19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Ahoj lidi, čeká mě v nejblií době vyetření konečníku - kolonoskopie.
Mám ho dopororučené z gynekologických důvodů, protoe trpím od dětství zácpama a mám rozířený konečník, který mi tlačí na pochvu a při pohl. styku mám pak dost velké bolesti. Dost se bojím a podle toho co jsem četla na netu mě čeká asi něco hroznýho Chci se zeptat jestli nemáte někdo s tímto zkuenosti - jestli to bylo v pohodě, jestli to bolí atd. Děkuju moc předem za odpovědi
Není tady
Kolonoskopie nebo rektoskopie?Je mezitím rozdílná příprava.U kolona je nejhorí příprava,tedy pro mě určitě,vyetření jako takové hrozné není,tedy dle mě.Jestli jde jen o konečník,snaila bych se domluvit na rekto.A hlavně se nebát,není to tak hrozné.
Není tady
mám vyzkoueno před 10 lety na vlastní kůi a myslím e ti kdo tě straí dělají jen ze sebe hrdiny, protoe nic tak hroznýho to není, akorát je blbá dieta před tím a pití projímadla, protoe musí být DOKONALE vyprázdněná. Pokud bys nebyla dokonale vyprázdněná, nebylo by vyetření k ničemu a musela bys znova. A ostatně - před vyetřením dostane injekci a uklidní se. Ničeho se neboj a nenechej se strait!!!
Není tady
Verčulka napsal(a):
Kolonoskopie nebo rektoskopie?Je mezitím rozdílná příprava.U kolona je nejhorí příprava,tedy pro mě určitě,vyetření jako takové hrozné není,tedy dle mě.Jestli jde jen o konečník,snaila bych se domluvit na rekto.A hlavně se nebát,není to tak hrozné.
Ahoj, no zatím mám domluvenou kolonoskopii, a co je rektoskopie. Oboje mají straidelný název:rolleyes:
U abych to měla za sebou
Není tady
Bety napsal(a):
mám vyzkoueno před 10 lety na vlastní kůi a myslím e ti kdo tě straí dělají jen ze sebe hrdiny, protoe nic tak hroznýho to není, akorát je blbá dieta před tím a pití projímadla, protoe musí být DOKONALE vyprázdněná. Pokud bys nebyla dokonale vyprázdněná, nebylo by vyetření k ničemu a musela bys znova. A ostatně - před vyetřením dostane injekci a uklidní se. Ničeho se neboj a nenechej se strait!!!
Děkuji Bety, ta dieta mi snad nebude vadit a injekce ty taky snesu
Není tady
No rekto je vyetření jen konečníku,příprava je jen dietou a čípky a bolestivost nulová.Pouívá se na to troičku jiný přístroj,ale ani jedno není hrozné,fakt a na to projímadlo...
Není tady
Manie napsal(a):
Bety napsal(a):
Děkuji Bety, ta dieta mi snad nebude vadit a injekce ty taky snesu
Vude ti injekci nedají, tak si to raději zjisti předem. Já jsem se íleně bála, ale dalo se to vydret.Bez injekce bych na to nesla.
Není tady
Já chodím bez injekce pořád a v pohodě,chce to jen "rozdýchávat"
Není tady
Verčulka napsal(a):
No rekto je vyetření jen konečníku,příprava je jen dietou a čípky a bolestivost nulová.Pouívá se na to troičku jiný přístroj,ale ani jedno není hrozné,fakt a na to projímadlo...
bude to znít asi srandovně, ale mě projímadla nějak nevaději protoe jak trpím zácpami, tak projímadlo je pak pro mě záchranou a úlevou. Ale jestli to bude nějaká drasárna, tak se mám na co těit.
Kadopádně si to vyetření nechám udělat a po Vánocích... a myslí, e bych jim do toho mohla mluvit a e
bych je přumluvila na rekto. Někteří doktoři jsou toti na to háklivý...
A byla jsi v nemocnici i přes noc nebo jsi la hned domů? A dělali ti taky nějakou operaci?
Zajímalo by mě, jestli mi nějak ten konečník zúí, nebo co chtěji dělat. Ach jo
Není tady
No je to takový slaný (hnusný) roztok,fakt učiný!No jde o tvé tělo,take si nenech ve líbit a hlavně si nech ve pořádně vysvětlit.To pro co se rozhodnou je nejspí na nich,ale je to na dohodě,tak to zkus,za to nic nedá.Je to ambulantní vyetření,tate jsem la vdy hned domu.To co s tebou budou dělat ti řeknou a to uvidí,ale moná můe těch vyetření čekat víc.(ne přímo těchto).Já teď čekám na MR,ale vypadá to e se ani mně operace nevyhne.
Není tady
Verčulka napsal(a):
No je to takový slaný (hnusný) roztok,fakt učiný!No jde o tvé tělo,take si nenech ve líbit a hlavně si nech ve pořádně vysvětlit.To pro co se rozhodnou je nejspí na nich,ale je to na dohodě,tak to zkus,za to nic nedá.Je to ambulantní vyetření,tate jsem la vdy hned domu.To co s tebou budou dělat ti řeknou a to uvidí,ale moná můe těch vyetření čekat víc.(ne přímo těchto).Já teď čekám na MR,ale vypadá to e se ani mně operace nevyhne.
Verčulko co to je MR a co trápí tebe.
Není tady
MR je magnetická rezonance.Já u toti tu přípravu na vyetření nesnáím,tak to u mě jinak nejde.Na rekto je to v pohodě.Mám M.Crohn - zánět ve střevech a nějak mě to zlobí a tam dolu.Jeliko bych chtěla v budoucnu mimčo,musí se to prý řeit operativně,protoe bych s tím prý měla moc velké problémy.Jinak bych do sebe sáhnout nenechala,u jednou jsem na to doplatila s"hloupým" slepákem.
Není tady
A je, tak to taky nemá jednoduchý. Musí ti to asi taky pěkně znepříjemňovat ivot.
Jsem zvěadavá na co příjdou mě. Stejně jak jednou zajde s nějakým problémem k doktorovi, tak tam pak
lítá furt :-) a pak ti jetě příjdou na spoustu jinejch věcí o kterých bys ani vědět nemusela. Nesnáím nemocnice :-(
Není tady
Člověk si zvykne na vechno..ono toti na výběr není Kadý má něco svýho.Já nemocnice nenávidím a jsem tam pořád
Není tady
Já sama za sebe mohu prohlásit, e nic hroznějího, ne kolonoskopii jsem nezaila! A e na mne doktroři u dělali hodně pokusů. I cystoskopie je proti tomu lahoda.Vyetření rekto také. U mám rok skluz na kontrolní vyetření (po odstranění polypu před 2lety). Mám chu raději umřít, ne znova zaít kolonoskopii. Injekce...nevím v čem zabrala, trochu se mne zamotala hlava, ale by bolesti při nafukování byly strané. Jakoby mne umírali ruce, patně od srdce, prostě bolesti-a do večera. A ani neprorazili vechny kličky, take vyetřeno ve nebylo.
Má vagrová jim u toho 2x padla do bezvědomí!
Tak kde to umí tak hezky, jak to píete, tam bych moná???? la. Na Frantiek v Ph 1 prosim nechoďte.
Není tady
Tak já jsem byla JEN na rektoskopii, nehledě k tomu, e jsem dva dny se čistila a dvě noci leela u záchodu doma na zemi. U to jsem patně nesla, protoe mám al. vředy a chronický zánět slinivky, take kdy nejím, je mi na umřití. Pak cesta vlakem a alinou do nemocnice, čekání, zásun rektoskopu. To by lo, promáznou konečník a protoe jsem se připravovala doma, byla dokonale čistá, tak pan primář volal vechny na směně, at se přijdou podívat, jak se mu krásně připravila pacientka ! Ale kdy mi brali vzorek nádoru ve střevech, tak jsem myslela, e i v té poloze na kolenách s vystrčeným zadkem, vykousnu kus madla postele. Pak u jsem jen nadávala.....ji nikdy více !!! Jsou to hrozná vyetření, jako i gastroskopie, laparoskopie a pod...
Není tady
Kamilie napsal(a):
Já sama za sebe mohu prohlásit, e nic hroznějího, ne kolonoskopii jsem nezaila! A e na mne doktroři u dělali hodně pokusů. I cystoskopie je proti tomu lahoda.Vyetření rekto také. U mám rok skluz na kontrolní vyetření (po odstranění polypu před 2lety). Mám chu raději umřít, ne znova zaít kolonoskopii. Injekce...nevím v čem zabrala, trochu se mne zamotala hlava, ale by bolesti při nafukování byly strané. Jakoby mne umírali ruce, patně od srdce, prostě bolesti-a do večera. A ani neprorazili vechny kličky, take vyetřeno ve nebylo.
Má vagrová jim u toho 2x padla do bezvědomí!
Tak kde to umí tak hezky, jak to píete, tam bych moná???? la. Na Frantiek v Ph 1 prosim nechoďte.
Ja jsem byla v sanatoriu Sv.Anny na Zizkove,bala jsem se hrozne , ale nebylo to tak hrozne.Taky se nemohli dostat az nakonec kvuli srustum, ale nakonec se to zdarilo.Potom jsem nemela vubec zadne problemy. Cetla jsem o tom predtim hodne na internetu a urcite zalezi na citlivosti doktora, kdyz to udela dobre, tak spousta neprijemnosti odpadne.
Není tady
Mně to ani nedělali na kolenách s vystrčeným zadkem!!! Leela jsem pěkně pohodlně na boku, měla na sobě kalhoty s otvorem a sestřička mě drela za ruku. Bylo to v KROMĚŘÍI a kdy to tady tak čtu, tak tímto Kroměřískému personálu děkuji!
Není tady
Tak to bylo na boku (na rozdil od potupne pozice rektoskopie...to i gynekolog je lepí pozice...). Ale to nafukování a ty bolesti, cítila jsem se jako kráva, kterou nafukují jako balon. A ten vzduch pak ze mne taky el ven půl dne.
Nechci na to vzpomínat. Já se nebála - předtím---bojím se a ted.
Taky kdy mne napsali na papír, kde jsem měla souhlasit s vyetřením,e musím jetě jednou na kolonoskopii, i kdy předtím řekli, jiný název vyetření, dělala jsem takové scény, e nepodepíu, a tam nebyla napsána kolonokospie, protoe jsem nebyla ochotna to jetě jednou podstoupit. To druhé něco, při odstranování polypu u byla lahoda. Bez bolesti! a ve jsem sledovala v odlesku kachlíků (jakoby přenos jak z monitoru). A natu přípravu. Odmítla jsem pít hned hnus, co je předepsáno a připravila se sama. I mne chválili, jaké mám čisté střeva....
Není tady
Jak to tady čtu, tak si předevím říkám, proč to nechat dojít tak daleko. Vdy kadý doktor snad ví, e pouívání projímadel dlouhodobě je trestuhodné. Střevo se tak zleniví, e postupně přestává pracovat a člověk se bez projímadel pak není schopen vyprázdnit. Existuje tolik alternativ: např. Hydro-Colon-terapie ( chodím pravidelně, je to vynikající metoda očisty střev) úprava stravy ( vyloučení bílého pečiva, omezení cukrů.....) zvýení pitného reimu ( kdo vypije denně tři litry vody?) pouívání přírodních preparátů ( napŕ pití Psyllia - 100% rozpustná přírodní vláknina- dostane se snad v kadé lékárně). Mít čistá střeva je základ zdraví. Ovlivňují v naem organismu hodně funkcí a pokud je nečistíme, nevstřebávají se do organismu ivotně důleité látky, vitamíny, minerály a podobně.
Není tady
Tak jak čtu záitky Kamilie tak jsem fakt v rozpacích. Nevim co si o tom myslet. Spí budu věřit těm lepím záitkům a doufat, e to nebude snad horí ne smrt :-)
Není tady
V pohode, dostal jsem oblbovak a pak sem se dival v TV na nejaky speleologicky dokument
Není tady
leoleu napsal(a):
V pohode, dostal jsem oblbovak a pak sem se dival v TV na nejaky speleologicky dokument
tak to si mě uklidnil doufám, e mi tam taky něco pustěj
Není tady
Manie, to bude dobrý. Sama jsem to nezaila, ale proila to mamča (taky se straně bála), nakonec řekla, e nejhorí pro ni bylo vypít to projímadlo (měla toho asi 4 litry). Leela na boku v kalhotech s dírou, oblbováka dostala, vyetření ji nechali sledovat na monitoru, příjemná doktorka i sestřička - byla v nemocnici v Příbrami. Ale od známé vím, e ne v kadé nemocnici toho oblbováka dávají - take radím, pokud se bojí, aby sis o něj řekla.
Není tady
Jaruna napsal(a):
Manie, to bude dobrý. Sama jsem to nezaila, ale proila to mamča (taky se straně bála), nakonec řekla, e nejhorí pro ni bylo vypít to projímadlo (měla toho asi 4 litry). Leela na boku v kalhotech s dírou, oblbováka dostala, vyetření ji nechali sledovat na monitoru, příjemná doktorka i sestřička - byla v nemocnici v Příbrami. Ale od známé vím, e ne v kadé nemocnici toho oblbováka dávají - take radím, pokud se bojí, aby sis o něj řekla.
Děkuji moc za podporu, já budu vyetření podstupovat v Pelhřimově, tak jsem na to zvědavá. U abych to měla za sebou:/
Není tady