3. července : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 3. července : Praktické grilovací desatero pro úspěný start letních grilovaček! 3. července : Prázdniny jsou tady a s nimi i doba dovolených a výletů. Kam vyrazit? Mrkněte na nae tipy! |
|
|
Cestovatelských snů mám plno. Sepsala jsem si je kdysi dávno na papír a snaím se je postupně realizovat. Pořád toho ale plno zbývá, tak jen příkladmo: Austrálie, Nový Zéland, Tahiti.
Není tady
Co se týče cestovatelských snů, tak těch mám spoustu, copak o to, jen kdyby na vechno byly finance. Láká mě Kuba, Madeira, Norsko, Srí Lanka, Bali, Skotsko ... V podstatě jsem ochotná jet kamkoliv :-)). Letos si splním jeden ze snů, za týden odlétáme na Madeiru, kde se jakoto milovnice přírody i kulturních památek vyiju dosytosti.
Na cestování mě baví to poznávání cizích krajů - zvyků, obyvatel, kulinářského umění, přírody, památek... Leení u moře v areálu pětihvězdičkového hotelu mě teda vůbec nebere.
Není tady
Tech mam mraky. Takze cesta kolem sveta. Ja bych ji i realizovala, ale bohuzel mam doma plazoveho povalece.
Není tady
keby som mohla tak by to bolo mexiko, argentina a uruguay
Není tady
Libanon, Rusko, anghaj, polská jezera, Provence, Lví dvůr, Pamukkale, Semiramidiny vysuté zahrady, Cairo...atd..
Není tady
Sedím tu , koukám do blba a přemýlím ........ ani mě tak neláká cestovat jak divá a stihnout 10 zemí v průběhu jedné dovolenkové ňůry, spí by mě lákalo umět francouzsky a projet si - třeba na kole Provence, navtívit vinné sklípky k tomu místní speciality a "pobejt" tam a dostat si ji pod kůi, miluju od pana Horníčka namluvené Listy z Provence; pak bych ráda natívila náhorní planinu Nazca a strávit nějakou dobu v Peru a pobýt tam, kde ili Mayové; taky by se mě lákalo Irsko a Nový Zéland, pro tu přírodu ..... Ale vechna ta místa a země bych chtěla poznat úhlu pohledu místního obyčejného človíčka. Děsí mě představa výletu s cestovní kanceláří, jak v davu dalích edesáti turistů urputně sleduji "nai" dámu s detníkem a poslouchám její naučený výklad ....
Jak pravila teta Kateřina: nápad by tu byl, teď jen to hmotné zabezpečení
... a to mi nehrozí ( pokud nevyhraju ve Sportce
) a tak ráda sleduju vechny moné cestopisné pořady a cestuju si prstem po mapě .... skvělý byl v televizi vysílaný třídílný cestopisný dokument od Igora Chauna Cesta do Indie ....
Není tady
No jeliko jsem nebyla ani v Chorvatsku u moře, ale ve studené Itálii, tak jsem se dostala jak slepý k houslím do Thajska, kam u taky nějakou dobu jezdím pravidelně. Kromě Pattaye a Bangkou jsme navtívili i ostrov Koh chang, kam se velice rádi vracíme hlavně v zimě, kdy tady je pořádná polízanice a tam je voda teplejí ne vzduch Jinak cestovatelský sen je podívat se do Kuala Lumpur, tak snad letos
Není tady
U od puberty chci vidět Izrael-Indii-Rusko-Karpaty
Kvůli kultuře předevím
Leto jsem si splnila projít pěky celé Vysoké Tatry.
Není tady
My si právě tento týden splnili svůj cestovatelský sen a vylezli si KONEČNĚ na horu Říp !!!
Byla to dřina a bylo to krásné - jen veliká koda, e to Lichtentejn nechal zalesnit - z holé vyvřelé kupy by byl mnohem lepí výhled do kraje ne ze vzrostlého lesa. No ale pár pěkných vyhlídek se tam nalo...
Není tady
Já bych se chtěla projet Transsibiřskou magistrálou, ale první třídou. Ta Aljaka by taky nebyla patná, ale pro mě spí v létě.
Není tady
Tak u mě jednoznačně Maledivy neb Burj Al Arab. Jednou.
Znám ty ceny zájezdů, není to kupodivu pro jednotlivce tak finančně nedostupné, to spí člověk řeí obvykle jiné priority, take tyto cesty jsou pak odkládány....
Jinak Skotsko a Madeira, ty patří taky mezi moje favority.
Je to asi stejné, jako kdy BB píe o tom umět francouzsky - no to přece není problém, teoreticky, během dvou tří let se naučit to minimum, viď , ale prakticky.....
Beruko, vdycky mě zajímalo, jak lidé řeí s oblečením svůj odjezd ze zdejích mrazů do horka!? Nechají svůj koich na Ruzyni v úschovně?
Upravil(a) Tercila (16. 8. 2009 0:26)
Není tady
Já koichy nenosím,nenosila jsem a doufám, e nosit nebudu.
Take my jsme to řeili tak, e jsme si oblékli víc vrstev slabího oblečení, nahoru slabou bundu, nu a toto oblečení jsme pak v jedné vrstvě noumálně pouívali v Egyptě.
Já jsem měla jen jeden krásný králičí, strakatý, nosila jsem ho ráda, protoe fakt hřál a byl hebounký. Akorát moc pelichal, take mít já větí ui, mohl náhodný pozorovatel chvíli váhat, "kdo je kdo" . Pak jsem v zimě venčívala v tomhle koichu naeho strakatého psa, kteráto kombinace taky byla zajímavá
. Nebylo člověka, který by se na nás se zaujetím nepodíval
.
Není tady
chtěla bych vidět celej svět, ale u spoustu let touím vidět Izrael. ale nejen na chvíli, dovolená a tak. prostě na dýl, aby mě netlačil čas.
Není tady
Já bych se hrozně moc chtěla podívat do Skotska,taky by mě zajímalo Irsko, Island a vůbec mě lákají tyhle severní země jako Finsko,védsko,Norsko...a taky bych chtěla vidět moře,třeba Tahiti,Polynésii,Karibik,Maledivy...
Není tady
Já bych se moc ráda podívala na Kubu. Podle mě to je to krásná a zajímavá země. Ale troku z ruky. A přece jenom letenka přes oceán není zrovna nejlevnějí. Ale snad se mi jednou podaří naetřit a bude se tam moct podívat.
Není tady
já si splnila svůj sen......byla jsem v Jemenu.....v jiném světě, jiné kultuře, ve středověku
Jemenci-úasní, milí, hodní
se stanem 2 dny, kdy jsme ili jako Jemenci, snídali s nimi, obědvali..........pěo 20 km, trek v horách Dabel Haráz........pevnosti, meity...pak jejich hotel-funduk a zase 2 dny pod stanem
proila jsem celé odpoledne v enské části domu....s 12 půvabnými Jemenkami....nevěděly, co by mi daly......tak mi přinesly ivého holoubka
u jsem týden doma a neustále na Jemen myslím.........na krajkové domy, na fantastické děti...nikde jsem nezaila konflikt, neslyela křik...........jsou v poho
Upravil(a) vera (12. 11. 2010 11:20)
Není tady
můj dalí sen je Arménie
Není tady
Letos jsem si po Egyptě splnila druhý ze svých cestovatelských snů - Izrael a hlavně Jeruzalem.
Po návtěvě Jeruzalema myslím, e vemi mými dalími cestovatelskými sny bude Jeruzalem. Chtěla bych v něm delí dobu ít, abych si ho řádně uila.
Mexiko. Miluju mexickou kuchyni a chtela nych navstivit ruiny majskych mest. A hledat tam poklad.
Není tady
Ahoj, já bych určitě ráda na Mauricius
Není tady
.
Upravil(a) Andulinka.M (13. 6. 2011 16:21)
Není tady
Exotické země také miluji. A pro fanouky exotiky a cetsování jsem na nepovolená reklama nala hru o zájezdy na Mauritius :-) Určitě alespoň zkusím těstí a třeba to vyjde.
Upravil(a) tina (1. 8. 2011 17:06)
Není tady