Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#151 24. 1. 2007 22:47

Jugulator
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Míškovice 191
Registrovaný: 4. 1. 2007
Příspěvky: 1144

Re: Myšlenky na sebevraždu

Tak vidíš chloe...... wink všichni ti to tu říkají...mᚠty nejlepší předpoklady žít plnohodnotný život........jenom to chce neházet ho zmuchlaný do koše......... vytáhni ho narovnej sprav a pokračuj v něm...... a jestli ne tak si pro tebe dojedu a to nakazím tě mým optimismem big_smile jenom doufám, že né moc...to by z tebe mohlo být zas příliš aktivní kvítko....wink

Není tady

 

#152 25. 1. 2007 14:17

Largo
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 8. 2006
Příspěvky: 1222

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ahoj Chloe,
tak co, jak je dnes? A co říkᚠposledním příspěvkům? Povídej. smile


Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

 

#153 25. 1. 2007 17:25

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Petunka : asi tak jsem na tom u nás ve třídě.Moc se s nikým nebavím.Dřív jsem se všech hrozně bála.Teď  zase ani nemám chu se s nikým bavit a jsem i ráda sama.Asi to je taky tou únavou.Mám jednu kamarádku,ale ta chodí na jinou školu a teď se vidíme málokdy.Ve třídě se bavím tak se dvěma holkama,ale ty mě taky asi nejspíš pomlouvají.Upřímně teď je mi to i docela jedno.
Zlatí retrívři jsou skvělí.Doporučuju.
lueta : nízký sebevědomí mám asi už od narození.
Takže můžu jít buď k doktorce nebo psychologovi nebo psychiatrovi.Jelikož nejjednodušší z těchto 3 variant je jít asi k doktorce,protože tam se nemusím telefonicky objednávat a hlavně jako bych tam byla objednaná na 5.února, tak teda půjdu tam.Možná, že má kalupinka pravdu a něco mi jen chybí.Jen by mě zajímalo, co ta doktorka udělá, když zjistí, že mi nic nechybí.
airgosh : je pravda, že nevím co bude za pár dnů.Ale pořád čekat, když nakonec mě třeba stejně nic dobrýho nečeká.To se nedá vydržet moc dlouho.
CeltikDragon :díky, zatím se snažím

Upravil(a) Chloe16 (28. 1. 2007 19:20)

Není tady

 

#154 25. 1. 2007 20:45

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

Kalupinka bude asi veliký šprýmař. tummenupp

Myslí, že člověk, který uvažoval o sebevraždě a dostane doporučované vitamínové injekce, železo, minerály, možná i lázně si to rozmyslí a bude v pohodě. Také si myslí, že psycholog takového člověka pošle k obvoďákovi na vyšetření krve.

godlike

Dobrá otázka Chloe, co ta doktorka udělá, když zjistí, že Ti nic nechybí?
A přesto se budeš cítit tak, jak se cítíš?

Co udělᚠTy?

hjarta

Není tady

 

#155 25. 1. 2007 21:03

majkafa
Host

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ra myslím, že jsi trefila do černého. To, co popisuje chloe, není způsobeno tělesným nedostatkem něčeho. Cesta od myšlenek na sebevraždu, od pokusu o sebevraždu, hlubokého smutku, tmy, absence vidění jakékoliv budoucnosti k chuti opět žít, vidět kolem sebe hezké věci, najít smysl svého žití je tak těžká, dlouhá, namáhavá, trnitá. Ale existuje. Člověk na ní potká ty, co ho podrží, posunou o kousek dál, třeba o tom ani nevědí. Vím to, protože touto cestou teď jdu. Stačí tak "málo". Chtít jít dál. U mne nastala chvíle, kdy jsem už nechtěla. Kdy už neexistovala žádná budoucnost. Ale na druhé straně mě nechtěli. Vrátili mě zpět. Ještě nepřišel můj čas. Chloe, ani tvůj čas ještě nepřišel. Pořád jsem od něčeho utíkala. Bála se tomu postavit, problémy vyřešit. I od života jsem utekla. A tak jsem byla vrácena zpět, abych pochopila, že nelze donekonečna utíkat. Teď začínám věci řešit a je to věru dobrý pocit. Dokonce se z věčného pesimisty stává optimista. Nevím, jak k tomu došlo. Ale bylo kolem mne hodně lidí, cizích, neznámých, když mě ten nejbližší opustil. A ti mě chránili, před světem i přede mnou samotnou. Člověk neuteče tomu, co musí vyřešit. I z druhého světa ho vrátí.
Chloe, nevzdávej to. Prosím, požádej o pomoc.

 

#156 26. 1. 2007 7:43

meya
♥♥♥♥---
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 312

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ra napsal(a):

Kalupinka bude asi veliký šprýmař. tummenupp

Myslí, že člověk, který uvažoval o sebevraždě a dostane doporučované vitamínové injekce, železo, minerály, možná i lázně si to rozmyslí a bude v pohodě. Také si myslí, že psycholog takového člověka pošle k obvoďákovi na vyšetření krve.

godlike

Dobrá otázka Chloe, co ta doktorka udělá, když zjistí, že Ti nic nechybí?
A přesto se budeš cítit tak, jak se cítíš?

Co udělᚠTy?

hjarta

RA:
Co by udělala ta doktorka, to ti asi nikdo neřekne, panč jí nikdo do hlavy nevidí big_smile
( Mimochodem, tak od věci ty vitamíny, minerály atd. nejsou, u mé známé kombinace selen, zinek dokázala zázraky smile  )

Ale Chloe tím rozhodně BUDE POKRAČOVAT V HLEDÁNÍ ŘEŠENÍ, jak z kola ven smile
Začla už tím, že se tu ozvala.

Upravil(a) meya (26. 1. 2007 7:46)

Není tady

 

#157 26. 1. 2007 8:35

majkafa
Host

Re: Myšlenky na sebevraždu

Domnívám se, že chloe trpí dle popisovaných příznaků těžkou depresí. Mám o tom hodně znalostí, prožila jsem si to. Tady nepomáhají vitamíny a pod., ale taky neuškodí. Pokud deprese není vyvolaná nějakou událostí, může být celoživotně způsobena tím, že v mozku je porucha produkce serotoninu, který napomáhá tomu, aby člověk měl příjemné pocity, aby byl "radostný". Tady jsou na místě už jenom antidepresiva - ne tá návyková, ale druhá skupina, která doplňuje v těle hladinu serotoninu a pomáhá obnovit produkci serotoninu v mozku. Znám ze svého okolí lidi, kteří pomocí těchto prášků, které užívají léta, žijí celkem spokojeně, ale jakmile je vysadí, deprese je tu znovu. Pokud člověk trpí depresí v důsledku nějaké události, tady do začátku pomáhají prášky, ale hlavně vyřešení problému, vyrovnání se s událostí, pohyb, činnost, neležet. Lehce se to říká, ale já taky tu teorii všechnu znala a přesto jsem celé dny ležela v posteli, neschopna se i najíst. Teď už antidepresiva neužívám, chodím k psycholožce a ta sezení mi moc pomáhají, týden od týdne je to lepší a zase se vracím do normálního života.
Chloe, jak říká meya, ty jsi na dobré cestě, protože to nevzdáváš, hledᚠřešení. Myslím si, že psycholog, nebo psychiatr, nebo kombinace obou do začátku ti určitě pomůže, že ve tvém stavu už nemᚠsílu pomoct si sama a tvé okolí neví, jak na to.

 

#158 26. 1. 2007 8:54

meya
♥♥♥♥---
Registrovaný: 28. 1. 2006
Příspěvky: 312

Re: Myšlenky na sebevraždu

Omlouvám se, nepatří to sem, ale nemůžu přece nepozdravit MajenkuFa big_smile

Mají, zlatíčko, sluníčko hjarta Zdravím hjarta

Buď ráda, že mě nevidíš, dala jsem si včera po sto letech jakousi masku na obličej, do rána mám oteklé oči a vypadám jak....co myslíš?.....jak Mongolka big_smile

Není tady

 

#159 26. 1. 2007 16:28

Largo
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 8. 2006
Příspěvky: 1222

Re: Myšlenky na sebevraždu

Milá Chloe,
ráda bych se zeptala - znᚠtu doktorku, ke které půjdeš? Jestli ne, myslím, že mᚠpředem zbytečný strach z toho, že bude netrpělivá nebo nerudná. Že nejsi v pořádku pozná na první (nebo na druhý smile ) pohled. Nečekej problém předem. hjarta Když to zkusíš, udělᚠdalší krok k tomu, aby ses cítila líp. Přeji ti odpočinkový víkend s pejskem, užijte si sněhu a piš. smile

Upravil(a) Largo (26. 1. 2007 16:43)


Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

 

#160 26. 1. 2007 19:13

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Myšlenky na sebevraždu

Jasně, že jsem šprýmařka. Však tohle je téma k popukání.
Jedna věc je únava. Ta patří do rukou obvodního.
A druhá věc, ty sebevražedné myšlenky, pokud jde o těžkou depresi, ty patří psychiatrovi.

Jenomže my víme, že Chloe zmiňuje jako prvotní problém únavu. Z ní má pocity marnosti nad životem, které ji přivedly s úvahám o jeho skončení. Ona nepíše...chci se zabít a nic mi není,  ona píše, jsem unavená a proto mám sklon uvažovat o tomhle.  Proto si myslím, že jí něco chybí.
Nejsem žádná odbornice. Ale nejdřív se MUSÍ VYLOUČIT FYZICKÁ PŘÍČINA A NEMOC. Potom, když bude v pořádku po téhle stránce, ji rozeberou psychicky. K čemu by jí byla antidepresiva, jestli má například nedostatek železa či hořčíku, to by mě teda zajímalo. Moc.

Není tady

 

#161 26. 1. 2007 23:46

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 2655

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ono to souvisí, únava je produktem té t잚í deprese.


Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

 

#162 27. 1. 2007 21:36

mala.popelka
Moderátor(ka)
Místo: krásné Podbeskydí
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 9473

Re: Myšlenky na sebevraždu

kalupinko, myšlenky na sebevraždu a deprese patří PSYCHOLOGOVI...... psychiatr může napsat léky, ale pomoci hledat cestu umí psycholog..... a antidepresiv napíše i obvoďák, pokud to uzná za opodstatněné a to v případě Chloe podle mne je, už jen aby si opravdu odpočinula a měla sílu něco dále řešit....

zažila jsem si tuhle cestu, takže přesně vím, o čem mluvím......
btw - třeba maniodeprese je nemoc, při níž s těle je nedostatek tzv. "hormonu štěstí".... prostě je ho v mozku málo....... a dodává se uměle léky..... takže tady třeba fyzická příčina psychických problémů je a rovněž tito lidé užívají jistý druh antidepresiv.......

a ano, Irenka má pravdu..... ta stále se stupňující únava je následkem depresivních stavů..... a jen z nevyspání nikdo o sebevraždě nepřemýšlí.... sad

chloe, držím palce, 5.února se blíží, abys našla tu obrovskou odvahu se svěřit lékařce a spolu jste nastoupily na start dlouhé cesty k Tvé úlevě wink
a to vím, o čem mluvím........ není to ani rok, co jsem seděla se sklenkou alkoholu v ruce nad lékárničkou a přemýšlela, co si vzít.... sad a paradoxně právě tenhle okamžik mi otevřel oči a dohnal mě k lékařce.... protože jsem si uvědomila, že takhle dál prostě nemůžu....


"Proti bolestem duše jsou jen dva léky: naděje a trpělivost" - Pythagoras

http://www.ticker.7910.org/as1cMbUuM2B0010MjAzZHwwMDAwMjY2N2R8TmFzIHphenJhayBLcnlzdHVmZWsgbWE.gif

Není tady

 

#163 28. 1. 2007 19:25

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ahojky,
jak se máte?
Tu doktorku ke které půjdu moc neznám.Vidím ji tak 1x za rok.Od zítřka za týden, to snad už vydržím.
Takže únava je z deprese nebo je deprese z únavy?

Upravil(a) Chloe16 (28. 1. 2007 19:35)

Není tady

 

#164 28. 1. 2007 19:34

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ahojky!!!  pussa

Dobrá otázka pro psychologa, Chloe, zeptᚠse ho?

tummenupp

Není tady

 

#165 28. 1. 2007 19:37

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ra: Když tam půjdu tak jo.

Není tady

 

#166 28. 1. 2007 19:40

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

- a půjdeš? -
     
     tummenupp

Není tady

 

#167 28. 1. 2007 19:41

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Ra: Uvidím za týden

Není tady

 

#168 28. 1. 2007 19:46

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

dobrá, Chloe, jak se rozhodneš, tak to bude.  smile

Vydržíš středeční vysvědčení? vissla

Není tady

 

#169 28. 1. 2007 19:52

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Já to vydržím.Jsem zvědavá na rodiče.

Není tady

 

#170 28. 1. 2007 19:57

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

já vím, že toho vydržíš hodně, Chloe! A nemᚠto právě jednoduchý!

Držím palce!

Setkali jsme se takhle na Babinetu, je něco o čem by sis chtěla tady povídat?

hjarta

Není tady

 

#171 28. 1. 2007 20:00

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Zatím je všechno dobrý

Není tady

 

#172 28. 1. 2007 20:04

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

dobrá,

zajímalo by mě jak jsi strávila víkend a co tě čeká, chceš-li si ještě psát. Co ty na to?
smile

Není tady

 

#173 28. 1. 2007 20:10

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Víkend jsem strávila doma nebo jsem šla se psem.Zítra ve škole mě čeká test z chemie.Vůbec nechápu o co jde.Chemie mi nikdy nešla.Pak mám cosi rýsovat do matiky.Jenže to budu muset dělat znovu, protože jsem spadla ze židle a udělala si čáru přes celej papír.

Není tady

 

#174 28. 1. 2007 20:16

Ra
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 18. 5. 2006
Příspěvky: 952

Re: Myšlenky na sebevraždu

Píšeš, že jsi šla se psem, tady v Praze se docela oteplilo, jak se ti líbilo venku?

Ještě píšete testy? Nejsou uzavřený známky?
Chemie a matika to jsou ale předměty! usch

Píšeš, žes spadla ze židle? Co se stalo?

Není tady

 

#175 28. 1. 2007 20:22

Chloe16
♥♥-----
Registrovaný: 3. 12. 2006
Příspěvky: 84

Re: Myšlenky na sebevraždu

Dneska odpoledne jsme měli 4 stupně.Venku se líbilo hlavně Jessie (psovi).Miluje sníh.
Známky jsou uzavřený.To je do dalšího pololetí.
S tím padáním.Já se občas ztratím, a pak neudržím rovnováhu.Asi usnu, nevím.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů