Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 22. 12. 2006 13:58

bibi
♥♥-----
Registrovaný: 5. 2. 2006
Příspěvky: 50

vepřová panenka

prosím poradit-aby byla mňam dělají se medajlonky ,ale nevím jak na to aby to bylo šťavnaté

Není tady

 

#2 28. 12. 2006 23:07

Maxík
Host

Re: vepřová panenka

Jsou zhruba 2 základní varianty:

1) Celou panenku osolit, opepřit, pokapat olivovým olejem, zprudka opést ze všech stran na hodně rozpálené pánvi a pak nechat cca 10 min. "dotáhnout" ve středně rozehřáté troubě. Krájet na plátky - uvnitř je maso růžové.
Obdobná varianta - Marinovaná panenka se zázvorem:
1/2  kg panenky
10 lžic sojové omáčky
3 stroužky česneků
zázvor
2 lžíce cukru
10 lžic oleje
5 lžic jablečného octa
kečup
salsa
Panenku v celku naložíme do marinády (nejlépe přes noc), na kterou použijeme sojovou omáčku, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájený zázvor, cukr, olej a lžičku jablečného octa. Uleželou panenku zprudka orestujeme. Ze zbylé marinády připravíme pomocí sušené jíšky omáčku na podlití. Podáváme nakrájené na plátky se salátem.
Salát: hlávkový salát, 4 mandarinky, zakysaná smetana, pepř, sůl.

2) Panenka se nakrájí na ne příliš tenké plátky (medailonky), ty se okoření (popř. předem naloží do marinády) a tepelně upravují každý zvlášť. Obvykle na hodně rozpálené pánvi, nesmí to však být příliš dlouho, stačí obvykle po 4 min. z každé strany.
Příklad - Medailonky z vepřové panenky s brokolicí a nivou:
400 g vepřové panenky
100 g nivy
200 g brokolice
100 g plátkového sýra
smetana
1 cibule
sůl, pepř
olej
Panenku opláchneme, osušíme a nakrájíme na plátky. Lehce naklepeme (panenka je křehká), osolíme a opepříme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, maso na něm po obou stranách opečeme a vyjmeme. Cibuli oloupeme, přepůlíme a nakrájíme na tenké plátky. Dáme ji do výpeku po masu osmahnout, přidáme nastrouhanou nivu a brokolici. Vše zalijeme troškou vody a smetanou a povaříme, dokud se niva nerozpustí. Pak směs přendáme do zapékací mísy, přidáme maso. Plátkový sýr nakrájíme na nudličky a ozdobně ho naaranžujeme na plátky masa. Dáme do trouby zapéci.

 

#3 28. 12. 2006 23:13

Maxík
Host

Re: vepřová panenka

A ještě drobná poznámka:
Když se maso předem pokape i citrónovou šťávou, dosáhne se 2 efektů - po opečení nebo grilování je maso křehčí a zvýrazní se jeho chuť. To platí nejen o medailoncích z panenky ale i u jiných mas. Doporučuji třeba i před pečením kuřete ...

 

#4 29. 12. 2006 9:55

dasad
♥♥♥----
Registrovaný: 15. 7. 2006
Příspěvky: 126

Re: vepřová panenka

bibi napsal(a):

prosím poradit-aby byla mňam dělají se medajlonky ,ale nevím jak na to aby to bylo šťavnaté

Cauky, posilam odkaz na par receptu na panenku, snad se budou hodit http://www.nadoma.cz/html/receptar/rece … iculty=all

Není tady

 

#5 2. 1. 2007 10:16

ivca
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 16. 3. 2006
Příspěvky: 1059

Re: vepřová panenka

naložit do oleje den předem

Není tady

 

#6 11. 1. 2007 10:41

french_vanilla
♥♥-----
Registrovaný: 7. 7. 2006
Příspěvky: 89

Re: vepřová panenka

ahoj, já nakrájím panenku (cca 500g) tak na 2cm silné plátky. Ráno ji naložím například do směsi z jedné cibule nakrájené hodně nadrobno, 3 prolisovaných stroužků česneku, 3lžic alkoholu (červené víno, cherry, řecký šnaps...), přidám trochu rozmarýnu nebo provance koření, dám do misky,zaleju olivovým olejem a nechám do oběda uležet. Pak rozpálím teflonový hrnec nebo pánev a zprudka osmahnu 2min z každé strany. to je podle mého ideální. maso vyndám, do vypečené šťávy přidám lžíci mascarpone, kousek sýru - nepříklad Brie, doleju ještě lžíci alkoholu, který byl v marinádě a dochutím a naředím dle potřeby. Podávám to s dlouhýma zelenýma fazolkama, které nejprve povařím, aby jemně křupaly a pak chvilku osmahnu na drobných kouskách slaninky. Přítel to miluje smile

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

  • Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů