Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 5. 12. 2006 15:07

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Sušičky prádla

Velmi  uvažuji o koupi sušičky prádla. Máte s nimi nějaké zkušenosti?

Krása a zdraví Před svítáním je největší tma.

Není tady

#2 5. 12. 2006 15:33

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Re: Sušičky prádla

Regina napsal(a):

Velmi  uvažuji o koupi sušičky prádla. Máte s nimi nějaké zkušenosti?

Budu ji kupovat až na jaře, takže se nechám od tebe inspirovat aktuálními zkušenostmi.
Dívám se a sonduju samozřejmě už teď, takže mám dilema, zda Bosh nebo AEG, protože budu brát i pračku
a oboje mají ty sety výborné a zhruba na stejné úrovni.
Důležité pro tebe je, zda mᚠmožnost vyvést odvětrání ven z koupelny (nebo kde bude sušička) a nebo zda chceš raději kondenzační a to musíš pravidelně vylévat tu nádobu s tím kondenzátem a občas čistit filtry...
A pak je ještě třetí varianta a tu chci já, kondenzát odvádět rovnou hadicí do odtoku, ale to taky nemají všechny modely.... Jinak zkušenosti švagrové - naprosto ohromné, spoustu věcí vůbec nežehlíš, prádlo čisté chviličku nošené např. začuzené vstupem do kuřáckého prostoru a doma hned sundané jen proženeš sušičkou a je jako vytažené ze skříně.... žádné dvoudenní panelákové sušení v pošmourných dnech jako např. teď.... a hlavně to bere veškeré vlasy, chloupky, nitě a další věci z tmavého nebo vlněného oblečení....a pak jen vyčistíš sběrový filtr na okénku....

Už se na ni mooooc těším.... tummenupp

Není tady

#3 5. 12. 2006 21:25

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo!BOSCH i AEG jsou špičky,  počítám s vyšším výdajem, ale fak to stojí za to. Už kvůli tomu rozvěšenému prádlu, mám ho pořád hory. Samé ponožky, slipy, trika, hu, noční můra.
O tom odvodu jsem taky slyšela. Chci ji dát do takového kamrlíku v mezipatře, aby ji mohla užívat i tchyně, aby mi nelezla do bytu. Vůbec bych nejradši dala z koupelny i pračku, zbylo by místo pro sprchový kout...

Není tady

#4 5. 12. 2006 22:04

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Regina napsal(a):

Jo!BOSCH i AEG jsou špičky,  počítám s vyšším výdajem, ale fak to stojí za to. Už kvůli tomu rozvěšenému prádlu, mám ho pořád hory. Samé ponožky, slipy, trika, hu, noční můra.
O tom odvodu jsem taky slyšela. Chci ji dát do takového kamrlíku v mezipatře, aby ji mohla užívat i tchyně, aby mi nelezla do bytu. Vůbec bych nejradši dala z koupelny i pračku, zbylo by místo pro sprchový kout...

Jak mᚠvelký kamrlík na výšku? Pokud to budou stejné značky a nebo stejné rozměry, můžeš pod tu sušičku prasknout tu pračku... stačí koupit taková mezizákladna, kvůli stabilitě.... Je to lepší, ušetří to spoustu místa .... Ale bude ti v ní prát i tchýně, tak bacha.... lol

Upravil(a) Macex (6. 12. 2006 8:51)

Není tady

#5 6. 12. 2006 6:39

Hannah
♥♥♥♥♥--

Mám sušičku Elektrolux s odvětráváním ven.Funguje bez problému už 6let.Předtím jsem měla kondenzační pračkosušičku.Během 4let jsem ji vyřídila.Samotná sušička je lehká takže její umístění na pračku v případě nedostatku místa je velmi praktické.Jediná nástraha je odstraňování chlupů z filtru ale to není problém.

Není tady

#6 6. 12. 2006 15:45

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Kamrlík je opravdu pidi- 1x2 m, bude tam umyvadlo, wc a sušička, pračku mám novou s vrchním plněním, to by na sebe dost dobře nešlo.

Není tady

#7 6. 12. 2006 16:40

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Regina napsal(a):

Kamrlík je opravdu pidi- 1x2 m, bude tam umyvadlo, wc a sušička, pračku mám novou s vrchním plněním, to by na sebe dost dobře nešlo.

No jo, to je zásadní chyba vrchní plnění.... To není k žádnému užitku. Nad pračkou nemůže být žádná police, na pračce nemůže stát spousta důležitých věcí.... A nakonec se tam nemůže postavit ani ta sušička.... Chybný nákup....

Není tady

#8 8. 12. 2006 8:40

Regina
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Ale úspora místa, mám mezi vanou a umyvadlem jen 45 cm, proto toto.

Není tady

#9 8. 12. 2006 17:12

simply.net
♥♥♥♥---

Regi, já mám aeg a je supr, kondenzační, tj. nepotřebuješ žádný odvod trubkou ven, jen vylívᚠnádobku s vodou. Pozor,místnost ti sušička při provozu dost zahřeje, takže třeba se špajzem se to možná funkčně tluče. S ponožkama bacha, kapku se sráží:-) zase je výhoda že když se nevejdeš do džínů můžeš to svést na sušičku a ne na vánoční dobroty.

Není tady

#10 11. 12. 2006 7:15

Vlaďka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: VČ
Web

No, mně se pro změnu podařilo zvětšit nově upletený svetr na tříleté dítě tak, že jsem ho mohla oblíknout já. Ale už to vím, tak to tam znovu nedám.

Pes je jediné stvoření na světě, které vás miluje víc než sebe.

Není tady

#11 12. 12. 2006 14:58

Zlata
♥♥♥----

Vlastním pračkosušičku Philco už 14 let.Sušička je k nezaplacení.Hlavně ve chvíli kdy si synátor v 8 večer vzpomněl,že nutně potřebuje vyprat bundu a ráno si ji vzít na sebe. Velmi výhodná je taky pro pylové alergiky.

Není tady

#12 1. 2. 2008 14:22

muzzle
♥♥-----

Ahoj, ma taky nejake nevyhody?, Je z ni treba pradlo sezvanene nebo tak neco??

Není tady

#13 1. 2. 2008 15:52

Macex
♥♥♥♥♥♥♥

Jasan, nevýhod spousta, ale výhody převažují....

Prádlo se ti časem ztratí před očima, protože pomalounku přichází o vlákna, ale to dřív výjde z módy nebo
ho zničíš jinak.... (já to vidím na manšestrákách, těm to teda vůbec nesvědčí, ty mizí přímo před očima)...
Musíš sušit v době, kdy víš, že po usušení budeš u sušičky a prádlo si vyndᚠa poskládáš, jinak ho můžeš rovnou dát vyprat znovu a nebo se vrátit zpět k tomu potupnému žehlení...
Pokud neodhadneš teplotu a složení materiálu, tak můžeš prádlo upéct, tudíž umělá vlákna se ti srazí a prádlo nakrabatí a nebo celkově zmenší....

Ale tohle vše se dá eliminovat, tudíž nastavíš správnou teplotu, vytřídíš prádlo, které opravdu nesmí přijít do sušičky (ještě jsem doma takové nenašla), když vím, že v pravý čas nebudu na místě, tak odsunu start sušení o tolik hodin, abych už doma byla.... atd.....

Není tady

#14 1. 2. 2008 22:07

taurus
♥♥♥♥♥♥-
Místo: cely svet

Uz dva roky pouzivam susicku, nebot rodina, pro kterou pracuji, ji ma. A stoprocentne si ji zakoupim az budu bydlet sama. Pravda je, ze je to trochu na stiru s mistem ale to se da vyresit tim, ze pracka bude stat nad susickou a ne vedle sebe. Je to proste bozi vec. Zehleni prakticky odpadlo a to dokonce i kdyz necham pradlo o neco dele v susicce, tak to neni takova traga, aby se to muselo zehlit. Za celou tu dobu strkam vsechno (mimo podprsenek) do susicky a nikdy se mi nic neznicilo. tummenupp  Je to obrovska uspora casu.

I was still free: free to hate the men who were torturing me, or to forgive them. It doesn´t sound like much. I know. But in the flinch and bite of the chain, when it´s all you´ve got, that freedom is a universe of possibility.

Není tady

#15 2. 2. 2008 15:05

Lianne
♥♥-----

Chtěla bych se zeptat : co je na tom pravdy , že se při sušení odstraní žmolky na prádle ? Prý u těch samostatných sušiček ano. Že by nějaká zvláštní funkce ? va Je to tak i u té sušičky kombinované s pračkou ?

Není tady

#16 2. 2. 2008 18:56

sunyata
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Mama Earth

Holky, ja jsem pro susicku vsema desetima. Moje je s odvetravanim ven, jsem max. spokojena s jejim vykonem a pak usporou casu, ktery bych stravila vesenim a pak zehlenim. Nikdy jsem o zmolcich na pradle  nepremyslela, az ted kdy ctu otazku od Lianne. Zadne zmolky nemam, takze je mozne, ze susicka prispiva k jejich odstraneni nebo nevytvareni.

Není tady

#17 6. 2. 2008 18:52

mia
♥♥♥♥♥♥-

Mám sušičku cca 12 let n a není to žádná drahá značková, stála v té době necelých 300 marek a je to fakt skvělá věc. Hodně ji používám na dosušení prádla, zbaví ho ho prachu, chloupků a odpadá žehlení. A ušetří se tak dost energie. Pokud  se v ní má prádlo vysušit hned po vyprání, mela by mít pračka  tak 1200 otáček na ždímání.  Navíc je prádlo daleko měkčí.  Prostě super věc.

Není tady

#18 24. 11. 2012 18:42

rejka
♥♥♥♥♥♥-
Místo: kousek od matičky stověžaté

Ahoj všem,rozhodla jsem se,že si pořídím sušičku,ale po překontrolování symbolů na prádle ( trika, mikiny, košile, svetry ) jsem zjistila,že snad v 90% ( a to i u jednobarevného trika bez potisku ) je symbol,kdy se sušení zakazuje. Tak mě to trochu rozladilo,protože jsem měla dojem,že kromě oblečení s flitry nebo potisky lze při správné teplotě usušit úplně vše.Budu ráda za všechny rady,názory a zkušenosti. Nevím jestli je to důležité,ale mám vyhlídnutou sušičku AEG Lavatherm 75470 AH.

„Nevyčítej životu, co ti nedal, uč se oceňovat to, co ti dal.“
Seneca
http://pdgf.pitapata.com/C9u1p2.png

Není tady

#19 12. 5. 2015 14:17

Tiffany
♥♥♥♥♥--

Ahoj,

plánuju koupi sušičky a někde jsem kdysi četla, že sušička musí mít co do objemu prádla víc kg než pračka. Nevíte někdo prosím o kolik, když pračku mám na 5kg?

A ještě jedna otázka, nemáte někdo zkušenosti se sušičkami zn. Whirlpool šestý smysl?

Díky moc.

Tiff

Není tady

#20 13. 5. 2015 10:57

AndreaP.
Administrátor
Místo: Severní Morava

Tiffany napsal(a):

Ahoj,

plánuju koupi sušičky a někde jsem kdysi četla, že sušička musí mít co do objemu prádla víc kg než pračka. Nevíte někdo prosím o kolik, když pračku mám na 5kg?

A ještě jedna otázka, nemáte někdo zkušenosti se sušičkami zn. Whirlpool šestý smysl?

Díky moc.

Tiff

Já osobně mám jak pračku, tak sušičku na 7 kg prádla, přičemž do sušičky v pohodě dostanu 2 vyprané pračky prádla na jedno sušení. Zaměřila bych se hlavně na to, aby měla sušička tepelné čerpadlo. Což znamená sice vyšší pořizovací cenu, ale následně levnější provoz.

Není tady

#21 14. 5. 2015 8:17

Kavasaki
♥♥♥♥---
Místo: Zlínsko

Ahoj,
sušička dobrý pomocník, ale velký žrout elektriky.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí