Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 22. 12. 2006 17:16

Buba 1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 297

Artritida

Prave som sa dozvedela, ze mam sad zacinajucu artritidu v chrbte, takze zienky, prosim o vsetky informacie okolo tohto. Doktor mi to povedal telefonicky, povedal, ze to ide s vekom( zabit a zakopat, coooo?)

Není tady

 

#2 25. 12. 2006 18:48

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Artritida

Bubu - termíny artroza a artritida označují cca 100-150 různých kloubních onemocnění. Artritida bv měla být zánětlivá - t.j., že by šly ještě účinky zmírnit, je však potřeba udělat další vyšetření ny infekce !!! Mezi nejčastější patří chronická revmatoidní artritida, infekční artritida, nebo dna. Osteoartroza je už degenetivní onemocnění, což bys ještě neměla mít. Doporučují teplé i studené obklady, snížení váhy, upravit stravu , hodně ovoce a zeleniny, klid i pohyb. Doporučují obklady a masti z kajenského pepře i papriky pálivé, , z chemické cesty pak kortokoidní tablety, nebo injekce přímo do kloubů. Jako poslední šance je výměna kloubů, což není tvůj případ ! Z alternativní terapie doporučují akupunkturu, fytoterapii, magnetoterapii, masáže, fazioterapii,hydroterapii,homeopatii, požehování, jogu.Z potravin vyloučit oleje, tuky, pít štávu z celeru, mrkve, zelí, rajčat, hodně vit. D, prý pomáhá kurkuma , vynechat cukr, sladit medem, kopřivový čaj,při bolestech i obklady z brambor. Informací je hodně, pokud bys měla zájem, ozvi se mi... přeji upřesnění nemoci a nedej na to, že je to věkem, to až v případě, že je ti více jak 150 let ! smile

Není tady

 

#3 25. 12. 2006 19:20

Buba 1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 297

Re: Artritida

Aneri, dakujem , medzi sviatkami som objednana k doktorovi, snad sa dozviem nieco viac. V robote pri dvihani tazkeho sa mi nieco stalo s chrbtom, preto som bola na rengen, s doktorom som hovorila len telefonicky, povedal, ze na snimku nemam nic zlomene, ale je tam zacinajuca artitrida. Chrbat ma stale boli- ale az po tom uraze, predtym nie, tak uvidim. Ako si mam spravit mast z kajanskeho pepre?

Není tady

 

#4 26. 12. 2006 11:14

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Artritida

Buba - rozdíl je v tom, že artritida je onemocnění zánětlivé, ale artroza už degenerativní ! Takže tvůj stav by se dal ještě zvrátit !!! Tedy zjistit, jakou máš, zda infekční/bakterie/, nebo revmatoidní/infekce/. Pak by to chtělo posíli imunitu, do stravy zařadit esenciální mastné kyseliny z tučných ryb /sledi,olejovky,losos/ořecha a semínka/lněné/,kurkumu přidávat do jídel, bud čerstvou, nebo prášek.Potraviny s beta karotenem - barevně žlutá a oranžová zelenina,ovoce /paprika,citron,mrkev,kukuřice,buráky/, hlavně pak vitamín C, E,selen. Masážní olej: 10 lžiček olivový olej nebo jojobový, přidat 2 kapky oleje z jalovcových plodů, 2kapky římského heřmánku, trochu černého pepře, 5 kapek levandulového oleje. Tímto vonavým olejem denně mazat a masírovat klouby-postižené místo/páteř/.  Vyhýbat se stresu ! Podpůrně pít čaje-kopřivový, koriandrový,zázvorový, z vachty, z celerových semínek, z kořene pampelišky. Zkusit před snídaní:  dvě plné lžičky jablečného octa do sklenky horké vody, přisladit medem 2x denně, nebo horkou vodu s citronem slazenou medem  ! Ještě masážní olej: 1 dezertní tžička kayenského pepře do malého šálku olivového oleje by měla přinést bolavému místu  uklidnující teplo !  Nebo svařit 600 ml jablečného octa a jednu lžičku kayenského pepře, směs vychladit a používat jako obklad na bolavé místo ! Musí však pouze hřát - nesmí pálit ! I vařené brambory jako obklad tlumí bolest ! Uvařit,rozmačkat, dát na bolavé místo a až do vychladnutí ponechat.

Není tady

 

#5 26. 12. 2006 11:32

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Artritida

Vyhýbat se tmavému masu, bílé mouce, kravské mléko a výrobky z něj nahradit kozím. Nejíst citrony,pomeranče, grepy,jahody,rebarboru,špenát,rajčata ! Čaj, kávu,alkohol ! Pít a jíst, celer,mrkev,salátové okurky, červenou řepu,zelí  nebo jejich štávu ! Pokud můžeš, rybí tuk ...brrrr, ůdajně pomáhá i nošení měděného náramku - léčba mědí. Myslím, že tento stav by se dal dost dobře zvrátit, chce jen najít příčinu a dobrou léčbu !!!

Není tady

 

#6 26. 12. 2006 13:39

Buba 1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 297

Re: Artritida

Aneri, si 1*********, a k tomu bez konkurencie!!! Idem sa pustit do toho, uz som zohnala tu babickovsku flasu na teplu vodu- poradila mi ju jedna cinanka- tak to si prikladam, cervene maso celkovo moc nemusim, ale mlieko, mliecne vyrobky, to je moje. Ten rybi tuk urcite skusim, viem ze je dobry na kopec veci v tele. Kava, alkohol nie je problem, rozne caje pijem, koprivovy, trezalkovy, kamilkovy, zeleny...+ ovocne. A to ostatne budem pomaly pridavat- alebo sa o to aspon snazit. Mudrejsia hadam budem vo stvrtok po navsteve doktora.

Není tady

 

#7 26. 12. 2006 19:03

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Artritida

Buba - tak to jsem sama zvědavá, co ti řekne lékař, je dobře, že se na to přišlo tím úrazem, je to jedna z možností objevení . Nevíém přesně, co je chrbát, snad záda ?/páteř/, chtělo by to určitě i něžnou ručku na masáže, tím nikdy nic nepokazíš. Hlavně se nenechej odbýt s tím dalším vyšetřením, aby jste našli příčinu, jinak nemá cenu se léčit !!! Přeji dobré pořízení u lékaře, my to tu máme takové špatnější, možná, jak kde.... smile

Není tady

 

#8 26. 12. 2006 19:50

Buba 1
♥♥♥♥---
Registrovaný: 23. 7. 2006
Příspěvky: 297

Re: Artritida

Chrbat= cely zada, po tom uraze ma boli dolna cast, stalo sa to 15 dec., a nejak to nechce prejst. Este cakam aj na zensku doktorku, ci nemam spadnutu maternicu, vies, moj problem je aj v tom, ze doteraz mi nikdy nic nebolo, tak tapem. Doktor mi dal nejake tabletky, velmi silne, proti bolesti a cakam. Dost mozne, ze ak bolest neustupi, tak ma posle do tunela. Toto je teraz prvorade, potom sa vrhnem na tu artitridu. Po tych tabletkach len spim a jem(boli ma z nich zaludok).

Není tady

 

#9 26. 12. 2006 21:46

Aneri
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 19. 4. 2006
Příspěvky: 4438

Re: Artritida

Buba, jestli nechceš tady, písni mi, co ti dal, ale na soukr. zprávu !

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů