29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Milé maminy, pořád přemýšlím, jak dobře naložit s penězi, které dostaneme a zajímalo by mne, jak jste vy naložily nebo plánuje naložit s porodným.
kupis si sexi pradielko ale nie srandujem..viem..chces seriozne rady
kolko je u Vás porodne?
Není tady
Ahoj Potvurko... musím Ti říct,že mě ani nenapadlo uvažovat nad tím,jak naložím s penězi z porodného.. pravděpodovně se mnou nebudeš souhlasit a opět asi budu pro Tebe přecitlivělá...ale nad tím asi budu uvažovat teprve tehdy.až se mimčo ve zdraví!!!!! narodí ......
Není tady
Vzhledem k tomu, že jsme měli všechno již koupeno, koupili jsme za porodné kočárek. Dneska je jednou tak velké, tak bych koupila ještě autosedačku
TeĎ jsme koupili 9-18kg Maxi cosi, za slušnou cenu na netu, prý nejlevnější ale jak jsem se koukala tak některé sedačky jsou dražší než kočárky
Není tady
Porodné mi zrovna přišlo, ale nic neplánujeme kupovat, v podstatě nám to zaplatí investice, které jsme už zaplatili, kočárek, autosedačka a další miliony věcí a stále něco kupujeme, takže asi tak...
Není tady
My jsme u prvního kupovali z porodného Pampersky.
Není tady
U nás se plánuje koupě palandy s pořádnejma matracema. A porodné bude hned v pr..... I když tajně doufám že mi zbude alespoň na podprsenku.
Není tady
Claire hexa bude hrazená pouze pro děti co se narodí od 1.1. 2007 nás se to bohužel ještě netýká
Není tady
Štarmik napsal(a):
Claire hexa bude hrazená pouze pro děti co se narodí od 1.1. 2007 nás se to bohužel ještě netýká
tak to se nejspíš týká mne
!!!!
Není tady
My jsme porodné asi prožrali nebo probydleli nebo tak něco ...
A věci pro Adama včetně Hexa vakcíny bychom pořizovali i bez porodného.
Není tady
Tak já si koupila zimní prodlouženou bundu a boty,malému cestovní postýlku,dceři zaplatila gymnastiku a zbytek jsme projedli a probydleli to bylo plánů co si všechno koupím na sebe
Koukám že je to hodně podobné
, už se těším na mateřskou 7500,-
Není tady
Já si koupila 2 brýle, normal a sluneční, neboť je musím nosit denně a potřebovala jsem pořádný a sluneční jsem ještě v životě neměla co nosím brýle. Máme ještě 6 tis uloženo, koupíme Kačence autosedačku na kolo a budeme příští rok jezdit s holkama, dovča stejně žádná jiná nehrozí. Něco málo jsme potřebovali pro bydlení a je po penězích.
Není tady
Prodné šlo na účet, takže to spláchlo běžný provoz domácnosti... Ale můžu klidně tvrdit, že to šlo na hexu, kurz plavání a dovolenou...
Není tady
Já o porodném zatím ani neuvažuju. Hlavně si přeju, abych mimčo bez komplikací donosila.
Ale pubertáčci už přemýšleli, že by se jim snad mohl koupit lcd monitor.
Není tady
Tak to mě taky zatím nenapadlo nad tím uvažovat... Ale vidím to tak, že to budem z účtu čerpat na plínky a podobný věci, nic extra v tom nevidím... (jako nějakou spešl investici...) Holky, asi jsem trochu mimo, ale co je ta Hexa vakcína? To je to očkování, jak je vše v jednom?
Upravil(a) Tereza82 (19. 12. 2006 8:41)
Není tady
No zrovna jsem chtěla napsat to co Peťka, vím, že jsem si za odměnu z toho koupila nové zl. náušnice a zbytek se investoval do plenek a takových podobných věcí
Není tady
Tak my si vybíráme novou postel, protože máme jen jedno a půl lůžko, tak aby jsme se tam všichni vešli..
Není tady
Holky mě by spíáš zajímalo kdy a kde se o porodné žádá? - protože předpokládám, že sami od sebe mi ho z úřadu nepošlou co?
Není tady
BLUE napsal(a):
Holky mě by spíáš zajímalo kdy a kde se o porodné žádá? - protože předpokládám, že sami od sebe mi ho z úřadu nepošlou co?
Klasika, na porodné je formulář a zajdeš si pro něj do ČSSZ v místě bydliště.. Je to jedna A-4, takže nic hroznýho na vyplňování. Žádost jsem odevzdala v květnu a peníze byly na účtě začátkem června
Není tady
Blue a na www.mesec.cz si můžeš spočítat jestli máš nárok na přídavky.
Není tady
a kdy se asi tak žádá o porodné? až po porodu nebo těsně před? a jak je to vlastně s mateřskou a následně rodičovským příspěvkem? o ten rodičák si zažádám, ale kdo a jak mi bude platit mateřskou? kolik to vlastně je?
Není tady