Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 7. 12. 2006 13:06

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Ahoj lidičky,
chci se zeptat na vᚠnázor ohledně práce asistentky.
Možná spíš asistentka-sekretářka ředitele.
Jste s touto prací zpokojení?
Mám za sebou docela hodně pracovních zkušeností z různých oborů, vesměs tedy jako asistentka, recepční a podobné administrativní práce, ale v současné době jsem odešla do jiné firmy a pracuji jako asistentka ředitele, ale můžu říct, že celé dny nedělám skoro nic jiného než vařím kafe, uklízím po hostech, myji nádobí a maximálně dělám poštu. Docela mne to štve, protože si připadám tak trochu jako servírka, což je práce, kterou jsem nechtěla nikdy dělat ani nemohu, protože mám trochu problém s rukou a nemůžu nosit těžké věci, což kafe sice není, ale pokud jich nosít hodně a často, pak je to těžké také. Šéfovi to nedokážu vysvětlit, nevím jak, nemám nápad ani návrh...Samozřejmě jsem počítala s tím, že budu vařit kafe, ale z minulé firmy jsem byla zvyklá tak 2x měsíčně pro nějakou návštěvu nebo tak něco..
Chci se tedy zeptat, máte někdo podobný problém, našly jste nějaké řešení? Např. automat na nápoje nebo tak něco..
Případně podařilo se vám někomu postoupit nebo přejít na jinou pozici? Poku ano, po jaké době a jak jste to dokázaly? Děkuji moc!

Není tady

 

#2 7. 12. 2006 13:46

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

já pracuji také jako sekretářka ředitele, ale na nedostatek práce si nemůžu stěžovat, spíš neznám, co je to chvilka klidu.... sekretariát je jako Václavák... telefony v jednom kuse, milijon vzkazů a vyřizování a už kolem šéfa nebo kolem "svých" dalších lidí... mám v podstatě k šéfovi ještě 50 lidí, kteří když něco řeší a potřebujou tak samozřejmě se obrátí na mne, protože já přece musím vědět všechno:-) občerstvení jsem vyřešila automatem na nápoje... jinak bych to už asi ani nezvládla a i tak při některých objednávkách návštěv, mi hlavou letí "sakra co si to vymýšlejí, nejsou v restauraci" !!! ale je pravda, že před každou návštěvou nebo jednáním se s šéfem domluvím, nebo spíš zeptám, jak to vidí časově, jestli budem něco nabízet, nebo to bude rychlovka... a pak podle toho kdo a kolik lidí tak bud dám na stůl tác se skleničkama a minerálkama.. a pak už jen kdyby náhodou si někdo přímo vyžádal kafe... a tím vlastně řeším velké porady...  nachystám a už se neptám:-)

Není tady

 

#3 7. 12. 2006 14:03

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Teď občas zaskakuju za naši sekretářku. Ona lítá s každým kafem na poradu, kde je deset a víc lidí a pak půl dne myje hrnky ... Já nachystám do zasedačky kelímky na kafe i na vodu, vody rozdám k těm kelímkům, kafe v termosce taky, připravím cukry, mlíčka a míchátka ... po poradě vyhodím kelímky a je tak nějak uklizeno. Jistě pokud jde o porady tzv. na úrovni, tedy porady generálních ředitelů firem, tak lítám s hrnkama taky. Ale na ty obyčejnější, kde jsou "jen" manažeři nebo mistři, ty kelímky splní účel vrchovatě. Pokud se hrnkům nemůžeš vyhnout, zkusila bych šéfa uhnat, aby dovolil nákup myčky. Spočítej si čas, který ušetříš (mytí + leštění), můžeš argumentovat teplotou vody v myčce (kolem 70 stupňů, to v ruce neumyješ a při častém střídání návštěv se ještě někdo něčím nakazí ... he he ... no tak přeháním, ale proč to třeba taky neříct ... pokud je vyžadováno občerstvení, připravím ho dopředu (sušenky na talířky, ovoce, ubrousky na další talířek ... hotovo - a je vymalováno).

Není tady

 

#4 7. 12. 2006 14:05

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Mimochodem občas jezdím tlumočit do zahraničí a i u těch generálních ředitelů (žádný malinký firmy, spíš takový střední, kolem 500 zaměstanců) ti tam málokdo dá kafe do porcelánu...mají ty kelímky snad všude ...

Není tady

 

#5 7. 12. 2006 16:05

adra
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: moje krásné město:-))
Registrovaný: 13. 4. 2006
Příspěvky: 7401

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daško a jde ti asi i o to že není využit tvuj pracovní potencionál vid?
to by mě teda nebyvilo dělat jedno kafe za druhým u nás moc návštěv není tak tři až čtyři do týdne ale  na nedostatek jiné praáce sui rozhodně stěžovat nemůžu - jenže já miluju svoji práce a jsem ráda že dělám to co dělám, vždycky jsem chtěla dělat sekretářku takže si nestěžuju...:-)))


Co uděláme v životě pro sebe, to si s sebou vezmeme do hrobu. Co uděláme v životě pro druhé, to tu zůstane na věky...

"Pri milování zavři oci a užívej ho plnými doušky, je to dar co teď v tuhle chvilku mas, ale jak skonci vic nedoufej. Milování je dar...ne slib..."

Není tady

 

#6 7. 12. 2006 16:09

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daško,zkus si udělat skutečný obraz své pracovní doby,jeden týden.Pak zhodno jsi -li sekretářka nebo hosteska.Vyjde-li ti hosteska,dělá sekretářské práce někdo jiný,možná dokonce celé oddělení.
Jinak při běžných jednáních vídám kelímky a samoobslužný stolek s varnou konvicí a hrnky.Pracovní snídaně,obědy a večeře vždy v restauraci,velké porady a výroční jednání najatá cateringová firma.
Sekretářky které znám jsou během jednání přítomny jako zapisovatelky,organizují přísun všech potřebných lejster a shánějí aktuální informace.Při tom všem ještě rejděj v diářích.Většinou když odcházím přichází někdo další. Rozhodně pochybuji,že se po takové akci cákají s nádobím.

Upravil(a) Hannah (7. 12. 2006 17:03)

Není tady

 

#7 8. 12. 2006 7:32

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Ahojte lidičky,
moc děkuji za vaše názory. Pracovala jsem v zahraniční firmě, byla to firma okolo 400 zaměstnanců, stejně, jako tato současná. Tam se právě vše řešilo automatem na kafe a rovněž kelímky. Jenže tam nebyla nouze o peníze. Zde přikázalo vedení šetřit. Takže lítám s hrnky. Musím zkusit promluvit šéfovi do duše. Byla jsem přijata s tím, že budu využívat AJ, ale moc ji zrovna nevyužívám, abych řekla pravdu, na toto místo je vhodná třeba i absolventka s mírnou znalostí AJ..protože využívat AJ na to, abych se zeptala někoho jestli chce kafe nebo čaj, se dokáže naučit téměř každý.
Je mi 28, mám za sebou dost různých zkušeností, ale v současné době si připadám jako na začátku. Je to jak říkám, o tom vaření kafe..občas dělám něco z administrativy. Teď mám začít dělat na jednom projektu, což mi dlouhodobě přinese spoustu práce a proto chci argumentovat tím, že nebudu mít tolik času na vaření kafe..
Chci to nějak vyřešit, protože toto je práce, po finanční stránce, nejlepší, kterou jsem kdy měla a taky po stránce pracovní doby je skvělá a vůbec zaměstnanecké výhody, šéf je na mne hodný, lidé taky.Ale je zde problém, že je firma zaměřena na strojírenství a proto pro mne, středoškolačku s ekonomickým zaměřením, moc příležitostí není..Zajímala by mne práce s daty, počítačem nebo tvoření návrhů v programech jako je Auto cad atd, ale nemám strojní vzdělání a tak nemám asi moc šancí.
Vidím jedinou možnost s tím automatem. Ale nevím jak šéfa přesvědčím k tomu, aby prostě když za ním příjde nějaký mistr, aby si sami vzali to kafe z automatu..pokud je tedy přesvědčím. Mohu se zeptat kde máte ten kávovar umístěný? A jak je to vyřešeno, je to určtitě automat zdarma. Nevím ale jak mám zabránit ostatním, aby mi zde na kafe nechodili..Pokud mi zde budou chodit, pak neušetřím vůbec nic a náklady spíš se zvýší a tím mu nemůžu argumentovat.
Jinak musím říct, že práce sekretářky mne nebaví, ale s mou praxí nějak nemohu najít jinou práci.. V bývalé firmě jsem čekala na postup dlouho - několik let. Až se to začalo téměř naplňovat, tak mne nepříjemná šéfová donutila odejít..spíše z osobních důvodů, já odešla, protože jsem to psychicky už nezvládala, ale v současné době na to vzpomínám, protože jsem tam byla po pracovní stránce šastná. Je tam spousta volných míst, ale nemám šanci se tam vrátit. Navíc si nedokážu představit, že bych odešla od tud, ale pokud se nic nezmění, budu muset hledat dále, ač musím říct, že je to dost vysilující, alespoň pro mne, protože doma v tomto ohledu nemá také pochopení. Rodiče mne v tom nepodpoří a partner splácí dluhy, takže by mne ani neuživil, takže např. ani o mateřské nemohu uvažovat. Přitom bych si měla říkat, že jsem šastná, že mám práci, ale..

Není tady

 

#8 8. 12. 2006 8:00

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daško,nebylo by pro tebe lepší překvalifikovat se na nějakou jinou kancelářskou profesi?Možná bys jako účetní,referentka nákupu nebo prodeje byla šastnější.Sekretáři a asistenti jsou šéfův servis.

Není tady

 

#9 8. 12. 2006 8:01

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daška.b: No tak zkus trošku zapřemýšlet, jak se dá šéfovi vysvětlit, že je třeba automat na kávu. Hledej, kde jsou trvalé úspory (spočítej si, kolik času denně strávíš mytím apod., převeď si to na hodinovou mzdu, vynásob fondem pracovní doby.... a zjistíš, že na myčku nádobí mᚠpřepychový plat...tvého potenciálu se dá jistě využít jinak). Pokud budeš argumentovat jen projektem, já bych ti jako šéf řekla, že projekt taky jednou skončí a co budeš dělat potom? ...

K tomu hledání jiné práce - mám pocit, že bys na sobě měla zapracovat, na svém vzdělání. Píšeš, že práce sekretářky tě nebaví, ale stěží najdeš jinou. Píšeš, že by tě zajímal Auto Cad, ale nemᚠvzdělání ... To všechno si lze dodělat. Ano, není to hned, ale do budoucna se to vyplatí.

Není tady

 

#10 8. 12. 2006 8:05

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

no automat není zadarmo, asi jsme si nerozuměli, nemyslím automat od nějaké firmy, který je postavený na chodbě a lidi hodí minci a mají... ale automat, který je menší, je tam nabídka, kterou si ty přeješ.... a je to "zadarmo" ale kupuješ ty suroviny,které se tam sypou.... odhadem automat, který stojí v kuchyňce na lince tak zhruba kolem 40 000, mi se povedlo, trošku níž aby to nebyla investice....no a ty přísady jsou taky celkem drahé, kg kafe,které se tam sype (ale je fakt, že je lehoučká) tak stojí 600,-- čokoláda kg asi 100.... no takže o ušetření na občerstvení co se týče financí nemůže být určitě řeč.....  - a k mytí nádobí, kdysi jsem taky myla ručně a točila asi 10 hrnečků - děs a hrůza, ale těch návštěv tenkrát nebylo tolik jako dnes, dnes už mám myčku a moc jsem vděčná.... je to velká pomoc !!!

Není tady

 

#11 8. 12. 2006 8:07

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

a krom toho, v dnešní době už automat na teplé nápoje by měl být takový standart na ředitelských postech..... už podle toho,co si různé návštěvy objednávají je vidět, že to berou jako automatiku... takže bych to podala šéfovi ve smyslu toho, že je to pro jeho "repre"

Není tady

 

#12 8. 12. 2006 8:33

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Ahoj Ajax,
právě jsem myslela ten automat, který uvádíš. Měli jsme ho v bývalé firmě, ale právě jde o to, aby mi nechodili pro to kafe také normální zaměstnanci, protože to pak opravdu vyjde na stejno, stále kupovat kelímky, přísady..
Evi 36: S tím projektem jsem se asi špatně vyjádřila, je to aktivita spojená s projektem a s rozjedzem nové činnosti a poté se rovněž o to starat, takže tato činnosti tady bude stále.
Hannah, Eva 36: Máte pravdu v tom vzdělání, to vím. Myslíte, že bych si měla zajistit nějaký kuzr na grafické programy? Pokud budu mít nějaký takový kurz, tak třeba v momentě, kdy někdo z této pozice odejde, bych mohla nastoupit na jeho místo..Vše je možné.
Hannah, můžu se zeptat jaká je tvá profese?

Není tady

 

#13 8. 12. 2006 8:35

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

no zabráníš tomu tím, že tam je takový klíček... když to nebudeš používat pro "své" potřeby tak to prostě zamkneš - tím to zablokuješ a nikdo nic nenačepuje, víš?

Není tady

 

#14 8. 12. 2006 8:55

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

:-) děkuji Ajax

Není tady

 

#15 8. 12. 2006 9:16

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daška.b: Aha, tak to jsem špatně pochopila s tím projektem. Jinak - do kurzů bych se snad ani nepouštěla, sice se něco naučíš, ale pořádný vzdělání to přeci jen není ... zkusila bych dálkově vejšku wink (Já sama sice nemám valný mínění o většině vysokoškoláků v mém okolí, ale když se tu přijímají lidé, tak často slyším - jo, jo, ten byl dobrej, ale má "jen" střední školu ... jako by byl prašivej nebo co ... takže pak vezmou toho, co má VŠ a ten je v praxi tak neschopnej, že za chvíli jde o dům dál ... teorie by jim šla, ale praxe hrůza-děs smile Jenže právě u nás tihle lidi (VŠ a jinak "blbý jako necky") mají tu pravomoc rozhodovat o tom, koho přijmeme a jinde to není jiný ... možná během desítek let se to změní a opravdu se budou přijímat lidi podle schopností a ne podle glejtu ... jenže za pár desítek let nám to bude na dvě věci.

Není tady

 

#16 8. 12. 2006 9:39

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Eva36 jj tak tak, svatá pravda.-((((((

Není tady

 

#17 8. 12. 2006 10:05

Hannah
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 3. 10. 2006
Příspěvky: 529

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

S rozšiřováním vzdělání má Eva krutou pravdu.Kursy většinou za moc nestojí (a jsou VELMI drahé),vysoká škola je ceněna bez ohledu na schopnosti absolventa.

Upravil(a) Hannah (8. 12. 2006 16:05)

Není tady

 

#18 8. 12. 2006 11:38

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Aha, v tom případě to není moc dobrá zpráva s těmi kurzy, ale vím o tom, že se upřednostňují všude VŠ. Jenže nevím na jakou VŠ dálkově. Přijímačky jsem zkoušela, ale nevyšlo to. A na oborech, kde není potřeba přijímaček až tak moc, je matematika..což já naprosto nezvládám.
Znáte nějakou vhodnou VŠ dálkově?

Není tady

 

#19 8. 12. 2006 13:35

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daška.b napsal(a):

Aha, v tom případě to není moc dobrá zpráva s těmi kurzy, ale vím o tom, že se upřednostňují všude VŠ. Jenže nevím na jakou VŠ dálkově. Přijímačky jsem zkoušela, ale nevyšlo to. A na oborech, kde není potřeba přijímaček až tak moc, je matematika..což já naprosto nezvládám.
Znáte nějakou vhodnou VŠ dálkově?

Dovolím si zareagovat... mluvila si např. O Autocadu, ale to je hlavně o matice, geometrii, prostorové představivosti a technickém vzdělání.... Takže to je vysoká škola se zaměřením na strojní výrobu, technologii apod. a tam je všude základ matika a nejen na přijímačkách, ale několik let a hodně těžká....
Takže tímhle směrem asi neee....
A co jsi dělala nebo co ses sama naučila a mohla si to reprezentovat jako odbornou znalost např. v životopise?

Není tady

 

#20 8. 12. 2006 13:49

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Strašně záleží na náplni práce té oné asistentky či sekretářky ředitele...
Některá zajišuje hlavně ten servis pohostinský (4x kafíčko nebo čajíček pro šéfa + 20 káv či minerálek pro návštěvy denně) - což se ale bezproblému dá zvládnout za provozu a umýt na závěr dne.... (osobní zkušenost).
Některá to nedělá vůbec a je tam jen na celodenní stání u kopírky a focení a faxování a focení a scanování a focení roznášení dokumentace po firmě.... (to je daleko horší než to vaření kafe)
Ale většinou je to kombinace, občas uvařit, občas nafotit, ale hlavně telefonáty, korespondence od šéfa, vedení různých evidencí, statistik, psaní smluv, předjednávání s klienty, rezervace hotelů, restaurací, sjednávání schůzek apod.... Co se týče práce na počítači, tak je to většinou u druhém stupni úrovně ovládání Excelu (kontingeční tabulky, grafy, filtry, databáze), příprava prezentací v Powerpointu, stylizace a úpravy hlaviček dopisů, návrhy PF, firemních vývěsek apod.... Myslím, že je to dost o práci na PC a o techničtějším nadání než je to Tebou zmiňované vaření kafe... Takže pokud se Ti zdá, že tam jen vaříš a tuhle práci za Tebe dělá někdo jiný, tak zkus zjistit, zda bys nemohla změnit místo a jít tam, kde to za Tebe dělají  a nebo hledej takovouto pozici, ale v jiné firmě.... Myslím, že hnát se do technického oboru s ekonomickým vzděláním je bláznovství a trápení Tebe sama.

Není tady

 

#21 8. 12. 2006 13:52

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Daška.b: Nenech se zkouškama odradit. Já taky na gymplu nijak na matiku nebyla (dost jsem to flákala a zajímaly mě spíš humanitní věci, matiku bych se musela učit a fakt jsem nechápala, co z toho, když něco zintegruju nebo zderivuju smile ... létama jsem se někam posunula a zjistila, že ta matika není od věci. Jelikož jsem si ze střední pamatovala velký kulový, začala jsem chodit rok na doučování na přijímačky, který se mi pak povedly a vzali mě (a to je na tu školu přijímáno průměrem za posledních pár let cca 18% ze všech uchazečů). Záleží opravdu na tom, na co se cítíš ... Macex má pravdu - AutoCad...to je hlavně matika ...

Není tady

 

#22 11. 12. 2006 8:31

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Ahojky všem.
Moc děkuji za příspěvky. S tím AutoCadem jsem trošičku zklamaná, ale jsem ráda, že jste mne informovali o čem to je..to bych opravdu nezvládla. Až v této práci jsem si uvědomila co vlastně chci. Bavila by mne práce s PC, a už dělání nějaké fakturantky, zadávání dat, tvorba něčeho, ale bohužel s tímto ničím nemám zkušenosti tedy pokud je řeč o fakturaci. Specializaci nemám žádnou. Mám ekonomku SŠ, umím anglicky ale né tak, abych mohla vyučovat AJ, prostě tak, abych se domluvila, zařídila co potřebuji, komunikovala. Rozumím dobře AJ mluvícím lidem. Praxi mám z personalistiky-asistentka a asistentky. Nevím od kud jste, ale nevíte někdo o práci, kde bych nedělala asistentku, prostě něco jako jsem uvedla? Jde mi o to, abych nemusela nosit to kafe, zajišovat občerstvení a podobně. Ráda pracuji s PC, rovněž s grafikou, tak jsem si říkala, že bych zkusila ten Autocad, ale do matiky nejdu..
Jsem z Těšína, ale budu se stěhovat do Karviné, takže připadá v úvahu rovněž pracoviště v Ostravě. Kdyby jste náhodou někdo o něčem věděli, prosím, napiště mi..
Moc vám všem děkuji!
Jinak co se týče toho občerstvení, tak chci šéfovi navrhnout, jestli bychom mohli koupit ten automat a používat kelímky na kafe ve většině případů, i když to bude znamenat, že ty kelímky budu muset financovat nejspíš já. Mám v plánu mu říct, že mne ta práce baví, líbí se mi tady, ale nečekala jsem, že budu tady tak často vařit kafe a že si myslím, že automat by to vyřešil a já se mohla věnovat té administrativě-projektu-o kterém jsem se zmiňovala. Říkám si buď to pochopí nebo si budu hledat jinou práci..
Co si o tom myslíte?

Není tady

 

#23 11. 12. 2006 9:53

Ajax
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 20. 4. 2006
Příspěvky: 532

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

abych byla upřímná, v dnešní době nedostatku míst pro administrativní pracovníky (jakékoliv) a v kraji, který je znám svou nezaměstnaností (v Karviné obvzl᚝) se divím, že spíš nejsi ráda, že vůbec nějakou práci máš... a ještě mám pocit, že jsi říkala, že dobře placenou.... chápu, že člověk chce dělat co ho baví, ale né vždy to jde...

Není tady

 

#24 11. 12. 2006 10:54

Kamilie
♥♥♥----
Registrovaný: 6. 12. 2006
Příspěvky: 109

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

Já jsem taky asistentka ředitele vysoké školy a docela bych brala tvou náplň práce, nebo já mám pocit, že tady pracuji namísto 5-ti dalších lidí a sním trochu volného času resp.klidu v práci (třeba jenom o tom, aby sem hodinu nikdo nevkročil nebo jsem mohla dopsat větu na internetu....nebo někdy než ji dopíšu, vejde 5 lidí, zazvoní 3x telefon a pod). Jsme tady dvě a nestiháme to (a navíc připadám si jako pouhá písařka tak, jak jsem kdysi začínala svou prax)...
Porovnej:
1/ jsme dvě jeho asistenky,ale všichni vyučující +studenti se domnívají, že jsme tady pro ně na práci, každý jenom něco chce, vejde, zeptá se....
2/ v malé místnosti máme velkokapacitní kopírku, která často jeden málem celý den.(hučí-smrdí). Odmítáme už samy kopírovat, specielně když je o knihu, prostě to už nestíháme. To si musí každý sám.... A chodíme domů omámené smradem z kopírky. Otevřít okno nelze...vede zde vytížená ulice, hluk-výfukové smrady...
3/ chodí se pošta, takže si lidí 2-3 x chodí kontrolovat schránky, zda něco jim nedošlo
4/ máme tady taky obyč.telefony, ale každý sem volá, jak na centrálu a chce informace, kde -kdo je, přičemž my to nevíme, nebo jsme asistenky jenom "ředitele".
5/ kromě asistenské práce navíc ještě píšeme dohody o prac.činosti či provedení práce (namísto personálního, i když toto oddělení máme a platíme jeho servis, a to je pro mne navíc ročně cca 250 smluv). Měsíčně taky vypisujem vyúčtování těchto dohod...což je cca 60 formulářů (vyplnit vše)-namísto mzdové účetní (tu máme taky a platíme si její servis!!!!). Abych se nenudila, musím sestavovat roční rozpočet pro všechny zaměstnance, toto měsíčně hlídat, kontrolovat a vystavovat z toho přehledy.
Někdy po mne chtějí vysloveně statistku za personální.... Vypisuji objednávky..na cokoliv (ovšem účtárnu máme!).
A jsme správci webových stránek...takže tam dávat informace, hlídat to atd!
Všichni sem chodí k s dotazy, i když ví, že nejsme studijní odd., že nejsme účtárna a pod.
Denně sem vejde....x studentů ...třeba 100. Dokonce se sem chodí ptát i lidi z ulice...jen tak, kde je to, kde je ono!?
Vyměníme si to? mám třídu THP 6...
Co jsem tady, chodím domů vyštavená a unavená jako nikdy v životě, taky jsem nikdy neměla tolik práce a tak málo peněz.
Jsem tady kvůli mém špatnému věku a malému dítěti. A to jsem měla krávu kolegyni, která naštěstí je pryč, takže mé vězení skončilo a už mám tady novou hodnou, t.j. normální.

Není tady

 

#25 11. 12. 2006 12:25

Daška.b
♥♥-----
Registrovaný: 7. 12. 2006
Příspěvky: 38

Re: asistentka-sekretářka ředitele střední firmy

pro Kamilie:
Ahoj,
děkuji ti za příspěvek. Asi bych neměnila. Neodvážím se s tebou srovnávat. Nicméně mne spíš jde o výplň mého času. Skrátka kdybych chtěla dělat v restauraci, tak bych tam šla. Tady je i tak dost práce a mohla bych ji klidně zvládat, ale namísto toho vařím kafe, takže o praxi v něčem novém nemůže být řeč. Chci jen vědět, jak to mám vyřešit, jestli se vůbec mohu snažit o komunikaci se šéfem nebo ne. Neumím moc chodit v takové argumentaci. Chápu, že by někdo na mém místě neměnil, ale já to tak prostě cítím a chci jen znát vaše názory. Nicméně tobě nezávidím, to ne, ale řeknu ti, že mám stejnou zkušenost z bývalé práce a jak vidím, je to všude dost podobně.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů