29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ježíšek nadělil naší dvoučlenné domácnosti dvě půllitrové sklenice medu, třetí jsem dostala těsně před svátky a čtvrtou máme načatou od loňských Vánoc... Co si s tím nadělením mám počít?
medovník http://www.apetitonline.cz/recept/920/medovnik.html pokud jste po svátcích přeslazeni, nechat ho na pozdější dobu, jen tak do čaje, místo cukru, nebo i na rohlík s máslem a medem.....je zdravý !!!
Není tady
´Med se ti nezkazí. Můžeš ho mít i 2 roky. Možná zcukernatí, ale to lehce rozehřeješ ve vodní lázni. Dáváme ho do čaje, do litého perníků, máma ho dává i na kuře (kuře na medu), do různým moučníků.
Není tady
Jak přesně se dělá to kuře na medu? To mě popravdě v tuhle chvíli láká víc než perník
http://recepty.vareni.cz/kure-na-medu/
http://www.dama.cz/vareni/recept.php?d=836
http://www.recept.cz/recept.asp?recept_scr=1580
Není tady
Vlašské ořechy naložit do medu.
Palačinky namazat medem a posypat mletými ořechy,přehrnout a navrh šlehačku.
Není tady
Nebo si udělat lázeň, ohřát litr mléka, do něj přidat hrníček medu, trochu oleje, vylít do vany a poležet půl hodiny, koupel by neměla být delší a teplejší, jak 40 st.C......... nebo lžíci medu a lžíci tvarohu a udělat si pletovou masku
Není tady
Med je také výborný při velkém kašli.Namaže se s ním na noc hrudník,na to se dá igelit a do rána se med úplně vstřebá a pomáhá při odkašlávání.
Upravil(a) Zuzík (29. 12. 2006 13:52)
Není tady
Já veškeré maso, které už nechci dávat do mrazáku, dávám do medu. Tím se jakoby zakonzervuje a vydrží v lednici i 12 dnů. A jak je pak vynikající, jako mandlička....
Rozehřeji trošku med na hodně tekutou formu a podle libosti (jak na které maso)do toho přimíchám koření (grilovací, kari, divočinu, oregano....), někdy i česnek. Potřu maso po všech stranách a zbytkem ještě poliju v míse. Musíš rychle, dokud je hmota tekutá-teplá!
Není tady
Judita napsal(a):
Ježíšek nadělil naší dvoučlenné domácnosti dvě půllitrové sklenice medu, třetí jsem dostala těsně před svátky a čtvrtou máme načatou od loňských Vánoc... Co si s tím nadělením mám počít?
do medu se dají naložit třeba vlašské ořechy, které jsou pak s medem výborné do tvarohu - zdravá svačinka, nebo do štrůdlu apod.
jinak výborná náplň do palačinek či na lívance je mascarpone+ drcené ořechy+med dle chuti
kachna nebo kuře na medu je taky skvělý tip
ale jinak se med nezkaí a vydrží hodně dlouho, takže se nemusíte bát a klidně ho nechat na nachlazení
Není tady
Je dobré sladit medem místo cukru. já dávám med i do mrkvového salátu (mrkev, citron, med a trošku oelej nebo můžeš přidat oříšky nebo kokos atd.) taky je dobrý bilý jogurt s kousky vlašských ořechů a oslazené medem (řecký dezert a pokud nendržíte dietu tak může být i smetanový jogurt) a z jiného koutku
kachna na medu taky nemá chybu. Smícháš med se soj.omáčku, ml.zázvorem a může být trošku vína-nemusí, a tím se kachna potírá. Pokud máš hodně tmavou sojovku,tak se nelekni,že bude kachna při pečení tmavá.Zatím u nás všem chutnala
Není tady
Medvědí mléko - proti nachlazení: ohřát mléko, přidat rum a osladit medem.
Není tady