři měsíce něco, protoe najednou by na to nebylo ale je to ílené, kdyby člověk objednal vechno co se mu líbí, tak se nedoplatí, a je to koda i v tom vybírání se člověk musí trochu uskromnit a hlavně hledat a nekupovat hned to první, co člověk vidí, dá se vdycky sehnat levněji A hlavně se nejvíce dá uetřit na hostině
Není tady
ZAPŮJČÍM ATY BARVY AMPAŃ IVŮTEK A SUKNĚ KRÁSNĚ VYITÉ,VEKERÉ DOPLŃKY RUKAVIČKY,KORUNKU DO VLASŮ,NÁHRDELNÍ KKYTICI I PANENKU NA AUTO,POSTAVIČKY NA DORT,KASIČKU NA VÝBÍRÁNÍ PRO NEVĚSTU ATD V PŘÍPADĚ ZAJMU MI NAPITE FOTO ATU MOHU ZASLAT E-MAILEM
Upravil(a) pa14968 (11. 1. 2007 13:13)
Není tady
Usetrit se da ruzne, musis si ale urcit priority, co je pro tebe nejdulezitejsi. Pro me treba byly saty, tak mi je sila modni navrharka, staly 11 tis, ale kdyz pujdes do pujcovny v mensim meste, poridis i za 4 tis. Pak muzes hodne usetrit za pohosteni, kdyz to rozdelis na oficialni obed jen pro nejblizsi pribuzne a velky vecerni raut pro pribuzne + kamarady (dohodnes se s holkama, ze kazda neco napece, nebo navari, levny jsou treba testovinove salaty, gulas...). Pak je dobre, kdyz sezenes gratis dydzeje (nejlepe poustet neco z laptopu+bedny) nebo kapelu (kamaradi a pod.). Pak se da hodne usetrit na kytici, staci kdyz jsi trochu sikovna a koupis levne kvety treba ve velkoskladu. Dale - nemusis v kadernictvi rikat, ze chces "svatebni" uces, ale jenom "slavnostni". coz neni zadny rozdil, jenom financni. Na prstenech jsme usetrili tak, ze jsme chteli mene karatove zlato - vypadalo to stejne (taky jsme si je davali delat). Oznameni nam delal kamarad zdarma + levny tisk (znamy v tiskarne), nekdy se to da udelat i normalne doma na lepsi tiskarne nebo to udelas ve fotolabu jako fotky. Velka cast nakladu se ale vrati financnimi dary pribuznych a taky rodicu. Byva zvykem, ze hostinu plati tatinek nevesty. Musim rict, ze kdyz se to secte, tak jsme na ty svatbe snad i vydelali
Není tady
My na svatbě taky mírně vydělali.
A pomocí podobných triků jako píe LeeLoo jsme měli pěknou, nevední svatbu, ádný játrový knedle, unkovou rolku a svíčkovou se esti, ale raut, pod irým nebem, počasí natěstí vylo, fakt paráda. Lidí bylo 40 a vichni na to vzpomínají moc rádi.
Není tady