29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Chtel bych se zminit o kulture cestovani do Chorvatska. Spousta lidi se vypravuje do Chorvatska na "vlastni pest", anebo pres internet se domlouva s majitelem ubytovaciho zarizeni. Objednava si pobyt primo s nim.
Jistotu ze Vas majitel „nevysplouchne“- nemate. Pokud mu treba poslete zalohu na ubytovani a treba to pred odjezdem kvuli nemoci nebo neceho odreknete, on Vam nebude vracet zadne penize. Nektery sice nabizeli ubytovani primo na hlavni silnici za par euro ale delaji to na cerno a chorvatska vlada tvrdi ze je to ostuda pro Chorvatsko a uz to nebude tolerovat. Navic, tito lide Vam nedaji ucet a od pristiho roku se na hranicich po opusteni Chorvatska bude namatkove kontrolovat potvrzeni zda jste byli legalne ubytovani. Dalsi vec ktera se muze klidne stat je ta,ze neposlete zalohu , a domluvite se na "cestne slovo ". V den vaseho prijezdu uz tam pak muze byt ubytovan nekdo jiny kdo tu zalohu platil predem, nebo jednoduse ten den dorazil na mistodrive nez li Vy. Proto je lepsi se obratit na nekterou z C.K. Ne vsechny jsou ale seriozni.
Jsou C.K. ktere nemaji silene storno podminky. Naopak, muze se zaplatit 30 % zalohy tady v Kc a doplatek na miste v eurech nebo kunach. U nekterych C.K. kdyz to objednate i rok predem a v zapeti to zrusite, platite az 500-1000,-Kc na osobu - storno poplatek. Bohuzel, jsou to ty nejvetsi a nejznamejsi C.K. Naše CK Dalmacijatour nabizi krome nizkych cen, jak apartman ( od 4.990,-Kc za apartman pro 2 osoby na tyden a 11.990,-Kc za apartman pro 4 osoby na tyden ).
Kdyz nekdo posle predem majiteli akontaci, npr. 100,-euro, - dostane nekdy od toho majitele postou ucet aby mel neco v ruce ze zaplatil ? Samozrejmne ze ne.
Musim se zlobit na ty nejvetsi CK ktere diky svym nehoraznym cenam a storno-podminkam spise odrazuji klienty ( konkretne od Chorvatska ) a pak se v Chorvatsku mistni divi ( uz vlastne ani nedivi ) jak Cesi smlouvaji, chodi od domu k domu a pod. A to nedelaji zadny jiny lide krome Cechu a Slovaku. Ne vim zda by nekdo smlouval treba v Italii nebo Recku ? Ve Chorvatsku je v lete kazdy treti Cech ktery vycestuje z CR a pritom je tam 2 x vice Italu. Italove maji 4 more a jezdi do Chorvatska. Proc ?
Maji 10-15 ostrovu, Chorvatsko 1185, more neni tak ciste a o prirode a kriminalite ani nebudu radsi mluvit. Diky smlouvacum ( abych je tak nazval ) , se Chorvatsko stalo pojmem pro levnou dovolenu i kdyz si diky svym atributum zaslouzi vysi rang.
Ja za sebe mohu trvdit ze u mne klient zaplati v plne sezone mene nez li v jake kolliv prazske ubytovne a pri tom nabizim 3* uroven ubytovani.
Proto mily forumari, nehazejte a nezatracujte vsechny CK do stejneho pytle. .
Není tady
Tohle varování je sice velmi dobře míněno ale nevhodně formulováno. To o čem tu píšete, opravdu je, ale když čech vyrazí k moři, tak nepřizná, že nespal někde ve vile nad mořem . Mluvíte tu o cenách..... ono je to velmi prosté, je u vás pro průměrného našince draho. Ne bydlení.... to ani ne. Ale koupit dítěti za večer dvakrát zmrzlinu? Kdo z čechů tak s klidným svědomím činí? A když mají děti dvě, dostanou dvě za večer? Každý den? Neznám ani jednu takovou rodinu. Chorvatsko je krásné, je blízko, ale lidi co peníze mají tam nejezdí. Lidi, kteří do chorvatska jezdí, na to spoří celý rok, někteří si berou půjčky a pak už nemají "ani na vodu", prostě vše je do puntíku napočítané a pokouší se ušetřit na čem lze. nedivím se tedy, že riskují a snaží se ušetřit jak se dá, víte kolik maminek tráví měsíc před odjezdem do chorvatska tím, že doma vyrábí konzervy? Jen proto aby ušetřily.
Někdy ten pobyt vyjde, někdy ne, celý problém je v tom, že špatné zprávy se rychle šíří, tedy, když je v chorvatsku někdo nesolidní a ubytuje kliety "mizerně" (pokud je vůbec ubytuje), okolí = chorvaté o tom vědí a vypráví si to. když ale onen čech přijede domů, tak nepřizná, že něco se nevyvedlo = nejsou špatné zprávy = nic se nešíří. U nás se říká: kde není žalobce, není soudce.
Není tady
Cilko, uplně mi mluviš z duše..
za sebe musím říct, že nepatříme do sociálně slabé skupiny a přesto si v Chorvatsku nemůžeme "vyskakovat".
Zajdeme s klidným svědomím každý večer na kávu, pivo nebo víno, dítě dostane zmrzlinu nebo dvě, ale aby jsme se stravovali každý večer v restauraci jako u nás, tak to nepřichází v úvahu.
Tomislave, zajímalo by mě jak moc se liší ceny potravin nebo ceny v restauracích ve vnitrozemí.
Díky Ann
Není tady
O vecech se da diskutovat a i polemizovat. Toto je muj nazor a vetsi slovnizasoba ceskeho jyzyky by mi jiste umoznila abyh specifikoval urcita tvrzeni. Ubytovani je vetsinou na urovni CR, ale potraviny jsou nektere drazsi a nektere levnejsi nebo na stejne urovni. Vzdy se ceny potravin davali pod drobnohled v souvislosti s Chorvatskem ale nikoho nenapada je srovnavat je treba s Italii nebo Reckem. Do Chorvatska muzete brat kolik chcete potravin ale treba do USA ani jablko nemuzete privezt.
Tady je treba kurz men a jen nejake ceny kvuli orientaci
1,-Kč = 0,25,-Kn
mlého 4-5 ,-Kn
zmrzlina 3-4,-Kn *
mandarinky 3-4,-Kn
jidlo v restauraci - od 25-...Kn
brambory 3-4,-Kn...
* kopecek zmrzliny ktery dostanete v Chorvatsk urcite je vetsi nez liten tady kde Vam da zmrzlinua pak pul hodiny rovna ten kopecek aby nahodounedal o gram vice, a navic, vetsinou kdyz tam chodite do cukrarny pravidelne, tak Vam po 3. nebo 4. krat da urcite i nejaky kopecek jako pozornost podniku pro dite nebo sympatickou maminku
Upravil(a) Tomislav DALMACIJATOUR (15. 12. 2006 10:09)
Není tady
To ANNEMARIE - ve vnitrozemi jsou ceny o 10-20 % nizsi, protoze lide ktery ziji zcestovniho ruchuu more, to co si vydelaji od cervna do zari jim musi vystacit casto na dobu do dalsi turisticke sezony.....
Není tady
Tomislave, je nevhodné, když chváliš Chorvatsko tím, že haníš Itálii. A že haníš Českou republiku. Opravdu v celé ČR se prodává zmrzina způsobem, jaký jsi popsal? Je to jako v předvolební kampani, když nám strany neříkají, co udělají, když vyhrají volby, ale založí si volební kampaň na pomlouvání jiných stran. Mne svým vystupováním přímo odrazuješ od toho, abych s tvou cestovkou někam jela. :-(
Upravil(a) majkafa (15. 12. 2006 10:15)
Ano i na mne to tak působí, nehledě na to, že se zeměmi které pan Tomislav uvádí mám úplně jiné zkušenosti. A nejen já.
Není tady
Ja mluvim o osobnich zkusenostech k ktere jsem zazil na vlastni kuzi. Ne hanim nikoho, a mrzi mne ze ma slova byla takto pochopena. Zkratka v Italii jsme pred lety kupovali kocarek a ptal jsem se asi 20-30 lidi v Terstu kde je obchod pro mimina ale na moji anglictinu mi nikdo neumel odpovedet ...
To chvaleni Chorvatska berte trochu s nadsazkou, proste je to forum a pisi sve postrehy a s mym nazorem se nemusi nikdo ztotoznovat, to po nikomu nechci
majkafa napsal(a):
Tomislave, je nevhodné, když chváliš Chorvatsko tím, že haníš Itálii. A že haníš Českou republiku. Opravdu v celé ČR se prodává zmrzina způsobem, jaký jsi popsal? Je to jako v předvolební kampani, když nám strany neříkají, co udělají, když vyhrají volby, ale založí si volební kampaň na pomlouvání jiných stran. Mne svým vystupováním přímo odrazuješ od toho, abych s tvou cestovkou někam jela. :-(
Není tady
Na tomuto foru je zaregistovano strasne moc lidi a bylo by odemne naivni cekat ( ani to nedelam ) ze se me prispevky budou vsem libit.Ale forum je od toho protoze kazdy ma odvsad jine zazitky a ja si je dovolil napsat.
O te zmrzline - v CR uz pomalu nematemisto kde je pod 8,-Kc... Vsude je neco levnejsi a neco drazsi.
Rad bych uz i kvuli sobe a svym detem vedel o cukrarne kde nesetri ny velikosti kopecku a budu rad kdyz se mila Majkafa s nami o to podelis. Myslim si ze by jsme si meli vychazet vstric a podavat informace , i ja se to snazim delat
Není tady
ale vy mluvíte o kopečku co má v EU normu 70 ml....
je tu zaregistrováno skoro 3800 lidí, dost na to aby jste citlivým způsobem získal spokojené klienty, ale o mnoho víc na to aby jste lidi odradil. Povídejte si s náma, ale nepřesvědčujte nás......
Není tady
Tomislave,
s těma cenama souhlasím. Není problém si koupit nějaký jídlo, pití v obchodě...to zase tak hrozný není. Ale ceny v restauracích... nezlobte se na mě, ale to je dost síla. Řekněte mi kolik dá 4 členná rodina za večeři v restauraci. Vím, záleží na tom co jíte. Za jiné peníze se dá pořídit pizza..... a za jiné normální hlavní chod.
Za lasagne jsem dala kolem 80 kn (pokud si to dobře pamatuju)... ,to se mi zdá trošku moc. Nic moc jsme si nedali a přes 1000 kč bylo pryč.
Není tady
Tomislave,
ještě jedna připomínka. Myslím si, že když nebudete tolik "prezentovat" svoji cestovní kancelář, tak spíš se zákaznici ozvou sami.
Není tady
annemarie napsal(a):
Tomislave,
ještě jedna připomínka. Myslím si, že když nebudete tolik "prezentovat" svoji cestovní kancelář, tak spíš se zákaznici ozvou sami.
Ne vim kolik krat jsem ve svych textech psal o tom ze mam CK ? Snazim se psat vseobecne, ale take mne zkuste pochopit, dnes cele dopoledne nedelam svoji kazdodenni praci ale snazim se hned odepisovat na dotazy a vsem vyjit vstric. Jsou CK ktere nabizi mnohemlepsi sluzby nez li ja, nikdy netvrdim ze jsem nejlepsi. Mym cilem je upoutat pozornost ze svoji praci delam rad a zese snazim vyjit vstric. Na druhu stranu, nemohu odpovidat na ruzne dotazya rikat - ohledne toho jdete do te CK, ohledne tam toho zase do te atd. To co nejsem schopny klientum zajistit a splnit,to ani neslibuji. Vzdy se najde nekdo kdo tobude videt pozitivne a vzdy kdo to bude videtjen negativne. Zivotje mile damy kratky a meli by jsme si ho uzivat plnnymi dousky a divat se na svet kolemsebe pozitivne At uz jsme
anebo teprve
Není tady
Tomislave, například v cukrárně Větrník v Bílině. :-)
Diky za tip. Rad ho vyuziji. Ja kdyz se treba ve 3 v noci vzpomenu ze mam cokoladu ( kvuli reklame pisi jen FIALOVOU KRAVU S ORISKY ), tak nejsem liny vstat
Jinak, to co pisete, o DPH... Ja jsem platcem. Tak jsem asi nemocny... Na DPH neni zadny lek, to se musi vylezet anebo prestat na to myslet
majkafa napsal(a):
Tomislave, například v cukrárně Větrník v Bílině. :-)
Není tady
Tomislave,
myslím si, že naše "rozpůrky" máme za sebou
myslela jsem to v dobrým, spis jsem to myslela jako "být jedním z nás"
Není tady
Jake rozpurky ? My jsme mely rozpurky ?
A kdo je to jeden z Vas ?
annemarie napsal(a):
Tomislave,
Není tady
Psal jste:
dnes cele dopoledne nedelam svoji kazdodenni praci ale snazim se hned odepisovat na dotazy a vsem vyjit vstric.
Podle mě záleží na úhlu pohledu... možná neděláte každodenní práci, ale jinou, která souvisí s vaší prací.
Vždyť sám víte, jak nejlip se získají kšefty , nejlip to jde , když to je nenásilné a jen tak mimochodem...
Manžel taky podniká, tak se dovedu vžít do Vaší kůže.
Není tady
Tomislav DALMACIJATOUR napsal(a):
Jake rozpurky ? My jsme mely rozpurky ?
A kdo je to jeden z Vas ?annemarie napsal(a):
Tomislave,
Já ten rozpor vnímala... ale to bylo zřejmě nedorozumění.
jak psala Cilka... povídat si.... protože když se člověk snaží mooooc... tak to je "cítit" i přes internet
Není tady
Ja take ten rozpor vnimal. Vzdyt byl videt az ze zizkovskeho vysilace.
Ja jsem mirumilovny a divam se na veci pozitivne. A proto zahajuji casove neomezenou akci pro cleny klubu BABINET, kdo bude chtit, mit cas a naladu, muze se stavit v CK Dalmacijatour a ochutnat domaci chorvatskou orechovici, travarici
( bylinny liker z 10 - tidruhu bylinek ) , prošek ( desertni vino )
Upravil(a) Tomislav DALMACIJATOUR (15. 12. 2006 15:15)
Není tady
Ja jsem mirumilovny a divam se na veci pozitivne. A proto zahajuji casove neomezenou akci pro cleny klubu BABINET, kdo bude chtit, mit cas a naladu, muze se stavit v CK Dalmacijatour a ochutnat domaci chorvatskou orechovici, travarici
( bylinny liker z 10 - tidruhu bylinek ) , prošek ( desertni vino )
Kdeže sídlíte?
Není tady
Bryksova 729/69, Praha9, 200 m od stanice metra Cerny Most,trasa B
annemarie napsal(a):
( bylinny liker z 10 - tidruhu bylinek ) , prošek ( desertni vino )Kdeže sídlíte?
Není tady
Bryksova 729/69, Praha9, 200 m od stanice metra Cerny Most,trasa B
annemarie napsal(a):
( bylinny liker z 10 - tidruhu bylinek ) , prošek ( desertni vino )Kdeže sídlíte?
Budu si to pamatovat...
Není tady
Pamatovani je matka moudrosti jak se rika.....Ale kde je v cele te pohadce tata ?
Tak mě napadá, že kdyby jsme tu nebyly ma dva, tak je to tady mrtvý
ještě mi budete děkovat, že jsem na Vás upozornila
Není tady