Oznámení

18. září : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

18. září : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

18. září : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 4. 12. 2006 16:28

Chloe16
♥♥-----

Myšlenky na sebevraždu

Jsou myšlenky na sebevraždu ve věku kolem 16 let normální?A co když ten člověk už přesně ví,kdy se zabije,to je taky normální?Jaký je vᚠnázor

Upravil(a) Chloe16 (4. 12. 2006 16:29)

Není tady

#2 4. 12. 2006 17:14

Angelicek1
♥♥-----

Re: Myšlenky na sebevraždu

myšlenky ještě nevadí, ale když člověk  ví kdy se zabije, to je už nebezpeční. když mᚠtakové myšlenky, to chápu, já mám 15, a když mám problémy,taky se mi takové myšlenky honí hlavou, ale neplánuji kdy a jak to udělám, věř mi, nestojí to za to, ono se to pak uklidní, já jsem pak taky litovala, že jsem se chtěla zabít. A mohla bych se zeptat, ptᚠse jen ze zajímavosti, nebo tě takové věci napadaj, nebo někoho z tvího okolí? A když, tak proč? Jaké mᚠduvody?

„Otázka, trápí mě nocí dnem, zda lidstvo či mé já blázen je.“ Albert Einstein
„Dům nestojí na zemi, ale na ženě.“ mexické přísloví

Není tady

#3 4. 12. 2006 17:27

Chloe16
♥♥-----

Týká se to mě.Někdy mi to připadá nenormální.Pak se ale zase těším až to udělám.Až budu po smrti.Nedokážu si představit budoucnost.Nenávidím se.Když se nad tím zamyslím ještě vís hlouběji uvědomím si,že život je nanic.

Není tady

#4 4. 12. 2006 18:44

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Kdysi jsem měla takové myšlenky v 16 kvůli své kamarádce, doma lhala a do těch ohavných lží zatáhla i mne, lékem na tyhle stesky byla opětovaná první láska, po rozvodu mi také nebývalo hej, měla jsem dvě malé děti a nevěděla kam dřív skočit, ale láska k nim mne zachránila , takže z toho mi vychází, že lékem na tohle je láska, zamysli se, kdo všechno Tě má rád, komu bys tímhle činem moc ublížila a žij dál, uvidíš, že čas přinese i něco hezkého, ještě jsi, kočičko, málo poznala, tak to nevzdávej.

Naděje je vždy, ale ve stresu ji někdy nevidíme.

Není tady

#5 4. 12. 2006 19:17

Jessie
♥♥♥♥♥--

Po rozchodu s přítelem jsem si taky myslela, že to nezvládnu - byl pro mne prakticky vším. Už si ale uvědomuju, že "vším" opravdu nebyl a jsou tu jiní pro které mi stojí za to žít.
Jinak si myslím, že to tak trochu patří k věku. Záleží to ale na konkrétních případech

Pesimista vidí v tunelu tmu.Optimista vidí světlo na konci tunelu. Realista vidí světla vlaku. Strojvůdce vidí tři debily na kolejích.

Není tady

#6 5. 12. 2006 10:16

1Marie
♥♥♥----

Chloe, zamysli se, není v Tvém okolí někdo, komu by ses mohla svěřit? S kým bys mohla probrat svoje pocity? Nejsou v Tvém věku vůbec nenormální, ale možná by bylo dobré si o nich s někým promluvit. Je to těžké, já vím, ale pokud nemᚠtakovou blízkou duši, zavolej třeba na linku důvěry. To o čem píšeš, ty pocity beznaděje a nenávisti - na to by neměl být nikdo sám.

Není tady

#7 5. 12. 2006 13:47

Ra
♥♥♥♥♥--

Chloe,
ptᚠse jestli myšlenky na sebevraždu jsou normální, co myslíš Ty? Ptᚠse, jestli je normální vědět přesně kdy se zabít, co si o tom myslíš Ty? Moc mě to zajímá, prosím, napiš, co si myslíš Ty.

Někdy je toho na jednoho člověka až příliš, že to sám nemůže zvládnout, a proto bych Ti chtěla říci, že bys s těmi starostmi co asi mᚠa jsou veliké neměla zůstávat sama.

Mᚠněkoho komu se můžeš svěřit, komu důvěřuješ?
Chci, abys věděla, že nejsi sama, že jsme tady s Tebou a můžeme společně se na Tvé starosti podívat z různých pohledů a třeba i na něco přijít, budeš-li chtít. Anebo jak psala Marie je tady Linka bezpečí s číslem 800 155 555, kde můžeš o svých myšlenkach anonymně hovořit. Ale hlavně nezůstávej s nimi sama.

Nevím, jestli jsi někdy slyšela o zážitcích lidí, kteří přežili klinickou smrt a vrátili se zase zpátky do života. I o těch sebevraždách, které se nepovedly, o tom, že ten nevyřešený problém stále trval a bylo to neúnosné, stále dokola prožívané a že v dalším zrození se do něj musí znovu vrátit, dokud jej nedořeší.
Sama jsem zažila ten stav mimo své tělo, proto Ti píšu.

Napiš, co se Ti honí hlavou, co dělᚠ...

kapitulation

Není tady

#8 5. 12. 2006 16:08

Décima
♥♥♥♥♥--

Jo, taky jsem v 16ti - 17ti měla takové různé myšlenky, že se mi ani nechce žít. Přitom mně celkem nic nechybělo, doma docela dobrý. Ale žádná láska na obzoru, utápěla jsem se v knihách a ve smutných básních, sama sobě jsem se nelíbila (malá, špatné vlasy .....), kamarádek pomálu, vrstevníci mi připadaly povrchní atd... Zkrátka tehdy zapracovaly zřejmě i hormony, i když s velmi mírnou formou maniodepresivní psychozy se potýkám dodnes. Naštěstí vím, že po období tíživé chandry přichází období, kdy si tiše prozpěvuju i při chůzi po ulici.... " Jaká to nádhera,  Bože,  jaká to nádhera,  snad se i zázrak děl,  snad na Zem slétl archanděl..."

Upravil(a) Décima (5. 12. 2006 16:09)

Není tady

#9 5. 12. 2006 20:08

Chloe16
♥♥-----

Ra : ve světlé chvilce(bývají málokdy) mi to nepřipadá normální takto uvažovat.Jenže normálně mi baví dost zle a to je mi jedno.Jen chci umřít.Někdy nemám sílu nanic,jen polehávám,jindy posedávám.Jsem pořád tak vysílená,že nemám často na nic sílu.I přes to mi trvá dlouho než usnu.Že bych zavolala na linku mě kdysi napadlo,jenže nevím o čem bych tak tam s někým mluvila.To že se chci zabít,co na tom rozebírat.Proč jsem tak špatná,to vím,jsem omyl přirody.A že nebude líp vím taky,to bych se musela úplně změnit,jenže na to nemám sílu.Takže mi zbývá se jedině zabít.Neumím se představit někam volat,beztak by mi nadali,proč tam volám.Vždy bych jim tam max. řekla,že se zabiju.Jak se dá o tom bavit.

Není tady

#10 5. 12. 2006 21:19

Isidia
♥♥♥----
Místo: Česká republika

Chloe 16 - myslím, že mᚠve své hlavičce spoustu otázek ale nikde na ně  odpověď. Nemᚠmožnost si o svých pocitech promluvit s někým doma, nebo s nějakou tetou, kamarádkou? Pokud nemáš, zavolej na tu linku pomoci. Jsi mladá a že jsi omyl přírody si nenamlouvej, to není pravda. Každý máme svůj život který nám někdo dal a ten si musíme prožít. Věř, že pokud najdeš někoho, kdo tě vyslechne, tak získᚠ trochu jiný náhled na své problémy. Věř, že život je opravdu krásný a až se přes současné pochybnosti dostaneš, tak mi dᚠzapravdu.
Snaž se s někým své klubko pochybností rozmotat, vždy by jsi udělala někoho určitě nešastným, kdyby jsi se zabila.
Věř, že bude zase dobře, ale musíš chtít pro zlepšení něco udělat. Co tak oslovit třeba někoho ve svém okolí, kdo tě vyslechne?
Přeji ti hezký předvánoční čas a a nadeš ve svém trápení pomoc. Držím ti palce!

Není tady

#11 6. 12. 2006 9:46

Ra
♥♥♥♥♥--

Hezký den Ti přeji Chloe,
jsem moc ráda, žes mi odepsala, udělala jsi mi tím radost! smile
Píšeš, že Ti bývá dost zle, že jsi pořád vysílená a přesto nemůžeš brzy usnout. To člověka musí pořádně vyčerpávat. Jak dlouho to už zvládáš? Co Ti nejvíc pomáhá? (píšeš, že mᚠněkdy i světlé chvilky…)

Zkoušela jsi s tím něco dělat? Řekla jsi o svém stavu někomu? Mamce? Tátovi? Ségře nebo bráchovi? Komu důvěřuješ? Je někdo s kým si můžeš popovídat? Mᚠkámošku? Vím, zasypávám Tě hromadou otázek. To proto, že o Tobě nic nevím, odpus. Chceš mi o sobě něco napsat? Jak trávíš svůj den, jak to chodí u vás doma, ve škole …?
Píšeš, že si myslíš, že jsi špatná, že jsi omyl přírody. Jak jsi na to přišla? Chová se někdo k Tobě tak špatně, aby sis to myslela? Nemanipuluje někdo s Tebou?  Je na Tebe někdo hrubý, necitelný? Posmívají se Ti?

Cítím z Tvých odpovědí, že jsi na dně, že jediné řešení  vidíš jenom v tom se zabít. Někdy skutečně člověk sám nevidí jiná řešení. Řekni mi něco konkrétnějšího, ráda bych se v tom alespoň trošku zorientovala, pomůžeš mi? Na té lince bezpečí by to bylo snazší, můžete si povídat, reagovat hned, dopisování je v tomhle velmi pomalé a nemohu tak rychle na Tebe reagovat. Zkus to, je to bezplatné a určitě Ti nevynadají, přísahám na svůj život. Jsi-li na internetu, mají také internetovou linku ilb@linkabezpeci.cz

Napadá mě, že tenhle stav asi sama ovlivnit nemůžeš, že s námi mávají všelijaké pocity a že ty Tvoje by mohla vyladit medicína po poradě s odborníkem. Chceš to zkusit? Mohlo by se Ti hodně ulevit, mohla bys získat sílu nad sebou, kontrolu nad svými pocity a být zase svou paní.

Napadá něco Tebe, co by Ti mohlo pomoci? Co bys mohla zkusit?

Je něco, co bys chtěla ve svém životě změnit, kdybys měla tu moc?

Čekám na Tvoji odpověď

pa

hjarta

Upravil(a) Ra (6. 12. 2006 9:52)

Není tady

#12 8. 12. 2006 10:03

Ra
♥♥♥♥♥--

Chloe, haló kapitulation

kde jsi?

kde se touláš?

co děláš?

hjarta

Není tady

#13 8. 12. 2006 19:39

děvčička
♥------

Jsem mladší než ty a myšlenek na sebevradžu bys našla v mé hlavě mnoho.Hodněkrát jsem to měla do detailu promyšlené,ale nakonec to vždy dopadlo jen pláčem a nadávkami na sebe samou,jak jsem hloupá. Většinou to bylo kvůli rodičům,ale to už je teď  jedno.
NO k věci,já si myslím,že v našem věku je to normální.Pokud o tom jen budem přemýšlet,tak je to zatím dobré,ale jak se budeš zajímat o přesné datum a hodinu a už to nebude jen takové to bláhové pomyšleníčko je to blbé.

Člověk by si měl života užívat.....

Není tady

#14 8. 12. 2006 21:41

nexxi
♥♥♥♥♥--

já si myslím že za to může i doba za tyhle myšlenky. mě to naštěstí již přešlo, uvažovala sem takto někdy kolem dvanáctého roku. myslím si, že lidi žijou neskutečně moc ve stresu a ty děti to cítí. nebo dospívající to je jedno. a už v nich není zakořeněna ta pohoda. hodně žen ted bojuje proti vizi chlap v práci a žena u plotny, taky se mi nelíbí toto uspořádání, ale jistá je jedna věc. když tomu bylo takhle, tak se dítě vracelo vždy domů kde našlo alespon matku, která tu pro něj byla a která tvoříla to zázemí. ted v mnohých rodinách jsou děti stále samy, rodiče v práci do verčera a dítě nemá ten pocit toho domácího bezpečí a té opory že tam někdo vždycky bude. možná je to blbost ale takhle to vidím já

" Je lepší litovat, že jsme něco udělali, než toho co ne."

Není tady

#15 9. 12. 2006 15:31

Chloe16
♥♥-----

Ahoj Ra promiň že jsem neodepsal, teďka mi bylo tak,zle,že chápu lidi co se zabijí náhle ve zkratu.Chtěla jsem se tak moc zabít,že mi bylo jedno jak, ikdyž mám naplánovaný jak a kdy , ale v tu chvíli mi to bylo jedno.
Teď je trochu líp.Trvá to tak všechno ani nevím jak dlouho,ale myšlenky na sebevraždu mám tak asi půl roku.Nikomu jsem se s tím nesvěřila.Je mi to blbý a nikomu ani nedůvěřuji.Kámošku mám,ale ne takovou,že bych se jí s tímto mohla svěřit.Den trávím tak,že se těším na smrt.Ve škole nedávám pozor,protože přemýšlím na tím,že se zabiju.Navíc k čemu mi bude škola po smrti,že?To,že jsem špatná vím,lidi mi to sice neříkají přímo,ale vím,že to tak myslí.Navíc já sama vím,že jsem taková a neměla jsem se nikdy narodit.

Není tady

#16 9. 12. 2006 15:48

misha88
♥♥♥♥♥♥♥

A jak jsi na tohle všechno přišla??

http://lbyf.lilypie.com/jGYVp1.png

https://lb4f.lilypie.com/wxkxp2.png

https://lbdf.lilypie.com/V2Y7p2.png

Není tady

#17 9. 12. 2006 16:13

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Z toho, co jsem si přečetla o tvých pocitech / nemám sílu ...../ , se jedná jednoznačně o obyčejnou nemoc, která propuká často v tvém věku, je to deprese a souvisí s chemickými a biologickými procesy ve Tvém těle, někoho to nepostihuje , ale někteří vnímaví jedinci, ji mohou v tomto věku na základě uvědomění si své vlastní samostatnosti dosti silně, zajdi k lékaři, přesně mu popiš , co pociuješ, on Ti buď napíše antidepresiva nebo Tě pošle ke spedialistovi. Ty léky, o kterých mluvím, nezaberou hned, jejich účinek se projeví plně+ do 14 dnů, ale zmizí postupně beznaděj a ochablost, a mᚠv životě jakékoli pocity a problémy, klid, který ti dodají Tě uvede do fáze nadhledu a schopnosti problémy řešit. Jedině člověk zdravě uvažující a nezatížený depresivními myšlenkami si umí poradit s některými zádrhely v životě. Takový člověk se stává také znovu objektem přátelství druhých lidí a nachází své místo mezi nimi, to vše může trvat i několik měsíců a potom se ty léky vysadí a většina lidí zjistí, že jejich deprese prostě odešla. Nemysli tolik na své pocity, ale mysli na rodiče a lidi, které mᚠrád, průvodním jevem u deprese je zaměření se na vlastní osobu a nevnímání pocitů jiných lidí, udělej každý den tomu, kdo je Ti nejbližší něčím radost, to Tě pro začátek vytrhne z myšlenek na sebe a svůj život a potom hned zamiř k lékaři. Pozor této fáze deprese, kdy člověk tápe v nejistotě a ochablosti, rády využívají různé sekdy a pseudonáboženská seskupení  s tím, že nabízejí lidem vizi nového smyslu života a fakticky si je podřizují a využívají je.

Upravil(a) Irenka21 (9. 12. 2006 16:15)

Není tady

#18 9. 12. 2006 19:27

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Myslím, že se mýlíte. Ona je normální. Ona je nespokojená. S životem, který vede. A tyhle myšlenky jsou jenom důsledek. Ona si myslí, že je na světě k ničemu, že ji nic pěkného nečeká. Asi to nemá dobrý doma. Asi se bojí, že to tak bude pořád. Proto si říká, že by se smrtí všechno vyřešilo. já ji chápu. Nepotřebuje odbornou pomoc. Potřebuje blízkého člověka.
A pro Tebe: Pojď si to se mnou vyměnit. Já bych to brala! Získám třicet let života k dobru, zpátky zdraví a možnosti nových, lepších rozhodnutí, než byla ta moje. Za to Ti dám svou samotu a pošramocený zdraví. Pár vrásek navrch jako bonus. Tak co, bereš...?

Není tady

#19 9. 12. 2006 19:51

Irenka21
♥♥♥♥♥♥-

Já ji přece také chápu, přece člověk, který má depresi není blázen a je zcela normální, taková špatná situace doma může být spouštěcí mechanismus k depresi, zdravě myslící člověk se snaží svoji situaci řešit konstruktivně, ale v tomto případě uzavřela deprese člověka ve svém začarovaném kruhu beznaděje, ona se nedrží na stejné úrovni, ale přichází na drobné podněty v návalech. Už jsem jich pár viděla a věřte, že vím, o čem mluvím. Pokud chybí blízký přítel nebo rodič na popovídání, může jej nahradit i odborník.

Není tady

#20 10. 12. 2006 14:27

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

chloe: když mi bylo 19let, málem jsem umřela jen proto, že jsem tohle provedla (prášky). Dnes se za to stydím, i když už vím, že tahle myšlenka každého snad jednou v životě napadne, a vážně, či nikoli.
Můžu Ti jen říct, že toho velmi lituji a že jsem to odnesla svým zdravím, teprve po mnoha letech jsem byla celkově v pořádku. Ani netušíš, jak Ti to rozhodí tělo. Pak toho lituje žena i z toho důvodu, že má děti a řekne si, že to nestálo za to i kvůli nim (víš-rizikové těhotenství, zdraví miminka...). Vše se dá řešit, i když Ti to teď připadá jistě jako nemožné. Za pár let si vážně řekneš, jak jsi to mohla udělat, že je ten život přece jen krásný a hlavně, když pak vidíš své malé dítě, tak Ti připadá vše tak malicherné....
A uvědom si ještě jednu věc-pokud tím chceš někomu ublížit, je to hloupost, po čase na Tebe zapomene i tak a je to zbytečné. Navíc strašně ublížíš lidem, kteří Tě mají moc rádi (i když Ti to třeba nedávají tak najevo).
Snaž se nějak zabavit, zajdi klidně i za psychologem, nebo psychiatrem (na tom nic není a nikdo se to nemusí dozvědět) a neboj se i možných prášků na nervy, které by Ti předepsal. Přešla by jsi pomocí jich tuto nepříjemnou dobu a všechno tak strašně rychle uteče-budeš mít svůj život (a to není málo), přijde velká láska.....A věř mi-přijde, někde teď chodí kluk, který je Ti prostě souzený, tak se na to dívej takhle a čekej.
A věř ženské, která to má se vším všudy za sebou.

Není tady

#21 11. 12. 2006 8:13

Largo
♥♥♥♥♥♥-

Chloe,

kde jsi? Záleží nám na tobě.... hjarta Ozvi se !

Upravil(a) Largo (11. 12. 2006 8:15)

Dobré věci v životě jsou věci nejtišší.

Není tady

#22 11. 12. 2006 10:28

Ra
♥♥♥♥♥--

ahoj Chloe,
díky za odpověď, jsem ráda, žes na mne pomyslela!

Vidím, že získávᚠdalší odepisovatele...

Jsi dobrá, žes sama zvládla další krizi a odolala pokušení se zabít. Mám radost! Zůstávᚠve mně a myslím na Tebe, i když nemůžu být tak často na internetu, jsem s Tebou alespoň takhle. Nebuď sama i mimo internet. Je to možné?

Co Ti pomáhá?

Chloe, jde něco změnit, aby ses cítila dobře?

Jak jsi psala, že ses neměla vůbec narodit, měla jsem kdysi taky takový pocit. Byl tam i pocit, že jsem srab, že to vzdávám a styděla se za sebe ještě víc. Rozhodla jsem se dokázat si, že na to mám, že to nevzdám. Mám zkušenost ze stavu klinické smrti a proto o tom píšu, nevím, jestli mi věříš, nechci Tě přesvědčovat, ale vím, že člověk co se zabije v tom svém psychickém rozpoložení, naladění stále setrvává a mučí jej tytéž pocity neskutečně dokola, dokola, dokola...donekonečna prožívá to co právě prožívᚠještě před sebevraždou. Až příjde vhodná chvíle zase se narodíš a chceš nebo ne, tvé tělo sebevraždou bude podepsané nějakým handikapem a navíc člověk řeší ty problémy co jej vedly k té sebevraždě. Je to t잚í. Zní to divně, viď? Blbost.

Člověk si může vybrat ... sám... svobodně... rozhodnutí jsou jenom na nás...jak to chceme mít těžké.

Zoufalé je, že z toho kola nemůžeme ven, že to neskončí. Bylo by to asi moc jednoduché. Dokud nedokážeme vykřesat alespoń jiskřičku lásky ... jakékoli ... a k ní se upnout, opečovávat ji, chránit, povzbuzovat a pak Tě samotnou posílí. Nevím, jestli Tě to nezklamalo?

Je dobré, že mᚠkamarádku, někoho na tomhle světě. Je to dar. Řekni jí na co myslíš, připrav ji na to. Záleží Ti na ní?

Možná by pomohlo říct, že pomýšlíš na úmrtí i doma, otřáslo by to jimi, mohlo by to změnit jejich vztah k Tobě. Zastavili by se nad sebou, svým chováním k Tobě. Jak Ti to připadá?

Líbí se mi, jak dokážeš své pocity vyjádřit. Myslím, že ti rozumím a nepřipadá mi, že budeš omylem totoho světa.

Už jsem se moc rozepsala, viď?

Tak zase napiš - cokoli

pa Ra

hjarta

Upravil(a) Ra (11. 12. 2006 12:28)

Není tady

#23 11. 12. 2006 22:52

D...?!?
♥♥-----

Kalupinka,tohle mi napsat,tak vím,proč se mám zasebevraždit. To není moc pozitivní vize.

Není tady

#24 12. 12. 2006 13:14

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-

Pro D...?

Vážně nevím, co na tom je negativního. Že nejsem nejmladší, mám nějakou vrásku a nejsem úplně fit, to není vůbec důvod k tomu, abych uvažovala o odchodu ze světa! Naopak. Já jsem totiž na světě hrozně moc ráda. Možná raději, než zdraví a mladí lidé. Když jsem totiž byla mladá a zdravá, myslím, že jsem si lidí kolem sebe  neuměla vážit a nedovedla vychutnat to všechno hezké, co mi život přináší. A kdyby lidi měli odsud odcházet, jakmile se přihlásí střední věk a neduhy s ním spojené...kdopak by to tady asi měl všechno na starosti? Snad ne důchodci a mládež? /Mezi námi, to by to asi vypadalo./
Myslím, že by se asi v mnohém neshodli. Třeba patnácti a sedmdesátiletí v jedné domácnosti a nikdo mezi tím...? No, nevím. Kdo by chodil do práce a ubrušoval spory mezi nimi...!

Není tady

#25 12. 12. 2006 14:03

Ra
♥♥♥♥♥--

gratergratergratergratergratergratergratergratergratergratergratergrater

kapitulation

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí