6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
honey72 napsal(a):
Nečekala jsem, e i já se sem vyjádřím, ale po včerejím rozhovoru se synem mi to nedá. Synovi je 15 (u 2 měsíce), 3 měsíce chodí se slečnou, které bylo v pátek 15 a včera přiel s tím, e se domlouvali na tom, e bude u přítelkyně spát na 2. svátek vánoční a ona u nás bude spát na Silvestra. Nejvíc mě na tom překvapilo to, e rodiče přítelkyně souhlasí. Nejsem ádný puritán, ale nechat je spát spolu u v 9. třídě se mi zdá opravdu moc brzy. Momentálně s manelem vymýlíme strategii jak syna přesvědčit, aby sám přiel na to, e to není dobrý nápad. Pokud to nepochopí, tak mu to zkrátka nedovolíme.Opravdu jsem nečekala, e takové starosti přijdou tak brzy.
Me tesi, ze v tom nejsem sama:gloria:
Není tady
Mojí dceři je 14 a taky je mi někdy líto, jak rychle s ní hormony zacvičily. Bojuje se mnou o svou samostatnost (před časem jsem tu řeila, do kdy by večer měla být doma). Ona se mění a já musím tím pádem taky - a je to někdy velmi bolestné. Přiznat si, e u to není moje malá holčička, e jsme a po ui v její pubertě, která bude podle veho daleko náročnějí, ne u syna - to je vechno hrozně těké. Moc bych si přála, aby se sexem počkala, ale podle veho je to jen moje zboné přání, ona to vidí jinak, to u teď vím. S tím přespáváním - v současnosti ji nechám přespat u kamarádky (za přítomnosti rodičů kamarádky). Neplánuju, e bych v 15 povolila něco jiného. Nae názory na to asi budeme mít rozdílné (nevím, zatím s tím nepřila), ale já jsem matka a já stanovuju hranice. Je mi jasné, e příleitost k sexu si - pokud bude chtít - najde i tak. Ale měla by přece i znát názor rodičů - v 15. je to brzo, nesouhlasím s tím a tak ti to nebudeme ani ulehčovat. A kdy povolit? Určitě bych toho kluka chtěla párkrát vidět, ne bych dovolila přespání. Věkovou hranici si nestanovuji, děti se hrozně rychle mění, závisí na mnoha okolnostech.
Upravil(a) 1Marie (19. 12. 2006 13:35)
Není tady
1Marie napsal(a):
Mojí dceři je 14 a taky je mi někdy líto, jak rychle s ní hormony zacvičily. Bojuje se mnou o svou samostatnost (před časem jsem tu řeila, do kdy by večer měla být doma). Ona se mění a já musím tím pádem taky - a je to někdy velmi bolestné. Přiznat si, e u to není moje malá holčička, e jsme a po ui v její pubertě, která bude podle veho daleko náročnějí, ne u syna - to je vechno hrozně těké. Moc bych si přála, aby se sexem počkala, ale podle veho je to jen moje zboné přání, ona to vidí jinak, to u teď vím. S tím přespáváním - v současnosti ji nechám přespat u kamarádky (za přítomnosti rodičů kamarádky). Neplánuju, e bych v 15 povolila něco jiného. Nae názory na to asi budeme mít rozdílné (nevím, zatím s tím nepřila), ale já jsem matka a já stanovuju hranice. Je mi jasné, e příleitost k sexu si - pokud bude chtít - najde i tak. Ale měla by přece i znát názor rodičů - v 15. je to brzo, nesouhlasím s tím a tak ti to nebudeme ani ulehčovat. A kdy povolit? Určitě bych toho kluka chtěla párkrát vidět, ne bych dovolila přespání. Věkovou hranici si nestanovuji, děti se hrozně rychle mění, závisí na mnoha okolnostech.
ja jsem rada, ze moje dcera jeste po 15ti nejakou dobu pockala...priteli je 21...no stale odolavam...a hranice si stanovim sama...diskuse je o tom, aby se diskutovalo a jsem rada, ze nejsem sama se svym problemem.
Není tady
Probírané téma je teď u nás velmi aktuální.Rodiče přítele mé dcery (19) váhají zda o vánocích odjet na dovolenou nebo zůstat doma (Bavorsko).Vzhledem k tomu ,e oni přespávání nepovolují tak já taky ne.
Dělám mrtvého brouka a nedovtipu.
Není tady
Hmm no nějak nemám pocit, e přijít o panenství v 15-ti je nějak extra brzo, nakonec zákoná hranice je těch 15 asi z nějakého důvodu. Být jí třeba 13 to by mi přilo dost brzo, ale 15 je podle mě ok. Navíc děti stejně neuhlídáte, a byste se rozkrájeli, take je podle mě lepí to uhrát na důvěru a mít aspoň přehled co dítko dělá, ne aby doma vyprávělo pohádky o tom jak se u kamarádky prtá matiku a pak vám najednou příjde domů 15-ti letá dcera těhotná.
To Hannah tak v 19-ti se mi to zdá u velmi extrémní, to u je přece dospělý člověk ne ?
Není tady
Tiina : No právě, dospělý člověk se má postarat sám !
Není tady
Dobrý den, v letech Vaí dcery jsem měla úplně jiné mylenky ne na sex, ale to je jedno. Nikdy mě nenapadlo si domů přivést kluka, aby u mě přespal. Přilo mi to straně trapné a mojim rodičům by to také nebylo moc příjemné. Byla jsem tak nějak vychovávána. Nechtěla jsem tahat někoho cizího do soukromí naí rodiny a naopak mi i bylo trapné, abych se do cizí rodiny vetřela. Mám sestru a bylo to to samé. To jen má zkuenost...
Není tady
Jay napsal(a):
honey72 napsal(a):
Nečekala jsem, e i já se sem vyjádřím, ale po včerejím rozhovoru se synem mi to nedá. Synovi je 15 (u 2 měsíce), 3 měsíce chodí se slečnou, které bylo v pátek 15 a včera přiel s tím, e se domlouvali na tom, e bude u přítelkyně spát na 2. svátek vánoční a ona u nás bude spát na Silvestra. Nejvíc mě na tom překvapilo to, e rodiče přítelkyně souhlasí. Nejsem ádný puritán, ale nechat je spát spolu u v 9. třídě se mi zdá opravdu moc brzy. Momentálně s manelem vymýlíme strategii jak syna přesvědčit, aby sám přiel na to, e to není dobrý nápad. Pokud to nepochopí, tak mu to zkrátka nedovolíme.Opravdu jsem nečekala, e takové starosti přijdou tak brzy.
Me tesi, ze v tom nejsem sama:gloria:
Nejsem puritán, ale děti na základce by jetě podle mě o takových věcech neměly vůbec ani uvaovat, nato je uvádět do praxe. Chození spolu je jedna věc a přespávání přes noc u je věc druhá, navíc po tříměsíční známosti - nejene to je otázka antikoncepce, ale takové noclehování nutně naruuje soukromí ostatních členů rodiny (chci jít na WC - sedí tam přítelík, chci jít do koupelny - koupe se tam přítelkyně, jdu do lednice - vyjedená, protoe dětičky si vystrojily hody). To fakt ne. Pokud rodiče nebydlí ve velkém domě, který je prostorově uzpůsoben pro pobyt hostů, je to peklo.
Ponoko, to, e jste ve věku dneních dětí na takové věci neměla ani pomylení, je celkem logické - za prvé byla tenkrát jiná doba a panovaly jiné mravy, za druhé bohuel dnení -náctiletí tělesně vyspívají daleko dřív ne nae generace, se vemi problémy, které to s sebou přináí. Já jsem si DOMŮ mohla přivést na noc jedině přítele, který u byl tzv. váná známost a to tehdy, a mi bylo 18. A chápu názor mojí matky, která přespání povolila jednou-dvakrát a potřetí mému nápadníkovi polopatisticky naznačila, a hodlá laskavě po nocích pracovat na rekonstrukci svého bytu, abychom měli výhledově svoje soukromí. Vzhledem k tomu, e jsme s matkou tenkrát ily v 1+1 byl její postoj zcela pochopitelný.
Upravil(a) Kiara (20. 12. 2006 14:29)
Není tady
Asi mám taky poněkud "zaostalé" názory. Ale sex v 15 mi připadá hodně brzo - myslím, e v tomhle věku jetě člověk není schopný postihnout vechny souvislosti (třeba emocionální, psychické). Zatím máme děti malé, ale pokud by v 15 přily s tím, e jim máme k těmto účelům půjčovat společný byt, tak to by tedy neprolo. I kdy vím, e člověk, pokud chce, si najde příleitost kdykoli kdekoli, ale neusnadňovala bych jim to. Jetě mě napadá jedna kuriozitka: kdy jsem ve svých cca 25 letech poprvé přespala u svého budoucího manela (v domě jeho rodičů), tak jeho maminka mu pak říkala, e z toho byla úplně vedle a skoro celou noc nespala, protoe trnula hrůzou, abych náhodou nepřila do jiného stavu!!
Upravil(a) maya (20. 12. 2006 14:17)
Není tady
Hannah a oni tedy řeí co - jestli můe být syn sám doma nebo jestli si přivede přítelkyni ?
Mě to tady připadá jak na srazu puritánů, 15 je vám brzo, take ideální je co ? 18 ? A budou jako plnoletý ????
Není tady
Tiino, pokud chodí jetě na základku tak snad není co řeit. Ideální je to, aby byli v případě nocování připraveni čelit důsledkům sexuálního ivota, aby si nezvykli na to, e se s jedním přítelem/kyní rozejdou a za chvíli si domů přivedou nocovat dalí/ho, take můj dům/byt za chvíli funguje jako noclehárna. Take přespání ano, ale a se bude jednat o delí vztah, oni alespoň vyjdou ze základky a budou se dodrovat pravidla, která ve svém bytě/domě rodiče nastolí. Já osobně bych se dost rozmýlela, abych synovi dovolila u mě doma mít holčinu, o které nevím, jestli bere antikoncepci a za pár týdnů po noclehu nastane čoro-moro. To samé platí pro dceru, kterou bych bez antikoncepčních pilulek v baohu spát ke klukovi nepustila. To není puritánství, ale předcházení malérům, take asi tak. A spoléhat na to, e se nic nestane a vono se pak stane a teprve pak začít řeit mi pripadá dost lehkomyslný.
Upravil(a) Kiara (20. 12. 2006 15:52)
Není tady
Kiaro moc nechápu, jak s tím souvisí základka, kdy je někomu 15, ale zároveň chodí do deváté třídy, tak se mi jeví důleitějí ten věk, ne do jakého typu vzdělávacího zařízení zrovna dítko dochází. Nebo snad nástupem na střední nebo do učňáku v těch samých 15-ti max 16-ti se něco nějak zásadně změní.
Co se přespávání u rodičů partnera týká, to je jiná věc, ale spí z pohledu, e to hlavně v meních bytech můe dost podstatně naruovat soukromí té rodiny, pokud zrovna nebydlí v nějaké větím domě, kde jsou aspoň dvě koupelny, atd. Nicméně, i to, e si "dítě" dejme tomu nesmí vzít partnera domů mu nebo jí jetě nevinnost nezachrání, pořád tady máme přírodu, průjezdy, sklepy a jiná příjemná místa.
A co se té antikoncepce týká...hmm no jo, tak já bych měla za to, e dnení mladí jsou celkem poučení, ale tady je to z větí části na rodičích, aby jim vysvětlili co a jak a pokud mono dřív ne bude pozdě.
Není tady
Tiino, pokud mi dítě chodí jetě na základku, je to pro mě dítě se vím vudy. To znamená, e na vztah s druhým pohlavím by se mělo teprve začít připravovat a ne e do toho skočí rovnýma nohama a hned přespávat. Samozřejmě e věk dítěte s typem vzdělávacího ústavu nelze míchat dohromady - znám děti, které vycházejí devátou třídu díky odkladu v estnácti nebo sedmnácti, jiné naopak díky předčasnému nástupu vyly základku ve čtrnácti. To u bychom se ale chytaly za slovo.
To, e si dítě nesmí vzít partnera domů a předčasný sex zahajuje v přírodě, průjezdé, sklepě a jiných příjemných místech - já bych jetě dodala: půjčený byt od kamarádů či zadní sedadlo auta ano, i taková situace se můe stát, ale jetě nikdy jsem neslyela o tom, e by na takovéto úlety někdo vzpomínal jako na úchvatný sexuální záitek (v lese mě píchalo jehličí, ve sklepě tlačily brikety, v průjezdu nás vyruila sousedka se psem a v zaparkovaném autě policajt ) A to, e si takové pronásledované dítě nesmí či nemůe vzít partnera domů je více ne nabíledni - buďto se nachází pod magickou hranicí věku 15ti let, nebo jeho protějek je takového kalibru, e po jeho spatření by se rodiče v čerta obrátili. Věř zkuené matce, která si vyslechla dost historek ze ivota ...
Jasně, e jsou dnení mladí poučeni a souhlasím s Tebou, aby jim rodiče vysvětlili co a jak. Podle mě vysvětlení spočívá v názorné cestě - přesvědčit se, e moje dítě nebo jeho protějek uívá antikoncepci a nepustit z baráku/nepovolit vstup tak dlouho, dokud tu pilulku nespolkne:)
Není tady
Tiina napsal(a):
Hannah a oni tedy řeí co - jestli můe být syn sám doma nebo jestli si přivede přítelkyni ?
Mě to tady připadá jak na srazu puritánů, 15 je vám brzo, take ideální je co ? 18 ? A budou jako plnoletý ????
Přítelkyni pouze přes den ,v noci kadý do svého.Jestlie rodiče vykmitnou (my nebo oni) budou v tom oputěném domě.Je to taková hra.
Vem nám je to jasné.Já toti také nemám ráda "cizí "lidi v domě.Předpokládám,e mi bude zdůrazněna praktičnost tohoto řeení
Patnáct je povoleno zákonem.Sexuální ivot začít můe ale NEMUSÍ. Je to věc kadého jednoho.
Není tady
Dalí úhel pohledu: někdy můe právě důsledností ze strany rodičů a vychovatelů vzniknout efekt pronásledovaných milenců, který dvojici stmelí víc, ne by tomu bylo při volném průběhu - vzpomeňte na Starce na chmelu.
Jsem třídní prvního ročníku na gymplu (v tuto chvíli je jim větinou 16 a půl) a je mi jasné, e tento a přítí rok bude pro větinu z nich tím památným datem... Kadopádně zítra obvolám rodiče těch několika jedinců, kteří bydlí na internátě, a osobně je informuju, e jsme na poslední chvíli vyhlásili na pátek ředitelské volno. Některým se zapalují lýtka docela silně a mohlo by jim taky zapálit v hlavičce, e odejdou z internátu ve čtvrtek odpoledne a domů dorazí a v pátek podle původního plánu...
Upravil(a) Judita (20. 12. 2006 21:31)
Judito, tvoje zaměstnání Ti zcela určitě nezávidím a klobouk dolů, je to velice zásluná a nedoceněná práce. Můj tatínek byl učitel obávám se, se e jsem po něm nezdědila svatou trpělivost, která je nezbytně třeba k výkonu tohoto nevděčného povolání. Desetkrát jsem synovi (tenkrát na prvním stupni) vysvětlovala jednu a tu samou věc, a jsem to vzdala a konsternovaně jsem zavyla: Paneboe, po kom se tak blbej... Nače trápené dítko vyvřísklo: Po tobě... a v tu chvíli jsem rezignovala...
Není tady
Kiara napsal(a):
Ponoko, to, e jste ve věku dneních dětí na takové věci neměla ani pomylení, je celkem logické - za prvé byla tenkrát jiná doba a panovaly jiné mravy, za druhé bohuel dnení -náctiletí tělesně vyspívají daleko dřív ne nae generace, se vemi problémy, které to s sebou přináí. Já jsem si DOMŮ mohla přivést na noc jedině přítele, který u byl tzv. váná známost a to tehdy, a mi bylo 18. A chápu názor mojí matky, která přespání povolila jednou-dvakrát a potřetí mému nápadníkovi polopatisticky naznačila, a hodlá laskavě po nocích pracovat na rekonstrukci svého bytu, abychom měli výhledově svoje soukromí. Vzhledem k tomu, e jsme s matkou tenkrát ily v 1+1 byl její postoj zcela pochopitelný.
Je mi 26 let, take zase tak úplně puritánská doba tehdá nebyla. Navíc je nesmysl, e by dnení mláde začala se sexuální aktivitou dříve, ne moje generace. Zkrátka je to o člověku. Ctim soukromí mých rodičů. Ani mně samotný by nebylo příjemné, kdybych přespávala u rodičů přítele a pak na ně v bytě někde narazila, nato v patnácti letech... Moje sestra měla těkou pubertu (hospody, tráva, piercing vude, kam se člověk podíval, rádoby přítele), ale tuhle hranici, aby si brala někoho domu na noc, nikdy nepřekročila. Nikdy u nás v rodině nebyl takový zákaz dán, ale
vechno vyplývalo z výchovy apod.
Není tady
Judito,
ty bonzáku!!!! :-))) ( myslela jsem to samozřejmě z legrace!!!!!
Naopak velmi oceňuji spolupráci učitelů s rodiči a naopak, ze svého okolí bohuel vidím, e to mnozí rodičové nedoceňují.Já mám "těstí" na třídní svého syna, je-li problém, jsme v mailové spojení, co v dnení uspěchané době velmi oceňuji.
Tímto tě zdravím
Mía
Upravil(a) Michaela.43 (21. 12. 2006 9:19)
Není tady
No tak u nás jsme přespání u přítelkyně nebo obráceně včera vyřeili se synem následovně (mimochem oba chodí na základku). Přespat u přítelkyně - pouze v případě, e nebude jiná ance dostat se domů a to a po osobním rozhovoru s rodiči dívenky a rozhodně ne spát s ní v jedné místnosti a obráceně. Apelovali jsme na to, e pokud si přivede k nám domů slečnu, je to pro něj zavazující a rozhodně nebudeme tolerovat jeho procházky s jinými "kamarádkami".
Zkrátka jsme mu řekli, e v tomto věku mu rozhodně nebudeme vytvářet ideální podmínky k sexuálnímu vztahu a a zapomene na to, e si z naeho malého domečku udělá průchoďák se slečnami.
Je inteligentní a myslím, e to pochopil. Alespoň se tak tvářil.
Není tady
Kiaro :-)) take jako od "nevstane od stolu dokud to nesní" jsme se dostali k "dokud nespolkne ten práek, nehne se z domu"...no nic, dělám si srandu.
Jasně, e na první sex na briketách nebude za pár let vzpomínat jako na nějaký extra záitek ( no i kdy...) ale kdy hormony zavelí i uhlí dobrý.
Hannah jasně, take přes den do toho buí jako králící a večer se doma u maminky děvče tváří, e je jetě panna :-))
Není tady
Judita napsal(a):
Dalí úhel pohledu: někdy můe právě důsledností ze strany rodičů a vychovatelů vzniknout efekt pronásledovaných milenců, který dvojici stmelí víc, ne by tomu bylo při volném průběhu - vzpomeňte na Starce na chmelu.
Jsem třídní prvního ročníku na gymplu (v tuto chvíli je jim větinou 16 a půl) a je mi jasné, e tento a přítí rok bude pro větinu z nich tím památným datem... Kadopádně zítra obvolám rodiče těch několika jedinců, kteří bydlí na internátě, a osobně je informuju, e jsme na poslední chvíli vyhlásili na pátek ředitelské volno. Některým se zapalují lýtka docela silně a mohlo by jim taky zapálit v hlavičce, e odejdou z internátu ve čtvrtek odpoledne a domů dorazí a v pátek podle původního plánu...
teda Judito.. jsi nepřející..
Jetěe jsme měli s manou tolerantního tělocvikáře, i kdy tenkrát jsem to tak nebrala.. Nechal kolem nás běhat v přírodě sedmáky, ale jinak nepípl ani ň...
Není tady
Můj skromný příspěvek...
Rodiče mě zkrátka nikdy nedreli, ale bylo pro ně samozřejmé vědět kde, proč a s kým jsem. Bylo to pro mě přirozené a stejně tak i to, e návtěvy se domů nevodí, nato přes noc. Ná byt (malý) byl prostě pro rodinu a hotovo. Vyřádit jsem se mohla venku.
Prvního kluka jsem měla v 16, po půl roce jsem (nejen) s ním začala jezdit na výlety, na jejich chalupu (vdy s minimálně 4 dalími členy rodiny), na hory... Pak i na prázdniny na vandry atd.
Věřte, první dva roky jsem s ním neměla sex.
Není tady
Kdy u holka stejně začala se sexem, tak asi nemá smysl příli jí bránit spát u kluka. Ale asi bych dohlídla na to, aby doma měla splněné svoje povinnosti a kolu. Take neměla by se zhorit ve kole a měla by dělat normálně to co doposud pro rodinu (např. luxovat, prát, občas uvařit) podle toho jak to máte doma zaběhnuté. Určitě bych jí nedovolila odjet k příteli, kdy by doma neuklidila svůj pokoj a nepomohla s týdenním úklidem.
Není tady
eva4444 napsal(a):
Kdy u holka stejně začala se sexem, tak asi nemá smysl příli jí bránit spát u kluka. Ale asi bych dohlídla na to, aby doma měla splněné svoje povinnosti a kolu. Take neměla by se zhorit ve kole a měla by dělat normálně to co doposud pro rodinu (např. luxovat, prát, občas uvařit) podle toho jak to máte doma zaběhnuté. Určitě bych jí nedovolila odjet k příteli, kdy by doma neuklidila svůj pokoj a nepomohla s týdenním úklidem.
Není tady