Oznámení

1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy?

1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět

#1 30. 12. 2006 0:07

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

jak pojmenovat neco,kdyz nevim co to bylo

Ahoj Vam vsem kdo jste tady.Musim rict ze je vazne fajn,ze mam tu moznost,podelit se,zeptat se na Vase nazory a cist Vase prispevky timhle zpusobem.Neznam vlastne moc moznosti jak se bavit o tematech ktera jsou pro me blizke a i pro ty ostatni jednou velkou neznamou.
Zajima me jak by jste si tohle vysvetlili Vy.
Byla jsem na klinice.Duvod proc jsem tam byla je ten ze jsem si nechala vpichnout tri ruzna sera ockovacich latek proti nakaze nebot jsem cestovala do zeme kde je  hrozi nebezpeci.
Nekolik minut pote jsem citila ze se mi odkrvuje hlava.Bylo mi jasne ze ztratim vedomi,ostatne neni to v mem pripade neco neobvykleho.Ale tentokrat to byl uplne jiny zazitek.Pokazde totiz, kdyz jsem omdlela kdikoliv jindy v mem zivote,pokazde si pamatuju jen,ze je me zle,pak ztratim vedomi,nic nevim,nic nevnimam a pak se probudim.Tentokrat ale,jsem se vnimala,vedela jsem o sobe,ale byla jsem jinde.Byla jsem nekde, cemu mozna nekdo muze rikat raj,nevim....
Dost tezko se da popsat co jsem zazila ,videla a dost tezko se to dalo po navratu zpet zapamatovat.Vedela jsem kdo jsem,ale nevidla jsem sve telo,videla jsem jen jako kdyz se divate ocima.Videla jsem kvetiny,louku kvetin ktere neznam,nikdy jsem je nevidela.Ale co bylo nejzajimavejsi a co jsem si zpet odnesla jako prvni,a co jsem nezapomnela bylo to, ze tam bylo nepopsatelny svetlo.Videla jsem svetlo,moc,moc svetla.Takove svetlo jsem nikdy predtim nevidela a okouzlilo me to.Nekdo tam na me mluvil,nevim kdo to byl ,nepamatuju si jestli mel nejakou tvar nebo telo,nebo to byla pouze myslenka a hlavne nemuzu si vzpomenout co me ta bytost rikala.
Pak jsem z dalky slysela jak me nekdo vola zpet.Nevolal me nikdo jmenem,ale bylo me v tu chvili jasny ze se mam vratit do realitya ale me se nechtelo.Bylo to tam nadherny ,bezstarostny,nemela jsem pocit ze cas tam existuje a tak jsem se chtela vzdat sveho zivota a prala jsem se s tim abych nemusela zpet.Lekari me nemohli probudit a muj pritel ktery tam byl se mnou dostal strach.Trvalo to uz moc dlouho.Rekl mi taky ze celou tu dobu jsem mela oci otevreny.Zvlastni taky bylo ze jsem citila jako bych se pomalu vracela do sveho tela a pamatovala jsem si taky,ze v ten moment jsem mela hlavu otocenou ke zdi.Prvni moment po navratu k vedomi jsem citila zklamani ze jsem zase zpatky.Rekla jsem nahlas jako prvni slova ze jsem mela krasny sen,ale to proto ze jinak nevim jak to popsat tem kdo to nezazil, protoze tam nebyl se mnou.Ale nejsem o tom presvedcena ze to byl sen.Ja stale patram po odpovedi a dnes se ptam Vas????? Dekuji Vsem kdo napise svuj nazor,myslenku.Neni to jediny zvlastni zazitek z meho zivota,ale je to ten jediny ktery si neumim srovnat v hlave. Dekuji a piste prosim.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#2 30. 12. 2006 11:14

backy007
♥♥♥♥♥--

Re: jak pojmenovat neco,kdyz nevim co to bylo

Hm, mne príde, že si videla nebo.

Ustavične sa radujte v Pánovi. Opakujem: Radujte sa...
... jeho krv na nás a na naše deti ...
Ži tak, ako by každý deň mal byť tvoj posledný, pretože raz budeš mať isto pravdu...

Není tady

#3 30. 12. 2006 12:44

x256987
Host

Near death experience neboli zážitek blízké smrti? Určitě k tomu existuje nějaká literatura. Druhá věc je, proč to potkalo právě tebe zrovna teď a jak s tím naložíš, aby to obohatilo tvůj život...

#4 30. 12. 2006 13:37

julo
♥♥♥----

hirondel - Moja mama mala asi ako 17-ročná červienku a tiež mala podobný zážitok, aj keď s trochu inými obrazmi. Pamätá si dodnes (a to má 74 rokov), takže bol to naozaj silný zážitok - sen by si tak dlho určite nepamätala. Boli ste vlastne v najbližšom svetlom okolí zeme, kde idú čisté duše po smrti (niekto to nazýva aj astrálna úroveň - backy007 - nebo je odtiaľ ešte veľmi ďaleko smile ). Váš čas ešte nenastal a preto ste sa museli vrátiť. Tieto zážitky sa objavujú v klinickej smrti (prípad mojej mamy), alebo v bezvedomí (Váš prípad) a pod.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#5 30. 12. 2006 14:37

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

Nikdo předem neví, jak bude jeho mozek reagovat na nedostatek kyslíku.

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#6 30. 12. 2006 15:43

julo
♥♥♥----

KALIK - je zaujímavé, že tieto príhody majú veľmi podobné prejavy s maličkými rozdielmi. Už sa o tom robilo príliš mnoho štúdií, aby sa tieto podrobnosti rozoberali (cesta tunelom, svetlo, prehliadka vlastného života...) - niekto zažije z toho viac, niekto menej. Keď som čítal niektoré knižky o tom, tak ma prekvapila práve tá podobnosť, ktorú som poznal z rozprávania vlastnej mamy ešte ako dieťa za socializmu, keď sa u nás o tom ani len nesmelo hovoriť. Inak pred niekoľkými rokmi zažila počas CT vyšetrenia (alergická reakcia na kontrastnú látku) podobný zážitok aj moja svokra.

Ľudská duša si sťa voda, prichádzajúc z neba stúpaš do neba a späť na zem musíš ísť vo večných kolobehoch bytia.
Goethe

Není tady

#7 30. 12. 2006 17:19

KALIK
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Město piva

julo, mozek je vesměs u všech lidí stejný, tedy bude i stejně reagovat v obdobných případech. Jednou jsem viděl v televizi nějaký program, kde rozebírali právě tyhlety věci a vyšvětlovali to tím nedostatkem kyslíku. Tytéž pocity popisovali i piloti na centrifugách, když se jim odkrvil mozek (ztráta vědomí s podobnými výjevy).

Neni nic horšího, než když hlupák dostane myšlenku o které nepochybuje.

Bída a hlad na světě není proto, že nedokážeme nasytit chudé, ale proto, že nedokážeme nasytit bohaté. — Matka Tereza.

Není tady

#8 30. 12. 2006 18:06

Alimak
♥♥-----

Kalik, nie všetky prejavy sú rovnaké alebo podobné. Mnohí ľudia videli počas klinickej smrti nádherné prostredie a cítili lásku a vôbec sa im nechcelo vrátiť späť. To bol prípad mojej svokry.
Istá moja príbuzná počas klinickej smrti videla iba tmu. Tá tma bola taká desivá, že oná príbuzná bola šťastná, že sa prebrala k životu.
Na vysvetlenie - moja svokra bola vychovávateľka v školskej družine a jej žiaci, z ktorých sú už dospelí ľudia si na ňu spomínajú ako na láskavú pani učiteľku. Tá príbuzná utláčala psychicky aj fyzicky celú rodinu, bola lakomá a sebecká.
Takže, Kalik, nebude to iba reakcia mozgu na nedostatok kyslíka. Za tým bude viac.

Není tady

#9 30. 12. 2006 18:11

julo
♥♥♥----

Alimak - KALIK asi nečítal knihy napr. od pána Moodyho, pretože by vedel, že sa tam vyskytujú aj protichodné zážitky. Ide o to, že väčšina ľudí je približne rovnaká aj v správaní (bežní pracujúci ľudia), takže väčšina zážitkov sa podobá a iba niekoľkí sú na okrajoch "Napoleonovho" klobúka (ako pri IQ), takže ich zážitky sú iné - ako tej tvojej príbuznej.

Goethe

Není tady

#10 1. 1. 2007 17:12

lueta
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno

To, že to není "jen" nedostatek kyslíku, dosvědčují i výzkumy lidí, kteří dokázali přesně popsat místnost, lidi, věci, co se kolem dělo, v okamžiku jejich klinické smrti, dokonce jsou popsány i případy lidí, kteří byli slepí a popsali jak vypadala místnost ve které byli i lidi kolem.

Chyby jsou nutným a jediným vodítkem na cestě k dokonalosti

Není tady

#11 1. 1. 2007 21:41

Ra
♥♥♥♥♥--

Ahojky Hirondel,
je to dar nahlédnout do prostoru bez těla.
Už se asi smrti bát nebudeš, viď?
Znám to, také jsem nevěděla jak si to vysvětlit a spoustu let o tom mlčela. Vyšly na toto téma knihy pana Moodyho a paní Marty Foučkové, které člověka zklidní.
Píšeš, že máš mnoho dalších zážitků, chceš o nich napsat? Zajímalo by mě to.
Měj se moc hezky tummenupp

hjarta

Není tady

#12 3. 1. 2007 18:32

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

Judito, jako vždy - láskyplně přesná odpověď. Moc rád čtu tvoje rady, málo je takových .

No a hlavně všem přeju ve zdraví vzhůru dolů smile  Ufff toto letí jsme v 7mém roce tisíciletí smile

Ke svobodě nevede jiná cesta, než milující laskavost.
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#13 3. 1. 2007 18:45

Tetamáma
♥♥♥♥♥♥-
Místo: u Strakonic

Já mám úplně stejný zážitek, omdlela jsem jen jednou v životě a bylo to stejné, dostala jsem se do neuvěřitelného jasu, který byl úplně všude kolem mě a já jsem neměla žádné tělo, jen jsem to viděla. Nemám srovnání, nikdy předtím, ani potom jsem neomdlela.

Moje kamarádka zažila klinickou smrt a její vzpomínky jsou úplně knižní, světlo na konci tunelu, krásné pocity, nechtěla se probudit.

Není tady

#14 3. 1. 2007 18:48

Lomikel
♥♥♥----
Místo: Jamrtál

S těmi vizemi kolem umírání je to všelijaké, hlavně hodně individuální. Potká to jenom někoho, 
Mně se při velmi hluboké meditaci stalo  že jsem viděl   prosvětlený prostor a cítil se nevýslovně blaze, ale pokládal jsem to za jakýsi druh oslabení vědomí, protože jsem zároveň ještě vnímal. že téměř vůbec nedýchám, jen velmi slaboulince a už jsem úmyslě do takové hloubky nikdy nešel. Později, už jako buhistu mě to potkalo zas, v podobě vize  nekonečné řady budhových vtělení.(a stává se to i jiným, protože k takovému zážitku existuje konkrétní  instrukce - nevěnovat tomu příliš pozornosti, zaznamenat a pokračovat v meditaci a sledovat dech )

Láma Zopa Rinpočhe

Není tady

#15 3. 1. 2007 19:44

Ra
♥♥♥♥♥--

hjarta

Lomikele, moc hezký citát:
                                                                                     Láma Zopa Rinpočhe
hjarta

Není tady

#16 4. 1. 2007 15:44

Petr I.
♥♥-----

Někdy není nutno pojmenovat to, co se nám přihodí. Nezvolíte  k tomu ještě přesná slova. Snažení vylíčit něco, co se běžně vymyká logice, se dostává do rozporu s našim myšlením.  Když někdo jednou překročí stín stínů -  toho snadno poznáte.......rock

Upravil(a) Petr I. (4. 1. 2007 15:45)

Není tady

#17 4. 1. 2007 19:22

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel, je skutočne dôležité, ako píšu aj ostatní, dať si otázku: "PREČO sa mi to stalo?" a nie "čo to bolo?"... bolo Ti ukázané "niečo", aby Ti to niečo pripomenulo... verím, že duše do hmoty vstupujú s radosťou, pretože vedia, že sa im tu nemôže nič stať... mala si v tom svete pocit, že Ti niečo môže ublížiť? wink nám sa nemôže nič stať... ja žijem s radosťou a dôverou... smile

Pacienti Dr. Michaela Newtona popisujú veľmi podobné zážitky, aké máš Ty, v regresívnej hypnóze... v jeho knihách je nádherne popísaný Duchovný svet. Ak sa rozhodneš si ich prečítať, dostaneš určite odpovede na mnoho svojich otázok... smile

http://www.martinus.sk/data/tovar/_m/12/m12344.jpg
http://www.martinus.sk/data/tovar/_m/12/m12343.jpg
http://www.martinus.sk/data/tovar/_m/13/m13242.jpg
http://www.martinus.sk/data/tovar/_m/14/m14039.jpg

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.
Poněvadž na ničem neulpívá, nikdo mu nic nemůže vzít.

Není tady

#18 4. 1. 2007 22:15

Ra
♥♥♥♥♥--

Mohu-li mluvit za sebe nevracela jsem se s radostí a důvěrou, jak o tom píše Marek. Bránila jsem se tomu, člověk měl možnost být tam, kde si jen pomyslel; s lehkostí myšlenky se vznášel, jenom čisté bytí.
Návrat měl rychlost a sílu nárazu, člověk potom už jen cítil tu nepříjemnou tíži a omezení svého těla. Co mi bylo umožněno tam mi bylo náhle odejmuto návratem. Jako u Hirondel zůstal pocit zklamání, že jsem zase zpět. Ještě jsem se pokoušela usnout a vrátit se, ale nešlo to.

Co si o tom myslíte vy, jaký to může mít význam?

hjarta

Není tady

#19 5. 1. 2007 7:48

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Ra, verím, že z tohoto stavu bytia sa Ti moc nechcelo... smile Ale to zistenie existencie takého bytia muselo byť oslobodzujúce a určite Ťa zmenilo...

Moudrý jedná, aniž zasahuje a učí beze slov. Takto věci povstávají, uvedeny do pohybu a on se od nich neodvrací. Dává jim život, ale nepřivlastňuje si je. Koná, avšak nevytváří závislost. Završuje dílo, aniž si činí nárok na zásluhy.

Není tady

#20 6. 1. 2007 22:58

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ahoj vsem co jste tady a moc dekuji za Vase nazory!!!
Nevim jak zacit,mam hlavu plnou myslenek ale tezko se mi vyjadruji.Jen snad pro zacatek chci urcite rict,ze Vase odpovedi byli velice zajimave a vlastne ti z Vas co me nastinili, ze snad daleko zajimavejsi muze byt otazka-proc se mi to stalo, a ne co to bylo,me svadi k patrani.Myslim si,ze je to dobre zvolena otazka ,proc se mi to prihodilo,nebo jak s tim nalozit ve svem zivote.To zatim tak uplne nevim,dokud se prave nedopatram o tomto zazitku co nejvic.Jestli jsem Vase nazory dobre pochopila,znamenalo by to podobnost se zazitky napr. v klinicke smrti nebo v tranzu?Pokud ano,tak to me take napadlo.Stava se to napr. i nekomu v momente kdy fyzicke telo proziva nesnesitelnou bolest.Za takovych okolnosti vystoupi z fyzickeho tela telo astralni ktere jak se popisuje je propojeno stribrnou snurou a toto telo astralni vidi sebe samo(fyzicke telo)a vse co se s nim v dany okamzik deje? Clovek potom dokaze popsat co se delo,nebo delali s jeho telem i presto ze byl mimo nebo klinicky mrtvi.
Ja tohle ale nevidela a presto jsem si jista ze jsem opustila sve fyzicke telo a videla jsem neco co se tezko popisuje a zaroven neco co se nepodoba pozemskemu svetu.
Lekari byli profesionalni ale i tak bylo videt v jejich oci a pote v jejich chovani ze klidni nebyli.To co jsem vsak zazila ja osobne jsem jim nevypravela.Mozna ze si mysleli ze jsem proste jen omdlela,a take vysvetlovali memu priteli ze to byla pravdepodobne reakce ze stresu.Pokud jsem mela stres z ockovani jak soudi,pak jsem ho tedy sama pred sebou dokazala mistrovsky potlacit a vedome si ho neuvedomit.
Pravdou ale zustava ze strach ze smrti nemam RA. Ze mi to do zivota neco prineslo to take!!! Ale pravdou take je ze strach ze smrti jsem nemela ani pred timto zazitkem.Hluboce totiz vezim ze vedomi-duse po smrti zustava,ze je vecna.
Nekolik malo let se zajimam o takove veci a uz jako mala holka jsem rikavala svym rodicum jak budu zit az budu velka.Rikavala jsem jim svoje plany a samozrejme jak to byva ,povazovali to za blaboly.Vsechno co jsem si kdy vzala do hlavy to se taky stalo.Nikdy jsem nepochybovala ze silou vule dokazu i zdanlive nemozne,nebo i mozne.
Umrel mi dobry pritel kdyz jsem mela narozeniny.Nedokazala jsem se vyrovnat s tim ze jsem mu nerekla vsechno a on odesel.Cely den jsem tenkrat na nej myslela a v duchu jsem k nemu mluvila.Ja nezlomne verila a verim ze me slysel.
Nez jsem usnula prosila jsem ho,pokud me slysel co jsem mu rikala, at mi da znameni.Nad ranem v 05h trikrat asi po ctyrech, peti minutach zvonil budik ktery nikdo v dome nenaridil.V tom pokoji tenkrat spali jeste dva lidi a jeden z nich ten budik pokazde zamacknul ale zaclo to znovu.U snidane jsem o tom zacla mluvit,ocividne ti dva lide byli vydeseni a usoudili ze nechapou jak se to mohlo stat.Me to ale bylo jasne,ze to byl muj pritel.
Je mnoho odpovedi ktere muzu hledat v mem detstvi nebo v mem soucasnem zivote ale hlavne proto ze jsem se stale svym zpusobem odlisovala od vlastnich clenu rodiny,me napada ze tam nekde zacina odpoved na otazku proc se mi deji  tyhle veci.
Sny o kterych jsem okamzite po probuzeni vycitila ze se stanou.Ta uzkost se nedala potlacit.Nebo vize ktera me za plneho vedomi v dany okamzik dala znameni,varovani ze se stane to co vidim jako film pred otevrenyma ocima.To vsechno me ale zatim nedava odpoved.
Vim ze jsem clovek,ktery pochopil to co mnozi jeste ne(napr. ostatni clenove rodiny)a take to ze jsem dobry clovek.
Vim ze je to dlouhy psani ale verim ze se opet odhodlate ho docist a pokud jeste lepe,budu stastna kdyz Vas tohle tema zaujme a opet mi napisete.Pokud ne, zustanu v tom sama a to je tezky!!! Dekuju Vam vsem moc a za ty navrhy na dobre knihy take, ocenuji!!! koupim si je urcite!!!
--------------------------------------------
Clovek je vytvorem myslenky.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#21 7. 1. 2007 10:25

x256987
Host

hirondel, určitě si nemusíš připadat jako "exot" nebo "blázen". Zároveň by asi nebylo nejšťastnější (neříkám, že k tomu směřuješ, vůbec ne) začít se považovat za někoho mimořádného ve smyslu vyvolený, povznesený nad ten ubohý hmyz okolo apod. Pokud si na jedné straně budeš věřit (nebudeš nad tím mávat rukou a zlehčovat to), a na druhé straně dokážeš k této své zvláštnosti přistupovat s respektem a úctou, myslím, že pak se ti brzy samo ukáže, co s tím můžeš dělat a jak můžeš své nadání využít. Lehké to určitě není a nebude, ale nikdo nedostane naloženo víc, než kolik zvládne, to víš myslím stejně dobře jako já.

#22 7. 1. 2007 15:11

Petr I.
♥♥-----

Ne všechny zážitky musí být mimo tělo a bez plného vědomí!smile

Není tady

#23 7. 1. 2007 17:12

Ra
♥♥♥♥♥--

Myslím, že rozumím těm obavám, Judit, člověku se ale dostane jakési vědomí pokory. Není to o "vyvolenosti", spíše o přirozenosti. Jinak by to bylo falešné.

Souhlasím s Petrem I., že tyto zážitky lze prožít i při plném vědomí.

Mám pocit, že je to vzácné poselství pro nás všechny o tom, jaký svět (bytí)je a jak jej dosud neznáme.

děkujeme

hjarta

Není tady

#24 7. 1. 2007 17:54

Marek_
♥♥♥♥♥♥-

Tieto zážitky sa dajú vyvolať aj drogami... mrknite na toto http://entheogeny.jinak.cz/ketamin.htm

Není tady

#25 7. 1. 2007 18:30

Salvator
♥♥♥♥♥♥-

Hirondel,
přečti si knihy Roberta A. Monroe. To, cos přežila, on nazývá Ohnisko 27. Je to přijímací park, kam se bytost dostává po smrti. Přesně stejné prostředí a pocity.
Není to nebe, tak by se daly nazvat nižší oblasti bezprostředně navazující na přijímač, tj. ohnisko 24 - 26.
Ohnisko proto, že jde vlastně o ladící frekvenci, na kterou naladíme svoje vědomí.

Kdo máš uši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí