Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#51 19. 12. 2006 13:32

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Re: Kdy povolit dceri spat u kluka???

honey72 napsal(a):

Nečekala jsem, že i já se sem vyjádřím, ale po včerejším rozhovoru se synem mi to nedá. Synovi je 15 (už 2 měsíce), 3 měsíce chodí se slečnou, které bylo v pátek 15 a včera přišel s tím, že se domlouvali na tom, že bude u přítelkyně spát na 2. svátek vánoční a ona u nás bude spát na Silvestra. Nejvíc mě na tom překvapilo to, že rodiče přítelkyně souhlasí. Nejsem žádný puritán, ale nechat je spát spolu už v 9. třídě se mi zdá opravdu moc brzy. Momentálně s manželem vymýšlíme strategii jak syna přesvědčit, aby sám přišel na to, že to není dobrý nápad. Pokud to nepochopí, tak mu to zkrátka nedovolíme.Opravdu jsem nečekala, že takové starosti přijdou tak brzy.

Me tesi, ze v tom nejsem sama:gloria:

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#52 19. 12. 2006 13:34

1Marie
♥♥♥----

Mojí dceři je 14 a taky je mi někdy líto, jak rychle s ní hormony zacvičily. Bojuje se mnou o svou samostatnost (před časem jsem tu řešila, do kdy by večer měla být doma). Ona se mění a já musím tím pádem taky - a je to někdy velmi bolestné. Přiznat si, že už to není moje malá holčička, že jsme až po uši v její pubertě, která bude podle všeho daleko náročnější, než u syna - to je všechno hrozně těžké. Moc bych si přála, aby se sexem počkala, ale podle všeho je to jen moje zbožné přání, ona to vidí jinak, to už teď vím. S tím přespáváním - v současnosti ji nechám přespat u kamarádky (za přítomnosti rodičů kamarádky). Neplánuju, že bych v 15 povolila něco jiného. Naše názory na to asi budeme mít rozdílné (nevím, zatím s tím nepřišla), ale já jsem matka a já stanovuju hranice. Je mi jasné, že příležitost k sexu si - pokud bude chtít - najde i tak. Ale měla by přece i znát názor rodičů - v 15. je to brzo, nesouhlasím s tím a tak ti to nebudeme ani ulehčovat.  A kdy povolit? Určitě bych toho kluka chtěla párkrát vidět, než bych dovolila přespání. Věkovou hranici si nestanovuji, děti se hrozně rychle mění, závisí na mnoha okolnostech.

Upravil(a) 1Marie (19. 12. 2006 13:35)

Není tady

#53 19. 12. 2006 13:46

Jay
♥♥♥----

1Marie napsal(a):

Mojí dceři je 14 a taky je mi někdy líto, jak rychle s ní hormony zacvičily. Bojuje se mnou o svou samostatnost (před časem jsem tu řešila, do kdy by večer měla být doma). Ona se mění a já musím tím pádem taky - a je to někdy velmi bolestné. Přiznat si, že už to není moje malá holčička, že jsme až po uši v její pubertě, která bude podle všeho daleko náročnější, než u syna - to je všechno hrozně těžké. Moc bych si přála, aby se sexem počkala, ale podle všeho je to jen moje zbožné přání, ona to vidí jinak, to už teď vím. S tím přespáváním - v současnosti ji nechám přespat u kamarádky (za přítomnosti rodičů kamarádky). Neplánuju, že bych v 15 povolila něco jiného. Naše názory na to asi budeme mít rozdílné (nevím, zatím s tím nepřišla), ale já jsem matka a já stanovuju hranice. Je mi jasné, že příležitost k sexu si - pokud bude chtít - najde i tak. Ale měla by přece i znát názor rodičů - v 15. je to brzo, nesouhlasím s tím a tak ti to nebudeme ani ulehčovat.  A kdy povolit? Určitě bych toho kluka chtěla párkrát vidět, než bych dovolila přespání. Věkovou hranici si nestanovuji, děti se hrozně rychle mění, závisí na mnoha okolnostech.

ja jsem rada, ze moje dcera jeste po 15ti nejakou dobu pockala...priteli je 21...no stale odolavam...a hranice si stanovim sama...diskuse je o tom, aby se diskutovalo a jsem rada, ze nejsem sama se svym problemem.tummenupp

Není tady

#54 19. 12. 2006 20:12

Hannah
♥♥♥♥♥--

Probírané téma je teď u nás velmi aktuální.Rodiče přítele mé dcery (19) váhají zda o vánocích odjet na dovolenou nebo zůstat doma (Bavorsko).Vzhledem k tomu ,že oni přespávání nepovolují tak já taky ne.
Dělám mrtvého brouka a nedovtipu.

Není tady

#55 20. 12. 2006 11:09

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hmm no nějak nemám pocit, že přijít o panenství v 15-ti je nějak extra brzo, nakonec zákoná hranice je těch 15 asi z nějakého důvodu. Být jí třeba 13 to by mi přišlo dost brzo, ale 15 je podle mě ok. Navíc děti stejně neuhlídáte, a byste se rozkrájeli, takže je podle mě lepší to uhrát na důvěru a mít aspoň přehled co dítko dělá, než aby doma vyprávělo pohádky o tom jak se u kamarádky šprtá matiku a pak vám najednou příjde domů 15-ti letá dcera těhotná.

To Hannah tak v 19-ti se mi to zdá už velmi extrémní, to už je přece dospělý člověk ne ?

Není tady

#56 20. 12. 2006 11:38

Hannah
♥♥♥♥♥--

Tiina : No právě, dospělý člověk se má postarat sám !big_smile

Není tady

#57 20. 12. 2006 13:39

ponožka
♥♥♥----

Dobrý den, v letech Vaší dcery jsem měla úplně jiné myšlenky než na sex, ale to je jedno. Nikdy mě nenapadlo si domů přivést kluka, aby u mě přespal. Přišlo mi to strašně trapné a mojim rodičům by to také nebylo moc příjemné. Byla jsem tak nějak vychovávána. Nechtěla jsem tahat někoho cizího do soukromí naší rodiny a naopak mi i bylo trapné, abych se do cizí rodiny vetřela. Mám sestru a bylo to to samé. To jen má zkušenost...

Není tady

#58 20. 12. 2006 14:16

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Jay napsal(a):

honey72 napsal(a):

Nečekala jsem, že i já se sem vyjádřím, ale po včerejším rozhovoru se synem mi to nedá. Synovi je 15 (už 2 měsíce), 3 měsíce chodí se slečnou, které bylo v pátek 15 a včera přišel s tím, že se domlouvali na tom, že bude u přítelkyně spát na 2. svátek vánoční a ona u nás bude spát na Silvestra. Nejvíc mě na tom překvapilo to, že rodiče přítelkyně souhlasí. Nejsem žádný puritán, ale nechat je spát spolu už v 9. třídě se mi zdá opravdu moc brzy. Momentálně s manželem vymýšlíme strategii jak syna přesvědčit, aby sám přišel na to, že to není dobrý nápad. Pokud to nepochopí, tak mu to zkrátka nedovolíme.Opravdu jsem nečekala, že takové starosti přijdou tak brzy.

Me tesi, ze v tom nejsem sama:gloria:

Nejsem puritán, ale děti na základce by ještě podle mě o takových věcech neměly vůbec ani uvažovat, natož je uvádět do praxe. Chození spolu je jedna věc a přespávání přes noc už je věc druhá, navíc po tříměsíční známosti - nejenže to je otázka antikoncepce, ale takové noclehování nutně narušuje soukromí ostatních členů rodiny (chci jít na WC - sedí tam přítelík, chci jít do koupelny - koupe se tam přítelkyně, jdu do lednice - vyjedená, protože dětičky si vystrojily hody). To fakt ne. Pokud rodiče nebydlí ve velkém domě, který je prostorově uzpůsoben pro pobyt hostů, je to peklo.
Ponožko, to, že jste ve věku dnešních dětí na takové věci neměla ani pomyšlení, je celkem logické - za prvé byla tenkrát jiná doba a panovaly jiné mravy, za druhé bohužel dnešní -náctiletí tělesně vyspívají daleko dřív než naše generace, se všemi problémy, které to s sebou přináší. Já jsem si DOMŮ mohla přivést na noc jedině přítele, který už byl tzv. vážná známost a to tehdy, až mi bylo 18. A chápu názor mojí matky, která přespání povolila jednou-dvakrát a potřetí mému nápadníkovi polopatisticky naznačila, a hodlá laskavě po nocích pracovat na rekonstrukci svého bytu, abychom měli výhledově svoje soukromísmile. Vzhledem k tomu, že jsme s matkou tenkrát žily v 1+1 byl její postoj zcela pochopitelný.

Upravil(a) Kiara (20. 12. 2006 14:29)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#59 20. 12. 2006 14:16

maya
♥♥♥♥♥--

Asi mám taky poněkud "zaostalé" názory. Ale sex v 15 mi připadá hodně brzo - myslím, že v tomhle věku ještě člověk není schopný postihnout všechny souvislosti (třeba emocionální, psychické). Zatím máme děti malé, ale pokud by v 15 přišly s tím, že jim máme k těmto účelům půjčovat společný byt, tak to by tedy neprošlo. I když vím, že člověk, pokud chce, si najde příležitost kdykoli kdekoli, ale neusnadňovala bych jim to. Ještě mě napadá jedna kuriozitka: když jsem ve svých cca 25 letech poprvé přespala u svého budoucího manžela (v domě jeho rodičů), tak jeho maminka mu pak říkala, že z toho byla úplně vedle a skoro celou noc nespala, protože trnula hrůzou, abych náhodou nepřišla do jiného stavu!! lol

Upravil(a) maya (20. 12. 2006 14:17)

Není tady

#60 20. 12. 2006 15:23

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hannah a oni tedy řeší co - jestli může být syn sám doma nebo jestli si přivede přítelkyni ?

Mě to tady připadá jak na srazu puritánů, 15 je vám brzo, takže ideální je co ? 18 ? Až budou jako plnoletý ????

Není tady

#61 20. 12. 2006 15:50

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tiino, pokud chodí ještě na základku tak snad není co řešit. Ideální je to, aby byli v případě nocování připraveni čelit důsledkům sexuálního života, aby si nezvykli na to, že se s jedním přítelem/kyní rozejdou a za chvíli si domů přivedou nocovat další/ho, takže můj dům/byt za chvíli funguje jako noclehárna. Takže přespání ano, ale až se bude jednat o delší vztah, oni alespoň vyjdou ze základky a budou se dodržovat pravidla, která ve svém bytě/domě rodiče nastolí. Já osobně bych se dost rozmýšlela, abych synovi dovolila u mě doma mít holčinu, o které nevím, jestli bere antikoncepci a za pár týdnů po noclehu nastane čoro-moro. To samé platí pro dceru, kterou bych bez antikoncepčních pilulek v baohu spát ke klukovi nepustila. To není puritánství, ale předcházení malérům, takže asi tak. A spoléhat na to, že se nic nestane a vono se pak stane a teprve pak začít řešit mi pripadá dost lehkomyslný.

Upravil(a) Kiara (20. 12. 2006 15:52)

Není tady

#62 20. 12. 2006 16:21

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kiaro moc nechápu, jak s tím souvisí základka, když je někomu 15, ale zároveň chodí do deváté třídy, tak se mi jeví důležitější ten věk, než do jakého typu vzdělávacího zařízení zrovna dítko dochází. Nebo snad nástupem na střední nebo do učňáku v těch samých 15-ti max 16-ti se něco nějak zásadně změní.

Co se přespávání u rodičů partnera týká, to je jiná věc, ale spíš z pohledu, že to hlavně v menších bytech může dost podstatně narušovat soukromí té rodiny, pokud zrovna nebydlí v nějaké větším domě, kde jsou aspoň dvě koupelny, atd. Nicméně, i to, že si "dítě" dejme tomu nesmí vzít partnera domů mu nebo jí ještě nevinnost nezachrání, pořád tady máme přírodu, průjezdy, sklepy a jiná příjemná místa.

A co se té antikoncepce týká...hmm no jo, tak já bych měla za to, že dnešní mladí jsou celkem poučení, ale tady je to z větší části na rodičích, aby jim vysvětlili co a jak a pokud možno dřív než bude pozdě.

Není tady

#63 20. 12. 2006 18:19

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Tiino, pokud mi dítě chodí ještě na základku, je to pro mě dítě se vším všudy. To znamená, že na vztah s druhým pohlavím by se mělo teprve začít připravovat a ne že do toho skočí rovnýma nohama a hned přespávat. Samozřejmě že věk dítěte s typem vzdělávacího ústavu nelze míchat dohromady - znám děti, které vycházejí devátou třídu díky odkladu v šestnácti nebo sedmnácti, jiné naopak díky předčasnému nástupu vyšly základku ve čtrnácti. To už bychom se ale chytaly za slovo.
To, že si dítě nesmí vzít partnera domů a předčasný sex zahajuje v přírodě, průjezdé, sklepě a jiných příjemných místech - já bych ještě dodala: půjčený byt od kamarádů či zadní sedadlo auta smile ano, i taková situace se může stát, ale ještě nikdy jsem neslyšela o tom, že by na takovéto úlety někdo vzpomínal jako na úchvatný sexuální zážitek (v lese mě píchalo jehličí, ve sklepě tlačily brikety, v průjezdu nás vyrušila sousedka se psem a v zaparkovaném autě policajt smile) A to, že si takové pronásledované dítě nesmí či nemůže vzít partnera domů je více než nabíledni - buďto se nachází pod magickou hranicí věku 15ti let, nebo jeho protějšek je takového kalibru, že po jeho spatření by se rodiče v čerta obrátili. Věř zkušené matce, která si vyslechla dost historek ze života ...
Jasně, že jsou dnešní mladí poučeni a souhlasím s Tebou, aby jim rodiče vysvětlili co a jak. Podle mě vysvětlení spočívá v názorné cestě - přesvědčit se, že moje dítě nebo jeho protějšek užívá antikoncepci a nepustit z baráku/nepovolit vstup tak dlouho, dokud tu pilulku nespolkne:)

Není tady

#64 20. 12. 2006 20:57

Hannah
♥♥♥♥♥--

Tiina napsal(a):

Hannah a oni tedy řeší co - jestli může být syn sám doma nebo jestli si přivede přítelkyni ?

Mě to tady připadá jak na srazu puritánů, 15 je vám brzo, takže ideální je co ? 18 ? Až budou jako plnoletý ????

Přítelkyni pouze přes den ,v noci každý do svého.Jestliže rodiče vykmitnou (my nebo oni) budou v tom opuštěném domě.Je to taková hra.
Všem nám je to jasné.Já totiž také nemám ráda "cizí "lidi v domě.Předpokládám,že mi bude zdůrazněna praktičnost tohoto řešení

Patnáct je povoleno zákonem.Sexuální život začít může ale NEMUSÍ. Je to věc každého jednoho.

Není tady

#65 20. 12. 2006 21:30

x256987
Host

Další úhel pohledu: někdy může právě důsledností ze strany rodičů a vychovatelů vzniknout efekt pronásledovaných milenců, který dvojici stmelí víc, než by tomu bylo při volném průběhu - vzpomeňte na Starce na chmelu.

Jsem třídní prvního ročníku na gymplu (v tuto chvíli je jim většinou 16 a půl) a je mi jasné, že tento a příští rok bude pro většinu z nich tím památným datem... Každopádně zítra obvolám rodiče těch několika jedinců, kteří bydlí na internátě, a osobně je informuju, že jsme na poslední chvíli vyhlásili na pátek ředitelské volno. Některým se zapalují lýtka docela silně a mohlo by jim taky zapálit v hlavičce, že odejdou z internátu ve čtvrtek odpoledne a domů dorazí až v pátek podle původního plánu...

Upravil(a) Judita (20. 12. 2006 21:31)

#66 20. 12. 2006 22:58

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Judito, tvoje zaměstnání Ti zcela určitě nezávidím smile a klobouk dolů, je to velice záslužná a nedoceněná práce. Můj tatínek byl učitel smile obávám se, se že jsem po něm nezdědila svatou trpělivost, která je nezbytně třeba k výkonu tohoto nevděčného povolání. Desetkrát jsem synovi (tenkrát na prvním stupni) vysvětlovala jednu a tu samou věc, až jsem to vzdala a konsternovaně jsem zavyla: Panebože, po kom seš tak blbej... Načež trápené dítko vyvřísklo: Po tobě... a v tu chvíli jsem rezignovala...

Není tady

#67 21. 12. 2006 8:40

ponožka
♥♥♥----

Kiara napsal(a):

Ponožko, to, že jste ve věku dnešních dětí na takové věci neměla ani pomyšlení, je celkem logické - za prvé byla tenkrát jiná doba a panovaly jiné mravy, za druhé bohužel dnešní -náctiletí tělesně vyspívají daleko dřív než naše generace, se všemi problémy, které to s sebou přináší. Já jsem si DOMŮ mohla přivést na noc jedině přítele, který už byl tzv. vážná známost a to tehdy, až mi bylo 18. A chápu názor mojí matky, která přespání povolila jednou-dvakrát a potřetí mému nápadníkovi polopatisticky naznačila, a hodlá laskavě po nocích pracovat na rekonstrukci svého bytu, abychom měli výhledově svoje soukromísmile. Vzhledem k tomu, že jsme s matkou tenkrát žily v 1+1 byl její postoj zcela pochopitelný.

Je mi 26 let, takže zase tak úplně puritánská doba tehdá nebyla. Navíc je nesmysl, že by dnešní mládež začala se sexuální aktivitou dříve, než moje generace. Zkrátka je to o člověku. Ctim soukromí mých rodičů. Ani mně samotný by nebylo příjemné, kdybych přespávala u rodičů přítele a pak na ně v bytě někde narazila, natož v patnácti letech... Moje sestra měla těžkou pubertu (hospody, tráva, piercing všude, kam se člověk podíval, rádoby přítele), ale tuhle hranici, aby si brala někoho domu na noc, nikdy nepřekročila. Nikdy u nás v rodině nebyl takový zákaz dán, ale
všechno vyplývalo z výchovy apod.

Není tady

#68 21. 12. 2006 9:18

Michaela.43
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Judito,
ty bonzáku!!!! :-)))   ( myslela jsem to samozřejmě z legrace!!!!!kapitulation
Naopak velmi oceňuji  spolupráci učitelů s rodiči a naopak, ze svého okolí bohužel  vidím, že to mnozí rodičové nedoceňují.Já mám "štěstí" na třídní svého syna, je-li problém, jsme v mailové spojení, což v dnešní uspěchané době velmi oceňuji.
Tímto tě zdravímgodlike

Míša

Upravil(a) Michaela.43 (21. 12. 2006 9:19)

Není tady

#69 21. 12. 2006 10:55

honey72
♥♥-----

No tak u nás jsme přespání u přítelkyně nebo obráceně včera vyřešili se synem následovně (mimochem oba chodí na základku). Přespat u přítelkyně - pouze v případě, že nebude jiná šance dostat se domů a to až po osobním rozhovoru s rodiči dívenky a rozhodně ne spát s ní v jedné místnosti a obráceně. Apelovali jsme na to, že pokud si přivede k nám domů slečnu, je to pro něj zavazující a rozhodně nebudeme tolerovat jeho procházky s jinými "kamarádkami".
Zkrátka jsme mu řekli, že v tomto věku mu rozhodně nebudeme vytvářet ideální podmínky k sexuálnímu vztahu a a zapomene na to, že si z našeho malého domečku udělá průchoďák se slečnami.
Je inteligentní a myslím, že to pochopil. Alespoň se tak tvářil. smile

Není tady

#70 21. 12. 2006 13:38

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kiaro :-)) takže jako od "nevstaneš od stolu dokud to nesníš" jsme se dostali k "dokud nespolkneš ten prášek, nehneš se z domu"...no nic, dělám si srandu.

Jasně, že na první sex na briketách nebudeš za pár let vzpomínat jako na nějaký extra zážitek ( no i když...) ale když hormony zavelí i uhlí dobrý.

Hannah jasně, takže přes den do toho buší jako králící a večer se doma u maminky děvče tváří, že je ještě panna :-))

Není tady

#71 21. 12. 2006 13:39

Tiina
♥♥♥♥♥♥-
Web

Kiaro :-)))))))))) v takovou chvíli pomůže snad jenom potomka zabít

Není tady

#72 21. 12. 2006 13:48

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Judita napsal(a):

Další úhel pohledu: někdy může právě důsledností ze strany rodičů a vychovatelů vzniknout efekt pronásledovaných milenců, který dvojici stmelí víc, než by tomu bylo při volném průběhu - vzpomeňte na Starce na chmelu.

Jsem třídní prvního ročníku na gymplu (v tuto chvíli je jim většinou 16 a půl) a je mi jasné, že tento a příští rok bude pro většinu z nich tím památným datem... Každopádně zítra obvolám rodiče těch několika jedinců, kteří bydlí na internátě, a osobně je informuju, že jsme na poslední chvíli vyhlásili na pátek ředitelské volno. Některým se zapalují lýtka docela silně a mohlo by jim taky zapálit v hlavičce, že odejdou z internátu ve čtvrtek odpoledne a domů dorazí až v pátek podle původního plánu...

teda Judito.. dumbom  jsi nepřející..
Ještěže jsme měli s manžou tolerantního tělocvikáře, i když tenkrát jsem to tak nebrala.. Nechal kolem nás běhat v přírodě sedmáky, ale jinak nepípl ani ň...

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#73 21. 12. 2006 15:59

Daniela S.
♥♥♥♥♥--

Můj skromný příspěvek...
Rodiče mě zkrátka nikdy nedrželi, ale bylo pro ně samozřejmé vědět kde, proč a s kým jsem. Bylo to pro mě přirozené a stejně tak i to, že návštěvy se domů nevodí, natož přes noc. Nᚠbyt (malý) byl prostě pro rodinu a hotovo. Vyřádit jsem se mohla venku.
Prvního kluka jsem měla v 16, po půl roce jsem (nejen) s ním začala jezdit na výlety, na jejich chalupu (vždy s minimálně 4 dalšími členy rodiny), na hory... Pak i na prázdniny na vandry atd.
Věřte, první dva roky jsem s ním neměla sex.

Není tady

#74 21. 12. 2006 18:44

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Když už holka stejně začala se sexem, tak asi nemá smysl příliš jí bránit spát u kluka. Ale asi bych dohlídla na to, aby doma měla splněné svoje povinnosti a školu. Takže neměla by se zhoršit ve škole a měla by dělat normálně to co doposud pro rodinu (např. luxovat, prát, občas uvařit) podle toho jak to máte doma zaběhnuté. Určitě bych jí nedovolila odjet k příteli, když by doma neuklidila svůj pokoj a nepomohla s týdenním úklidem.

Není tady

#75 21. 12. 2006 21:42

Jay
♥♥♥----

eva4444 napsal(a):

Když už holka stejně začala se sexem, tak asi nemá smysl příliš jí bránit spát u kluka. Ale asi bych dohlídla na to, aby doma měla splněné svoje povinnosti a školu. Takže neměla by se zhoršit ve škole a měla by dělat normálně to co doposud pro rodinu (např. luxovat, prát, občas uvařit) podle toho jak to máte doma zaběhnuté. Určitě bych jí nedovolila odjet k příteli, když by doma neuklidila svůj pokoj a nepomohla s týdenním úklidem.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí