Oznámení

29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 16. 12. 2006 12:01

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

Křeče v břiše

ahoj všem, poradte,
mam od minuleho tydne, krece v brise, oblast zaludku, střev, ono je to pak tak celkove, ze neni poznat kde.
Min. tyden me to trapilo hodne, mela jsem pocit na zvraceni, ale průjem neprisel.

Tento tyden me to v utery, stredu i včera trápilo zase, zase krece, az se clovek trosku zpoti,
mam pocit na zvraceni,ale nezvracim.

byla jsem u doktorky, a ta mi napsala dva léky - Meteospasmyl- a famosan, nemuzu k tomu skoro nic,
kavu, sladke, kysele, ostre, mastne, tucne,cigarety, atd....
ale nevim, zatim to nejak extra nepomaha, hlavne mela jsem treba dva dny, nebo den mezitim, kdy me to netrapilo a bylo to fajn.. i kdyz jsem jedla ...
Průjem stále nemám. Tak dva mesice me trapi zacpa, ale vetsinou jen v tydnu, o vikendu to byva ok...
Stres si myslim,ze zadny nemam.

Vázne nevim co to je:( ale dost me to omezuje, mam hlad, ale proste jak na me jdou ty mdloby, nevpravim nic..
ale snazim se jist...

No, v utery jdu na kontrolu ( v krvi nic nemam - jaterky) - a pokud me to jeste potrapi, tak budu muset na sono a gastro.... Prosim Vás, jake je to gastro? je to hodne hnusny??????? pry se clovek davi a je to strasny:(ja jsem hrozna poseroutka.

Kamca

Není tady

#2 16. 12. 2006 14:05

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.

Re: Křeče v břiše

Ahoj Kamchinko.Gastro není nic hrozného i když každý to snáší jinak.Musíš být nalačno,pak ti stříknout do pusy umrtvující spray.U nás se ptáme,zda chce dotyčný injekci(trochu to člověka zklidní,působí to asi jako velký panák),ale nesmí být v nemocnici autem.Pak ti dají ti stisknout takový plastový kroužek mezi zuby a tím strčí hadičku,dnes už nebývá moc silná,záleží na vybavenosti pracoviště.Nejhorší je první polknutí.Prohlédnou žaludek,hadici vytáhnou a je hotovo .Trvá to 2-3 minuty,někdy ani ne.Půl hodiny po vyš.se nesmí jíst ani pít kvůli necitlivosti v ústech.

Není tady

#3 16. 12. 2006 15:08

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

snehurka napsal(a):

Ahoj Kamchinko.Gastro není nic hrozného i když každý to snáší jinak.Musíš být nalačno,pak ti stříknout do pusy umrtvující spray.U nás se ptáme,zda chce dotyčný injekci(trochu to člověka zklidní,působí to asi jako velký panák),ale nesmí být v nemocnici autem.Pak ti dají ti stisknout takový plastový kroužek mezi zuby a tím strčí hadičku,dnes už nebývá moc silná,záleží na vybavenosti pracoviště.Nejhorší je první polknutí.Prohlédnou žaludek,hadici vytáhnou a je hotovo .Trvá to 2-3 minuty,někdy ani ne.Půl hodiny po vyš.se nesmí jíst ani pít kvůli necitlivosti v ústech.

Ty jsi to uz zazila? no ale vzdyt musi byt hnusny, kdyz ti neco davaj do krku.... me je z toho blbe uz ted....
jak tlusta je ta hadicka? jako spageta, nebo vic?

Není tady

#4 16. 12. 2006 17:09

snehurka
♥♥♥♥---
Místo: Jablonec n.N.

Já pracuju v nemocnici na gastroenterologii a toto vyš.a jemu podobná mě živí.
Hadice je tlustší než špageta,ale neboj,on je jícen dost široký.Tím,že to je umrtvený,tak to není tak hrozný pocit.Hodně záleží na přístupu lékeře a sester.My třeba pacienty hladíme po tváři,uklidňujeme slovem.Důležitý je dýchat nosem.Lidi říkají,že to nebylo tak hrozný,jak si mysleli.A s tou injekcí,jestli ti ji nabídnou,je to asi vůbec nejlepší.Ale třeba na to vyšetření nebudeš muset.
Takhle podle toho popisu příznaků to může být fůra věcí-začínající vřed,zánět žaludku.
Taky to může být od žlučníku,to by se vidělo na sonu.A jestli je to něco v tlustém střevě,tak by následovala kolonoskopie,ta je teprve nepříjemná,ale u nás ji děláme i v narkoze.
Odkuď jsi?

Upravil(a) snehurka (16. 12. 2006 17:12)

Není tady

#5 16. 12. 2006 18:12

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Kamchinko, neboj. Já jsem byla na gastroskopii několikrát a nic to není.
Přesně..jen první okamžik a pak je to už v pohodě. Není se čeho bát. Nebolí to a je to fofr.....par
Jen ta oblbovací injekce....Já jsem byla naštěstí za rohem od bydliště, ale byla jsem po ní slušně sjetá lollol

gloria

Není tady

#6 20. 12. 2006 13:13

ivanka05
♥♥♥♥♥♥♥

ahoj, no tak pani doktorka me tam zatim neposlala ani po kontrole, dala mi dvoje prasky a kapky.. a uvidime.... jak to zabere. snad to bude dobre.

Doktorka z krve rekla, ze vse je ok, a ze na krvi nevypada, ze by tam byl nejaky zanet.....

tak snad to bude v poradku:(

Není tady

#7 7. 3. 2007 22:51

kastanka
♥------

....Colonix...,je i na zácpu...,neslyšeli  jste o něm někdo?..Mě ho doporučila kamarádka a už ho beru 3 týden...a ZABÍRÁ...HURÁÁhjarta

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí