29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Jaká byla Vaše nej... dovolená? Splnili jste si někdy nějaký ten cestovatelský sen?
Popravdě řečeno kdybych tady měl napsat místa který jsem navštívil tak si budete říkat, co já vlastně ještě chci když jsem toho tolik projel. To v lepším případě.... v tom horším si řeknete to je blbej chlubílek. Člověk kterej ale rád cestuje, sám něco projel a viděl, tak dobře ví že cestování je droga které se nikdy nezbavíte.
Vůbec nezáleží na tom jestli máte projetou Aljašku křížem krážem nebo jste strávili léto v horách na Slovensku. Já si dokonce troufám říct že člověk který si dovolenou zorganizuje sám podle svého například na zmiňovaném Slovensku. Bude mít lepší zážitky než ten kterého proveze CK v klimatizovaném autobuse africkou divočinou. Ty takzvané dobrodružné zájezdy s CK typu Čedok jsou totiž jen takové lepší video ale zemi kterou jste navštívili nemáte šanci poznat. Na druhou stranu chápu, že pro spoustu lidí je to jediná šance jak se do nějaké vzdálenější země podívat.
Já měl to štěstí že jsem měl šanci poznat oba dva způsoby cestování. Jsem pamětníkem výjezdů českých výletníků v Karosách směr Benátky s ubytováním na luxusním rakouském parkovišti. Polopenze byla zajištěna z vlastních zdrojů v igelitových taškách na obrubnících okolo náměstí San Marco..... dodnes vidím ty pobavené obličeje návštěvníků místních kaváren. Oni ale neměli možnost zažít ten opojný pocit kdy člověk poprvé opustil rodnou hroudu a uviděl upravené vesničky v Rakousku a obchody narvané "zápaďáckým" zbožím.
S tímhle stylem cestování jsem se v té době rozloučil po jednom zájezdu kdy nám průvodce CK neumožnil prohlídku Salzburgu se slovy že by mu v Česku ujel autobus do rodné vísky.
Od té doby si o svých dovolených rozhoduju sám nebo v malé skupince lidí podobných zájmů.
Tohle co jsem napsal ale neznamená že sem nemůžete napsat o své dovolené s Čedokem kdesi v tramtárii. Každý jsme jiný a každýmu vyhovuje něco jiného. Někdo rád stráví dovolenou na jedné pláži v Chorvatsku a druhý nejradši ochutnává polévku z hada kdesi v Asii.
Není tady
No ja som si ciastocne splnila niekolko mojich cestovatelskych snov, pretoze som pracovala na namornych vyletnych lodiach za co som strasne vdacna.
Preco ciastocne? pretoze clovek nebol panom svojho casu a v pristave som mala k dispozicii tak maximalne 6 hodin na spoznavanie, ochutnanie, ovonanie, pozeranie a vychutnavanie. Malo to vsak vyhodu v tom, ze sme sa na jedno miesto vratili aj niekolkokrat, takze mal clovek skutocne moznost sa na tych jednotlivych miestach urcitym sposobom zabyvat. A cim viac bol zabyvany, tam viac sa mohol dopredu pripravit na to, co si chce pri dalsom navrate pozriet. Bola to fakt nadhera.
takze ak chcete spoznavat a cestovat urcite odporucam
Není tady
no svuj sen jsem si jeste nesplnila..ale miluju cestovat! nejlepsi dovolena byla prave na namorni vyletni lod! letela sem do benatek,tam jsem se nalodila(byla almost 2 tydny na kterych jsem hoooodne mist videla(jako italii,monte carlo atd)...skoncilo to v Barcelone odkud jsme jeli vlakem na tyden do parize .na lodi bazen,internetka,restaurace,obchod,jacuzzi ...nadhera ....vse dohromady..lepsi dovolenou jsem nemela...
ta nejlepsi teprve prije..aljaska(uz sem blizko ) hehe
Není tady
Ferda napsal(a):
no svuj sen jsem si jeste nesplnila..ale miluju cestovat! nejlepsi dovolena byla prave na namorni vyletni lod! letela sem do benatek,tam jsem se nalodila(byla almost 2 tydny na kterych jsem hoooodne mist videla(jako italii,monte carlo atd)...skoncilo to v Barcelone odkud jsme jeli vlakem na tyden do parize
.na lodi bazen,internetka,restaurace,obchod,jacuzzi ...nadhera ....vse dohromady..lepsi dovolenou jsem nemela...
ta nejlepsi teprve prije..aljaska(uz sem blizko ) hehe
takze na Aljasku sa chystas, tiez na lodi?
Uz mas vybranu spolocnost?
Aljaska je fakt nadherna, mala som dokonca obdobia, ze som vazne uvazovala, tam zit ...
Není tady
Chtěla jsem do Maroka a Egypta.Bez cestovky.Podařilo se,viděla jsem vše.Teď bych ráda na opačnou stranu,Finsko Norsko a Aljaškou bych taky nepohrdla.
Není tady
este ne ..ale lodi to nebude..spis nejakej hotel..mno..mozna jo kkdo vi
spise jet do hotelu..delat a prozkoumat cokoli na vlastni pest..mozna s osobou ktera se vyzna a tak..mno uvidime..snad si ten sen jednou splnim ))
jejda co to vidimjsem omylem napsala almost a ne skoro do predchoziho prispevku) hehe omlouvam se..ze by se mi ta anglictina do toho mozecku konecne hrnula???? hehe
Upravil(a) Ferda (14. 1. 2007 5:34)
Není tady
Ferda napsal(a):
este ne
..ale lodi to nebude..spis nejakej hotel..mno..mozna jo kkdo vi
![]()
spise jet do hotelu..delat a prozkoumat cokoli na vlastni pest..mozna s osobou ktera se vyzna a tak..mno uvidime..snad si ten sen jednou splnim))
jejda co to vidimjsem omylem napsala almost a ne skoro do predchoziho prispevku) hehe omlouvam se..ze by se mi ta anglictina do toho mozecku konecne hrnula???? hehe
da sa sklbit hotel aj lod, lod ma vyhodu v tom, ze ma clovek moznost pozorovat ladovce zblizka a cely den sa plavi vo fjordoch je to nadherne
Naviac mozes stravit niekolko hodin v roznych pristavoch, kde si pomaly mozes Aljasku "ohmatat" a pozbierat inspiraciu na to, ktory kut preskumat potom najlepsie
Upravil(a) Anastazia (14. 1. 2007 12:38)
Není tady
pravda...az to zacne byt aktualni tak si toho zjistim vic...ale mas pravdu,asi to bude ta nejlepsi moznost )))
Upravil(a) Ferda (15. 1. 2007 7:01)
Není tady
Nesplnila - láká mě Asie - momentálně Mongolsko, Uzbekistán,...
Jezdíváme s turistickýma cestovkama pod stan. Autobus nás sice někam doveze, ale většinou si můžem přes den dělat co chceme. Jen jednou jsem prožila organizovanější zájezd (dostali jsem to jako svatební dar) do Budapešti, kde se k večeři v 3hvězdičkovém hotelu ženské oblékaly do lepších šatů, namalované a načesané. (my jsme s manželem seděli v těch stejných hadrech, ve kterých jsme chodili přes den, protože nás to fakt nenapadlo, brát večerní oděv). Co mě úplně odradilo bylo, že nás průvodkyně zatáhla do "čárdy", která byla příšerně kýčovitá (pro Němce a Rakušáky) a příšerně drahá. Průvodkyně si tam úžívala večeře, kterou evidentně dostala zdarma a část lidí popíjela 2 hodiny čaj, který tam stál snad 200 Kč. Tak jsme se sbalili a šli na pivo do normální pešťské hospody... Tak na takový zájezd už nikdy víc.
Není tady
Ferda napsal(a):
este ne
..ale lodi to nebude..spis nejakej hotel..mno..mozna jo kkdo vi
V hotelu je sice teplo a čistě povlečená postel, ale takový mytí nohou v Yukonu s výhledem na Dawson city má taky něco do sebe. Nebo to celonoční napětí jestli jste všechno jídlo přivázali vysoko na strom aby ho neobjevil medvěd......
Stan je prostě stan
Gio jseš můj člověk.....
Upravil(a) Jeňýk (18. 1. 2007 14:09)
Není tady
brrrrrrrrrrrrrr....zima se mi líbí,ale tak max. na obrázku pokud není min. 20 stupňů C tak už je mi zima a celkově,jak trochu prochladnu,hned mám zánět močáku,ledvin,vajec a kdo ví čeho ještě, takže to u mě nepřichází v úvahu ani Aljaška,ani Gronsko,Island atd...
škoda, může tam být krásně, ale na to já nejsem jaxi stavěná, bohužel
miluji teplo a sluníčko....
Není tady
ty ses aleee rozmazlena
Není tady
ani ne tak rozmazlená jako spíše pohodlná a to je něco úplně jiného
ale je fakt, že zimu mám ráda tak max. na obrázku
Není tady
hehe drive jsem zimu milovala(mozna miluju..ale pouze pokud je kupa snehu) mraz,beze snehu a ty patoky kdyz zasnezi jen trosicku taky nesnasim.. a zimu ve meste uz vubec ne..zato v prirode
Upravil(a) Ferda (22. 1. 2007 6:14)
Není tady
Taky jsem si trošku pocestovala-mám "mořskou nemoc" a tak slanou vodu na všecky světové strany...ale miluju a vracímse,nevím proč,do Turecka.Táhnou mě islámské země,chtěla bych Bali,taky úplně nejjižnější Španělsko..Ale hlavně,kdo jste byli v Maroku???Marrakéš,Casablanca..moc ráda bych se o nich něco dozvěděla.
Jo a cestuju zásadně singl,ni mi nkdo neplánuje( ani já sobě),pokecám si všude i když žádnou řeč pořádně neznám,prostě paráda..
Není tady
Miluji cestování a svůj sen jsem si splnila, ISLA MARGARIA - Venezuela.Nádherná dovolená, všem doporučuji, stojí to za to. Teď mám nový sen Mexiko, moc rádi s přítelm cestujeme a poznáváme nové lidi.Jsem názoru toho, že zážitky mě nikdo nikdy nemůže vzít!!!
Není tady
teda...do Venezuely bych se moooooc rada podivala !!!
Není tady
Ferda napsal(a):
teda...do Venezuely bych se moooooc rada podivala !!!
Je to fakt nádhera, jestli se chceš o této zemi dozvědět víc a vidět fotky, mrkni do fotogalerie na mých stránkách.
Není tady
anka napsal(a):
Chtěla jsem do Maroka a Egypta.Bez cestovky.Podařilo se,viděla jsem vše.Teď bych ráda na opačnou stranu,Finsko Norsko a Aljaškou bych taky nepohrdla.
Ja pochazim z Norska, resp. Muj otec a jeho polovina familie tam furt zije. Druha polovina jsou nemci, ale to uz neni tak zazivne Urcite si nenech v tom Norsku ujit jaro, prvni "den" polarniho dne, kdyz se nikde nepracuje a cele davy vyrazeji na "barbecue" do prirody a ve Finsku si uzij pravou finskou saunu, ze ktere muzes vyletet s nahou pr*** primo do snehu. To je vodvaz
Není tady
Moje nejkrasnejsi dovolena byla v Nepalu, koupili jsme si letenky z Parize do Kathmandu a pak jsme cestovali autobusem. Bylo to o letnich prazdninach ( cervenec) takze nam sice lilo, ale bylo teploucko. Spali jsme ve stanu a jednou za tyden jsme si doprali noc v nejakem hotelu, paaac mejt se clovek taky musi Nikdy nezapomenu, jak jsme cekali v Janakpuru na autobus 14 hodin, pak prijel narvanej mistnima, slepicema, kozou a dvema selatky. To byl uzasnej zazitek. Ridic jel, jako by nas ukrad, prednost funguje tak jak kdo kam a kudy se vejde, silnice maj ty spravne diry (kam se hrabe dalnice Praha - Brno)
Jo a od ty doby taky verim na ty ruzny zabavny fotky, co koluji po emailech (kolo s nakladem 3x3x3 metry
) nejuzasnejsi byli budkistycke chramy. Do vetsiny se nesmi, ale kdyz uz vas nekam pusti, musite si zout boty, umejt nohy, zahalit se (kdo ma sortky a nebo kratke rukavy) musi se chodit dokolecka, nesmi se jit primo.
Do tybetu jsme se bohuzel nedostali, prelezat Hymalaje jsme se neodvazili ale priste se urcite dostaneme
Není tady
Můj cestovatelský sen je cestovat a je mi jedno, jestli mhk, busem, po čr nebo exotiku, jak mám v ruce tašku/kufr, jsem šťastná...
Není tady
Můj cestovatelský sen je SLOVENSKO... Splnila jsem si ho už asi 15x a do budoucna si ho hodlám plnit tak 3x ročně.
A když pominu Polsko a Anglii, tak jsem nikdy nebyla u moře a ani mě to neláká.
muj sen je Bali,ted mam sanci tam jet, m. me nechal vybrat cil nasi podzimni dovolene....:-))) ale hned me oznamil,ze musim vyridit vizum??? Plati to jeste a byl jste tam nekdo ??? On se priklani spis ke Sri Lance - protoze je to bliz....Vim,ze je to urcite taky super, ale ted nevim pro co se rozhodout...Nebo Kuba???
Mate nekdo zkusenosti a zazitky z techto zemi.....?
Není tady
Já jsem jeden čas jezdila jako průvodkyně po islámských zemích, ale už toho mám dost a jezdíme s manželem hlavně sami. Navíc chci zkusit i něco jiného než arabárny , takže chystáme Vietnam nebo Srí Lanku - bágly na záda, průvodce do podpaždí a každý den debata o tom, kam vyrazíme zítra
A ten sen? ten se mi asi nesplní nikdy. myslela jsme si, že je to právě to Alžírsko, teď mi myslím, že Srí Lanka n. Vietnam. A až se vrátíme ze Srí L. nebo z toho Vitnamu, tak to bude třeba Mongolsko, Japonsko, Peru a já nevim co ještě. Mám holt moc toulavý nohy...
Upravil(a) Veranna (3. 3. 2008 14:32)
Není tady
Ahoj zabko, VIZUM na Bali potrebujes. A kdyz pujdes zadat o to vizum tak budes jeste k tomu potrebovat potvrzeni o zajisteni ubytovani na Bali a zpatecni letenku.
Není tady