Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 13. 12. 2006 17:24

Jay
♥♥♥----
Místo: Landgraaf - Nederland

Kdy povolit dceri spat u kluka???

No, priznam se, ze jsem toto tema jako otazku polozit ani nemela v umyslu, ale vicemene me zajimaji nazory vas vsech maminek, jak se na to divate a taky me zajima, jak jste se na to divaly, kdyz jste byly ve veku mezi 15-16 rokem.
Musim rict, ze mame s dcerou celkem otevreny vztah, mohu taky rict, ze bez velkych problemu. Sem tam ten pubertacky ulet ma, ale ve srovnani s ostatnimi tady-Nizozemi, je v pohode.
Svuj prvni styk uz ma za sebou a ted za mnou prisla s otazkou, zda u sveho kluka muze spat. Jemu je 21let, u nich v rodine je holka vitana a vubec nechape, proc, kdyz uz vlastne nic "horsiho" delat nemuze, nemuze u kluka spat. S timto klukem je "cele" tri mesice-to jsem sem musela napsat-jeji pripominka, mysli si totiz, ze je to uz VELMI DLOUHO.
Tak drahe maminky, tesim se na vase nazory a pripominky.tongue

http://img511.imageshack.us/img511/5350/princeznaqr5.th.jpg

Není tady

#2 13. 12. 2006 17:52

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Kdy povolit dceri spat u kluka???

nejsem teda ještě maminka....smile     A dceři je teda 15?? Já byla na noc u kluka prvně na Silvestra (za 3 měsíce mi bylo 16) a naši teda vůbec nadšení nebyli....ale už měli mých "argumentů" proč povolit asi plný zuby tak teda povolili:)
Pak jsem v létě jela na 2 měsíce do ciziny(sice se starší sestrou ale stejně) a po návratu snad povolili ledy a pak už to nějak šlo...(ovšem jen ve vyjímečných případech)
Rozhodně by mě ale nepustili s někým koho znám třeba týden(ty tři měsíce asi už ano), natož s někým, koho oni neznají vůbec...
Myslím že po Vánocích před 17týma narozkama to začlo býv volnější ten dozor nade mnou...
teď mi bude 19(s přítelem jsem přes rok) a škatulkujem se tak nějak sem a tam....no problem.....oznámím kam jdu(už se tak nějak neptámsmile )

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#3 13. 12. 2006 18:01

choysia
♥♥♥♥♥♥♥

Mně maminka dovolila, aby u nás můj přítel spal asi po tříměsíční známosti....
Mně bylo 17 a jemu 22. Řekla mi to narovinu, že to dělá proto, že bysme si jinak užívali určitě jinde. hmm ...což byla vlastně pravda. A takhle nás měla ona nebo jeho mamka "pod dohledem".
První vážná známost hjarta a předtím jsem o tom vlastně asni nepřemýšlela. Myslím, že kolem těch 16 let je to tak akorát smile .....a hlavně...... když se dcera svěří matce s tím, že má  přítele a že s ním chce v noci zůstat, je to fajn tummenupp
Je vidět, že k ní má důvěru. smile

Není tady

#4 13. 12. 2006 18:09

Jessie
♥♥♥♥♥--

Já taky mamka nejsem:-) Poprvně u mě můj přítel spal již po měsíci, ale kromě mazlení nic nebylo. (První sex byl až po 2 a půl měsíce.)A podotýkám, že naši byli na dovolené, takže jsme tu byli sami. Zase jsem měla tu výhodu, že mého přítele znala moje sestra déle než já a tak rodičům zaručila, že je v pohodě.
Taky si myslím, že je lepší povolit než zakázat. Stejně s ním bude přes všechny zákazy a vzniká z toho jen zbytečné zlo. Jako to říkali v Zoufalých manželkách: i kdybychom mu sebrali penis, nepřestane toužit po sexu. Myslím, že když se to trochu pozmění, tak to platí i pro holky:-)

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#5 13. 12. 2006 21:06

Jay
♥♥♥----

Ja jsem snad 100 let za opicemi:-), az si to dcera precte, tak zacne argumentovat mnohem vic...ptala se, zda on u nas muze byt..ach jo...a me se to proste nejak povolit nechce...no uvidime...jinak ji bude v dubnu 16let...kluk uz u nas byl a udelal na me dobry dojem...mam spis strach o nej, kdyby se na nej to moje tele vykaslalo...je to jeste takove kure...:-)
No, treba nam vase nazory otevrou oci, ale stale nezapominejte na to, ze az samy budete maminkami, bude to rozhodovani mnohem tezsi.
Moje prostredni dcera na to ted taky prichazi, nedavno mi rikala, jak je to jine, kdyz ma sama vlastni dite...tak na to nesmime zapominat...tesim se na dalsi ohlasy.

Není tady

#6 13. 12. 2006 21:58

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Já si myslím, že takových lásek bude... a proč bys měla hned každého přítele své dcery po třech měsících mít doma přes noc. Tak trochu mi to přijde jako zásah do soukromí. Mně přijde brzy, že po 3 měs. by měl spát u Vás doma.

Upravil(a) eva4444 (13. 12. 2006 22:08)

Není tady

#7 13. 12. 2006 22:09

Jay
♥♥♥----

eva4444 napsal(a):

Já si myslím, že takových lásek bude... a proč bys měla hned každého přítele své dcery po třech měsících mít doma přes noc. Tak trochu mi to přijde jako zásah do soukromí. Mě přijde brzy, že po 3 měs. by měl spát u Vás doma.

Jde taky o tu otazku ona u nej...vicemene taky o ten princip-vek a vse okolo...to je myslenkou meho tematu. Rozhodnuti o tom zda u nas bude spat je trochu na druhe koleji...jde mi spise o nazor, jak se na to koukate vy v Cechach, protoze si myslim, ze my ceske maminky mame daleko jine priority, zvyky atd...zde je vse volnejsi a ja se s tim nejak nemuzu srovnat...proto se ptam, jak to vidite...kapitulation

Není tady

#8 13. 12. 2006 22:49

eva4444
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Česko

Mám malinký dítě, tak tohle zatím neřeším. Ale ještě mám v živé paměti, jak mě naši nechtěli pouštět na diskotéky, až v 17 jsem mohla po prvé a než jsem někoho přivedla k našim domů, tak uplynulo ještě pár let. Já jsem měla prvního opravdového přítele až na VŠ v 19 letech, bydleli jsme na koleji. Po prvé jsem spala u rodičů až u svého současného přítele ve 28 letech a to už jsem měla skoro roční dítě. Asi jsem divná, ale nikdy jsem netoužila po tom spát u někoho rodičů doma a ani dnes po tom netoužím. Asi je to dáno tím, že jsem začala se vztahy i sexem jako plnoletá a už bylo vlastní bydlení bez rodičů (i když ze začátku jen studentská kolej), takže jsem nemusela tohle řešit.

Není tady

#9 13. 12. 2006 22:53

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Hele,Jay, asi takhle Ti to povím: svoji dceru napřed poučím o tom, že děti holt nenosí čáp, ale většinou se rodí na základě pohlavního styku bez antikoncepce. Takže svojí dceři povolím spát u kluka jedině tehdy, až bude dostatečně chráněná před důsledky mladické nerozvážnosti, tj. bude brát patřičnou ochranu - z jednoduchého důvodu - když se něco nepovede, těhotná bude ONA a nikoliv sladké srdéčko mladíksad
Takže já bych neřešila dilema - povolit či nepovolit, spíš bych řešila otázku nasadit antikoncepci:) Pokud je Tvoje dcera natolik "dospělá" že už má první pohlavní styk za sebou, jistě jí nebude vadit, že se začne chovat jako jiné dospělé ženy, navštíví odborného lékaře, nechá se vyšetřit a nechá si předepsat antikoncepci. Pokud toto odmítne, je na úrovni nedospělého dítěte, které ještě věří na čápa a takové nezralé dítě by mělo ještě sedět doma u maminky a čekat, až ten rozum konečně dostane:D

Upravil(a) Kiara (13. 12. 2006 23:18)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#10 13. 12. 2006 23:02

Jay
♥♥♥----

Kiara napsal(a):

Hele,Jay, asi takhle Ti to povím: svoji dceru napřed poučím o tom, že děti holt nenosí čáp, ale většinou se rodí na základě pohlavního styku bez antikoncepce. Takže svojí dceři povolím spát u kluka jedině tehdy, až bude dostatečně chráněná před důsledky mladické nerozvážnosti, tj. bude brát patřičnou ochranu - z jednoduchého důvodu - když se něco nepovede, těhotná bude ONA a nikoliv sladké srdéčko mladíksad

Mila Kiaro, nejsem mamou jedne dcery ale trech, cili...yikes, necim jsem si jiz prosla. Ale nejak je ta doba uspechana a ja se nestacim divit...
Na druhou stranu, holka sice poucena je, ale stejne prvni styk jeste antikoncepci nemela, vim, ze je to velmi dulezite, ale existuji i kondomy...nemusis mi oponovat, ze je to nedostatecne...atd atd...o tohle mi ani neslo...jde vlastne o ten prvni krok neco povolit, co si nedokazu jeste predstavit nebo se s ti vyrovnat, ze moje "mala" jde k nekomu spat a ja vim, co se tam bude odehravat...jak jinak to mam jeste podat?
Cili nejde o antikoncepci, ta je myslim samozrejmosti, ale o ten princip, ze deti po 15tem roce chteji pres noc byt s milovanym klukem...proste jina doba, jine mravy...kapitulation

Upravil(a) Jay (13. 12. 2006 23:04)

Není tady

#11 13. 12. 2006 23:12

Vendaa
♥♥♥♥♥--

Mám bráchu, který je ve stejným věku, jako tvoje dcera. Taky už na nás zkoušel, že přespí u kamarádky..atd. Mamka je sice dost tolerantní, ale tohle mu zatrhla.Je fakt, že on s ní nechodí, jen chtěli jít někde na zábavu a pak že u nich bude spát. Na druhou stranu, když chodil s holkou a ona za ním přijela k nám, tak mamka dovolila, že může přespat a nemusí se trmácet vlakem domů.Brala to asi tak, že bude mít kluka pod dohledem,ale je to vlastně to samý.Mě se to teda moc taky nelíbí,ale je pravda, že dnes je všechno tak nějak urychlený a mladí se pak cítí ukřivděný a že jim nevěříme..

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;31;49/st/20070303/n/Tadeasek/k/7d15/age.png

Není tady

#12 13. 12. 2006 23:18

Jay
♥♥♥----

Vendaa napsal(a):

Mám bráchu, který je ve stejným věku, jako tvoje dcera. Taky už na nás zkoušel, že přespí u kamarádky..atd. Mamka je sice dost tolerantní, ale tohle mu zatrhla.Je fakt, že on s ní nechodí, jen chtěli jít někde na zábavu a pak že u nich bude spát. Na druhou stranu, když chodil s holkou a ona za ním přijela k nám, tak mamka dovolila, že může přespat a nemusí se trmácet vlakem domů.Brala to asi tak, že bude mít kluka pod dohledem,ale je to vlastně to samý.Mě se to teda moc taky nelíbí,ale je pravda, že dnes je všechno tak nějak urychlený a mladí se pak cítí ukřivděný a že jim nevěříme..

No, spat u kluka se mysli to, spat s nim v posteli...ne jenom u nas prespat...

Není tady

#13 14. 12. 2006 0:23

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Jay, to není problém dnešní doby:) tohle bylo vždycky a za každé doby, jenom byla jiná morálka a naši rodiče nám rodinné prohřešky raději zapřeli:)
Co - rodičesmile sousedka mojí matky je ročník *1918, takže dosti úctyhodná vitální babča-vdova. Po dobu, co bydlela vedle matky se cíleně vyhýbala dotazům, kolík let je jejím dětem. Přistěhovali jsme se vedle ní, až když byla babča v důchodu, takže jsme neznali rodinnou historii:) Až se jednou stará paní prořekla, jak starý je její prvorozený syn, z čehož jsme si bleskurychle odvodili, že mravná paní sousedka rodila v šestnácti a vdávat se musela těsně po svých patnáctinách, aby manžela nezavřeli:D

Není tady

#14 14. 12. 2006 1:05

potvurkapodivna
Host

Tak já bych se v tom věku ani neodvážila svých rodičů na to zeptat, zda mohu spát se svým klukem u nich doma. V té době jsem taky ještě žádného neměla smile
Myslím, že je to brzo a ikdyž je dneska jiná doba, tak já osobně bych asi nepovolila. A se scházejí ve dne, ale každý bude hezky spinkat doma ve své posteli.

#15 14. 12. 2006 6:08

Májajája
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

No tak já začala před patnácti lety chodit a spát s klukem - v patnácti. Matka nebyla nadšená, ale nakoupila ochrany a řekla, že než se válet v křoví a chodit domů nachlazená tak že u nás může přespávat. Kluk to odmítnul, spal u nás prvně asi po roce, a prvně i v jiné posteli. Ale jen asi dvakrát a pak už jsme spávali v mém pokoji.  Asi dalších pět let do svatby. a pak dalších deset let:D
Takže světlá vyjímka, že to nemusí být chvilková záležitost a že nemusí holka ani rodiče skončit na morálním dně dudlik

Mája

Není tady

#16 14. 12. 2006 7:49

potvurkapodivna
Host

Tak to jsi Májo opravdu výjimka. Není pravidlem, že první lásky zůstávájí spolu.

#17 14. 12. 2006 8:08

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Tak jsem si to tu se zájmem přečetla a přemýšlím, jak budu reagovat.  Asi budou mít děti smůlu, protože nemají každý svůj pokoj.  Ale holčička už sondovala heslo na přístup na dědečkovu chatu, tak jsem jí ho řekla s upozorněním, že se to dědovi stejně objeví na mobilu.  Doufám, že ke mně bude mít důvěru a také mi to řekne. Sama jsem byla držena zkrátka,  když jsme chtěli být s manželem spolu, chodili jsme do přírody. Vlastně až v osmnácti, když táta emigroval, jsem si začla tahat partnera domů. Měla jsem výhodu, že o tom nikdo nemusel vědět, protože byl únik z pokoje (v nejhorším případě) přes pavlač.
Neměla jsem nikdy odvahu (do těch 18ti) našim říct, jestli  by to šlo. A do 18ti mi nenechali ani doma samotnou
přes víkend.

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#18 14. 12. 2006 9:57

Jay
♥♥♥----

Frigo napsal(a):

Tak jsem si to tu se zájmem přečetla a přemýšlím, jak budu reagovat.  Asi budou mít děti smůlu, protože nemají každý svůj pokoj.  Ale holčička už sondovala heslo na přístup na dědečkovu chatu, tak jsem jí ho řekla s upozorněním, že se to dědovi stejně objeví na mobilu.  Doufám, že ke mně bude mít důvěru a také mi to řekne. Sama jsem byla držena zkrátka,  když jsme chtěli být s manželem spolu, chodili jsme do přírody. Vlastně až v osmnácti, když táta emigroval, jsem si začla tahat partnera domů. Měla jsem výhodu, že o tom nikdo nemusel vědět, protože byl únik z pokoje (v nejhorším případě) přes pavlač.
Neměla jsem nikdy odvahu (do těch 18ti) našim říct, jestli  by to šlo. A do 18ti mi nenechali ani doma samotnou
přes víkend.

A jak se na to koukas ted svyma ocima a se svymi detmi...o chate jsi psala...a kolik dceri je??smile

Není tady

#19 14. 12. 2006 10:17

x256987
Host

Jay, doba je dneska skutečně jiná - nikoli v tom, že by snad mladí začínali se sexem dřív, ale jen a pouze v tom, že mají větší důvěru v rodiče a nemají potřebu se se svými zkušenostmi (ke kterým by došlo tak jako tak) skrývat... Rodiče by možná někdy raději zůstali v blažené nevědomosti, ale tady tento důvěryplný přístup má zase jiné klady. A řekla bych, že těch kladů je víc.

#20 14. 12. 2006 10:37

Jay
♥♥♥----

Judita napsal(a):

Jay, doba je dneska skutečně jiná - nikoli v tom, že by snad mladí začínali se sexem dřív, ale jen a pouze v tom, že mají větší důvěru v rodiče a nemají potřebu se se svými zkušenostmi (ke kterým by došlo tak jako tak) skrývat... Rodiče by možná někdy raději zůstali v blažené nevědomosti, ale tady tento důvěryplný přístup má zase jiné klady. A řekla bych, že těch kladů je víc.

Napsala jsi to moc hezky, diky...asi to tak je, jenom si to clovek nechce pripustit.

Není tady

#21 14. 12. 2006 10:47

Frigo
♥♥♥♥♥♥♥

Jay ... je jí 12 lol   a klukovi je 15 a ten mi asi nic neřekne...
Do 15ti se jí budu snažit držet zkrátka, pak už asi budu mít smůlu..

Motto ženy :  :-)  :-)
Všichni si myslí, že největším snem každé ženy je mít dokonalého muže...
Zbláznili jste se..?!     Největším snem ženy je žrát a nepřibrat!  :-)

Není tady

#22 14. 12. 2006 10:57

Jay
♥♥♥----

Frigo napsal(a):

Jay ... je jí 12 lol   a klukovi je 15 a ten mi asi nic neřekne...
Do 15ti se jí budu snažit držet zkrátka, pak už asi budu mít smůlu..

no comment godlike godlike

Upravil(a) Jay (14. 12. 2006 10:58)

Není tady

#23 14. 12. 2006 16:05

Hannah
♥♥♥♥♥--

Mám dvě dcery. 23 a 19.Přespávání jsem povolila od 17 ale byl to boj. Rozhodně jsem si do té doby nedělala žádné iluze ale dřív se mi to zdálo nevhodné.Spíš z hlediska výchovy klackovitého puberáka (mé dcery) než ochrany před sexem.Prostě do sedmnácti se u nás spí doma.Samozřejmě ,že "všechny holky můžou jen já ne"
"za vás by to zakázal uliční výbor"a "proč zrovna moji rodiče jsou tak staromódní (takoví krabi)"bylo na denním pořádku.
Pevné nervy!
Jo a tříměsíční vztah je v šestnácti známostí odjakživa.Postupem času se to protahovalo.Dneska posuzují jako solidní vztahy nad půl roku.Vždycky se pídim po podrobnostech o dotyčném a jeho rodině.Ne ,že by na mém názoru zas až tak moc záleželo.smile

Upravil(a) Hannah (14. 12. 2006 16:20)

Není tady

#24 14. 12. 2006 21:56

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Syna neřeším, ten na nějaké zálety ještě zatím nenísmile Dceři bylo patnáct, zatím žádnou "vážnou známost" nemá, takže o nějakém přespávání mimo domov zatím nepadlo slovo, natož aby přespával budoucí přítelík u ní. Jelikož je manžel v tomto směru nekompromisní a navíc ze staré školy, dcera už má dopředu jasno:) Sice fantazie zamilovaných nezná mezí, okna dceřina pokoje vedou do zahrady, takže by nebyl problém nápadníka propašovat a následně nad ránem vypašovat:) ale něco takového by si dcera asi nelajsla. Už ze strachu, že ve vedlejším pokoji je její brácha, který tráví noci u komplu a nemilosrdně by ji naprášil:)

Není tady

#25 15. 12. 2006 8:24

Jay
♥♥♥----

Teda maminy, ja jsem si myslela, ze se tu rozbehne diskuse, nazor bude stridat nazor, ale ono skoro nic....

Hannah-dekuji za nazor.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí