|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
Stránky: 1
Zkušené maminky prosím poraďte!
Jsem už víc jak týden z porodnice doma a pořád se plácám od ničeho k ničemu. Kojím a malá vyžaduje krmení naprosto nepravidelně, spí naprosto nepravidelně - prostě chaos celý den. Zatím mi bylo řečeno, že je to naprosto normální a že se mám přizpůsobit mimču. Jenomže v domácnosti je to naprosto nerealizovatelný.
Ráno vstáváme jak kdy - někdy kolem 10h někdy až v poledne. Malá pak chce každou půlhodinu papat a usíná až po jedné hodině. Pak skoro celý den proklimbá, probudí se někdy v šest - někdy až v osm - pak koupání a zase papání - usínáme až v noci a přez noc 3x kojíme cca po 2,5hodinách.
Teď se to zhoršilo, malá má asi prdíky, fenyklový kapičky mi plyve a klidně do dvou do rána křičí a křičí jak jí to bolí.
Holky poraďte mi - srovná se to samo, nebo mám začít s nějakým denním a časovým režimem?? Jak jste na tom byly vy s tak malinkýma miminkama???
Děkuji
Není tady
s tim rezimem je to tezko radit,kazde mimi je jine.chapu,ze po tydnu jsi z toho jeste v soku,ja jsem propadala depkam,ze uz nikdy se nevyspim a ze uz nejsem ani clovek,ale chodici cisterna,furt kojit,prebalovat,prat,kojit.....,muzu te ale ujisti,ze se to OPRAVDU! vyvrbi.ted se porad ucis mimi porozumet.place hlady?neco ho boli?nebo jen chce pozornost?nekdy stacilo vzit je do naruce(mam 2 kluky)chteli jen citit teplo a citit tvoje srdicko.9mesicu ten zvuk poslouchali a ulidnovalo je to.muzu ti ale poradit s prdiky.varila jsem klukum fenyklovy caj.existuje granulovany,koupis ho v lekarne a muze se davat od narozeni.kapky byly k nicemu.paja
Nejkrasnější pohled na svět, je z koňskeho hřbetu.Není tady
Kukusko - je to všechno v pořádku. Režim si časem Myriam udělá sama. Jen jsem Adama kojila tak nejdřív po hodině a půl. A ještě jsem se někde nedávno dočetla, že když dítě řve po cca hodině a půl po kojení, tak ho bolí bříško a hlad nemá. Takže když se na to částečně natrávené mléko přidá nové, tak ho to bolí ještě víc. Některé prameny zas uvádí, že se má kojit přesně tak, jak si dítě řekne. Bůh ví.
Ale zkus ji spíš chovat, event. dát dudlíka. Třeba chce cítit mámu.
Na prdíky nám pomohl Sam Simplex, masáž bříška fenyklovým olejem, dávat lehnout na bříško. Po šestinedělí už ho bříško netrápilo. Jen tehdy, když jsem něco neuváženě snědla. Např. cibuli, s tou měl problém.
Určitě je to pakárna. ČLověk pořádně neví, co s tím uzlíčkem má dělat. Ale neboj, časem to přejde a bude líp 
Mmch - Adam nemá režim dodnes - jen koupeme pravidelně po půl osmé a pak jde spinkat.
Není tady

Trochu opravím Giu (jen v dobrém Giuško), jde zřemě o překlep, ale pro jistotu :-) kapičky se jmenují Sab Simplex a také nám pomáhaly, malému chutnaly samostatně, ale někdo radí dát mu je s mlíčkem a třebas aplikovat stříkačkou do pusinky. Režim se vytváří u miminka individuálně, já to nějak neřešila, kojila jsem dle rad porodních asistentek, jak si malej řekl, snad co 2 hodiny na začátku, ono se to pak mění podle miminka. Také časy spánku se mění každým dnem, dítě se vyvíjí a režim si utvoří. My v podstatě odmalinka učili Mikuláška spinkat ve svém pokojíčku, mívali jsme otevřené dveře, postupně jsme je přivírali, aby měl klid na spaní. Dnes neumí usnout jinak, než ve své postýlce u sebe v pokojíčku. A režim spánku se mu stále mění i teď. Držím palečky!

Není tady

Alex..to mě zajímá ...... 
Máme pro mimičo nachystaný pokoj hned vedle ložnice, ale všichni mě odrazují, že ho nemáme nechat spávat hned samotné....
Slyším na to různé názory, ale čím dál víc se přikláním k těm moudrým hlavám, které říkají, že si tak miminko lépe zvykne na svůj klid a režim. Nebudí ho v noci chrápání či funění rodičů, šustění peřin atd. 
Kolik bylo Mikuláškovi, když jste ho přestěhovali do vlastního pokojíčku !!!???
Používalas i senzor dechu a chůvičku nebo ses spoléhala na svoje lehké spaní a dobrý sluch ??!!!
Tohle pořád řeším a pořád nevím !!! 
Není tady
holky, jen jsem chtěla napsat, že syn hodně trpěl na prďáky a pomohl jen silnej nátěr příška takovou tou mentolovou gelovou mastí. Sab Simplex prskal. Ale byla to prča než jsem rozeznala co je bříško a co hlad
Režim jsme formovali od osmi měsíců a samostatný pokoj v sedmi měsících (bez problémů). Radím samostatný pokoj co nejdříve, děti to zvládají líp než maminky

Není tady
Ahojky, s režimem jsme nějak problémy neměli. Řídila jsem se tím, jak chtěl on. Ze začátku ho krmila po dvou hodinách, teď přes den po 2, 2,5 nebo po 3, záleží, jak chce. A v noci přibližně po 3,5 nebo 4. Jednou mi vydržel spát od půl sedmé do půl šesté, chodila jsem ho kontrolovat, jestli žije.
Mirečka máme v ložnici (pokojíček bude mít hotový v příštím roce a na druhé straně domu, takže jsem ho chtěla mít u sebe). Koupu cca kolem páté, možná si říkáte, že je to brzo, ale začala jsem v šest a po změně času se malý po páté nedal zastavit. Byl nevrlý, stále plakal. Tak jsem ho šla vykoupat, nakrmit a byl klid. A stále to tak dělám.
Na prdíky nám pomohl sab simplex, dávala jsem mu ho do mlíčka, vždy ho trošku vystříkla na lžičku.
Není tady
Kukusko, u nás je to stejné, celý den jenom kojím a uspávám mimi. V noci zato krásně spíme, dětská sestra mi poradila, ať miminko v noci nepřebaluji a ani nerozsvěcuji žádné světýlko a musím říct, že to funguje. Takže, když se v noci probudí, tak jej pouze nakojím a spíme dál, ráno býváme pročuraní až do peřinek, ale zato dorůžova vyspinkaní.
Není tady
Kukusko, neboj ono se to opravdu upraví, no nepřej si vidět mě teďka v šestinedělí, to byla depka jak hrom
A režim spánku přes den i v noci - to je tak jedině můj sen. Jediný pevný bod je opravdu koupání, stále stejná doba, napapání a šup spát.
Pinky my budeme dávat malýho do pokojíčku v lednu čili v jeho 4 měsících, starší syn byl ve "svém" od dvou měsíců, teď máme chůvičku, takže jí zapnem a uslyšíme vše, navíc Patrik bude mít pokojíček hned vedle nás a už teď ho učíme usínat s kolotočem a při zapnuté pohádce, není závislý na nás - jedině když si vyndá dudána
Ale rozhodně neusínáme při prsu, tak jsem sama zvědavá, jak zvládne přechod z ložnice do pokojíčku. Ale každý kluk bude mít svůj, dohromady nee, Míša by ho nenechal vyspat, mám takový blbý pocit. 
Není tady

Pinky, tuším že jsme malého nechávali tuším od druhého měsíce přes den spinkat vedle v pokojíčku, zpočátku s otevřenými dveřmi, pak jsme je přivírali (ale nezavírali), ale chodila jsem ho často kontrolovat. V noci spinkal sám asi od čtyř, pěti měsíců, chodila jsem ho kojit (dveře byly otevřené, pouze u televize jsme je opět přivřeli, aby jej nerušily zvuky). V posteli s náma nespinkal vůbec a ani to neumí, když leží vedle nás, tak ví, že může dělat blbinky a spinkat nebude. Je zvyklý na svůj klid. Monitor jsem neměla, já nad ním tak dlouho uvažovala, až jsem nakonec usoudila, že už bude zbytečný. Nechávala jsem jej spinkat dle rady lékařů opřeného na bok, jak se říká, je to nejbezpečnější metoda. Nemůžu si to vynachválit, malej má klid a my také :-)

Není tady
Holky díky moc za rady,
abych pravdu řekla, my nemáme ani pevně stanovenou hodinu koupání - někde jsem četla, že děti se nemají budit, tak vždycky čekám, až se malá večer probere. Od dneška ale nastavuji pevnou hodinu!
Asi jediné co platí, je vydržet a setrvat.
Sice už jsem z toho KO, jelikož malá absolutně odmítá spinkat sama, tak věčně chodim a drndám jí v náručí jinak nám spouští muziku. To se snad ale spraví, v nemocnici mi radili miminko nenechávat moc plakat, aby prý nemělo traumata, že prý tak pouze vyjadřuje potřebu mámy - tak drndám a drndám...
Není tady

S tím přebalováním souhlasím - už to mám vyzkoušené a osvědčilo se to!!! Opravdu když v noci nepřebaluju tak pak Míšánek mnohem rychleji usne a je daleko klidnější. Prostě tu noc nemá ničím narušenou a s tou plenkou vydrží (zatím docela v pohodě). Zatím má první zkušenost.
Není tady
Nám Kuba v noci ze začátku hodně kakal, tak jsem přebalovat musela, teď už kaká v noci jen občas, takže přebaluju jen občas, když ho slyším jak kaká, jinak ho taky nevyrušuju. Akorát úplnou tmu nemáme, chci na něj v noci trošku vidět, takže máme do zásuvky světýlko ve tvaru medvídka, dělá jen takové tlumené světlo, při kterém se dá spát.
A pevný režim zatím taky moc není, snad jen to koupání mezi 19 a 20h.
Kukusko neboj, všechny jsme ko...
Není tady
S tím nepřebalováním to u nás asi neklapne
Myrča má opruzenou pr...! Nikdy ji nenechavam v čuránkách nebo pokakanou, nevim, jak se to zadařilo, prdiznu mažeme důkladně.
Bojím se, že kdybych jí nechala přez noc naloženou v plné plínce, že by se ty opruzeniny jenom zhoršily.
Není tady
Mimčo už pak tak často nečůrá a hlavně nekaká jako ze začátku, aspoň u nás to tak je, když byl Kuba starý jako Myriam teď, tak bylo pokakaných plínek spousta, snad v každém přebalování, teď už ne tolik. Pokud máte opruzeninku, tak by to asi nebylo dobrý, to máš pravdu, chce to mazat a větrat, nám pomohl krém od Welledy, od té doby máme klid.
Není tady
To s tím kakáním máš spirulko pravdu - imervére měním pokakané plenky i když teď po dvou týdnech se nám poprvé zadařila noc s jedním pokakáním.
Hodně jsem četla že po šestinedělí se mimča mění a jejich trávicí trakt taktéž, tak uvidíme. Třeba pak opravdu vyzkouším nepřebalovat.
Není tady
Jeden den jsem měla fakt smůlu, asi 3krát za den se Kuba prokakal až na zádíčka, tak jsem 3krát komplet přestrájela a myla, myslela jsem že mě odvezou...
Není tady
Tak to já si dávám bacha a pěkně utahuju plenku - malá když kaká tak to jsou teda rány jako z děla a plínky má plný po okraj. Musím to zaklepat, pokakaná byla na zádíčkách zatím jenom jednou.
Já dneska přestrájela dvakrát - ale né kvůli kakání ale kvůli blinkání - malá se napápla a pak to všechno vyhodila. Nějak jsem to nevychytala s plenkou, tak jsem hold převlíkala.
Není tady
Já si taky dávám bacha, vůbec nechápu, kudy to proteklo. Naštěstí Kubovi to připadalo vtipný, tak se při tom převlíkání vždycky usmíval, jak když je to obrovská sranda.
Není tady

Holky, jak to máte s nožičkama??? Nám v porodnici po kontrole kyčlí nařídili široké balení - 3 plenky, Míša docela trpí ale zase nechci nic zanedbat. Nejradši spinká na boku (to má z porodnice), tak asi proto musí mít to balení. Jak jste na tom, taky tím někdo procházíte???
Jo a ještě jedna otázka, jak to máte s koupáním? Koupete každý den? Někde jsem to zjišťovala a moc to nedoporučujou, kvůli choulostivé pokožce, je fakt že se to miminko nemá kde umazat, a když je hodně pokakaný, tak se myje při přebalení. Míša koupání úplně nesnáší - celou dobu hystericky brečí!!! - prostě se mu to nelíbí. Je mi líto ho každý den trápit, tak mi prosím poraďte.
Není tady
Puzzle s koupáním to ze začátku u nás taky nebylo moc valný - řik neskutečnej! Malá si teď ale zvykla a docela se jí to líbí. Nevím co bych ti poradila - teplotu 37C asi víš (já dávám o stupínek teplejší) - napřed namáčim pr... a pak nořím celé mimi do vody tak aby mělo jenom hlavu venku - ale to ty asi taky víš - každopádně setrvej, myslím si, že se to srovná - nakonec voda je miminčí element.
S kloubkama ti bohužel neporadím, zatím na kontrolé dobré.
Není tady
Stránky: 1