14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Ahoj holky,
máte nějaké zkuenosti, co dobrého a jednoduchého udělat ze zbylých bílků??
Díky moc.
Není tady
TAFETKY: 6-9 dkg ořechů, 21 dkg moučk.cukru, 10 bílků, 9dkg hl. mouky
Uleháme bílky, přidáme mleté ořechy, -jemně leháme a přisypáváme cukr a nakonec mouku. Těsto v jemné vrstvě vlijeme na plech vyloený pečícím papírem. Pečeme 5minut v horké troubě. Poté necháme vychladnout, přikryjeme mikroténem a necháme odpočinout přes noc.
Připravíme si krém: 1sladké kondenz.mléko uvaříme 1hod. v tlak. hrnci, schladíme, otevřeme a umícháme do pěny s 1visou, přidáme trochu mléka.
Krém namaeme na plát, nakrájíme na 6cm pruhy a stáčíme do roličky 6krát 4 cm přiblině. Konce máčíme v čokoládě.
Není tady
Ahoj, já jsem letos zkouela pusinky, je to vlastně jen sníh z bílků a cukr, který se nalehá, ale to je straně sladké, tak to není nic moc. Potom jsou čokoládové pusinky (sníh, cukr a strouhaná čokoláda). Chuově to je lepí. Nejsem ádné nemehlo a peču hodně a mysléím i dost dobře, ovem ty se mi nepovedly. Na plechu vznikla jedna velká placka, prostě se mi pusiny slily v jednu tlamu:-))). Manel vzpomínal na křapáky, které dělala jeho babička, ty jsem nezkouela...zatím nemám odvahu po těch čokoládových "plackách".
Já jsem vdycky dělala z bílků co zbyly (cca 8-12ks) těsto, do něj se vmíchaly ořechy (lískoé, vlaské, mandle...co má kdo rád) a pak se to peklo ve formě na srnčí hřbet. Do 2 dne se nechlaly hřbety odleet, pak se nakrájely na tenké plátky (nejlépe kráječem) a usuily na suchary. Chce-li, napi a já Ti polu recept.
Není tady
Letos jsem zkouela z uvařeného sněhu s cukrem mandlové rohlíčky. Nemám mandle, take improvizace a lískové oříky. Na vál nasype nasekané oříky, sníh s cukrem (4 vejce a 12 dkg cukru) vaří ve vodní lázni a potom to, co se ti podaří vyklopit ze líce, obalí v ořících a dá suit do trouby. Jsou z toho různě velské iky, ale synovi to chutnalo.
Upravil(a) Vlaďka (14. 12. 2006 10:50)
Není tady
Letos jsem z bílků vyzkouela ampiony a musím říct, e je to geniální nápad. Recept mám ze Zlaté knihy M.Berryové. Nikdy bych nevěřila, e budou na první pohled k nerozeznání. Fotku a recept najdete zde
http://jakodoma.webgarden.cz/recepty-cukrovi-pecene Na té fotce to tak není znát, ale ve skutečnosti mají přesně ten samý odstín, jako pravé. U dost lidí jsem s nima nachytala a příjemně okovala :-)
Není tady
Bílkový chlebíček - 4 bílky
12 dkg pískového cukru
8 dkg polohrubé mouky
1/2 práku do pečiva
4 dkg rozputěného vychladlého másla
nasekané vlaské ořechy , rozinky, kand, ovoce, čokoládu
Do sněhu přidám mouku,práek, máslo a ovoce a peču cca 30 min. na 150. Dobrý !
Není tady
Bára napsal(a):
Ahoj, já jsem letos zkouela pusinky, je to vlastně jen sníh z bílků a cukr, který se nalehá, ale to je straně sladké, tak to není nic moc. Potom jsou čokoládové pusinky (sníh, cukr a strouhaná čokoláda). Chuově to je lepí. Nejsem ádné nemehlo a peču hodně a mysléím i dost dobře, ovem ty se mi nepovedly. Na plechu vznikla jedna velká placka, prostě se mi pusiny slily v jednu tlamu:-))). Manel vzpomínal na křapáky, které dělala jeho babička, ty jsem nezkouela...zatím nemám odvahu po těch čokoládových "plackách".
Já jsem vdycky dělala z bílků co zbyly (cca 8-12ks) těsto, do něj se vmíchaly ořechy (lískoé, vlaské, mandle...co má kdo rád) a pak se to peklo ve formě na srnčí hřbet. Do 2 dne se nechlaly hřbety odleet, pak se nakrájely na tenké plátky (nejlépe kráječem) a usuily na suchary. Chce-li, napi a já Ti polu recept.
můu tě poprosit o recept na křapáky? děkuju
Není tady