29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Kuchtilky a kuchtíci. Přemýšlím, jaké druhy cukrovíčka ještě upéct kromě toho, co peču každý rok a chci aby to byla opravdu mňamka, tak mě napadlo založit toto téma. Napiště sem prosím recepty, které vám nejvíc chutnají, snad kromě klasických rohlíčků a lineckého pečiva. Dávám recept na cukroví, které každému moc chutná:
Ořechové půlměsíčky
1. těsto: 30 dkg hladké mouky
15 dkg másla
7 dkg cukru - udělat těsto, dát na sádlem vymazaný plech
2 žloutky
1 celé vejce - trochu zapéci, pak teplé potřít marmeládou, navrch 2. těsto
citronová kůra
2. těsto: z 5 bílků sníh
20 dkg cukru krupice - natřít na 1. těsto a mírně dopéci
20 dkg oříšků
Když se 1.těsto trochu zapeče, vyndá se z trouby, a ještě horké se potře mírně marmeládou. Pak se udělá teprve 2. těsto a potře se na placku. Lehce roztírat, aby se marmeláda nedostala navrch. Pak se placka mírně dopeče-spíše se suší. Musí to být tak akorát, aby to nebylo tvrdé. Po upečení se nechá asi 5 minut zchladnout a kolečkem se vykrajují měsíčky přímo na plechu.
Tak co, zkoušel jste to už někdo? Nemyslím letos, na to je ještě čas
Upravil(a) hanina (27. 11. 2008 22:28)
Není tady
U nás všem chutnají Bílkové mandlové suchary:
5 bílků, 12,5 dkg cukru a 12,5 dkg hl. mouky třít asi 20 min (šlehačem je to hned).
Přidat 20 dkg celých mandlí, zamíchat, vlít do formy (hřbet) vymazané olejem a vysypané hr. moukou (nebo pečící papír). Péct v mírné troubě 1/2 až 3/4 hodiny. Zabalit do igelitu a mokré utěrky, vychladit v lednici do 2. dne, pak nakrájet na tenké lupínky. Rozložit na plech a pomalu sušit v troubě.
Upravil(a) ita (13. 12. 2006 12:31)
Není tady
Ještě jsou dobré Povidláče:
30 dkg hl. mouky, 20 dkg másla, 10 dkg cukru, 1 vejce, citronová kůra.
Vypracovat těsto, vyválet, dát na plech a upéct. Studený plát pomažeme 1 sklenicí povidel rozmíchaných s 1 lžící rumu, posypeme sekanými nebo strouhanými ořechy a potáhneme čokoládovou polevou. Po ztuhnutí nakrájíme na čtverečky.
Není tady
Ito, než to dáváš do lednice , tak to necháváš vychladnout?
ita napsal(a):
5 bílků, 12,5 dkg cukru a 12,5 dkg hl. mouky třít asi 20 min (šlehačem je to hned).
Přidat 20 dkg celých mandlí, zamíchat, vlít do formy (hřbet) vymazané olejem a vysypané hr. moukou (nebo pečící papír). Péct v mírné troubě 1/2 až 3/4 hodiny. Zabalit do igelitu a mokré utěrky, vychladit v lednici do 2. dne, pak nakrájet na tenké lupínky.
Není tady
Romča napsal(a):
Ito, než to dáváš do lednice , tak to necháváš vychladnout?
ita napsal(a):
Přidat 20 dkg celých mandlí, zamíchat, vlít do formy (hřbet) vymazané olejem a vysypané hr. moukou (nebo pečící papír). Péct v mírné troubě 1/2 až 3/4 hodiny. Zabalit do igelitu a mokré utěrky, vychladit v lednici do 2. dne, pak nakrájet na tenké lupínky.
Ano, vychladlý chlebíček zabalím do mikrotenu a vlhké utěrky, v lednici nechám do druhého dne, lépe se krájí.
Ještě jsem zapomněla, moc se omlouvám. Po nakrájení na tenké plátky se suší na plechu v troubě.
Upravil(a) ita (13. 12. 2006 12:30)
Není tady
No tak kde to vázne? Pište receptíky ať můžu vyzkoušet. Čas letí
Není tady
Ahoj, letos je móda tvrdit, že Vánoce nechystám, nepeču ... Já ano, mám ráda tradice, život by byl bez nich nudný.
Ještě jsem letos vyzkoušela burizonové koule, ty miluje syn, tento recept je zatím nejlepší (dříve se to dělalo z karamelek, byl jich výběr a stály pár korun).
Burizonové koule:
30 dkg krystalu, konden. mléko Salko,12 dkg másla, 2 balíčky burizonů.
Z cukru upálíme karamel, zalejeme Salkem a vymícháme do hladka. Odstavíme, přidáme nakrájené máslo, a burizony. Zamícháme a rukama namočenýma ve studené vodě (aby se to nelepilo) tvoříme kuličky a ukládáme do papírových košíčků.
Není tady
máte nekdo dalsi receptiky? posledni roky jsem nepekla a letos bych rada vybrala jen Nejlepsi recepty, budu delat rohlicky, orechy,a dal nevim, mozna ulky...
Není tady
Muškátky
20dkg mandlí, 20dkgcukru, 1vejce, 2hřebíčky, trochu skořice, trochu muškátového oříšku, mandle na zdobení.
Strouhané mandle (neloupané), cukr, vejce a koření se zpracuje na těsto, udělá se z toho váleček( jako na rohlíčky) a z toho se krájí asi 3cm kousky a ozdobí půlkou spařené oloupané mandle. Peče se to při mírnější teplotě.
Není tady
Brzy budou Vánoce a s ním i spousty pečení. Letos jsem si říkala, že si koupím konečně novou váhu - digitální (mám takovou prehistorickou rozvrzanou hrůzu). Tak jsem koukala na net, co se kde dá najít a co o nich kde píšou, našla jsem tento článek. Používáte je také? Jste s nima spokojeni? Díky
Není tady
Spolehlivá váha je hrozně důležitá. Měla jsou takovou dovažovací, postupně se přidávaly všechny suroviny. Zdálo se mi to praktické, ale až se nepovedlo cukroví, zjistila jsem, že 2 dkg rozdíl není problém. Cukroví to vadilo. Teď jsem si také koupila novou a budu ji muset odzkoušet.
Není tady
Já mám tuhle a jsem maximálně spokojená
Není tady
Já má taky dovažovací a už bych neměnila. Myslím si, že to bude víceméně to samé, co má Bety.
Není tady
a nezabírá skoro žádné místo, na vážení použiju jakoukoliv misku, a taky když peču chleba, tak dovažuju přímo do nádoby z pekárny, dnes jsem dělala perníčky, už čekají až přijede dcera ze školy a nazdobí je
Upravil(a) Bety (27. 11. 2008 13:06)
Není tady
bety,tvoje perníčky jsem dělala dopoledne!!!!!!!s dvouletým synátorem!!! kupodivu nám to spolu šlo!! a jen co byli vlahý tak se do nich pustil a jak do něj padaly!!!! ,pak jsem je i ozdobila,no taky mě to moc nebaví.. a půlku z nich jsem udělala taky s tím barevným sypaním-když vidím jak se s tím mladej cpe.. a je mu jedno co na nich je.. pár povedených dám na stromeček.......
Není tady
Krehke male dorticky
7 Dg cukru
15 Dg Hery/masla/
2 Dg kakaa
20 Dg hladke mouky
3 Dg mletych orechu/mandli,liskovych o./
1 zloutek
1 vanilka
z techto surovin udelam testo,vyvalim plat a vykrajim kolecka.Upecene se spoji touto hmotou:
Napln:
12 Dg cukru
12 Dg mletych orechu
2 lzice pikantnejsi zavareniny/rybizova,visnova,malinova/
zloutek
stava z citronu-podle chuti
Ja tuhle hmotu nevazim,delam od oka,spis mame radi min sladkou
Kdyz mam kolecka slepena,vrsek potru rozehratou cokoladou na vareni a ozdobim pulkou oloupane,sparene mandle
Není tady
Moc díky za odpovědi. Jdu s vámi do digitální váhy, snad se cukroví povede.
Není tady
plostice napsal(a):
Moc díky za odpovědi. Jdu s vámi do digitální váhy, snad se cukroví povede.
já si taky nemůžu digitální váhu vynachválit. Dám jakoukoliv misku, vynuluju a už můžu vážit, přivažovat-fakt super To byl jeden z mála dobrých kupů
Mám tefal origin
tuto:
Upravil(a) hanina (1. 12. 2008 22:35)
Není tady
Dámy, prosím, máte některá receptík na cukroví tlačené strojkem - pudingové? To co se pak namáčí půlkou do čokolády a slepuje marmeládou? Manža po něm piští a já ho nikdy u nás doma nedělala- u nás "jede" klasika : vanilkové rohlíčky, išelské dortíčky, pracny, linecké a vosí hnízda s hříbečky... Prostě takové známé cukroví, ale tyhle pudinkáče v repertoáru nemám....
Není tady
tady tyto?
Tyčinky z vanilkových pudinků
35 dkg polohrubé mouky, 4 vanilkové pudinky, 15dkg cukru, 17,5 dkg tuku, 2 vejce, půlka prášku do pečiva.
Těsto plníme do strojku a děláme tyčinky, nebo vyválíme a vytiskujeme (jako linecké), pečeme na cca 200ºC, slepujeme marmeládou a konce máčíme v čokoládové polevě.
Není tady
Děláte někdo Išlské dortíčky?jak?
Není tady
Včera v Ona dnes vyšel recept. - 30 nejlepších receptů - prý - moc mě to neuchvátilo
Kamchinka napsal(a):
Není tady
Kamchinka napsal(a):
Včera je dělali Kluci v akci. Koukni na stránky pořadu do receptů na "išlské koláčky"
Není tady