19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Zajímalo by mne, jaké máte pocity, kdy procházíte před vánočními svátky kolem plných kádí s kapry, kolem zkrvavených řeznických palků?
děkuji
Není tady
Myslím si, e zabíjanie kaprov na ulici by malo by vykonávané niekde "za plachtou", nie vetkým na očiach, pretoe je mnoho žudí, ktorým pohžad na toto divadlo nemusí urobi dobre. A schvažujem, e takáto sluba je na ulici poskytovaná, pretoe nie kadý je schopný a zručný to urobi doma. Niekto pri tom môe prís aj k úrazu...
Není tady
Vyhýbám se těm místům obloukem. Jinak bych asi buééé.
Toto na vánocích nesnáím.
Pohoda, pohoda, ale jak se někde zabíjejí kapříci, zrychluju a valím pryč.
Nevím, proč mně to tak vadí.
Kapra nejím.
Není tady
Děkuji za odpověď moderátora Duchovního fóra
...Niekto pri tom môe prís aj k úrazu...
Například ti kapři?
Upravil(a) Ra (21. 12. 2006 13:27)
Není tady
Leilo,
není to tím, e nesnáí pohled na krutost zabíjení, surovost toho zabíjení, bezmoc těch co leí na tom palku?
Není tady
Nevím, jestli jste viděli reportá na nově, bylo to myslím v úterý??? Jen chci podotknout, e poutění kaprů do vltavy a kterékoliv jiné říčky republiky - kapr nepřeije!!!
Ale se zabíjením na veřejnosti nesouhlasím. Je to takové veřejné násilí na ivém tvorovi. A my ostatní jen tomu asistujeme. Vdyt je to stejně ivý tvor jako my, je to taková veřejná poprava. Dokonce jsem zaila rodiče jak ukazovali dítěti: hele podívej se... Děs!!!!!
Popravdě , taky si ho raději nechám zabít u stánku, doma bychom se na to ani já ani manel nezmohli! Ale chtělo by to asi trocha úcty a trocha intimity. berme ohled jak na ty vzířata tak i na nás...
Není tady
Ra napsal(a):
Děkuji za odpověď moderátora Duchovního fóra
...Niekto pri tom môe prís aj k úrazu...
Například ti kapři?
aj človek... viem o čom hovorím - som rybár a ryby usmrcujem a čistím pomerne často... klzké telo ryby, klzké ruky a ostrý nô nieje dobrá kombinácia...
Není tady
Marek: a co úraz na dui???? Jak člověka tak i kapra???
Není tady
Tak tohle tema, pokud se nemylim, tu bylo uz vloni.....
Archiv neni pristupny???
Není tady
tes,
hezky jsi to pojmenovala "veřejnou popravou".
Jetě mě napadá, kdybys byla tou rybou, vybrala by sis smrt na tom palku anebo ve Vltavě či jiné říčce republiky?
Není tady
Ra: Asi palek, je to určitě rychlá smrt, ale na druhou stranu svoboda je svoboda, ikdy jen pomyslná..
Není tady
tes1 napsal(a):
Marek: a co úraz na dui???? Jak člověka tak i kapra???
Pri usmrcovaní ryby necítim iadnu vinu. Iba pokoru. Neublíim ani muche (skutočne), ale rybu, ktorú chytím kvôli konzumácii musím predsa usmrti... to je ivot... ivot poiera ivot... tak je to zariadené...
Není tady
ahoj Pan,
rok s rokem se seel a mne by zajímalo, jak na tom jsme v Duchovním fóru po roce v téhle záleitosti:soucitu s druhou bytostí.
Není tady
Ano zabíjení kvůli jídlu, přeití neodsuzuji. Jen jsem napsala, e by to chtělo trocha úcty. Neboli spí zakázat veřejné násilí a zabíjení. Občas mi to připadá na těch stáncích jako cirkusové číslo, kdy se na to dospělí dívají bez studu a nechají okukat své potomky zkrvavené stoly a jetě jim to ukazují jako atrakci - tohle mi příjde zvrácené!!!
Není tady
Pandorraa: taky si pamatuju, e loni se to tady probíralo, ale lidi a čas se mění a snad i názory..
Není tady
Je to smutné. Jsem masoravec, samo bych byla ráda, kdyby maso rostlo na stromě jako hruka, ale není tomu tak. Nicméně zabití kapra na ulici mně přijde lepí, ne vláčet ho domů v igelitce, trápit ve vaně a pak neodborně usmrtit.
Kadopádně mně by se mnohem více líbilo, kdyby kapra usmrtili u před převozem a nebylo moné jej kupovat ivého... zkrátilo by to zbytečné utrpení. Tak jako si nemůu koupit na ulici iví tele a doma si z něho pak dělat řízky, myslím, e by to stejně mělo platit u kapra.
A budu mít jednou děti, tu "radost" mít doma ve vaně ivého kapra jim určitě nedopřeju. Je to týrání.
Není tady
fatimo: včera se mě dcerka ptala, proč ostatní mívají doma kapra a my ne. Řekla jsem jí naprosto to samý, e by se ve vodě trápil.. a e by tatínek ani já, e bychom neměli to srdce kapříkovi ublíit...
A víte co mi řekla???? Tak zavoláme souseda...
Není tady
Marku
psal jsi: "Verím, e sa doijem uskutočnenia predstavy Novej Civilizácie, v ktorej nebude ma Strach svoje miesto."
Asi si myslí, e zvířata strach necítí, viď?
V té Nové Civilizaci, jak to bude se soucitem a s tím strachem?
Není tady
Ra napsal(a):
Marku
psal jsi: "Verím, e sa doijem uskutočnenia predstavy Novej Civilizácie, v ktorej nebude ma Strach svoje miesto."
Asi si myslí, e zvířata strach necítí, viď?
V té Nové Civilizaci, jak to bude se soucitem a s tím strachem?
Nemám predstavu, či ryba dokáe cíti to, čo mi nazývame strachom. Neviem, či jej pri nebezpečenstve pomáha strach alebo intinkt. Hovorím, e pri usmrcovaní kapra nemám iadne negatívne pocity. Cítim pokoru a vďaku. Sedím pri vode, chytám ryby (za účelom konzumácie) a ryby sú mi vodou dané. Dá sa poveda, e sú mi dané Bohom a Boh vie, aký osud ich čaká. Naopak nezmyselné usmrtenie mravca sa ma dotkne. Dá sa poveda, e nezabijem, keď neviem prečo...
Není tady
Ra napsal(a):
ahoj Pan,
rok s rokem se seel a mne by zajímalo, jak na tom jsme v Duchovním fóru po roce v téhle záleitosti:soucitu s druhou bytostí.
Vis Ra, jak to tu ctu, mam dojem, ze nase civilizace je civilizace nejen JANG, ale predevsim tezce pokrytecka....Zabijet ano, ale nekde za plentou, vzadu, mimo nas.... jen at to nevidime....
Osobne mam nazor porad stejny - zabijeni pro potravu je soucasti naseho stvoreni, nasi existence. To, ze uz to davno nedelame s uctou a podekovanim jak to kdysi davno davno delali nasi predkove, to je smutne, ale bohuzel je to fakt.
Konzumujeme vetsinou zvirata, ktera ziji svuj kratky zivot v naprosto otresnych podminkach (kurata napriklad) a jsme za to trestani civilizacnimi chorobami, protoze jiíme nejen jejich maso a vsechen ten "sajrajt", kterymi je vykrmili, ale take jejich strach, des a utrpeni....
To, ze nam to jednou za rok pripomenou zkrvavene spalky v ulicich a mrskajici se kapri, to na tom nic nezmeni. Zase pujdeme do marketu a zase nakoupime. Konec koncu ono nam ani nic jineho zatim nezbyva. A pokud si nekdo mysli, ze to vyresi tim, ze bude vegetarian, ja mu jeho presvedceni neberu, z meho pohledu je ale tezce naivni....
Reseni nevidim v tom, ze neco budu ci nebudu jist. Reseni je snad jen v tom, ze clovek konecne skloni hlavu, prestane si hrat na pana planety a zacne se k ni chovat s pokorou, jako jeji obyvatel a ne jako "najemce", ktery az ji "vybydli" proste kopne do vrtule a odfrci jinam...
Není tady
Souhlas s Pan.
Jetě by mě zajímalo, jak se stavíte k zabíjení rostlinek?
Není tady
KALIK napsal(a):
Souhlas s Pan.
Jetě by mě zajímalo, jak se stavíte k zabíjení rostlinek?
Take s pokorou a s úctou k vánočnímu salátu
Není tady
Ahoj Pan,
moc se mi líbí Tvá odpověď.
Naivitu ale nevidím v tom vegetariánství, ijí s ohledem na ekologii, je to ohleduplný ivotní styl k bytostem a prostředí, ve kterém ijí. Naivitu vidím v tom, jak si kadý jeden říká, e to nemá řeení a vlastně tímhle postojem se podílí na chodu věcí tak, jak jsou zavedené.
Kalíku,
kolik myslí, e sní rostlinek přes ta zvířata, ne se vykrmí v těch velkochovech ve srovnání s těmi vegetariány?
Marku,
ivot poírá ivot jak potom můe ít Nová Civilizace beze strachu?
klidný předvánoční čas vem
Není tady
Ra napsal(a):
Marku,
ivot poírá ivot jak potom můe ít Nová Civilizace beze strachu?
Bez strachu z čoho?
Není tady
Marek napsal: "Verím, e sa doijem uskutočnenia predstavy Novej Civilizácie, v ktorej nebude ma Strach svoje miesto."
Není tady