27. února : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 27. února : Jednoduchá kefírová buchta na plech. Rychlý recept zcela bez vajec! 21. února : Jak vyuít skořápky z vlaských ořechů? Odvar z nich dodá chybějící jód a pomůe i s kalem |
|
|
Veterinářka mi doporučila čistit kartáčkem zuby mému psovi, a si zvykne, dokud je těně. Máte s tím někdo zkuenost a jakou?
Na jednu stranu mi to přijde a moc, ale viděla jsem článek o trampotách zubních problémů psů a tak jsem raději ty zuby jí začala čistit. Děkuji.
Není tady
Zatím jsem čistila jenom dvakrát a bez pasty, jenom tak treninkově, ale docela to lo. vagr kupuje nějakou speciální psí zubní pastu. Zatím máme zuby dobré(5 let), ale asi s tím začnu.
Není tady
Taky mě tohle zajímá. My máme starího pejska z útulku a čistit mu zuby kartáčkem, to by byl řeckořímský zápas. Neexistují nějaké speciální granule na čitění nebo něco na ohryzování, co by čistilo a i masírovalo dásně ?
Není tady
jistě, já kupuju takovou tyčinku, píou tam na čitění zubů, nebude to asi jako kartáčkem, ale lepí něco, neli nic
Není tady
ja som ju tie včera kúpila, uvidíme
Není tady
Décima: Jak píe Dana, jsou takové "kosti" na čitění zubů. A jetě existuje kartáček na psí zuby. Je to takový gumový návlek na prst se tětinami. Navleče a "rejdí" v tlamě ... normálním kartáčkem pro lidi si to nějak ani neumím představit
Není tady
Speciální na víkání je od Friskies-Dental Fresh.Je to s mentolem.
Není tady
zoubky cistime kazdy vecer kdyz prijdeme z posledni prochazky. Koupila jsem sadu od firmy Trixie s matou a k tomu byl jeden normalni kartacek a pak dva na prst. Pouzivam normalni, protoze ten na prst je moc siroky na tlamicku naseho pejska. Jinak mu kupujem taky kosti na zoubky a podobny veci. Ale u kazdyho pejska to je individualni, znam pejska kterymu nikdo nikdy zoubky necistil a mel je nadherne ciste a naopak.
Není tady
ne - jednou za čas mu dám opravdovou HOVĚZÍ kost s CELÝM kloubem z nohy, a nechám kousat tak dlouho, a okusuje i stoličkami tak "z boku" a má vyčitěné zuby dočista dočista úplně doběla. ádný kámen. Jeden pes má 9 let a druhý 5 let. Ty čistící kostičky jsou úplně na h****.
Není tady
starí pes:
a spolu:
Upravil(a) Bety (2. 3. 2007 19:24)
Není tady
ne, zuby mu cisti kosti, ma osm roku a porad je ma krasne bile, zavidim
Není tady
rodiče mají 3 psy,který erou vechno a granule pro ně jsou opravdu "vyjímečné", zuby mají luxusní-krásně bílé,z huby jim nepáchne, a já mám jezevčíka..a jeho zuby to je katastrofa....u snad věřím i tomu e je to z granulí-a to mu ádný obyč nekupuju,dokonce jsme s ním byli i na odstranění zubního kamene ultrzvukem..a od tý doby..horor,kámen se mu dělá stokrát víc,e ani čitění zubů nepomáhá!!!!2 zuby mu u vypadly a 2 přední ...těm moc nechybí..
Takesouhlasím s bety!!!
Není tady
Při zakládání tohoto fóra jsem měla pochyby zda čistit či ne. Nakonec mě přesvědčil pořad v televizi, který byl se zubařem zoologických zahrad v Evropě. Ptali se ho, kterému zvířeti nejčastěji oetřuje zuby a on řekl, e svému psovi protoe mu kadý den je čistí.
Začala jsem také kartáčkem Trixie, ale opotřebovává se rychle a tak nakonec pouívám elektrický kartáček, pes má svůj nástavec a kupodivu to snáí dobře, je to také rychlejí.
Není tady
tady taky hodně záleí na rase a genetický výbavě psa, na kámen trpí hodně mení plemena. Někdo psovi zuby nikdy nevyčistí a přesto je bude mít čistý a někdo bude zoubky čistit a stejně se zubní kámen pouze zpomalí.
Není tady
lepista napsal(a):
Při zakládání tohoto fóra jsem měla pochyby zda čistit či ne. Nakonec mě přesvědčil pořad v televizi, který byl se zubařem zoologických zahrad v Evropě. Ptali se ho, kterému zvířeti nejčastěji oetřuje zuby a on řekl, e svému psovi protoe mu kadý den je čistí.
Začala jsem také kartáčkem Trixie, ale opotřebovává se rychle a tak nakonec pouívám elektrický kartáček, pes má svůj nástavec a kupodivu to snáí dobře, je to také rychlejí.
jo to mas pravdu, rychle se opotrebovava, nebo v nasem pripade spis rychle okousava :-) pejsek obcas neodola a chyti kartacek zoubkama a nechce pustit :-)
Není tady
Po zkuenostech se svými psy: Ten první by mě nejspíe za tohle dobrodiní seral. Měl patné zkuenosti s lidmi a byl to poněkud cholerik. Péče o jeho zuby spočívala hlavně v tom, e jsem mu poskytla dostatek potravy, na které si mohl promasírovat dásně a očistit povlak ze zubů. Do konce ivota, snad i pro svou genetickou výbavu, problémy neměl. Poznamenávám, e tenhle pes il jetě před "granulovým" obdobím. Druhý pes u zail granule. Ke kvalitnímu výkání toho měl o něco méně. Asi v osmi letech jsem mu pro jistotu nechala zuby oetřit ultrazvukem. Také ádné problémy. Určitě jsem měla s mými chlupáči na zuby i trochu toho těstíčka.
Není tady