18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Zdravím vechny,
asi jsem se zbláznila , ale chci jít studovat Vysokou kolu - dálkově, jeliko pracuji. Studujete někdo dálkově? Ráda přijmu a vyslechnu vechny vae rady , názory, jestli do toho jít, jestli se to dá zvládat nebo se na to raději vykalat atd. Děkuji
Není tady
já studovala při práci. Udělala jsem si tedy jen Bc. ale ivot mi zatím nekončí Studovala jsem BIVS v Praze a z hlediska času to lo (lépe ne makat při mateřské )
jediné co bylo nepříjemné bylo to, e kdy jsem skončila v jedné práci, tak jsem musela hledat novou s nálepkou STUDUJÍCÍ (i kdy to obnáel jeden pátek za 14 dní) Stejně mě to dost omezilo ve výběrových řízení, ale nakonec jsem to zvládla. Jak by se na to díval tvůj zaměstnavatel? Jinak to není nijak náročné (teda je - trochu - víkendy v háji - ale do toho s tím jde ne?) Jen prostě musí obětovat svůj volný čas
drím palce při studiu
Není tady
Ahoj Misho,
dělám v knihovně, ale vysokou knihovnickou dělat nechci, take jestli se dostanu, tak budu muset stejně odejít... Představuji si to tak, e bych si nala nějakou prácičku na poloviční úvazek a při tom se bude jistě studovat snadněji... Tak si to aspoň maluju ve svých snech :-) Stále bydlím u rodičů, kteří mě iví, tak nejsem na své výplatě tolik závislá. Ne se do toho kolotoče pustím, tak jsem chtěla jenom slyet názory těch, co tím proli. Jestli je učení při dálkovým studiu hrooozně moc, nebo jestli se to dá, jak náročný bývají na dálkaře poadavky a tak. Mám do toho jít? myslí, e při práci na 1/2 úvazek to bude snaí??? ..... děkuji moc
Není tady
jaňulec: Co se týče časový náročnosti a poadavků, kadá kola je jiná a dost se lií i fakulty jedný a tý samý koly. Já dělám ekonomku v Pardubicích, přednáky máme cca 1 x za měsíc, buď jen sobota nebo pátek a sobota. Kolega dělá tu samou kolu, ale jinou fakultu a mají přednáky dvakrát do měsíce a na některý jetě jezdí do Prahy. Do semestru se mně tak vejdou přednáky asi 4 x, co znamená, e se musí člověk dost učit doma, učitelé ale vycházejí vstříc konzultacemi i po e-mailu, protoe osobně to moc nejde, pokud si nemůe pořád brát dovolenou. Poadavky jsou stejně náročný jako na denní studium, skripta mají větinou připravený pro dálkaře, je tam víc příkladů, protoe my nemáme ádný cvičení (jako mají na denním). Já být tebou, tak do toho jdu. Já studuju taky a přitom mám u dceru (12 let) a jsem rozvedená, take na mém platě jsme obě dvě závislé. Ty má situaci o něco lehčí, take bych nečekala a pustila se do toho. Hodně zdaru!
Není tady
Milá Evo,
moc ti děkuji za podporu. Tohle jsem potřebovala slyet !!! :-) CHci to zkusit u jen proto, abych si pak celý ivot nenadávala, e jsem to alespoň nevyzkouela. díky. jdu do toho !!!
Není tady
Není tady
Upravil(a) Baruna70 (3. 1. 2007 19:35)
Není tady
Při zaměstnání jsem vystudovala vysokou kolu, éf mě studium povolil a na přednáky a zkouky mi dával placené studijní volno. Učení bylo dost, ale dalo se zvládnout. Doporučuji! Pracovala jsem na plný úvazek a přednáky jsme měli vdy týden a pak třeba měsíc klid. Ráda na to vzpomínám a klidně bych si to zopakovala .
Není tady
urcite to zvladned....clovek zvladne hodne!!!! a zalezi jn na tobe jak se k tommu postavis...
muzes delat cokoli chces..na to nezapomen
za tyden jdu do skoly(teda spise serii kurzu,ktere mi zaberou alespon rok minimalne) pri dvou pracich,take se uz tresu...ale verim si
ver si a zvladnes to
Není tady
děkuji vem za podporu a informace. jste zlatíčka !!! :-)
Není tady
Ahoj, také bych to ráda zkusila, ale strach mám hlavně z přijímaček a ze kolného. Někde je to pěkná darda. Potřebovala bych někoho kdo by poradil s výběrem koly. Existuje nějaké poradenství? Nebo je lepí obíhat koly a osobně zjistit co je třeba, na studijním oddělení a tak?Jestli má někdo zkuenost tak prosím poraďte.Děkuji Martina
Není tady
myslim ze by to spise chtelo vyslechnout zkusenosti...
a radeji bych si to obehala sama..zalezi i na prvnim dojmu a tvych osobnich prioritach
hodne stesti pri vyberu skoly
Není tady
1967martina: V dnení době, kdy je internet a telefon, tak stačí si najít kontakt na studijní na internetu (větinou tam mají i popis toho, jak studium vypadá, jaký jsou předměty, jaká je organizace atd.) a můe to začít obvolávat. Tak jsem to udělala já. Ujasnila jsem si, jakou kolu vlastně chci a taky třeba to, e nemám moc času na dojídění, take ta kola musí být někde blízko a protoe penězi zrovna taky neoplývám, tak to musí být kola bez kolného (rozvedená ivím jetě dítě) .... Na státních kolách se kolné větinou neplatí (někdy jo, třeba kdy opakuje ročník). Přijímačky dělá na vechny koly (snad kromě těch "manaerských", kde je kolné od cca 50 tisíc za semestr vý...ale to asi nehledá, co?).
Není tady
zkouka
Není tady
Já jsem si nyní dodělávala dva roky pedagogické minimum. Sice mám maturitu ale chtěla jsem něco z pedagogiky.kola byla 1x za 14 dní. Dojíděla jsem asi 40 km a bylo to super. Kolektiv tam byl skvělý a kola se dala zvládnout.Dokonce jsem měla lepí známky ne na maturitním vysvědčení. Tak mě to nakoplo, e si chci dělat dálkově jetě Bc,.zrovna poílám přihláku.
Není tady
Misha napsal(a):
já studovala při práci. Udělala jsem si tedy jen Bc. ale ivot mi zatím nekončí Studovala jsem BIVS v Praze a z hlediska času to lo (lépe ne makat při mateřské )
jediné co bylo nepříjemné bylo to, e kdy jsem skončila v jedné práci, tak jsem musela hledat novou s nálepkou STUDUJÍCÍ (i kdy to obnáel jeden pátek za 14 dní) Stejně mě to dost omezilo ve výběrových řízení, ale nakonec jsem to zvládla. Jak by se na to díval tvůj zaměstnavatel? Jinak to není nijak náročné (teda je - trochu - víkendy v háji - ale do toho s tím jde ne?) Jen prostě musí obětovat svůj volný čas
drím palce při studiu
Misho, jaky obor jsi vystudovala? Taky jsem uvazovla o teto skole. A jak to bylo s jazyky a matikou? Doporucila bys tuto skolu?
Není tady
Dobrý den lidičky.Já jsem zoufalá a u opravdu nevím,kam a na koho se obrátit.Poraďte mi prosímpotřebuji si udělat maturitu,pracuji,ale mám ji 13l.slečnu a chtěla bych moc studovat...Poraďte,jak a kde najdu kolu,která příjme 32letou mamču.PROSÍM...Pite prosím na můj mail.Chackinka@email.cz.mocinky děkuji a přeji krásňoučký den.
Není tady
Chackina: Jsi z Prahy? Má 2000 měsíčně? Jestli ano, tak vyzkouej www.oapraha.cz. Je tam dálkové studium, bylo to o víkendech, take nezasahovala do práce a neměla jsem nejmení problém to udělat. Jedna spoluačka dokonce během studia porodila a v podstatě tam vůbec nechodila, jenom jsme jí posílali co si má nastudovat a neměli s tím ádný problém... Ne e bych přímo vřele doporučovala pro ty, co chtějí něco umět, ale pro ty co chtějí maturitu se to dá...
Není tady
Pripojuji se clankem z vlastni zkusenosti: http://trishamad.blog.cz/0709/jak-se-st … zamestnani
Není tady
Ja jsem dalkove studovalavejsku v praze. Bivs.cz
Není tady
Ahoj, a můu se tě zeptat jaký obor jsi studovala a jaké to obecně bylo na této kole? Přístup profesorů k dálkařům a při zkoukovém? Děkuju moc
Není tady