|
1.září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 1.září : Národní klasika: ovocné knedlíky. Jak zvádnout veškeré nástrahy jejich přípravy? 1.září : Dechberoucí krása těchto levitujících skleněných zahrad vás okouzlí. Aerárium: Vytvořte si svůj malý zelený svět |
|
|
na Tvém místě bych Filípka jen pořádně pozorovala - možná si i preventivně zavolala k Dr - záleží na tom, jak velký kus taky okousal... našla jsem ji mezi jedovatými...
Není tady
Vím o kterou rostlinu jde.Dřevěný kmínek a z toho spíše z horní části kolem dokola rostou uzounké zelené listy s lehkýmí červenámi proužky po okrajích. Jestli je jedovatá nevím.
Není tady
Souris, ta jedovatá není, protože mi ji kočka pořád okusuje a nic jí není. Ale pozor na vánoční hvězdu a podobné pryžce, ty jsou jedovaté a jejich mléko by se nemělo dostat do očí!
Upravil(a) Reny (12. 12. 2006 11:10)
Není tady
Nedávno jsem četla v časáku, že dost jedovatá je vánoční hvězda.
Není tady
Jedovaté rostliny
* africká kopřiva
* agave
* aloe
* amarylis
* áron
* asparagus
* azalka
* barvínek
* begonie
* bobkovišeň lékařská
* brambořík
* břečťan
* cesmína
* čemeřice
* difenbachie
* dračinec, dracena
* durman, datura
* filodendron
* fíkovník šplhavý
* fíkus gumovník
* hortenzie
* hyacint
* chryzantéma, listopadka
* jalovec
* jmelí
* kala
* kapradí
* klívie, řemenatka
* konvalinka
* kosatec
* kosmatec
* kroton
* křín
* libora
* lilek ozdobný
* mahonie
* mučenka
* myrta
* náprstník
* narcis
* oleandr
* oměj
* orchidej
* pelargonie
* pryšec
* prvosenka
* psí víno
* ptačí zob
* rododendron
* skalník
* skočec
* sleziník
* šafrán, krokus
* tchýnin jazyk
* tis
* toulitka
* trnová koruna
* třešeň
* tulipán
* užovník
* vánoční hvězda
* vánoční kaktus
* vlčí bob
* voskovka
* zerav, túje
Není tady
je tam napsaná i dracena, ale když ji jenom okousnul a nic nesnědl, tak by se nemělo nic stát. Určitě bych ho ale pozorovala. Držím pěsti, ať je všechno v pohodě!!!!
Není tady
Texlin napsal(a):
Zuzino, tak to je teda výčet.Odkud máš takové znalosti?
To jsem stáhla z netu. V kytkách se fakt nevyznám
Jen jsem si teď vzpoměla, že když byl u nás od švagrové pes, tak mi ožral půlku draceny
, ale nic tomu hajzlíkovi nebylo. Tak snad to bude v poho 
Není tady
souris, jedovatá sice je, ale stává se celkem často, že ji děti okusují - nemyslím si, že by mu hrozilo něco až tak dramatického... to by musel sníst celý jeden list nebo tak, neboj se
Není tady
Dracena Kačence chutná taky - ostatně jako všechny věci. Jedovatá není, alespoň ne tak, že by se otrávila, neboť žije i kytka i ona 
Není tady

Ahoj holky, nepatřím sem, ale občas nakouknu
jen mi připadá hrozně podivné, že ALOE je jedovatá rostilna. Já ho mám doma a když mám opar naříznu list a tekutinou si ten opar namažu. Možná se můžu plést i já, ale připadá mi zrovna tahle rostlina jako NEJEDOVATÁ.
Není tady