18. září : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 18. září : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtela bych se zeptat, zda je pravda, zda ma byt svatba do jednoho roka od zasnoubeni, jinak to pry prinasi smulu..
..take by me zajimalo, co vsechno si clovek musi zmenit, pokud jeste studuje VS a chtel by se vdat.. treba zda dostane novy index, kde to vsude na skole hlasit, co knihovny..
Resily jsme to se spoluzackami a kazda tvrdi neco jineho..
Tak diky za nazory, tesim se na odpoved!
Mafy
Není tady
co se VS meni nevim ...
ale na povery neverim,zalezi na lidech..kazdy sveho stesti strujcem ne ?
Není tady
Nevím, co se mění kdy člověk chodí na VS, ale i tak musí oběhat dost míst - pojiovnu, banku, nové doklady ...
Ale je to jenom pověra a myslím, e je jedno za jak dlouho se vdá, a pokud to manelství nemá klapat, tak nebude, a jste se brali po roce nebo po třech Já se budu vdávat a po 3 letech a 4 měsícíh
Není tady
chyba - měsících
Není tady
mafy, Tvé téma bylo dvojmo, druhé bylo bez jakýchkoli příspěvků, proto jsem ho přemístila kam patří, tedy do Svatby a prázdné si dovolila smáznout. Děkuji za pochopení.
Není tady
mafy, kdy se vdává na v, tak musí dojít na studijní oddělení s oddacím listem a v indexu ti přepíou jméno - nový nedostane - jinak přídavky se ti budou počítat podle platu manela - pokud jste u teď nebyli nahláeni v jedné domácnosti
a my se vdávali rok a měsíc po zásnubách - myslím, e to nemá vliv - moje kámoka je zasnoubená u řadu let a vdaná zatím ne
Není tady
tina napsal(a):
mafy, kdy se vdává na v, tak musí dojít na studijní oddělení s oddacím listem a v indexu ti přepíou jméno - nový nedostane - jinak přídavky se ti budou počítat podle platu manela - pokud jste u teď nebyli nahláeni v jedné domácnosti
a my se vdávali rok a měsíc po zásnubách - myslím, e to nemá vliv - moje kámoka je zasnoubená u řadu let a vdaná zatím ne
Tino, to me uklidnilo - obihat vsechny s novym indexem by se mi tedy nechtelo..
..jo a jake pridavky? - spolu zatim hlaseni nejsme..
Diky, pa Mafy
Není tady
Vsem moc diky za odpovedi - ja na povery take moc nedam, ale zajimalo me to!!!
Mafy
Není tady
Já jsem nikdy zasnoubená nebyla. Znám jenom 2 páry, které byly zasnoubené. Ostatní měli svatbu a hotovo. :-)
Čus Mafy,
pověry jsou od toho,aby se člověk zamyslel na danou situací,ne udělá první krok.....Já jsem se s manelem zamýlela 11 let a myslím,e nám nic nehrozí. U jsem 6 měsíců astně vdaná a mám se jak v pohádce
Přeji ti mnoho úspěchů v zamylení a a ten první krok je správný !!!!!
Není tady
Větina vysokokoláků jetě bydlí u rodičů a podle finanční situace pobírá přídavky na dítě. P svatbe jsou počítaní s manelem a počítá se to jinak. Jinak s tou svatbou to se jen tak říká. Záleí na situaci. Hlavně finanční.
Není tady
Na zásnuby se dává přímo nějaký zásnubní prstýnek nebo to je jedno? Snubní jsou mi jasné, ale zásnubní není a v obchodě se ptát nechci:)
Kdy se lidi zasnoubí, tak svatba je dobrá dokdy?
Jsou přímo zásnubní prstýnky, ale je jedno, jestli má přímo zásnubní, nebo jakýkoliv jiný nebo ádný, to je vechno na vás
Jinak se říká, e se má vdát do roka od zásnub, ale záleí to taky na vás
Není tady
Helax 99 napsal(a):
Na zásnuby se dává přímo nějaký zásnubní prstýnek nebo to je jedno? Snubní jsou mi jasné, ale zásnubní není a v obchodě se ptát nechci:)
Kdy se lidi zasnoubí, tak svatba je dobrá dokdy?
ahoj Helax 99, já momentálně řeím stejný "problém" V únoru se chceme s přítelem zasnoubit, a díváme se v různých zlatnictvích po zásnubních prstýncích. Zásnubní jsou s kamínkem. Je jich docela hodně, momentálně mám 5 kandidátů - teda prstýnků Svatbu máme předběně naplánovanou na jaro 2008, tudí rok po naich zásnubách. Hodně stěstí
Není tady
Kolik stojí zásnubní prstýnek, je to s kamínkem to vím a stříbrný by mě zajímal. Kdy poádám přítelkyni o ruku, tak to se dělá taky njaká oslava v rodině, či to stačí jen oznámit, e třeba za rok se chceme vzít.
A doporučujete před svatbou společné bydlení či ne? Já bydlím u rodičů a přítelkyně taky, asi bysme u nich bydleli, má své patro. Mají RD
Helaxi, já osobně bych společné bydlení před svatbou vřele doporučovala.... přeci jen, jinak pozná člověka v situacích, kdy s ním jde obden na véču, do kina, na zábavu atd. a jinak kdy ho má vedle sebe 24 hodin denně, vidí jeho nevary, chyby, zlozvyky.......
Není tady
Také doporučuji společné bydlení před svatbou... zjistíte oba, e věci se prostě samy neudělají, e je třeba si rozdělit práci, ujistíte se, e váně je to ten člověk se kterým chcete být i v okamicích , kdy fakt nemáte na nikoho náladu. e ten druhý vypadá trochu jinak, ne jak chodí vyperkovaný na schůzky atd... a navíc třeba pak zjistíte, e vlastně tu svatbu ani nepotřebujete e to co jste si od ní slibovali u máte
Není tady
Vypadá to na bydlení u jejich rodičů v RD. Letos v zimě asi:) Nejradi bych ale do vlastního bytu, akorát nevím, zda bude souhlasit, kdy ve doma zařizuje, aby nám bylo spolu dobře...
Jinak ty prstýnky, koukal jsem, e dobře vychází zásnubní stříbrné s kamínkem a njaké s zirkonem. Máte zkuenosti, je to fajn? Já na brilianty a diamanty nemám Kutil jsem tak nenápadně se ptal své drahé a nevadilo by jí to.
Helaxi, fakt myslím, e vůbec nezáleí na tom, jaký kamínek ten prstýnek má, ale e je mnohem důleitějí, za jakým účelem byl darovaný.......... a sice proto, e s tou, která ho nosí na ruce, chce strávit zbytek ivota a je to ta ena s velkým , pro kterou chce ít.... a pokud ho přijme, tak i ona pro Tebe
Není tady
mám stříbrný s kamínkem a jsem nejastnějí na světě, myslím, e to s někým myslí váně, vůbec nezáleí na ceně prstýnku
Není tady
Ahoj vsichni,
jeste bych potrebovala nejake vase zkusenosti - treba mi poradte par mist v jiznich Cechach, kde by byla hezka svatba - hrady, zamky, kaple, ... nebo proste jenom hezka mista..
Take bych potrebovala zjistit nejakou webovou stranku, kde jsou svatebni citaty.. nebo nejakou knihu.. rozhodla jsem se, ze svatebni oznameni si udelam sama.. jsem takovy technicky typ
Jinak za cokoliv zajimaveho ci neco, co bych treba mela vedet, dopredu moc dekuji!!!
Preji krasny den!!!
Mafy
Není tady
Myslím, e i kdyby to byl zásnubní prstýnek "z pouti" tak je to úplně jedno, záleí přece na úmyslu...ne na materiálu. Já dostala zásnubní prstýnek z dvojího zlata a s nějakym kamínkem a zasnoubili jsme doma,nikdo u toho nebyl. Neberte si vzory z americkejch filmů, e zasnoubení musí proběhnout před co největím počtem lidí... to je hloupost. Ten muj si sednul ke mě na gauč, dal mi pusu a hned po ní mi strčil do ruky krabičku a řekl, jestli si to vezme, tak jsi zasnoubená a u jenom moje. Nic originálního a přesto jsem byla v sedmém nebi. A svatbu teda taky zrovna neplánujem do roka. To přece nic neovliní.
Není tady
Taky mám prstýnek stříbrný s modrým kamínkem, stál něco přes 200Kč.S velkým vystouplým kamínkem by se mi ani nehodil, nosím ho pořád, to bych asi brzo zruila vechny tenké věci a hlavně punčocháče.A zasnoubená jsem přes 2 roky a jetě budu.
Není tady
Na jaké ruce a prstě se vůbec zásnubní prstýnek nosí? Nebo je to jedno?
Není tady
Ahoj,ja jsem s pritelem pres 4 roky,po roce jsme se zasnoubili (taky stribrny prstynek,ale s ruzovym kaminkem) a byla jsem stastna jak pako.Bylo to na dovoleny v Chorvatsku a najednou ho proste popadl rapl,skocil do zlatnictvi a pak mi cestou do hotelu rekl na takovy terasce u piti,ze jestli se teda nekdy vezmem ...ted se nam nedavno narodil klucik a brat se vlastne budem po 3 letech po zasnoubeni ted v cervenci..
Není tady