6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
ery-Čau Símo:)u to vědět nemusim ,ale dík
Není tady
Tak snad se tu ukáe.Tohle je můj koník,tak uvidíme...
Není tady
Tak se povedlo Tohle je ta moje čtyřnohá láska
Není tady
Jeii! Nejmenuje se náhodou Miky?!
Není tady
Ne,určitě to není Miky A proč ten vyděený údiv??? Pod okny mi jezdí jetě jeho věrná kopie,ale je to kobylka,sama bych je na dálku nerozeznala
Není tady
No vypadá na chlup podobně.Máme ve stáji koníka Mikyho, je to sice stranej hajzlík, ale mám ho ráda
Není tady
Já vím,koukala jsem vám na koníky na stránkách Kdy ty huculové jsou téměř jeden jako druhý.Ten můj je taky solidní hajzlík,ale u bych ho neměnila za nic na světě. A dává krááásný hudlany
Není tady
To je fakt, e vichni jsou jako by si z oka vypadli!
Tehle víkend jsem byla za "svojí" kobylkou a bylo to tak nádherný!Sluníčko svítilo, my jsme si nacválaly a před náma jenom ta volná louka.....Ach jo, to bylo krásný!
Není tady
Koukám e i stejný potvory
Tak to my jsme pořád jen ve výběhu ale u bych mohla nasadit sedlo a zopakovat si základy jedění... ...jen kdyby ta kostrč tak nebolela
Není tady
Jestli tě bolí kostrč, tak je to dost blbý, ale lečí se na koni i horí bolesti, tak to zkus se na huculkovi projet jen tak bez sedla.I při menzesu je to dobrý, tak třeba ti to naopak pomůe
Není tady
Ahoj holky, ahoj Cilko, koukám, e jsem tu propásla koňské povídání ...
No já jsem změnila stáj, jezdím na jiných koníkách, troičku temperamentnějích ne co byli před tím. U jsem si vyzkouela i plňase. A získávám zase sebedůvěru, je to čím dál tím lepí.
Cilko o kobylce jsem tu někde četla. Je to smutné. Je to jako, kdy odejde člen rodiny. V září mi umřel dědeček, měla jsem ho straně ráda a jen jsem koukala, jak chřadne a já nemůu udělat nic proto, aby bylo líp. Je to hrozná beznaděj. Ale prostě je to ivot a ivot je boj ... jak říkal děda.
A co Moony, jak ten se má??? A co strejda kůň, jetě se "nemají v lásce".
Stěhovala jsem se tak jsem na netu moc nebyla, ale teď ho u zasejc mám, tak sem budu chodit si koňsky povídat ... Jsem ráda, e je tu koňský pokecáníčko ...
Není tady
Začala jsem jezdit na jedné kobylce je to polka (tedy jezdím jich víc, ale tahle mi padla do oka), je ohromně komunikativní ... jetě jsem tohle u koně neviděla. Nemá a tak moc "stádový pud" ... kdy si má vybrat jestli jít za koněm, nebo za člověkem, vybere si člověka ... Na vyjíce pořád poslouchá co já a má straně ráda, kdy se s ní povídá a je straně zvědavá, vechno jí zajímá, ale nebojí se. Kdy se lekne tak je to spí zámiňka, aby si mohla popoběhnout, kdy dýl nejde pod sedlem. U mám zasebou i jeden pád. Nacouval do nás kůň a kopl au jsem letěla, ale dobrý nezanechalo to na mě následky, spí naopak, zjistila jsem, e můu spadnout a nic se nestane ... u jsem i skákala ... JE TO ZKRÁTKA ČÍM DÁL TÍM LEPÍ
Není tady
Jo Cedrill,tak to má pravdu e na bolestivou MS není lepího léku ne sednout si na koně ale ta kostrč nic moc.Tu jsem si narazila o zadní rozsochu někdy před rokem a je to čím dál horí,teď u nemůu pořádně sedět ani normálně Ale koník se vyřádí i bez vyjíděk,hlavně teď kdy je sníh,ten přímo miluje jen kdyby ho aspoň troku bavila práce na loni...
Není tady
Tak to nevim, Verčul, jestli by pomohla nějaká rehabilitace?Třeba něco na ten způsob, já se v tom moc nevyznám ....
Kobylka, kterou jezdím, je taky hrozně zvlátní (povahově). Člověk z ní okamitě cítí, e ona o sobě ví, e je plňaska mezi teplokrevníkama, bere se za aristokratku a lidi ani koně moc na vědomí nebere. Je straně sebevědomá a trochu dost pyná. Straně dlouho mi trvalo, ne jsme si na sebe zvykly a po dvou letech mi přijde, e mě začíná brát na vědomí a e si ty vyjíďky opravdu uívá.Jsem z toho pocitu nadená, protoe člověk uplně cejtí, jak se ten kůň na jezdce najednou spoléhá a věří mu.je to fakt úasnej pocit vědět, e ten kůň ho má i docela rád! Takový chvíle mě dostanou do kolen a doufám, e jich bude přibývat!
Není tady
Kralko, tak to si měla těstí, já jsem jednou z takového kopnutí vyla s nakopnutým kotníkem a byly z toho 2 týdny o berlích a celkem 2 měsíce léčení, zrovna to vylo na celé prázdniny, měla jsem pohmoděnou kůi, a nesměla jsem se celé léto koupat, ale na koni jsem jezdit mohla. Od té doby mnohem víc dbám na to, abych měla za jiným koněm uctivý odstup, i kdy ne vdy se to povedlo dodret, u jsem kopanec neschytala.
Verčulko, byla jsi s tou kostrčí u doktora? Napadá mě, jestli ji nemá zlomenou a nebo jestli by Ti nepomohla rehabilitace, masáe a tak...
Není tady
Ahojky,
tak s kopanci bohudík zkuennosti osobně nemám,ale se lápnutím,to u je jiná.Cizí koně od sebe drím dál,i kdy kamarádka mě občas peskuje,e na sebe nedávám moc pozor a riskuji...Dle mě,je občas lepí být blí ne dál,aspoň u mého koníka (ale vlastně i jiných) to platí.
S tou kostrčí u na tom pracuji,tak dalí rok a dotáhnu to do konce.U jsem byla u MUDr. a teď jetě někdy dojít na RTG...
Není tady
No já si asi před rokem zlomila pánev ... zbylo mi potom půl roku na nechopence, 2 roby a troinku strachu, ale strach u je v pořádku ... ale kopanců jsem také pár dostala, natěstí z toho byly jen modřiny ...
Není tady
Kralko,taky super.U mě to odnáejí pořád kolena,teď taky dva rouby a u asi čtvrtá operace ale jedeme dál
Není tady
Teda jak poslouchám ty vae zranění, tak se začínám bát, jak dopadnu já?!
Není tady
Neboj Cedrill, stejnak bys na koně vlezla znovu ... kdy jsem spadla řekla jsem si, e u na koně na jízdárně, nikdy nevlezu a co myslí ... rajtuju na jízdárně o sto est ...
Není tady
Verčulko ... dobrý, e si nedáme pokoj co ... ale to nejde ... jak jednou sedne na koně u z něj nesleze ...
Není tady
No zatím jsem vdycky znovu nasedla, ale abych přítě nejenom chtěla, ale i mohla nasednout.....
Není tady
Tak tak Kralko,já si říkám,e dokud nebudu na vozíku,z koně mě nesundají...a to i pak kdo ví
Cedrill,větinou nasedne zpět vdy,pak je ale horí slézt Nevím jak Kralka,ale já se po těch úrazech jetě dovezla domu,teprve pak to bylo horí.A kdybyste viděli koně!Ten z toho byl na práky snad víc ne já a to za to nemohl el tak opatrně a sám,abych já nic nemusela.Prostě zlatíčko
Není tady
No já u pak nenasedla ... u jsem nevstala ... a byla chyba, e nikdo nenasedl a nedal ji do kouchu, e makat se musí ... s kamokou se pak postavila na zadní a nela dolů dokud nedostala bičem po hlavě ... a pak jetě sejmula pár holčin ... Byl to provozní kůň a vpodstatě to nebyla asi její vina ... zatu krmnou dávku bych taky nedělala ... bylo to na ni asi u moc, konec sezony, ale stale nějací klienti la i třikrát i čtyřikrát denně ... a nebyl čas jí srovnat do nějaké formy, tak ji ruplo v bedně ...
Není tady
Kdy to tu tak čtu, tak já se svými pády, kopanci atd dopadla zatím dobře. Teď se chystám zase někde začít jezdit. Měla jsem delí pauzu. Jedění mi docela chybí. Zatím hledám, kde budu jezdit. Byla jsem zvyklá na soukromníky a samostatné vyjíďky, i kdy znám i jezdecké kluby, parkur a i tréninky v dostihovce. Na to u bych si netroufala.:)Bavilo by mě zas lítání po loukách a lesích. Tak mě napadá, není tu někdo, kdo chodil jetdit k p. Trojanovi do Málkov u Zdic?
Není tady