6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Jay, taky mám dceru, ale 6ti letou, take na Tvé starosti mám jetě pár let čas. Nicméně, píe, e máte otevřený vztah a já bych ho nekazila nesmyslnými zákazy. A zakázat dceři, která u není pannou a bere antikoncepci, navíc jejího přítele zná, nic patného si o něm nemyslí a není to známost ze včerejího večera, aby u tohoto kluka přespala - je nesmyslný zákaz. Vdy nemá ádný argument pro zákaz. e je mladá? No kdy nebyla mladá pro první styk. Úplně chápu, e touí strávit noc s někým koho miluje, vdy je to hezké.
Kdy jsem byla v jejím věku, taky jsem přespala u kluka, i kdy doma jsem tvrdila, e spím u kamarádky a i kdy jsme se po čase rozeli, dodnes s láskou na tu první noc s muem vzpomínám.
Take můj názor je povolit, s tím, e jde o výjimku - případně toho výchovně vyuít. Já Tě beru jako dospělou - nechám Tě spát u kluka a ty mně doka, e se umí jako dospělá chovat.
Není tady
Barboro, konec příspěvku se mi moc líbí a souhlasím. Ale proč mluvit o zákazu. Myslím, e je lepí domluvit se na dodrování pravidel. Jay se rozhodne podle sebe. Já jen vím, e mě rodiče pěkně hnali, kdybych za nimi s něčím takovým přila, ale zase je fakt, e jsem s mámou nikdy neměla takový otevřený, kamarádský vztah.
no tak kde je vás víc? to vás je tu tak málo maminek který se podělí o svoje názory? já teda jsem spí z té strany bojující za svá práva take mě to zajímá z jiné stránky a teda myslela jsem si, e vás tu bude mnohem mnohem víc! osobně teda si myslím, e kdy má dospívající kluk nebo holka delí vztah tak by tady toto nemělo býti zakazováno, i kdy se doma se zákazem potýkám. tak přispívejte, třeba pomůete aj mě
Není tady
nexxi napsal(a):
no tak kde je vás víc? to vás je tu tak málo maminek který se podělí o svoje názory? já teda jsem spí z té strany bojující za svá práva take mě to zajímá z jiné stránky a teda myslela jsem si, e vás tu bude mnohem mnohem víc! osobně teda si myslím, e kdy má dospívající kluk nebo holka delí vztah tak by tady toto nemělo býti zakazováno, i kdy se doma se zákazem potýkám. tak přispívejte, třeba pomůete aj mě
Jeeee, tak nakonec jsi prece jenom prispela? To mam radost...
Není tady
Taky jetě nemám dospělé dítko, ale ze své zkuenosti si myslím, e zakazovat cokoli nemá smysl.
Jako matka mám docela rozpor.... nechat přespat v pokoji 16 leté dcery jejího přítele po domluvě se mnou nebo néééé.....
Kdybych povolila , tak bych byla asi za super pokrokovou mámu, která neprudí....
Moná jde jen o "poprvé". , zvyknout si na to, e holka má u sebe v pokoji přítele přes noc.... no a e se tam asi něco děje... :DDDD
Asi bych to dovolila, musela by ale brát antikoncepci..... I s kondomem se mue stát maléééér.
Upravil(a) annemarie (17. 12. 2006 7:24)
Není tady
Já bych celý tento problém rozdělila do dvou částí.Sex -tomu se opravdu zabránit nedá a podnikavé dítko si příleitost vdycky najde.ivotní styl - po přespání (jednou u nás jednou u nich) podle mé zkuenosti následuje bivakování (víkendy) a stěhování k tomu kdo má byt nebo povolnějí rodiče.Já tedy trvám na tom aby dítko do maturity bydlelo doma a samo.
Realita je ovem ta,e polovina spoluaček mé starí dcery u ve třeáku na střední doma nebydlela.Mladí dcera je ve třídě se samými kluky,ti buď bydlí s rodiči nebo v rodičovském domě bez rodičů(sluební cesty a milenci).
Záleí jistě na stylu rodiny.Rodič se jistě má právo připravit na to ,e dítě které miluje uvidí pouze o svátcích a tu a tam o víkendu a nebude mít informace "z první ruky".Trvám aspoň na tom aby dcera poslala SMS opoutí-li stát a dojede-li na místo.
Jak tak o tom přemýlím nikdy jsem to nebrala jako problém sexu ale spí kde bude bydlet,co bude jíst a kde bude spát.
Upravil(a) Hannah (17. 12. 2006 9:05)
Není tady
ja som sa na to rodičov nikdy nepýtala, ani mi to nenapadlo, lebo by povedali nie. ani ja u neho, ani on u nás. a som im za to vďačná, nedovolím to ani ja svojej dcére. v 16tich rokoch nemôe ma seriózny vzah a kým ho nájde tak snáď nebudú u nás vetci s ktorými bude chodi spáva!
a toto myslím len na prespávanie. cez deň asi nebudem taká prísna, nech si tam súloia kožko chcú ale večer kadý doma
Upravil(a) ADRIANA 1 (17. 12. 2006 9:33)
Není tady
A je doba taková nebo maková, rodiče koukám přehlédnou vdycky spí chvíle sexu přes den /jakoby o nich nechtějí vědět/, ne legální přespání v bytě jedněch či druhých rodičů. To je takové okaté, e? Měli bychom ale hlavně jako rodiče brát v potaz bezpečnost těch dvou. Je toti lepí nechat jim na víkend byt či chatu, ne nechat je někde v přírodě. Můe je někdo překvapit, přepadnout, co já vím. A to můe dopadnout daleko hůř, ne i nechráněný pohlavní styk! nicméně otázka zněla jinak. Kdy bych dovolila...? Mají nárok po patnácti letech věku. Podle zákona. Take i kdy s touto věkovou hranicí nesouhlasím jako matka i občan zároveň /zdá se mi to brzo/, povolila bych to dceři s klukem, kterého zná tři měsíce a který k nám párkrát pro ni přiel, čilie ho mám okouknutého. Ale stejně bych se o ni bála, to teda musím říct. A moc. Jeden nikdy neví...
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
ja som sa na to rodičov nikdy nepýtala, ani mi to nenapadlo, lebo by povedali nie. ani ja u neho, ani on u nás. a som im za to vďačná, nedovolím to ani ja svojej dcére. v 16tich rokoch nemôe ma seriózny vzah a kým ho nájde tak snáď nebudú u nás vetci s ktorými bude chodi spáva!
a toto myslím len na prespávanie. cez deň asi nebudem taká prísna, nech si tam súloia kožko chcú ale večer kadý doma
Uz jsem chtela reagovat odpoledne, ale nejak jsem to nechala byt...chtela jsem se te jenom zeptat, zda kdyz ti bylo sladkych 16, zda sis s kluky jenom hrala, nebo to byl seriozni vztah???
Dalsi ma otazka je, zda jsi mela s rodici otevreny vztah??? protoze bat se na neco zeptat uz o necem svedci...ja mam deti tri-vsechny holky-nejstarsi je 25, ale nikdy jsem jejich vztahy nebrala na lehkou vahu, bylo to pro me stejne dulezite jako pro ne...a to, jak jsi napsala, at si pres den "sulozia kolik chcu", me pripada trochu postavene na hlavu...nedava mi to logiku...
ale opet jeden z nazoru-ja jenom vim, ze nase 15-16lete deti nemaji rady, kdyz je nebereme vazne...chce to volit opravdu citlive slova...
Není tady
kalupinka napsal(a):
A je doba taková nebo maková, rodiče koukám přehlédnou vdycky spí chvíle sexu přes den /jakoby o nich nechtějí vědět/, ne legální přespání v bytě jedněch či druhých rodičů. To je takové okaté, e? Měli bychom ale hlavně jako rodiče brát v potaz bezpečnost těch dvou. Je toti lepí nechat jim na víkend byt či chatu, ne nechat je někde v přírodě. Můe je někdo překvapit, přepadnout, co já vím. A to můe dopadnout daleko hůř, ne i nechráněný pohlavní styk! nicméně otázka zněla jinak. Kdy bych dovolila...? Mají nárok po patnácti letech věku. Podle zákona. Take i kdy s touto věkovou hranicí nesouhlasím jako matka i občan zároveň /zdá se mi to brzo/, povolila bych to dceři s klukem, kterého zná tři měsíce a který k nám párkrát pro ni přiel, čilie ho mám okouknutého. Ale stejně bych se o ni bála, to teda musím říct. A moc. Jeden nikdy neví...
Diky za nazor...nechce se mi to, ale souhlasim...tak nejak to citim i ja, i kdyz si to stejne asi podminim necim vyjimecnym-Silvestr, nebo narozky...proste nechci, aby se to stalo samozrejmnosti-na to je to opravdu velmi brzy...
Není tady
Jay napsal(a):
ADRIANA 1 napsal(a):
a toto myslím len na prespávanie. cez deň asi nebudem taká prísna, nech si tam súloia kožko chcú ale večer kadý domaUz jsem chtela reagovat odpoledne, ale nejak jsem to nechala byt...chtela jsem se te jenom zeptat, zda kdyz ti bylo sladkych 16, zda sis s kluky jenom hrala, nebo to byl seriozni vztah???
Dalsi ma otazka je, zda jsi mela s rodici otevreny vztah??? protoze bat se na neco zeptat uz o necem svedci...ja mam deti tri-vsechny holky-nejstarsi je 25, ale nikdy jsem jejich vztahy nebrala na lehkou vahu, bylo to pro me stejne dulezite jako pro ne...a to, jak jsi napsala, at si pres den "sulozia kolik chcu", me pripada trochu postavene na hlavu...nedava mi to logiku...
ale opet jeden z nazoru-ja jenom vim, ze nase 15-16lete deti nemaji rady, kdyz je nebereme vazne...chce to volit opravdu citlive slova...
povedali by mi nie, preto som sa ich nepýtala, ale ja som o to ani nestála. s chalanom s ktorým som chodila v 16tich som bola a do 19tich.ale sestra mala viac priatežov a to by sa mi nepáčilo, keby si kadého po troch mesiacoch vodila na noc. nevadilo by mi keby u nás boli aj do noci,súhlasím e radej doma ako vonku, nie osm niajký puritán ale proste sa mi nepáči aby v tak mladom veku u nás spal.vadí mi len to prespávanie. niekožkokrát z nejakého dôvodu, to áno. ale pravidelné nocovanie rozhodne nie. a vôbec to nie je to e by som mladých nebrala váne, sama som len o pár rokov starie ale v tomto mám jasno u teraz. a myslím e mojej dcére to budem vedie vysvetli tak, e to pochopí a bude to repektova.
Není tady
Docela zírám, jsem asi staromódní, zaráí mě u jen to, jak brzy Tvá dcera přila o panenství. I kdy, chápu, e jsou některé takové "vyspělé". Doufám, e moje 14.letá sestra nepatří mezi tento druh
Kdy to vezmu podle sebe - prvního kluka jsem měla v 17. a nikdy jsme neměli povolené spát u někoho z nás doma. Kdy mi bylo 18,5 tak nai byli na Silvestra a horách a my chtěli strávit Silvestra u nás doma, brala jsem to jako hotovou věc a nai mě tedy dost vyvedli z omylu, e snad si nemyslím, e u nás bude spát.....no....spal stejně, ale byla to taková hra na schovávanou.
Určitě je pravda to, co napsala Judita. To je velmi chytře a pravdivě řečeno. Jak ale říkám, nedokáu se s tímto názorem tak nějak srovnat, prostě mi to nepřipadá vhodné.
Není tady
V 15-ti jsou tři měsíce celá věčnost. Osobně bych dceru poučila o antikoncepci, eventuálně bych jí nějakou koupila, udělala kříek na čelo, odeslal za hochem a la do kouta plakat, e moje holčička tak straně rychle vyrostla.
Není tady
Tiina napsal(a):
V 15-ti jsou tři měsíce celá věčnost. Osobně bych dceru poučila o antikoncepci, eventuálně bych jí nějakou koupila, udělala kříek na čelo, odeslal za hochem a la do kouta plakat, e moje holčička tak straně rychle vyrostla.
Tenhle nazor bych dala celkem zaramovat...presne, jak jsi rekla-pro ty 15lete je to cela vecnost ty tri mesice...otazka od dcery-"to jsem dobra,co?" neni treba komentovat....
Docela zírám, jsem asi staromódní, zaráí mě u jen to, jak brzy Tvá dcera přila o panenství.
Mila Janico, ze srdce ti preju, aby tvoje dcera byla jina - cili staromodni...promin, ted malinko ironizuju, ale v podstate to myslim dobre, co bych za to dala, kdybych mohla ty hormony v puberte naprogramovat...Ja ani nevim, zda mam byt rada, ze je moje dcera ke me otevrena a prvni, kdo vedel, ze o panenstvi prisla, jsem byla ja...nemysli si, ze to neboli, ale pokud by existoval navod, jak zabranit dceram styk s klukem, asi bych se navodu do tech 18let drzela.
Na druhou stranu jeste je dost malo maminek, kterym se dcery neboji rict pravdu a jsou k nim zcela otevrene...v tomto smeru jsem na sebe hrda...
Není tady
ADRIANA 1 napsal(a):
Jay napsal(a):
ADRIANA 1 napsal(a):
a toto myslím len na prespávanie. cez deň asi nebudem taká prísna, nech si tam súloia kožko chcú ale večer kadý domaUz jsem chtela reagovat odpoledne, ale nejak jsem to nechala byt...chtela jsem se te jenom zeptat, zda kdyz ti bylo sladkych 16, zda sis s kluky jenom hrala, nebo to byl seriozni vztah???
ale opet jeden z nazoru-ja jenom vim, ze nase 15-16lete deti nemaji rady, kdyz je nebereme vazne...chce to volit opravdu citlive slova...povedali by mi nie, preto som sa ich nepýtala, ale ja som o to ani nestála. s chalanom s ktorým som chodila v 16tich som bola a do 19tich.ale sestra mala viac priatežov a to by sa mi nepáčilo, keby si kadého po troch mesiacoch vodila na noc. nevadilo by mi keby u nás boli aj do noci,súhlasím e radej doma ako vonku, nie osm niajký puritán ale proste sa mi nepáči aby v tak mladom veku u nás spal.vadí mi len to prespávanie. niekožkokrát z nejakého dôvodu, to áno. ale pravidelné nocovanie rozhodne nie. a vôbec to nie je to e by som mladých nebrala váne, sama som len o pár rokov starie ale v tomto mám jasno u teraz. a myslím e mojej dcére to budem vedie vysvetli tak, e to pochopí a bude to repektova.
Adriano, ono slo vlastne o to, tu a tam ji nechat prespat nebo jeho tady...jde vicemene o tu myslenku...neslo o pravidlene nocovani...to uz by me asi trefilo:dumbom:
Není tady
Jay, jetě se také vloím do diskuse.U nás přespávání začalo také z "praktických" důvodů (narozky,čarodky,plesy apod.) Z vyjimky se postupně stávala proláplá cesta.
Za lásku se musí bojovat a příli chápající rodič vztahu kodí.Malému dítěti přece taky nedovolime přecpat se sladkostma.Adolescent tuhle hru jetě neovládá.Proto je třeba trochu té regulace.Je to trochu stresující ale taky troku legrační.Kdy si vzpomenu jak jsem se dcerou nechala přemlouvat , nebo jak jsem dělalae jsem nepostřehla ,e u nás hoan spal. Jetě teď se chechtám.:
Upravil(a) Hannah (18. 12. 2006 18:47)
Není tady
Hannah napsal(a):
Jay, jetě se také vloím do diskuse.U nás přespávání začalo také z "praktických" důvodů (narozky,čarodky,plesy apod.) Z vyjimky se postupně stávala proláplá cesta.
Za lásku se musí bojovat a příli chápající rodič vztahu kodí.Malému dítěti přece taky nedovolime přecpat se sladkostma.Adolescent tuhle hru jetě neovládá.Proto je třeba trochu té regulace.Je to trochu stresující ale taky troku legrační.
Na tomle taky neco bude...nechci byt az moc chapava, ale chci vedet nazor obecne...me by nikdy nenapadlo, ze tohle budu muset resit...
Není tady
Zapomeň na to ,e jsi moderní a chápající.Hraj mírně tradiční.Bude to láska jako trám.A nebo hezká vzpomínka.
Není tady
Hannah napsal(a):
Zapomeň na to ,e jsi moderní a chápající.Hraj mírně tradiční.Bude to láska jako trám.A nebo hezká vzpomínka.
Vis,Hannah, me to jeste stezuje to, ze neziji v Cechach, ale v Nizozemi a co je v CR normalni, tady neni...musim se taky prizpusobit...cili zatim vse hraje proti me a sama vidis, ze ty nazory se velmi ruzni...ale je fakt, ze si z toho taky neco vezme...
Není tady
Nečekala jsem, e i já se sem vyjádřím, ale po včerejím rozhovoru se synem mi to nedá. Synovi je 15 (u 2 měsíce), 3 měsíce chodí se slečnou, které bylo v pátek 15 a včera přiel s tím, e se domlouvali na tom, e bude u přítelkyně spát na 2. svátek vánoční a ona u nás bude spát na Silvestra. Nejvíc mě na tom překvapilo to, e rodiče přítelkyně souhlasí. Nejsem ádný puritán, ale nechat je spát spolu u v 9. třídě se mi zdá opravdu moc brzy. Momentálně s manelem vymýlíme strategii jak syna přesvědčit, aby sám přiel na to, e to není dobrý nápad. Pokud to nepochopí, tak mu to zkrátka nedovolíme.Opravdu jsem nečekala, e takové starosti přijdou tak brzy.
Není tady
Honey, kdy nepovolíte, stejně si k tomu cestičku najdou. Jen to bude za celkem nepřijatelných podmínek.
Ví jaká je teď venku zima ?
My jsme s manelem taky začali v devítce, doma to u ani jednoho nepřipadalo v úvahu, take příroda to jistila.
Natěstí u bylo jaro a meze byly vyschlé..
Není tady
Já bych byla asi více tradiční a drela bych se stejných zákazů, jaké na mne aplikovali rodičové drazí. Take třeba v 17ti jsem mohla jet s kamarády na chatu a tam spát přes noc. Ale nikdy bych si ani nedovolila tahat si kluky domů na spaní v16ti, nedej boe v patnácti, to fakt ne.... A dokonce by mi máma přila ulítlá, kdyby mi to dovolila. ono je toti také moné, e bude ten mladý jedinec )a´t u slečna nebo chlapík) střídat partnery a tudíe se vám bude doma na nocleh střídat třeba kadé tři měsíce někdo jiný A přeci nejde s jedním mu to dovolit a s druhým nééé... nevím, mně to přijde divné, aby mi vedle v místnosti souloili v patnácti. A si najdou jinou cestičku - třeba můou počkat, a rodiče odjedou na dovču. nevím, proč se přístup k takovému noclehování musí nějak usnadňovat. já bych byla asi konzervativní rodič. A zatím paběrkují, kdy rodiče nejsou doma, má to taky svoje kouzlo To, co ukazují média je jedna věc, to co bych dovolovala doma je věc druhá.
Není tady
No já jsem to své ,dnes ji 18 leté dceři povolila, kdy ji bylo 17,5 roku.
Samozřejmě předtím antikoncepce.
Choděj spolu doposud,ale manel ten rypákoval,e holce jetě není 18 a jede s klukem na týden pod stan(znali se 1/2 roku a nic spolu do té doby neměli)...ten to dlouho rozdejchával...a myslím,e to nevydejchal dodnes:D
Není tady
Jo, tatínkové bývají takoví... dodnes si pamatuju, jak mamka líčila tátovu reakci, kdy objevil náhodou při hledání čehosy na psaní v mém stole antikoncepci... prý byl zelenej jak sedma.. a to u mi bylo 18.
Mamču to ohromně pobavilo, přestoe také neměla tuení.
Není tady
No jene můj mu není biologickým otcem mé dcery ,ona mu říká tati,ale zná ho od 6 let,ale on si myslím,e ji vlastní a chce ji vlastni dál.
bilog. otci je to fuk, platí jen alimenty,neviděl ji ji 3 roky:rolleyes:
Není tady