Oznámení

9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce.

1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus?

#1 26. 12. 2006 17:25

Janela
♥------

Povolené potraviny při problémech se žlučníkem

Ahoj vespolek, smile

pročetla jsem si informace o žlučníkových kamenech a zhruba vím, čemu se mám vyhýbat. Ale u některých potravin si nejsem jistá a chěla bych to zkonzultovat se spolutrpiteli:

Pórek?
Čínské zelí s rajčaty, bazalkou a olivovým olejem?
Pomeranče?
Čerstvá zelenina? Hlavně mrkev - prý jen vařená. Tu nesnáším. hmm
Česnek - celý život ho zbožňuji a konzumuji ve velkém množství. Může mi teď ublížit?

Zatím díky, možná si vzpomenu na další.

Není tady

#2 2. 1. 2007 20:33

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Re: Povolené potraviny při problémech se žlučníkem

Ten seznam by byl hodně dlouhý, co všechno se nesmí. K tomu má každý "ty své" potraviny, které mu dělají nedobře. To co je vypsáno nahoře, tak z toho se může jen pomeranč - vamačkaný a bez pecek, jinak ta ostatní zelenina je zakázána.
Nesmí se kivi, jahody, hroznové víno, okurky, zelí, cibule, šlehačka, tuky, kořeněné potraviny, meloun, rybíz jen šťáva, olej jen jednodruhový,mrkev jen jemně strouhaná syrová, nesmí se nápoje s bublinkami, jen minerálky. Z pečiva se mohou jen rohlíky (ne čerstvé), nic co má zrníčka jako různé druhy chlebů, je zakázán  alkohol! Výčet by byl ještě hodně dlouhý.

Není tady

#3 10. 1. 2007 15:51

Kamilie
♥♥♥----

Re: Povolené potraviny při problémech se žlučníkem

Ale to je strašné. Já taky začínám mít potíže se žlučníkem a jím pouze tmavé rohlíky se zrníčky (mák, dýně, sezam).
Asi půjdu raději k dr., nechám zjistit, co tam mám a pryč s ním?
Chci jíst vše, již tak mne omezuje v jídle, ovoce a zelenině má křížená potravinová alergie.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí