29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Ahoj Chloe,
budeš-li chtít mi odpovědět ... asi by bylo lepší na moji adresu ra.cer@post.cz
myslím na Tebe
pa Ra
Není tady
Chloe,
i já se sem dívám tak často, jak jen to jde - ráda bych tě zase slyšela. Vidíš východisko ve změně sebe sama - a t o j d e , když dovolíš, aby ti někdo pomohl a pro začátek uvěříš, že máš právo na radost a štěstí, protože pro to jsme se narodili, všichni. I na tu největší bolest se najde lék... Napiš...
Upravil(a) Largo (12. 12. 2006 14:39)
Není tady
Ra napsal(a):
, ale vím, že člověk co se zabije v tom svém psychickém rozpoložení, naladění stále setrvává a mučí jej tytéž pocity neskutečně dokola, dokola, dokola...donekonečna prožívá to co právě prožíváš ještě před sebevraždou.
Ahoj Chloe.
Také vím, že to co píše Ra je pravda.
Všechny tvé poslední pocity po smrti přetrvávají.
Je pro tebe důležité, abys své problémy před smrtí vyřešila nebo zůstanou, budou trvat. Nezůstane nic než to!
Když mi bylo 19 let, byla jsem ta nejsmutnější osoba na světě, tak hrozně jsem se cítila.
Ted je mi 35 let a život je naprosto nádhernej. Překonej to, mluv o tom s někým, dostala jsi spoustu rad...
Měj se ráda, stojíš za to!
Záleží nám na tobě.
Napiš!
Není tady
Chloe16: taky mi bylo kdysi 16 a taky me napadali spatne myslenky. Taky jsem si prala nebyt, ale nikdy me nenapadlo spachat sebevrazdu.
Proc se chces vubec zabit, proc pises, ze jsi omyl prirody, ci co? To je blbost.
Neznam sice tvoji rodinnou situaci, ani jak jsi na tom zdravotne, ale i v pripade, ze bys byla telesne postizena anebo doma pripadne jinde sikanova, lze se pres to s pomoci ostatnich dostat.
Zivot sis nedala, tak si ho prosim ani neber.
Na tu linku bezpeci si zavolej, jsou tam kvalifikovani pracovnici, takze ti poradi ....
rekni jim, co citis a proc se chces zabit
Není tady
nexxi: Na tom starem modelu muz v praci, zena za plotnou neco je, ale .... dnes uz neni doba, kdy si zena muze dovolit zustat doma za tvou plotnou, protoze vetsina muzu nevydela dost penez na utahnuti domacnosti a navic zeny, ktere nepracuji se vetsinou citi menecenne, takze .... opet zamatany kruh.
Jinak, neco pro inspiraci:
Dobrá nálada nevyřeší všechny tvoje problémy,ale nasere tolik lidí,že stojí za to si ji pěstovat.
všechno zlé je pro něco dobré
Nedovol, aby tě strach z prohry, vyřadil ze hry...
Upravil(a) Paila (12. 12. 2006 23:40)
Není tady
Ahoj, proč jsem omyl přírody?Za všechno co jsem kdy udělala,jak se chovám,jak jsem nemožně sobecká.Kalupinka má pravdu.Je spoustu lidí.Mají obrovské problémy,aby třeba neumřeli hlady.Jsou na tom hodně špatně.Je mi zle z toho,jak jsem sobecká a asi si opravdu nezasloužím žít.Nenávidím se.Změnit sebe samu jsem se pokoušela hodněkrát.Ale teď už nemám sílu něco měnit.Asi se neumím vyjadřovat,nevím,jak to jinak říct.Kdyby teď nebyly ty blbý Vánoce,už mohlo být líp.
Není tady
Chloe, z podobných myšlenek, jaké teď momentálně máš, Tě nejlíp dostane, když uděláš něco užitečného pro sebe či druhé. Když budeš totiž myslet jen na to jedno, navíc negativní, nikdy se dál nedostaneš. Život záleží na nás samých. Dřív jsem tomu taky nevěřila. Byla jsem svazovaná požadavky rodičů a pak svojí rodiny. Veškerá snaha o tom začít jen mluvit byla utnuta již v prvopočátku. Pořád jsem měla pocit, že mě někdo někam tlačí, protože jsem dělala jen to, co ostatní vyžadovali a potřebovali. Neměla jsem prostor na to, abych dělala, co mě baví. Nedovedla jsem si prosadit ani to, mít právo na vlastní názor. I do věci, které se nikoho z nás netýkaly. Naopak mi bylo podsouváno řešení mých záležitostí, do kterých si člověk nemá nechat vrtat vůbec, i kdyby byl nevím jaký.
Choe 16, fakt neblbni. Koukni se kolem sebe. Dneska máte volnost a práva, co my nikdy neměli. Jasně, že jsou to omletý písničky, že sis život nedala, atd. Ty to asi spíš vidíš tak, že sis nikomu neříkala o to, aby ses narodila do světa, kterej se Ti teď moc nelíbí. Že mám pravdu?
A teď Ti napíšu svou pravdu já. Dobře mě poslouchej. Už vím, že život se mění. Mění se i tehdy, když to nečekáš. Některý věci musí člověk udělat v sobě sám. A některý ho potkají, aniž by pro to hnul prstem. Teď máš vztek na sebe i svět kolem. Za nějaký čas to bude jinak. Musíš pro to udělat jediné. Zůstat na tomhle světě a počkat si na to.
Zaměř se na věci, které jsou dnes, zítra, pozítří. Jistě chodíš někam do školy. Tak tam dělej,co máš.Bude toužitečnější, než myslet na jedno a to samý pořád dokola. Zadruhé jistě někde bydlíš. Udělej tam cokoli prospěšného, z čeho budeš mít radost. Zatřetí jsou kolem Tebe nějaký lidi. Tak se na ně aspoň nemrač. Než se naučíš zase smát.
Jestli chceš, aby se ti něco v životě změnilo k lepšímu, Chloe, hni se trochu. Najdi si aktivitu, která Tě bude bavit. Už jen nějaké sportování ti pomůže, aby ses cítila líp. A pamatuj si, Chloe, že aby se Ti na světě líbilo, nepotřebuješ kupu peněz ani známost s uznávaným playboyem. Ani luxusní ohoz natož mít zcestovanej svět. Až se budeš trošičku snažit vyjít světu vstříc a nebýt pro svoje okolí bubákem a pesimistou, pak Ti to svět oplatí a i Ty zažiješ něco hezkého. Máš trudnýmyšlenky pořád dokola, je to jako bys měla v těle nemoc. Pokus se uzdravit, Chloe. Nám na Tobě záleží a to jsme cizí lidi. Rozhlídni se dobře kolem sebe. Nemáš náhodou někoho takovýho ve svým okolí?
Chloe, zapřemýšlej jiným směrem a večer mi napiš, co hezkého Tě dneska potkalo a co dobrého jsi udělala pro druhý. Může to být i maličkost. Ber to jako domácí úkol z nepovinného předmětu, který sis na začátku školního roku vybrala. Aby Ti to líp šlo.
Ahoj dneska večer. Kalupinka.
Není tady
Chloe: možná pro někoho blbej nápad, ale zajdi třeba do útulku a vyber si tam pejska. Já měla kdysi v tvém věku sice jen morče, ale to bylo tak mazléné a vědělo o všech mých problémech a starostech a dávalo mi tolik lásky.....Pes to umí dát ještě více najevo, nebyla bys sama.
Není tady
Chloe,
vítáme tě do nového rána s čistým vzduchem a s modrým nebem, jen sem tam ozdobeným mráčkem. Slunce už taky vstalo...Tak to vypadá tady u nás....
Víš, myslím si, že slova z tvého posledního příspěvku o tom, že se špatně chováš, že jsi nemožná, sobecká...nejsou tvoje, že ti je řekl někdo, komu věříš a koho máš ráda. Ale i lidé, které máme nejvíc rádi, se mohou mýlit....a moc. Z a s l o u ž í š s i ž í t,
z a s l o u ž í š s i l á s k u a r a d o s t, vím to jistě.... Těším se na tebe....Napiš...
Upravil(a) Largo (13. 12. 2006 9:07)
Není tady
Chloe: dneska je opravdu moc hezký den, jen se podívej, jak to vypadá za okny díky sluníčku. A pokud nemáš náladu vůbec na nic, tak si řekni, že odpoledne se půjdeš projít, nebo jen tak co cukrárny na zmrzlinu, na výstavu, nebo si koupit nějakou knížku. Soustřeď se na to a těš se na to odpoledne a potom si tu malou radost dopřej.
Pochybnosti o sobě neměj a nezatracuj se, nejsi omyl přírody. Každý jsme svým způsobem originál. Pokud jsi stále ještě schopna o svých pocitech mluvit (psát), tak jsi schopna také začít něco na sobě dělat. Nejsi neschopná, sobecká, jen ti chybí odvaha chtít něco dělat a tím začít pracovat sama na sobě.
Jsme tady pro tebe všichni cizí lidé a přesto se ti snažíme pomoci se z tvého trápení dostat. Tak nám dej tu šanci a vypiš se ze svých pocitů, tím se ti také uleví. Možná každý budeme na to mít jiný názor, ale stačí, když si ty názory přečteš a z každého si něco pozitivního vezmeš pro sebe.
Piš, piš, hlavně nemlč! Přeji ti hezký den!!!
Není tady
Přece Vánoce jsou příležitostí, jak nebýt sobecký, ber je jako příležitost ne překážku. Když máš pocit , že jsi sobec, pomáhej jako dobrovolník v dětském domově nebo domově důchodců v Tvém okolí a hned máš smysluplnou práci pro druhé.
Chloe16 napsal(a):
Ahoj, proč jsem omyl přírody?Za všechno co jsem kdy udělala,jak se chovám,jak jsem nemožně sobecká.Kalupinka má pravdu.Je spoustu lidí.Mají obrovské problémy,aby třeba neumřeli hlady.Jsou na tom hodně špatně.Je mi zle z toho,jak jsem sobecká a asi si opravdu nezasloužím žít.Nenávidím se.Změnit sebe samu jsem se pokoušela hodněkrát.Ale teď už nemám sílu něco měnit.Asi se neumím vyjadřovat,nevím,jak to jinak říct.Kdyby teď nebyly ty blbý Vánoce,už mohlo být líp.
Upravil(a) Irenka21 (13. 12. 2006 10:09)
Není tady
No, když je člověk v depresi, tak poslední na co by, podle mě, pomyslel je pomoc druhým. To je až ta další fáze.
Já si naopak myslím, že být sobecká, je někdy moc zdravé.
A ted je to tvůj největší úkol. Chci aby ses do toho svého sobectví ponořila a myslela jen na sebe. Abys byla ted pro sebe naprosto na prvním místě.
Dělej si radost, hýčkej se, dobře a zdravě jez, jdi do kina, nebo na procházku... čti knížky.
Mysli na sebe a na to co by jsi pro sebe mohla udělat.
Všechny to děláme, protože to je nesmírně důležité bychom byly štastné.
Teprve až mi budeme v pohodě, tak tu svou lásku a stěstí můžeme rozdávat dalším.
Rozumíš mi, kočičko?
Napiš, jestli jsem to dobře vysvětlila.
Upravil(a) poletucha (13. 12. 2006 10:22)
Není tady
Ahoj Chloe,
děkuji za mail, doufám, že jsi dostala ten můj.
Dej, prosím, echo pokud by se stala chyba.
Jsem ráda, že s tou zkušeností co se děje po smrti nejsem sama. Jsou to v podstatě cenné zprávy ze záhrobí.
Díky Poletucho za ta slova: "Je pro tebe důležité, abys své problémy před smrtí vyřešila nebo zůstanou, budou trvat. Nezůstane nic než to!"
Není tady
Milá Chloe,
ve tvých letech jsem měla velice blízko k tomu, co prožíváš ty.
Zkusím ti přiblížit můj příběh....
V 9 letech mi umřel otec, matka si našla přítele - alkoholika. začala chlastat s ním. Denně se opíjeli, on mě mlátil gumovýma hadicema do krve, nesměla jsem jíst..(pak jsem skončila na 3 měsíce v lázních na výkrm) Pak se narodili jeho děti. Musela jsem je hlídat a aby oni mohli chodit chlastat já musela hlídat děti a nesměla jsem chodit do školy. Zanedbané hodiny??? Nebyl problém 500h za půl roku. I tak jsem patřila mezi průměrné žáky. Kdybych chodila do školy jako ostatní měla bych známky výborné. Děti na mě koukali opovrženě, posmívali se mi, že smrdím, že jsem chudá, že mám rodiče alkoholiky a tak...Skoro každý večer jsem viděla matku ležet opilou na zemi, pomočenou nebo se zvratky, ve 12 mě její druh nechal málem znásilnit, aby měli na chlast... Nesnášela jsem sebe, myslela jsem si, že chyba je i ve mě, věřila jsem dětem okolo, co mě neměly rády - a při tom já vlastně za nic nemohla. Nesnášela jsem všechny lidi, chtěla jsem pryč ze světa, který byl hnusný, po*ný a hrozně těžký a zbytečný...
Pak jsem si ale řekla - proč se nezkusit mít ráda!!!! Proč všem okolo nedokázat, že nejsem taková jakou mě vidí, a hlavně jsem chtěla dokázat sama sobě, že nejsem žádný vyvrhel, ale lidská bytost , která umí dát i přijímat lásku. Měla jsem stavy, kdy jsem dokázala ljen ežet a oddávala se sebelítosti, byla zhnusena celým světem, nedokázala jsem mluvit, jíst, pít... jen jsem měla před s sebou vidinu smrti - a tím rychlého konce. Ale pak jako by najednou se ve mě rozsvítila jiskřička naděje - sebrala jsem poslední špetku síly.... A DOKÁZALA JSEM TO!!!!!!!
Dnes je mi milá Chloe 29. Dodělal jsem si střední školu. Bydlela jsem u babičky a dědečka.. vidíš našly se dvě osůbky, které mi pomohly - Určitě máš kolem sebe lidičky, kterým na tobě záleží, prosím jen se rozhlédni!!!!
Mám moc hodnýho manžela. Krásnou dcerušku a skvělou práci. Jako by se mi život otočil k dobrému sám od sebe. Stačilo jen malilinko malilinko chtít!!!! Stačí jiskřička naděje!!!! I pozitivní myšlení s tebou udělá divy.
Prosím Chloe, nevzdávej to....sama jsem příklad, že z neřešitelné situace se člověk může dostat a může být štastný. Od mých 9 do 16let byl můj život horror, ale nyní bych ti přála, abys byla na pár okamžiků v mém těle, abys na vlastní kůži okusila to, že vše špatné se v dobré obrátí. Prosím Věř tomu a držím palečky!!!!
Není tady
Chloe,
vyjadřuješ se dobře (ne že to neumíš), píšeš čistě a přesně...Dobře ti to myslí. Asi máš ráda knížky, viď? Lidé, kteří čtou, jsou citliví a vnímaví... Můžu se zeptat na tu, kterou máš nejradši? A proč?
Taky říkáš, že by ses chtěla změnit....Čím bys chtěla začít? Sobecká k druhým nejsi, protože nám svými odpovědmi děláš radost a to sobci nedokážou... Povídej..
Upravil(a) Largo (13. 12. 2006 12:56)
Není tady
Nu, pokud chces pohrdnout darem zivota, promarnit tu sanci, o kterou jsi sama stala, a udelas to, nikdo z nas ti nezabrani....
Muzeme jen soucitit s tou bytosti, ktera se jednou probudi a bude plakat a ptat se: PROC? Proc prave ja a proc takove hoře.....
Není tady
tes 1..... hodně štěstí
To je smutnej, pravdivej, ale "úžasnej" příklad, že si opravdu to štěstí musíme
ukočírovat sami ......nikdo jinej to za nás neudělá......
Chloe...hodně síly
Není tady
Irenka21 napsal(a):
Já ji přece také chápu, přece člověk, který má depresi není blázen a je zcela normální, taková špatná situace doma může být spouštěcí mechanismus k depresi, zdravě myslící člověk se snaží svoji situaci řešit konstruktivně, ale v tomto případě uzavřela deprese člověka ve svém začarovaném kruhu beznaděje, ona se nedrží na stejné úrovni, ale přichází na drobné podněty v návalech. Už jsem jich pár viděla a věřte, že vím, o čem mluvím. Pokud chybí blízký přítel nebo rodič na popovídání, může jej nahradit i odborník.
Irenko, souhlas, presne tohle prozivala ma kamaradka ve veku kolem 15-16, diagnostikovali ji depresi a predepsali leky, serotonin v mozku se dostal do normalu a po case bylo vsechno fajn. Tohle je proste nemoc jako kazda jina, jako chripka, angina, bolest zubu!... O blaznovstvi to vubec neni!!!!!
Není tady
Ahoj všem.Dneska bylo líp,ale už zas začíná zle.Nemůžu usnout jako skoro vždycky..
kalupinka: já čekám,čekám už dlouho,počkám přes Vánoce do ledna.Déle už ale čekat nevydržím.Ve škole přežívám, doma taky přežívám.To není možný.A lepší to asi fakticky nebude.Jednou za čas je mi sice líp,ale pak je to o to horší všechno.
Káča: psa mám, mám ho i ráda.Ale jako canisterapeut už na mě nepůsobí.Mám pocit,že mě začal nenávidět.Něvěnuju se mu tak jako dřív.Nedokážu to.Stále jsem tak vysílená.
Largo: nikdo mi nic říkat nemusel,to já vím sama, jaká jsem.Mám pocit,že si nezasloužím nic.Knížky moc nečtu, teď už vůbec ne.Změnit jsem se chtěla hodněkrát, teď jsem ale tak šíleně vysílená, že je mi často všechno úplně jedno.
Isidia: já myslím,že mě nepomůže už ani snad nic.A to jsem si tolikrát říkala dost,teď to změním.Ale ono to už asi ani nejde.Nemám vůli na nic.Všichni co tu píšete máte pravdu.Já vím,jen kdybych nebyla tak strašná, ani nemůžu najít to správný slovo,jak špatná jsem.
Irenka21 : no vidíš,ani to mě nepřinutí někomu pomáhat.Ani mě to díky mýmu sobectví nenapadlo.Bohužel mi dělá problém i jít a přijít ze školy.To už ani není možný,že nezvládám ani takový základní povinnosti jako školu.A jelikož se bojím lidí, tak nevím, jestli je to vůbec možný.
poletucha :Nevím,jestli jde být ještě sobečtější než jsem teď.Je mi ze mě blbě, kdykoli si vzpomenu na mé chování.
tes1 : měla jsi smutné dětství.Jsi asi hodně silná.Měla bych si vážit své rodiny.Moje rodina není důvod k tomu proč se chci zabít.Ta obrovská chyba to jsem já.Celá moje osoba.Nepatřím bohužel mezi ty silné jedince.Je dobře, že se ti daří.
Pandorraa : jasně, až se zabiju, nikdo mi v tom nezabrání.Budu se snažit, aby to bylo rychlé a jisté.Přežít a skončit někde v léčebně nechci.To by byla pro rodiče ještě větší rána.Navíc by se mnou měli problémy a to já nechci.
Není tady
Milá Chloe a nechceš nám říct něco konkrétního o svých problémech, co tě trápí?
Vidíš, že nejsi sama, kdo v tuhle hodinu nemůže spát
Ahoj Chloe ,
děkujeme za odpověď. Víš, opravdu by nám všem pomohlo, kdybys nám řekla, proč se bojíš lidí, proč si o sobě myslíš, že jsi strašná, špatná a sobecká, co zlého jsi podle svého názoru udělala. Jsi tu anonymní a pokud třeba někoho chráníš, nic jim ani tobě nehrozí. Jestli ti máme rozumět a najít odpověď na tvou úplně první otázku, se kterou jsi přišla na net, tak nám pomoz...
P.S. Možná jsi přehlédla mou otázku, ČÍM bys chtěla při změně sama sebe začít.....
Upravil(a) Largo (14. 12. 2006 10:09)
Není tady
Chloe: psi svého pána neumí nenávidět! To si vážně jen namlouváš, on Tě má strašně rád, neříkej mi, že to v jeho očích nevidíš, jak oddaně na Tebe kouká.
Není tady
Chloe: asi by bylo dobré, kdyby jsi začala od začátku, čím tvé potíže vznikly. Nebo co bylo jejich startérem. Zkus se vrátit na začátek a zkus zavzpomínat. Asi odtud by bylo dobré začít. My se ti snažíme pomoci, ale pravou příčiny tvých špatných myšlenek neznáme.
Napíši ti několik bodů a pokus se na ně odpovědět. Ano?
1. Jaké jsi měla své dětství?
2. Jak vztah máš se svými rodiči?
3. Máš je ráda a oni tebe?
4. Máš, nebo měla jsi nějakého koníčka, zálibu?
5. Máš nějakou kamarádku či kamráda?
6. Máš sourozence, jak s ním vycházíš?
7. Vzpomínáš si, kdy jsi z něčeho měla radost?
8. Měl někdo u vás v rodině psychické problémy?
9. Proč jsi si vybrala zrovna tuto školu kterou studuješ?
10. Snažila jsi se o svých problémech mluvit s někým doma?
Myslím si, že to pro začátek stačí.
Vidím, že jsi dlouho vzhůru a potom jsi přes den unavená. Máš nemocnou duši, tak nám dej šanci, aby jsme ti mohly pomoci aspoň radou. Jak je vidět, tak nás je většina vdaných a máme životní zkušenosti, kterými ti můžeme aspoň trošku v tvém trápení poradit.
Zkus si z hlavy vymazat myšlenky na smrt a že jsi jenom omylem přírody.TO NENÍ PRAVDA!!!
Není tady
Ahoj,dneska je celkem fajn den
Proč se bojím lidí, to ani nevím.Mám z nich hodně divnej pocit.Navíc s něma neumím komunikovat, takže i toto je problém.Mám hrůzu z toho,že bych se měla s někým bavit.Taky nesnáším, když se na mě někdo dívá.
Čím bych chtěla při změně sama sebe začít?Nevím,nejradši bych změnila všechno.Ani nevím co nejdřív.Možná to, abych se těch lidí nebála,ale ono to stejně asi nejde.
Isidia : 1. Jaké jsi měla své dětství? Takové normální jako každé dítě.Jediné co mě štvalo bylo to,že u mě berou všechno jako samozřejmost.
2. Jak vztah máš se svými rodiči?Řekla bych, že normální.
3. Máš je ráda a oni tebe?Asi jo
4. Máš, nebo měla jsi nějakého koníčka, zálibu?Dřív jsem chodila na cvičák,tam už jsem ale více jak rok nebyla.
5. Máš nějakou kamarádku či kamráda?Mám kamarádku
6. Máš sourozence, jak s ním vycházíš?Vycházím s němi normálně.Tak jak asi každej se občas pohádáme.
7. Vzpomínáš si, kdy jsi z něčeho měla radost?Ani moc ne.Naposledy asi, když jsem si vezla domů štěně.To už je dlouho.
8. Měl někdo u vás v rodině psychické problémy?To nevím, ale asi ne.
9. Proč jsi si vybrala zrovna tuto školu kterou studuješ?Protože jsem nevěděla, na jakou mám jít, tak jsem šla na gympl.
10. Snažila jsi se o svých problémech mluvit s někým doma?Ne a asi bych to ani nezvládla.Tata je trochu cholerickej, radši bych nechtěla vědět jeho reakci.A mámě stejně nic moc neříkám, ještě ji zatěžovat mými problémy.Taky netuším jak by reagovala.
Není tady
Ahoj Chloe ,
je fajn, že jsi na netu...Neboj, jde to nebát se lidí. Podívej, kolik jich zajímá tvůj život a kdo všechno ti drží palce. Mnozí z těch, které denně potkáváš, jsou chytří, láskyplní a veselí, a o to se s tebou mohou podělit, když budeš chtít. Tohle všechno je určitě i v tobě, podle toho, jak píšeš... a taky proto, že máš psího kamaráda. Jak se jmenuje? Víš co? Pohladˇ ho a pohraj si s ním... Káča má pravdu - má tě rád a bude první, který ti pozornost a lásku oplatí. Ale říkáš : "mám z lidí hodně divnej pocit".... já si pod tím neumím nic představit, můžeš mi pomoci? Myslím, že od toho se odvíjí komunikace s lidmi a spousta dalších věcí. Napiš.
Upravil(a) Largo (14. 12. 2006 19:54)
Není tady