6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Cestovatelských snů mám plno. Sepsala jsem si je kdysi dávno na papír a snažím se je postupně realizovat. Pořád toho ale plno zbývá, tak jen příkladmo: Austrálie, Nový Zéland, Tahiti.
Není tady
Co se týče cestovatelských snů, tak těch mám spoustu, copak o to, jen kdyby na všechno byly finance. Láká mě Kuba, Madeira, Norsko, Srí Lanka, Bali, Skotsko ... V podstatě jsem ochotná jet kamkoliv :-)). Letos si splním jeden ze snů, za týden odlétáme na Madeiru, kde se jakožto milovnice přírody i kulturních památek vyžiju dosytosti.
Na cestování mě baví to poznávání cizích krajů - zvyků, obyvatel, kulinářského umění, přírody, památek... Ležení u moře v areálu pětihvězdičkového hotelu mě teda vůbec nebere.
Není tady
Tech mam mraky. Takze cesta kolem sveta. Ja bych ji i realizovala, ale bohuzel mam doma plazoveho povalece.
Není tady
keby som mohla tak by to bolo mexiko, argentina a uruguay
Není tady
Libanon, Rusko, Šanghaj, polská jezera, Provence, Lví dvůr, Pamukkale, Semiramidiny vysuté zahrady, Cairo...atd..
Není tady
Sedím tu , koukám do blba a přemýšlím ........ ani mě tak neláká cestovat jak divá a stihnout 10 zemí v průběhu jedné dovolenkové šňůry, spíš by mě lákalo umět francouzsky a projet si - třeba na kole Provence, navštívit vinné sklípky k tomu místní speciality a "pobejt" tam a dostat si ji pod kůži, miluju od pana Horníčka namluvené Listy z Provence; pak bych ráda naštívila náhorní planinu Nazca a strávit nějakou dobu v Peru a pobýt tam, kde žili Mayové; taky by se mě lákalo Irsko a Nový Zéland, pro tu přírodu ..... Ale všechna ta místa a země bych chtěla poznat úhlu pohledu místního obyčejného človíčka. Děsí mě představa výletu s cestovní kanceláří, jak v davu dalších šedesáti turistů urputně sleduji "naši" dámu s deštníkem a poslouchám její naučený výklad ....
Jak pravila teta Kateřina: nápad by tu byl, teď jen to hmotné zabezpečení ... a to mi nehrozí ( pokud nevyhraju ve Sportce ) a tak ráda sleduju všechny možné cestopisné pořady a cestuju si prstem po mapě .... skvělý byl v televizi vysílaný třídílný cestopisný dokument od Igora Chauna Cesta do Indie ....
Není tady
No jelikož jsem nebyla ani v Chorvatsku u moře, ale ve studené Itálii, tak jsem se dostala jak slepý k houslím do Thajska, kam už taky nějakou dobu jezdím pravidelně. Kromě Pattaye a Bangkou jsme navštívili i ostrov Koh chang, kam se velice rádi vracíme hlavně v zimě, když tady je pořádná polízanice a tam je voda teplejší než vzduch Jinak cestovatelský sen je podívat se do Kuala Lumpur, tak snad letos
Není tady
Už od puberty chci vidět Izrael-Indii-Rusko-Karpaty
Kvůli kultuře především
Leto jsem si splnila projít pěšky celé Vysoké Tatry.
Není tady
My si právě tento týden splnili svůj cestovatelský sen a vylezli si KONEČNĚ na horu Říp !!!
Byla to dřina a bylo to krásné - jen veliká škoda, že to Lichtenštejn nechal zalesnit - z holé vyvřelé kupy by byl mnohem lepší výhled do kraje než ze vzrostlého lesa. No ale pár pěkných vyhlídek se tam našlo...
Není tady
Já bych se chtěla projet Transsibiřskou magistrálou, ale první třídou. Ta Aljaška by taky nebyla špatná, ale pro mě spíš v létě.
Není tady
Tak u mě jednoznačně Maledivy neb Burj Al Arab. Jednou.
Znám ty ceny zájezdů, není to kupodivu pro jednotlivce tak finančně nedostupné, to spíš člověk řeší obvykle jiné priority, takže tyto cesty jsou pak odkládány....
Jinak Skotsko a Madeira, ty patří taky mezi moje favority.
Je to asi stejné, jako když BB píše o tom umět francouzsky - no to přece není problém, teoreticky, během dvou tří let se naučit to minimum, viď , ale prakticky.....
Beruško, vždycky mě zajímalo, jak lidé řeší s oblečením svůj odjezd ze zdejších mrazů do horka!? Nechají svůj kožich na Ruzyni v úschovně?
Upravil(a) Tercila (16. 8. 2009 0:26)
Není tady
Já kožichy nenosím,nenosila jsem a doufám, že nosit nebudu.
Takže my jsme to řešili tak, že jsme si oblékli víc vrstev slabšího oblečení, nahoru slabou bundu, nu a toto oblečení jsme pak v jedné vrstvě noumálně používali v Egyptě.
Já jsem měla jen jeden krásný králičí, strakatý, nosila jsem ho ráda, protože fakt hřál a byl hebounký. Akorát moc pelichal, takže mít já větší uši, mohl náhodný pozorovatel chvíli váhat, "kdo je kdo" . Pak jsem v zimě venčívala v tomhle kožichu našeho strakatého psa, kterážto kombinace taky byla zajímavá . Nebylo člověka, který by se na nás se zaujetím nepodíval .
Není tady
chtěla bych vidět celej svět, ale už spoustu let toužím vidět Izrael. ale nejen na chvíli, dovolená a tak. prostě na dýl, aby mě netlačil čas.
Není tady
Já bych se hrozně moc chtěla podívat do Skotska,taky by mě zajímalo Irsko, Island a vůbec mě lákají tyhle severní země jako Finsko,Švédsko,Norsko...a taky bych chtěla vidět moře,třeba Tahiti,Polynésii,Karibik,Maledivy...
Není tady
Já bych se moc ráda podívala na Kubu. Podle mě to je to krásná a zajímavá země. Ale trošku z ruky. A přece jenom letenka přes oceán není zrovna nejlevnější. Ale snad se mi jednou podaří našetřit a bude se tam moct podívat.
Není tady
já si splnila svůj sen......byla jsem v Jemenu.....v jiném světě, jiné kultuře, ve středověku
Jemenci-úžasní, milí, hodní
se stanem 2 dny, kdy jsme žili jako Jemenci, snídali s nimi, obědvali..........pěšo 20 km, trek v horách Džabel Haráz........pevnosti, mešity...pak jejich hotel-funduk a zase 2 dny pod stanem
prožila jsem celé odpoledne v ženské části domu....s 12 půvabnými Jemenkami....nevěděly, co by mi daly......tak mi přinesly živého holoubka
už jsem týden doma a neustále na Jemen myslím.........na krajkové domy, na fantastické děti...nikde jsem nezažila konflikt, neslyšela křik...........jsou v poho
Upravil(a) vera (12. 11. 2010 11:20)
Není tady
můj další sen je Arménie
Není tady
Letos jsem si po Egyptě splnila druhý ze svých cestovatelských snů - Izrael a hlavně Jeruzalem.
Po návštěvě Jeruzalema myslím, že všemi mými dalšími cestovatelskými sny bude Jeruzalem. Chtěla bych v něm delší dobu žít, abych si ho řádně užila.
Mexiko. Miluju mexickou kuchyni a chtela nych navstivit ruiny majskych mest. A hledat tam poklad.
Není tady
Ahoj, já bych určitě ráda na Mauricius
Není tady
.
Upravil(a) Andulinka.M (13. 6. 2011 16:21)
Není tady
Exotické země také miluji. A pro fanoušky exotiky a cetsování jsem na nepovolená reklama našla hru o zájezdy na Mauritius :-) Určitě alespoň zkusím štěstí a třeba to vyjde.
Upravil(a) tina (1. 8. 2011 17:06)
Není tady