29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Tak konečně hotovo
Není tady
Téééda, holky Vy jste výborné. (Ladie, vypadá to
) Já ještě nepeču a ani kdybych chtěla, tak nemůžu, protože u nás by to do Vánoc teda nemělo šanci vydržet.
To já musím až tak týden před Vánocemi.
Není tady
Ladie, jsi šikulka.... cukroví máš krásné , ale u nás je to stejné jako u Enji.... do vánoc by nevydrželo...
Dneska jsem teprve dělala těsta a během týdne budu péct jak říkám polotovary a tak tři dny před vánocema zdobit a plnit krémy ..... a potom teprve bude hotovo
Není tady
Ladie nádhera
jak se jmenují takové ty tyčinky co jsou vpravo máčené v čokoládě hned vedle těch ořechů? a pošleš prosím recept? Děkuji
Není tady
No vidíte holky, u nás vydrží naprosto s přehledem, protože já cukroví (vlastně všechno sladké) nemusím a přítel jen tak zobe Takže to dopadne jako každý rok - dostanou rodiče
Lena01 - to jsou "Banánky" (sice jsem nepochopila proč, protože banány neviděly ani z rychlíku )
550 g másla (nebo hery)
750 g hladké mouky
200 g cukru
1 žloutek
1 vanilkový pudinkový prášek
marmeláda, čokoláda
Cukroví se tlačí přes strojek (já jsem ho dělala "poloručně", protože nemám potřebný nástavec na strojek, tak jsem si svým strojkem na maso udělala "hada", nakrájela a rozplácla. Výborná práce ).
Po upečení slepujeme marmeládou a polovinou namáčíme do čokolády/polevy.
Není tady
Ladie děkuji za recept, ale mlýnek mám jen na ořechy, suchý rohlíky a pod...a to by asi nebylo ono a dá se to těsto vyválet? Že bych z toho vykrojila obdelníčky?
Není tady
Když ho dáš na nějakou dobu do ledničky,tak se vyválet dá
Není tady
Ovesné koláčky
160g ovesných vloček
160g mletých ořechových jader
200g hladké mouky
160g Hery
160g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
Na zdobení:
Marmeláda nebo alginátové ovoce
Ovesné vločky rozmixujeme, všechny surovinyKROMĚ marmelády smícháme a vytvoříme těsto.
Necháme vychladnout.
Lžičkou odkrajujeme kousky a vytváříme kuličky o průměru asi 2 cm.
Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem – dáváme jenom 4 kuličky vedle sebe, protože naskočí.
Konec vařečky namočíme do mouky a vytvoříme důlek, naplníme ho marmeládou nebo vložíme kuličku alginátového ovoce.
Upečeme – stále hlídáme, pečou se rychle!
Pozor – pečou se hodně rychle zespodu!
Kuliček jsou 3 plechy
Není tady
Ladie: tvoje cukroví je moc krásné!
Není tady
Děkuji všem za pochvaly. Uplně se červenám
Není tady
Má někdo osvědčený recept na nepečené cukroví - sirky ( uválí se z něčeho váleček a jeden konec se máčí v čokoládě.
Není tady
Mám na "Doutníčky" - nevím jestli je to ono.
Doutníčky I.
15 dkg pražených lísk. oříšků, 15 dkg cukru, 15 dkg suš, mléko, 25 dkg 100% tuk a máslo (na polovinu).
Všechno zpracujeme, vyválíme doutníčky, necháme ztuhnout, konce máčíme v čokoládě.
Doutníčky II.
25 dkg kokosu, 10 dkg cukru a 1 slazené kondenzované mléko.
Postup stejný jako u I.
Ten I. jsem ještě nedělala.
Není tady
Ladie: krasny, hele to jedno jsou vanilkovy rohlicky a to druhy podobny jsou ty klasterni? nebo co to je podle formicek???
JO holky, myslite, ze kdyz orechy, a linecky s kremem , hnizda, rafaelo kuolicky a tak udelam, ze se to nezkazi do vanoc? jde mi o ten krem, v rafaelou o salko... co myslite? kdyz to bude v chladu??
Není tady
Tý brďo, to je receptů a ten obrázek-no to je nádhera. No já mám akorát neozdobené perníčky Byli jsme do včera v nemocnici, takže pečení se zatím nekonalo. Ale já mám radši čerstvé, takže to zatím nebudu hrotit, vždyť ono to půjde rychle-budu to dělat z malých dávek. Posílejte fotky, protože já jím očima. A jestli to neumíte vložit sem stejně jako já, tak prosím na mailík - móóóć děkuju. handulina.v@seznam.cz
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Ladie: krasny, hele to jedno jsou vanilkovy rohlicky a to druhy podobny jsou ty klasterni? nebo co to je podle formicek???
JO holky, myslite, ze kdyz orechy, a linecky s kremem , hnizda, rafaelo kuolicky a tak udelam, ze se to nezkazi do vanoc? jde mi o ten krem, v rafaelou o salko... co myslite? kdyz to bude v chladu??
Ladie má hotovo, protože má jen suché věci, nebo věci slepované marmeládou, to můžeš nadělat v listopadu a jíst uložené v chladnu až třeba v březnu. Ale plněné věci máslovým krémem, pudingovým apod... kvůli tuku, vajíčkům, mléku apod... se plní 1-3 dny před vánocema a konzumují se co nejrychleji. Uložení v chladu je samozřejmostí.... Pokud na to nemáš čas, pak je lepší to tedy udělat teď a většinu toho zamrazit, jak tady již někdo psal a pak pouze po částech vytahovat, ale musí být čistý a voňavý mrazák, žádná zelenina, žádné bylinky, česnek apod....
Není tady
takze kremy radsi pockat napr. na pristi vikend(tj asi ty tri dny pred vanoci)... diky:)
Není tady
prosím prosím jaké dáváš ořechy a v čem mixuješ ty vločky? to jsem ještě nedělala tak ani nevím, že to jde
Bety napsal(a):
Ovesné koláčky
160g ovesných vloček
160g mletých ořechových jader
200g hladké mouky
160g Hery
160g moučkového cukru
2 balíčky vanilkového cukru
2 lžičky prášku do pečiva
1 vejce
Na zdobení:
Marmeláda nebo alginátové ovoce
Ovesné vločky rozmixujeme, všechny surovinyKROMĚ marmelády smícháme a vytvoříme těsto.
Necháme vychladnout.
Lžičkou odkrajujeme kousky a vytváříme kuličky o průměru asi 2 cm.
Pokládáme na plech vyložený pečícím papírem – dáváme jenom 4 kuličky vedle sebe, protože naskočí.
Konec vařečky namočíme do mouky a vytvoříme důlek, naplníme ho marmeládou nebo vložíme kuličku alginátového ovoce.
Upečeme – stále hlídáme, pečou se rychle!
Pozor – pečou se hodně rychle zespodu!
Kuliček jsou 3 plechy
http://www.venusanka.cz/prispevky/2008_12/801673.jpg
Není tady
lueta napsal(a):
Jo, jsou z toho 4 "nohavice" a krájím je na proužky cca cenťák a půl.
A ty nohavici jsou jaké asi v průměru? Není to moc veliké na vánoční cukroví? To jsou otázky, co ?
Není tady
hanina napsal(a):
lueta napsal(a):
A ty nohavici jsou jaké asi v průměru? Není to moc veliké na vánoční cukroví? To jsou otázky, co ?
Zhruba 4 cm a krájím je na proužky široké asi dva cm
Není tady
lueta napsal(a):
hanina napsal(a):
lueta napsal(a):
Zhruba 4 cm a krájím je na proužky široké asi dva cm
no já se bála, že to bude jako štrůdl
Není tady
hanina napsal(a):
prosím prosím jaké dáváš ořechy a v čem mixuješ ty vločky? to jsem ještě nedělala tak ani nevím, že to jde
tak jestli máš nějaké to drtítko tak v tom např.
já mám Braun
a ořechy na tom drtím také a dávám tam normální vlašské ořechy, protože jich máme moc
ALE jestli koupíš v Bille ty vločky Jemné Emco, tak ty se nemusí drtit, ony jsou opravdu jemné, ty nikdy nedrtím.
Na zdobení je lepší to alginátové ovoce - v obchodě leží vždycky u kandovaného ovoce a může mít červenou, žlutou nebo zelenou barvu. Nedávej tam povidla, děsně ztvrdnou při pečení, a některá marmeláda taky.
Upravil(a) Bety (12. 12. 2008 18:18)
Není tady
Bety napsal(a):
hanina napsal(a):
tak jestli máš nějaké to drtítko tak v tom např.
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … 124106.jpg
já mám Braun
http://www.zena-in.cz/fotoalba/images/f … 142026.JPG
a ořechy na tom drtím také a dávám tam normální vlašské ořechy, protože jich máme moc
ALE jestli koupíš v Bille ty vločky Jemné Emco, tak ty se nemusí drtit, ony jsou opravdu jemné, ty nikdy nedrtím.
Na zdobení je lepší to alginátové ovoce - v obchodě leží vždycky u kandovaného ovoce a může mít červenou, žlutou nebo zelenou barvu. Nedávej tam povidla, děsně ztvrdnou při pečení, a některá marmeláda taky.
Tak těsto mám hotový, nakonec jsem to hodila do mlýnku na maso, no myslela jsem si, že ho zavařím, ale rozdejchal to. Bylo to teda hodně jemné. Zítra se pustím do pečení, zkusím sehnat to ovoce, to asi i líp vypadá.
Není tady
Když neseženeš, můžeš tam dát kousek oříšku nebo barevné sypání nebo co tě napadne
Není tady
ahojte všichni, dělalal¨jsem prvně zázvorky, chuťově vynikající, ale jsou pořád tvrdé (i po 10 dnech) přijde mi to spíš jako sušenky, nevíte někdo jak mají být měkké???? nebo mají být jako sušenky? Nikdy jsem je ani nejedla takže nemohu posoudit DÍK Stázka
Není tady
První várka
Marokánky
1/2 litru mléka
8 zarovnaných lžic hladké mouky (nepřesypávat – aby hmota nebyla zbytečně tuhá)
10 zarovnaných lžic krupicového cukru
400 – 500 g směsi rozinek, kandovaného ovoce, buráků a ořechů
Čokoládová poleva na potření.
Mléko, mouku a cukr zahříváme ve vodní lázni nebo v nepřilnavém kastrole na mírném ohni do zhoustnutí.
Do husté hmoty zamícháme směs rozinek, kandovaného ovoce a ořechů.
Promícháme a ze vzniklé kaše tvoříme na plechu s pečícím papírem pomocí lžičky a kulatého nože placičky.
Pečeme při 200 C tak dlouho, až okraje mírně zhnědnou.
Vychladnuté potíráme na spodní straně čokoládou.
Není tady