27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Prave som sa dozvedela, ze mam zacinajucu artritidu v chrbte, takze zienky, prosim o vsetky informacie okolo tohto. Doktor mi to povedal telefonicky, povedal, ze to ide s vekom( zabit a zakopat, coooo?)
Není tady
Bubu - termíny artroza a artritida označují cca 100-150 různých kloubních onemocnění. Artritida bv měla být zánětlivá - t.j., e by ly jetě účinky zmírnit, je vak potřeba udělat dalí vyetření ny infekce !!! Mezi nejčastějí patří chronická revmatoidní artritida, infekční artritida, nebo dna. Osteoartroza je u degenetivní onemocnění, co bys jetě neměla mít. Doporučují teplé i studené obklady, sníení váhy, upravit stravu , hodně ovoce a zeleniny, klid i pohyb. Doporučují obklady a masti z kajenského pepře i papriky pálivé, , z chemické cesty pak kortokoidní tablety, nebo injekce přímo do kloubů. Jako poslední ance je výměna kloubů, co není tvůj případ ! Z alternativní terapie doporučují akupunkturu, fytoterapii, magnetoterapii, masáe, fazioterapii,hydroterapii,homeopatii, poehování, jogu.Z potravin vyloučit oleje, tuky, pít távu z celeru, mrkve, zelí, rajčat, hodně vit. D, prý pomáhá kurkuma , vynechat cukr, sladit medem, kopřivový čaj,při bolestech i obklady z brambor. Informací je hodně, pokud bys měla zájem, ozvi se mi... přeji upřesnění nemoci a nedej na to, e je to věkem, to a v případě, e je ti více jak 150 let !
Není tady
Aneri, dakujem , medzi sviatkami som objednana k doktorovi, snad sa dozviem nieco viac. V robote pri dvihani tazkeho sa mi nieco stalo s chrbtom, preto som bola na rengen, s doktorom som hovorila len telefonicky, povedal, ze na snimku nemam nic zlomene, ale je tam zacinajuca artitrida. Chrbat ma stale boli- ale az po tom uraze, predtym nie, tak uvidim. Ako si mam spravit mast z kajanskeho pepre?
Není tady
Buba - rozdíl je v tom, e artritida je onemocnění zánětlivé, ale artroza u degenerativní ! Take tvůj stav by se dal jetě zvrátit !!! Tedy zjistit, jakou má, zda infekční/bakterie/, nebo revmatoidní/infekce/. Pak by to chtělo posíli imunitu, do stravy zařadit esenciální mastné kyseliny z tučných ryb /sledi,olejovky,losos/ořecha a semínka/lněné/,kurkumu přidávat do jídel, bud čerstvou, nebo práek.Potraviny s beta karotenem - barevně lutá a oranová zelenina,ovoce /paprika,citron,mrkev,kukuřice,buráky/, hlavně pak vitamín C, E,selen. Masání olej: 10 liček olivový olej nebo jojobový, přidat 2 kapky oleje z jalovcových plodů, 2kapky římského heřmánku, trochu černého pepře, 5 kapek levandulového oleje. Tímto vonavým olejem denně mazat a masírovat klouby-postiené místo/páteř/. Vyhýbat se stresu ! Podpůrně pít čaje-kopřivový, koriandrový,zázvorový, z vachty, z celerových semínek, z kořene pampeliky. Zkusit před snídaní: dvě plné ličky jablečného octa do sklenky horké vody, přisladit medem 2x denně, nebo horkou vodu s citronem slazenou medem ! Jetě masání olej: 1 dezertní tička kayenského pepře do malého álku olivového oleje by měla přinést bolavému místu uklidnující teplo ! Nebo svařit 600 ml jablečného octa a jednu ličku kayenského pepře, směs vychladit a pouívat jako obklad na bolavé místo ! Musí vak pouze hřát - nesmí pálit ! I vařené brambory jako obklad tlumí bolest ! Uvařit,rozmačkat, dát na bolavé místo a a do vychladnutí ponechat.
Není tady
Vyhýbat se tmavému masu, bílé mouce, kravské mléko a výrobky z něj nahradit kozím. Nejíst citrony,pomeranče, grepy,jahody,rebarboru,penát,rajčata ! Čaj, kávu,alkohol ! Pít a jíst, celer,mrkev,salátové okurky, červenou řepu,zelí nebo jejich távu ! Pokud můe, rybí tuk ...brrrr, ůdajně pomáhá i noení měděného náramku - léčba mědí. Myslím, e tento stav by se dal dost dobře zvrátit, chce jen najít příčinu a dobrou léčbu !!!
Není tady
Aneri, si 1*********, a k tomu bez konkurencie!!! Idem sa pustit do toho, uz som zohnala tu babickovsku flasu na teplu vodu- poradila mi ju jedna cinanka- tak to si prikladam, cervene maso celkovo moc nemusim, ale mlieko, mliecne vyrobky, to je moje. Ten rybi tuk urcite skusim, viem ze je dobry na kopec veci v tele. Kava, alkohol nie je problem, rozne caje pijem, koprivovy, trezalkovy, kamilkovy, zeleny...+ ovocne. A to ostatne budem pomaly pridavat- alebo sa o to aspon snazit. Mudrejsia hadam budem vo stvrtok po navsteve doktora.
Není tady
Buba - tak to jsem sama zvědavá, co ti řekne lékař, je dobře, e se na to přilo tím úrazem, je to jedna z moností objevení . Nevíém přesně, co je chrbát, snad záda ?/páteř/, chtělo by to určitě i něnou ručku na masáe, tím nikdy nic nepokazí. Hlavně se nenechej odbýt s tím dalím vyetřením, aby jste nali příčinu, jinak nemá cenu se léčit !!! Přeji dobré pořízení u lékaře, my to tu máme takové patnějí, moná, jak kde....
Není tady
Chrbat= cely zada, po tom uraze ma boli dolna cast, stalo sa to 15 dec., a nejak to nechce prejst. Este cakam aj na zensku doktorku, ci nemam spadnutu maternicu, vies, moj problem je aj v tom, ze doteraz mi nikdy nic nebolo, tak tapem. Doktor mi dal nejake tabletky, velmi silne, proti bolesti a cakam. Dost mozne, ze ak bolest neustupi, tak ma posle do tunela. Toto je teraz prvorade, potom sa vrhnem na tu artitridu. Po tych tabletkach len spim a jem(boli ma z nich zaludok).
Není tady
Buba, jestli nechce tady, písni mi, co ti dal, ale na soukr. zprávu !
Není tady