6. prosince : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, kdy vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a u řeíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Velmi uvauji o koupi suičky prádla. Máte s nimi nějaké zkuenosti?
Není tady
Regina napsal(a):
Velmi uvauji o koupi suičky prádla. Máte s nimi nějaké zkuenosti?
Budu ji kupovat a na jaře, take se nechám od tebe inspirovat aktuálními zkuenostmi.
Dívám se a sonduju samozřejmě u teď, take mám dilema, zda Bosh nebo AEG, protoe budu brát i pračku
a oboje mají ty sety výborné a zhruba na stejné úrovni.
Důleité pro tebe je, zda má monost vyvést odvětrání ven z koupelny (nebo kde bude suička) a nebo zda chce raději kondenzační a to musí pravidelně vylévat tu nádobu s tím kondenzátem a občas čistit filtry...
A pak je jetě třetí varianta a tu chci já, kondenzát odvádět rovnou hadicí do odtoku, ale to taky nemají vechny modely.... Jinak zkuenosti vagrové - naprosto ohromné, spoustu věcí vůbec neehlí, prádlo čisté chviličku noené např. začuzené vstupem do kuřáckého prostoru a doma hned sundané jen proene suičkou a je jako vytaené ze skříně.... ádné dvoudenní panelákové suení v pomourných dnech jako např. teď.... a hlavně to bere vekeré vlasy, chloupky, nitě a dalí věci z tmavého nebo vlněného oblečení....a pak jen vyčistí sběrový filtr na okénku....
U se na ni mooooc těím....
Není tady
Jo!BOSCH i AEG jsou pičky, počítám s vyím výdajem, ale fak to stojí za to. U kvůli tomu rozvěenému prádlu, mám ho pořád hory. Samé ponoky, slipy, trika, hu, noční můra.
O tom odvodu jsem taky slyela. Chci ji dát do takového kamrlíku v mezipatře, aby ji mohla uívat i tchyně, aby mi nelezla do bytu. Vůbec bych nejradi dala z koupelny i pračku, zbylo by místo pro sprchový kout...
Není tady
Regina napsal(a):
Jo!BOSCH i AEG jsou pičky, počítám s vyím výdajem, ale fak to stojí za to. U kvůli tomu rozvěenému prádlu, mám ho pořád hory. Samé ponoky, slipy, trika, hu, noční můra.
O tom odvodu jsem taky slyela. Chci ji dát do takového kamrlíku v mezipatře, aby ji mohla uívat i tchyně, aby mi nelezla do bytu. Vůbec bych nejradi dala z koupelny i pračku, zbylo by místo pro sprchový kout...
Jak má velký kamrlík na výku? Pokud to budou stejné značky a nebo stejné rozměry, můe pod tu suičku prasknout tu pračku... stačí koupit taková mezizákladna, kvůli stabilitě.... Je to lepí, uetří to spoustu místa .... Ale bude ti v ní prát i tchýně, tak bacha....
Upravil(a) Macex (6. 12. 2006 8:51)
Není tady
Mám suičku Elektrolux s odvětráváním ven.Funguje bez problému u 6let.Předtím jsem měla kondenzační pračkosuičku.Během 4let jsem ji vyřídila.Samotná suička je lehká take její umístění na pračku v případě nedostatku místa je velmi praktické.Jediná nástraha je odstraňování chlupů z filtru ale to není problém.
Není tady
Kamrlík je opravdu pidi- 1x2 m, bude tam umyvadlo, wc a suička, pračku mám novou s vrchním plněním, to by na sebe dost dobře nelo.
Není tady
Regina napsal(a):
Kamrlík je opravdu pidi- 1x2 m, bude tam umyvadlo, wc a suička, pračku mám novou s vrchním plněním, to by na sebe dost dobře nelo.
No jo, to je zásadní chyba vrchní plnění.... To není k ádnému uitku. Nad pračkou nemůe být ádná police, na pračce nemůe stát spousta důleitých věcí.... A nakonec se tam nemůe postavit ani ta suička.... Chybný nákup....
Není tady
Ale úspora místa, mám mezi vanou a umyvadlem jen 45 cm, proto toto.
Není tady
Regi, já mám aeg a je supr, kondenzační, tj. nepotřebuje ádný odvod trubkou ven, jen vylívá nádobku s vodou. Pozor,místnost ti suička při provozu dost zahřeje, take třeba se pajzem se to moná funkčně tluče. S ponokama bacha, kapku se sráí:-) zase je výhoda e kdy se nevejde do dínů můe to svést na suičku a ne na vánoční dobroty.
Není tady
No, mně se pro změnu podařilo zvětit nově upletený svetr na tříleté dítě tak, e jsem ho mohla oblíknout já. Ale u to vím, tak to tam znovu nedám.
Není tady
Vlastním pračkosuičku Philco u 14 let.Suička je k nezaplacení.Hlavně ve chvíli kdy si synátor v 8 večer vzpomněl,e nutně potřebuje vyprat bundu a ráno si ji vzít na sebe. Velmi výhodná je taky pro pylové alergiky.
Není tady
Ahoj, ma taky nejake nevyhody?, Je z ni treba pradlo sezvanene nebo tak neco??
Není tady
Jasan, nevýhod spousta, ale výhody převaují....
Prádlo se ti časem ztratí před očima, protoe pomalounku přichází o vlákna, ale to dřív výjde z módy nebo
ho zničí jinak.... (já to vidím na manestrákách, těm to teda vůbec nesvědčí, ty mizí přímo před očima)...
Musí suit v době, kdy ví, e po usuení bude u suičky a prádlo si vyndá a poskládá, jinak ho můe rovnou dát vyprat znovu a nebo se vrátit zpět k tomu potupnému ehlení...
Pokud neodhadne teplotu a sloení materiálu, tak můe prádlo upéct, tudí umělá vlákna se ti srazí a prádlo nakrabatí a nebo celkově zmení....
Ale tohle ve se dá eliminovat, tudí nastaví správnou teplotu, vytřídí prádlo, které opravdu nesmí přijít do suičky (jetě jsem doma takové nenala), kdy vím, e v pravý čas nebudu na místě, tak odsunu start suení o tolik hodin, abych u doma byla.... atd.....
Není tady
Uz dva roky pouzivam susicku, nebot rodina, pro kterou pracuji, ji ma. A stoprocentne si ji zakoupim az budu bydlet sama. Pravda je, ze je to trochu na stiru s mistem ale to se da vyresit tim, ze pracka bude stat nad susickou a ne vedle sebe. Je to proste bozi vec. Zehleni prakticky odpadlo a to dokonce i kdyz necham pradlo o neco dele v susicce, tak to neni takova traga, aby se to muselo zehlit. Za celou tu dobu strkam vsechno (mimo podprsenek) do susicky a nikdy se mi nic neznicilo. Je to obrovska uspora casu.
Není tady
Chtěla bych se zeptat : co je na tom pravdy , e se při suení odstraní molky na prádle ? Prý u těch samostatných suiček ano. e by nějaká zvlátní funkce ? Je to tak i u té suičky kombinované s pračkou ?
Není tady
Holky, ja jsem pro susicku vsema desetima. Moje je s odvetravanim ven, jsem max. spokojena s jejim vykonem a pak usporou casu, ktery bych stravila vesenim a pak zehlenim. Nikdy jsem o zmolcich na pradle nepremyslela, az ted kdy ctu otazku od Lianne. Zadne zmolky nemam, takze je mozne, ze susicka prispiva k jejich odstraneni nebo nevytvareni.
Není tady
Mám suičku cca 12 let n a není to ádná drahá značková, stála v té době necelých 300 marek a je to fakt skvělá věc. Hodně ji pouívám na dosuení prádla, zbaví ho ho prachu, chloupků a odpadá ehlení. A uetří se tak dost energie. Pokud se v ní má prádlo vysuit hned po vyprání, mela by mít pračka tak 1200 otáček na dímání. Navíc je prádlo daleko měkčí. Prostě super věc.
Není tady
Ahoj vem,rozhodla jsem se,e si pořídím suičku,ale po překontrolování symbolů na prádle ( trika, mikiny, koile, svetry ) jsem zjistila,e snad v 90% ( a to i u jednobarevného trika bez potisku ) je symbol,kdy se suení zakazuje. Tak mě to trochu rozladilo,protoe jsem měla dojem,e kromě oblečení s flitry nebo potisky lze při správné teplotě usuit úplně ve.Budu ráda za vechny rady,názory a zkuenosti. Nevím jestli je to důleité,ale mám vyhlídnutou suičku AEG Lavatherm 75470 AH.
Není tady
Ahoj,
plánuju koupi suičky a někde jsem kdysi četla, e suička musí mít co do objemu prádla víc kg ne pračka. Nevíte někdo prosím o kolik, kdy pračku mám na 5kg?
A jetě jedna otázka, nemáte někdo zkuenosti se suičkami zn. Whirlpool estý smysl?
Díky moc.
Tiff
Není tady
Tiffany napsal(a):
Ahoj,
plánuju koupi suičky a někde jsem kdysi četla, e suička musí mít co do objemu prádla víc kg ne pračka. Nevíte někdo prosím o kolik, kdy pračku mám na 5kg?
A jetě jedna otázka, nemáte někdo zkuenosti se suičkami zn. Whirlpool estý smysl?
Díky moc.
Tiff
Já osobně mám jak pračku, tak suičku na 7 kg prádla, přičem do suičky v pohodě dostanu 2 vyprané pračky prádla na jedno suení. Zaměřila bych se hlavně na to, aby měla suička tepelné čerpadlo. Co znamená sice vyí pořizovací cenu, ale následně levnějí provoz.
Není tady
Ahoj,
suička dobrý pomocník, ale velký rout elektriky.
Není tady