14. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 14. února : Kyjevské smaené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd! 14. února : Menopauza mění vzhled eny. Na co vechno má vliv kolísající hladina hormonů |
|
|
Zdravím vechny a současně prosím o radu jak na domácí vaječný koňak. Receptů jsem nala na netu víc, ale navzájem se lií, tak bych ráda, kdybyste se mohli se mnou podělit o nějaký zaručeně vyzkouený a osvědčený. Taky mám trochu obavy ze salmonely, nala jsem jakýsi recept, kde se loutky v mléce zahřívají těsně před bod varu, ale nevím, jestli se do toho pustit, jestli by se loutky stejně neuvařily ... Prosím, poraďte. Děkuji.
Není tady
U nás v rodině se nedělá jinný vaječňák ne po naí pratetě:
Suroviny: 1 tatra mléko, 2 salka, 0,5l rumu, 1 vanilkový cukr, 3líce mouč. cukru, 4-5 loutků.
Postup: Nejprve učleháme loutky s cukrem, a postupně přidávám ostatní suroviny.Rum jako poslední.Řádně proleháme.Plníme do lahví a koňak postupně do nich doléváme, jak padá pěna.
Je dobré mít vajíčka z kvalitního zdroje a určitě je pořádně očuchat.Papa
Není tady
já miluju recept po babičce... je řídkej a ne tak ostrej... vychlastam ho během vánoc 2 litry teď jsem ho zrovna dodělala...
6 loutků
300g m. cukru )dávam míň
1 van.cukr
1 salko
litr polotuč. mléka
rum jak má ráda
vejce s cukry rozmixovat, přidat zbylé suroviny. je fakt výbornej.
Není tady
Holky taky vajeňák miluju,nikdy jsem ho doma nedělala .Dělala jsem pouze Bejlís z karamelu,ten je taky výbornej.
Zeptám se ty loutky nevadí to syrový,není to nebezpečný -salmonela? Nebo to ten rum zabije-ty mrky salmonelový
Není tady
Bejlís
1/2 l rumu, 2 slazená salka, 2 smetany (lehačky)
Postup přípravy: 2 hodiny vaříme salko (zavřené v plechovce), mírným varem. Po vychladnutí otevřeme. Potom ve společně mixujeme. Necháme uleet, alespoň tři dny.
Místo 2 lehaček lze dát 1 lehačku a 1 tatra mlého,aby to nebylo tolik tučné. Rum dávám podle chuti,můe být míň nebo víc. Já nemixuji,jen ručně
rorlehám. To salko tím vařením zkaramelizuje.
Není tady
Domácí Bejlís: 2 plechovky slazeného kondenz. Salka, 1 mandlový pudink, 1/2 l mléka, 1/2 l rumu
Neotevřené plechovky salka vaříme v tlakovém hrnci 1hod. Po vychladnutí umixujeme s uvařeným pudinkem (vychlazeným) a nakonec přimixujeme rum.
Není tady
Holky já bych to "bejlís" ředila whiskou... to by pak bylo jako originál...je to přece krémová whisky, e jo? Taky to vyzkouim. Ten rum mi tam přijde moc navoněnej.
Ty loutky asi nevadí... teda aspoň myslim. Babička dělá koňak u několik let a nikdy nikomu nic nebylo(to je záporů )Myslim, e ten alkohol to konzervuje.
Není tady
ve loutkách nikdy není salmonela, jen v bílkách! (učila jsem obchodní provoz, hygienu a zboíznalství vím to jistě, salmonela je : na přelokách od vajec, na skořápkách a v bílkách)
Není tady
Ahoj vem, díky za vechny receptíky, jste skvělé. Nebyla jsem na netu pár dní a vaječňák spěchal, take jsem nakonec vyzkouela recept s "vařením": asi 3 dl mléka a 2 vanilkové cukry nechat svařit, v 1/8 litru studeného mléka rozlehat 5 loutků, přidat ke svařenému mléku, lehat a zahřívat a k bodu varu (měřila jsem to teploměrem na zavařování - 95 stupňů). Pak hned i s hrncem do dřezu se studenou vodou, lehat (dělala jsem to el.lehačem) a lehat a lehat do vychladnutí. Zprvu se tam udělaly takové cucky, říkala jsem, no super, uvařený loutky, to poletí do ..., ale ono se to leháním krásně rozlehalo do jemňoučka hlaďoučka. Pak jsem tam přidala jetě slazené kondenzované mléko a necelý půl litr rumu ... prostě dolejvala a ochutnávala a to bylo přesně podle gusta. Teď to mám schované v lednici ... je to mňamka, snad to do vánoc vydrí. Take, jestli to chce někdo zkusit s "převařenými" loutky, tak vzkazuju: Do toho! Funguje to!
Není tady
Na bejlís dávám jen jedno salko a jednu lehačku.Ze dvou jsem ho měla moc husty a rum jsem dala cely.
Není tady
Vaječný koňak bez vajec!!!!
1 plechovka salka
1 plechovka neslaz. tatra mlíka
1 vanilkový cukr
1 dortová náplň vaječný koňak od Dr Otker
Rum dle chuti, 1/2 l, nebo i víc - záleí jak komu chutná...
A ÁDNÁ SALMONELA:supr:
Není tady
AHOJ MAM RECEPT NA COKOLADOVY LIKER>250ml smetany ke slehani,3 led.kastany,1 salko,1/2l rumu-smetanu dame na mirny ohen a pridame led.kastany,nechame rozpusti.Stahneme a dame salko radne rozzmichame a prilijem rumik podle chuti +-1/2l.Dobre bumbani
Není tady
Jackie napsal(a):
U nás v rodině se nedělá jinný vaječňák ne po naí pratetě:
Suroviny: 1 tatra mléko, 2 salka, 0,5l rumu, 1 vanilkový cukr, 3líce mouč. cukru, 4-5 loutků.
Postup: Nejprve učleháme loutky s cukrem, a postupně přidávám ostatní suroviny.Rum jako poslední.Řádně proleháme.Plníme do lahví a koňak postupně do nich doléváme, jak padá pěna.
Je dobré mít vajíčka z kvalitního zdroje a určitě je pořádně očuchat.Papa
:)Ahojky, dělala jsem ho podle tvého receptu a byl vynikající. Mňam.
Není tady
barunka napsal(a):
Jackie napsal(a):
U nás v rodině se nedělá jinný vaječňák ne po naí pratetě:
Suroviny: 1 tatra mléko, 2 salka, 0,5l rumu, 1 vanilkový cukr, 3líce mouč. cukru, 4-5 loutků.
Postup: Nejprve učleháme loutky s cukrem, a postupně přidávám ostatní suroviny.Rum jako poslední.Řádně proleháme.Plníme do lahví a koňak postupně do nich doléváme, jak padá pěna.
Je dobré mít vajíčka z kvalitního zdroje a určitě je pořádně očuchat.Papa:)Ahojky, dělala jsem ho podle tvého receptu a byl vynikající. Mňam.
Tak to gratuluju, já jsem ho letos nestihla...ale na Velikonoce určitě bude.
Není tady
barunka napsal(a):
Jackie napsal(a):
U nás v rodině se nedělá jinný vaječňák ne po naí pratetě:
Suroviny: 1 tatra mléko, 2 salka, 0,5l rumu, 1 vanilkový cukr, 3líce mouč. cukru, 4-5 loutků.
Postup: Nejprve učleháme loutky s cukrem, a postupně přidávám ostatní suroviny.Rum jako poslední.Řádně proleháme.Plníme do lahví a koňak postupně do nich doléváme, jak padá pěna.
Je dobré mít vajíčka z kvalitního zdroje a určitě je pořádně očuchat.Papa:)Ahojky, dělala jsem ho podle tvého receptu a byl vynikající. Mňam.
Tak to je přesně i ná recept. Dělala ho i babička (a já jako holka chodila ucucávat).
Není tady
Jetě k tomu "bejlís" -Něco podobného-kávový likér-Do rumu nasypeme mletou kávu.Na 1/2 lrumu 50 g mleté kávy.Zavřeme a necháme 3 týdny odleet.Občas
promícháme.Pak přecedíme přes utěrku a přidáme 3 salka a 1 tatru neslazenou.
Kdo chce,aby to mělo větí grády,dá 2 salka a 1 tatru.Vem doporučuju.
Dělám to na vechny srazy a dovolené se známými.
Není tady