Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#1 4. 12. 2006 8:43

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Volná diskuse o domácím násilí

Volná dikuse o domácím násilí neřeší žádný problém, zde si jen říká svoje ten kdo ho prožil a ten kdo ho neprožil.
ŽÁDNÁ SPROSTÁ SLOVA (bez milosti je smažu), vulgarismy toleruji, pokud to nebude napadat autora jiného příspěvku.
Jsou zde zkopírovány příspěvky z jiného (Co je domácí násilí) tématu - aby byla zachována linie.

25.11.2006 21:02

Čekanka napsal(a):

Cilko těším se na to téma týrání dětí. Několik známých a příbuzných mě z tohoto obviňují, protože odmítám synovi dávat salám a bramborový salát, uzeniny, neomezené množství sladkostí, antibiotika (no teď je tedy zrovna má hmm , ale myslím většinou) a preferuji další, v dnešní době nezvyklé praktiky (úklid pokoje, čištění zubů-nekompromisně, pomoc při drobných pracích - podle nálady - třeba vyndání prádla ze sušičky)...... prostě pevná výchova se dnes podle mnoha lidí = týrání. Těžko v dnešní demokratické době soudit.....

Jo a to týrání mezi dospělými jsem zažila v rodině - můj otec a matka. Je to ale forma, o které nepíšeš - on s ní nekomunikoval. Zdá se to jako nicotné a malicherné mezi ostatními "viditelnými" formami týrání, já si ale myslím, že je to forma sice nenápadná, ale horší než některé zmiňované. Zkus si představit, že mᚠrodinu se třemi dětmi, pracuješ za mrzký peníz na část úvazek a vlastně jsi na manžovi závislá. Ekonomicky, ale i jinak... Ale on nepozdraví, spí v jiné místnosti, nemluví, nedá, neporadí, neřeší, nepohladí, ani tebe ani děti, jen chodí domem, mizí bez vysvětlení, stejně tak se objevuje. Jako kdybys neexistovala. Maminka všechno vydržela do naší maturity, jak poslední z nás odmaturoval, odstěhovala se. Mockrát jsem jí slyšela plakat. Prosila jsem jí už mnohem dřív aby odešla, ale chtěla vydržet do samostatnosti svých dětí. Klobouk dolů na jedné straně, škoda ztracených let na straně druhé. Každý má holt jiné preference. Přidala bych do forem týrání ignoranci, nevšímavost, neochotu komunikovat a poskytovat nutné prostředky k zabezpečení rodiny.... nevím jak to pojmenovat, ale ty si určo poradíš tummenupp

26.11.2006 8:50

1Barbora napsal(a):

DA po zkušenostech s Tvými názory Tě moc prosím, toto je velmi citlivé téma a Ty jsi opravdu extrémě necitlivý. Buď  tak hodný a ventiluj svá moudra kdekoliv chceš, ale tady raději "nepomáhej"
Dky za všechny kteří tady budou hledat opravdovou pomoc a oporu.

26. 11. 2006 9:16

cilka napsal(a):

Barborko, dovolím si nesouhlasit, pokud budou jeho (DA) příspěvky nesouviset s TÍMTO tématem, smažu je, ale pokud má co říct, tak a píše. Všichni jste s jeho příspěvky nespokojeni, ale sledováním babinetu jsem nejen já došla k názoru, že sem přijde a zůstane jen člověk, který má nějaký problém, třeba o něm neví, neumí jej pojmenovat, ale má problém. Někdo čte měsíc, jiný píše rok a pak TO, co ho sem přivedlo a drží jej zde, pochopí. DA ve spoustě témat reaguje tak jak je mu vlastní, ale pokud si jeho vlákno budeš číst pečlivě, pochopíš, že není tak od věci, že není jen špatný a to že mᚠvůči jeho příspěvkům antipatii, neznamená, že zde pomoct nemůže. Tohle je velmi citlivé téma a a je DA jakýkoli, schválně nikomu neubližuje a navíc v tomhle tématu se neřeší nic, je to jen téma, které sbírá zkušenosti (a telefony, www adresy, azylové domy,....) aby je ten co hledá, našel. A to rychle.
Pokud zde budou jeho (DA) příspěvky "ubližující" smažu je a nejen jeho....
Souhlasím s DA:

Naopak ! Kazdy clovek, pokud muze pomoci, by pomoci mel - staci pouhy napad, nic vic, a navic ja stale rikam prevence je lepsi, nez reseni nasledku ze vznikle situace.

26. 11. 2006 9:37

1Barbora napsal(a):

Cilko napsala jsem DA po zkušenostech s jeho příspěvky v jiné diskuzi na toto téma. A proto, že jemu podobní mi strašně podrážely nohy a ubližovali v době kdy jsem se sama snažila bojovat. Nejen že mi nepřijdou podnětné, ale přijdou mi dokonce nebezpečné.

pro příklad cituji DA: ": Pomlouvas tu staryho a pak se treses, aby Te neodhalil ! Hrdinko jedna ..."

"Jeste neco. Nektere z Vas mi pripadaji omnoho vic nasilnicke povahy, nez Vasi drahouskove, ktere jste si braly z lasky a nyni je xmrti nenavidite"

"..setkani se s psychickym, nebo fyzickym nasilim. Opet opakuji, jakeho debila si vyberes, s tim zijes. Ted nemluvim o otazce, zda chces, nebo nechces hrat roli trpitelky a trapit se se svym problemem spolu s tuctem svych echt kamaradek."

"Jo, holki, kdyby jste se nevdavaly mlade, blbe, nezkusene a pokud by jste vybiraly partnery podle jinych kriterii, nez podle jakych vybirate, kdyby jste se nenechaly opile oplodnit po zabavach a diskotekach na zachudkach a nemusely se pak nasledne ehm.."vdavat", mohly jste zit uplne jinak a spokojene"

A poté co jsem se mu slušně snažila vysvětlit jak moc se plete a upozornila ho, že svými příspěvky může ženě v krizové situaci ublížit svá moudra zakončil: "Zacina mi byt jasne, proc Barbora a Kiara jsou obetmi DN."

Tak nevím Cilko, vážně si myslíš, že DA tu může někomu pomoci?

26. 11. 2006 9:59

cilka napsal(a):

Ano Barborko, souhlasím s tím, že tě tyhle slova musely dost bolet.... Když jsem se prvně rozváděla, měla jsem malé, hodně malé děti, dostala jsem se do potíží, kvůli chybějícímu rodnému listu, který měl soud. Nikdy nezapomenu jak mi tamní pracovnice řekal: My ale nemůžeme za to, co jste si vzala..... Tenkrát mne to hodně mrzelo, ale s odstupem let? Ano, byla to moje věc. Nezralost? Neschopnost poznat alkoholovou závislost? neschopnost rozpoznat člověka, co klidně zmlátí těhotnou i vlastní dítě? Ano, byla to moje volba, já si to vybrala a já musela řešit. Kdybych si vybrala dobře, nemusela jsem potřebovat rodný list, nehonila jsem žádné úřednice. Celý život je jedna velká volba a když si vyberu špatně, musím řešit, sama za sebe.
A fakt je, že nikdy jsem neměla sadističtější myšlenky, něž když jsem zmlácená ležela na zemi, přála jsem si takové věci, že snad ani v hororových Déčkách nebyly zfilmovány.
A to, že DA píše, že se bojíme aby nás "starý neodhalilI" je fakt..... Vzpomenu-li opět na minulo.... Když se dozvěděl, že jsem ASI mluvila, skončila jsem se zlomenou rukou.
On vám nechce ublížit, jen se vám neomaleným způsobem snaží říct, že máte řešit. A tenhle neomalený způsob prostě hodlám hlídat. Nechci aby tu nikomu ubližoval (ani nikdo jiný), ale uznej, může mít postřeh, formulaci, myšlenku,..., která může jinému pomoct, právě díky zvoleným slovům.
Stejně jako jsem to tenkrát musela vyřešit já, stejně tak to musí vyřešit samy ostatní ženy, tady mají být jen informace jak a kde by mohli pomoct. A se stalo cokoli, vždy to začne tím: vzala jsem si bezva chlapa a teď mne mlátí..... jsem chudák, jsem nešastná, jsem zoufalá..... Tohle vše všichni i DA chápou, ale nikdo těm ženám nedokáže pomoct, pokud ony nepochopí to, co je v nich samých a nezačnou s tím pracovat. My, "babineáci" jsme ti, co ji vyposlechnou, případně dají nějaký kontakt. Ale ta velká práce čeká na ně samé, musí bojovat s tím, co si dobrovolně vzaly. A každá se HO bojí, moc a každá MU přeje smrt, hroznou....

29. 11. 2006 18:54

DarkAngel napsal(a):

1Barbora napsal(a):

DA po zkušenostech s Tvými názory Tě moc prosím, toto je velmi citlivé téma a Ty jsi opravdu extrémě necitlivý. Buď  tak hodný a ventiluj svá moudra kdekoliv chceš, ale tady raději "nepomáhej"
Dky za všechny kteří tady budou hledat opravdovou pomoc a oporu.

Vis co Barboro ? big_smile ! Ano ? A ten gloria, co se cpe zenskym do zadku a pomlouva DA muze jit tam spolu s Tebou !

CILKA: Ano, myslim, ze to dame dohromady a barbore a ji podobnym moc never, prozily si osobni zkusenost s DN a mysli si, ze jsou bohyne a vsechno vi nejlepe, ale kdyz jim clovek napise, jak se branit, poslou ho do haje, takze to tak proste chteji - me je to putnaa, at je manza triska, kdyz jim to dela dobre. Podle meho si o poradnou facku koledovaly, treba jen tim, ze nekoho ( asi sveho exmanzela ) citove vydiraly - ale to uz nebudu rozebirat.

Podle meho vim, jak a proc dochazi k DN. Az budu OK, tak to sem napisu jeste jednou a srozumitelneji, pokud v minulem threadu to nikdo nepochopil.

Hodne zdaru, DA

29. 11. 2006 19:19

DarkAngel napsal(a):

Čekanka napsal(a):

Cilko těším se na to téma týrání dětí. Několik známých a příbuzných mě z tohoto obviňují, protože odmítám synovi dávat salám a bramborový salát, uzeniny, neomezené množství sladkostí, antibiotika (no teď je tedy zrovna má hmm , ale myslím většinou) a preferuji další, v dnešní době nezvyklé praktiky (úklid pokoje, čištění zubů-nekompromisně, pomoc při drobných pracích - podle nálady - třeba vyndání prádla ze sušičky)...... prostě pevná výchova se dnes podle mnoha lidí = týrání. Těžko v dnešní demokratické době soudit.....

Jo a to týrání mezi dospělými jsem zažila v rodině - můj otec a matka. Je to ale forma, o které nepíšeš - on s ní nekomunikoval.

Cekanko, to co pises o detech neni podle meho tyrani wink proste deticky to potrebuji, podle meho je dost dulezity jejich denni rezim a rovnez plneni svych povinnosti, byt by to byl jen uklid pokoje, nebo tydenni uklid celeho domu, bytu, atd... - to vse z nich udela lidi a ne fracky ktere dnes po ulicich vidime. Takze tummenupp, zda se, ze se na Babinetu nasla dalsi Matka s velkym "M" wink

Co se tyce Tvych rodicu - opet je to jen muj nazor - to, ze otec nekomunikoval s matkou, neni podle meho tyrani. Proste s ni mluvit nechtel a kazdy mame pravo nemluvit, pokud nechceme, ber to tak, ze mozna uz si s ni nemel o cem povidat a napriklad vira, nebo odpovednost k detem mu nedovolovaly rozvest se, takze mlcel a zil ve zdanlive harmonickem manzelstvi.

29. 11. 2006 19:44

majkafa napsal(a):

DA v tomto případě se připojuju k Barborce. Někdy jsi tak rozumný/á a citlivý/á a někdy z tebe padají pravé "perly". Je to stále stejný DA? Jakoby pod tímto nickem vystupovalo více osob. Jekyll a Hyde

29. 11. 2006 19:57

cilka napsal(a):

Majkafo, tady nejde o to k někomu se připojit, myslím si, že cílem nás všech, je pomoct těm co to potřebují, takhle to zní jako když se zde vytváří klany smile

29. 11. 2006 20:17

majkafa napsal(a):

Cilko, já vím. Jen podle toho, jak před chvílí DA zareagoval. Jsem z toho smutná. Myslíš, že tohle je fajn reakce?

is co Barboro ? Jdi do big_smile ! Ano ? A ten gloria, co se cpe zenskym do zadku a pomlouva DA muze jit tam spolu s Tebou !

CILKA: Ano, myslim, ze to dame dohromady a barbore a ji podobnym moc never, prozily si osobni zkusenost s DN a mysli si, ze jsou bohyne a vsechno vi nejlepe, ale kdyz jim clovek napise, jak se branit, poslou ho do haje, takze to tak proste chteji - me je to putnaa, at je manza triska, kdyz jim to dela dobre. Podle meho si o poradnou facku koledovaly, treba jen tim, ze nekoho ( asi sveho exmanzela ) citove vydiraly - ale to uz nebudu rozebirat.

Podle meho vim, jak a proc dochazi k DN. Az budu OK, tak to sem napisu jeste jednou a srozumitelneji, pokud v minulem threadu to nikdo nepochopil.

Hodne zdaru, DA

30. 11. 2006 7:03

1Barbora napsal(a):

Cilko, požádala jsem o založení tohoto fora z poněkud jiného důvodu, než pro který je zde využíván. A obávám se, že to někteří nepochopili. Stejně jako jsem přesvědčená, že urážky a další ponižování žádnou ženu k činu nenakopnou. Sekala jsem se s mnoha ženami, kterým se podařilo utéct z DN a všechny dlouhé měsíce bojovaly s podraženým sebevědomím a všechny potřebovaly to sebevědomí zvednout, ne srazit. A jestli sem vkládáme příspevky, které mají těmto ženám pomoci pochopit, že za svou situaci nemohou, že ji samy nezavinily jen proto, aby se zde ve stejné diskuzi dočetly, že jsou hloupé krávy, které si všechno zavinily sami, tak to poněkud ztrácí smysl. Ale moderátorkou jsi Ty a mᚠmou důvěru. Jen znovu opakuji - toto je velmi, velmi citlivé téma a nerada bych, aby bylo někomu, kdo je teď v těžké životní situaci místo pomoci ublíženo.
Dark Angel: Mě nemůžeš urazit, hezký den! smile

30. 11. 2006 7:53

cilka napsal(a):

Chápu Barborko, opravdu chápu a moc dobře vím o čem mluvíš. Já s podraženým sebevědomím bojovala léta.
Myslím si, že já i ty moc dobře na přípěvcích co přijdou, poznáme, zda dotyčná osoba skutečně o DN "něco ví" nebo má jen plnou hubu keců zaručeně dobrých rad. Ono pokud se to napíše tak jak to DA napsal, tak to může být opravdu nepochopitelné, jenže každá strana má dvě mince..... On má pravdu v tom, jak popisuje, že:

existuji zakony, ktere je dobre vyuzivat, ne se vymlouvat. Pokud se citim ublizovany, mam modriny po tele, jdu do nemocnice a nakonec i na policii. Pokud mi nevyhovi, trvam na ohlaseni k vyssimu nadrizenemu, v pripade ze ani tam neuspeji, existuje vyssi organ.

Až potud má pravdu, teoreticky. Tak to skutečně je, ale už téhle věty je vidět, že s DN nemá žádnou zkušenost, protože pokud jsem osoba, která DN prochází, nemám sílu tohle uskutečnit, téhle osobě stačí jedno odmítnutí a je to stejné, jako by ji někdo srazil za schodů. tedy jeho slova jsou pravdivá, ale v součastnosti nerealizovatelná.
Druhá část -

Ale spouste zen vyhovuje byt tyranou, aby bylo o cem povidat s kamaradkama - coz je smutne hmm

- toho co píše DA, je bohužel také pravda, je to typ žen sebetrýznitelek - hysterických osobností. Skutečně jsou mezi námi ženy, co umí muže provokovat, tak dlouho dokud ta facka nepadne. Pokud ji on nedá jako první, obdrží ji a klidně někklikrát za sebou. Pak ji třeba jen silněji chytí (mně by se aky nelíbilo, kdyby mne bezdůvodně někdo začal napadat) a už je tu námět k odpolednímu kafi - on je tak zlý...... jsem chudák...... Jsou to vyjímečné případy, ale jsou a te´d, v dnešní době, kdy se tolik mluví o DN, čemu kdo bude věřit? Pokud zná jen tuto osobu a ta mu toto prezentuje jako DN, tak pak nemůže pochopit, co DN skutečně je. A tudíž všechny nahází do jednoho pytle.
Neříkám DA píše blbosti, on píše to, co zná, to co si myslí, na to má právo stejně jako ty a jestli sem taková slova napíše on nebo někdo jiný, na věci se nic nemění. Také je asi dost veliký rozdíl ve vyjádření myšlenky, někdo volí obecná slova, někdo ostrá slova.
Vím, že máte s DA neshody (jak jinak to napsat?), nepadli jste si do noty, ale to mne nezajímá, to je vaše věc.
Nezastávám se ani jeho, ani tebe, každý máte svůj úhel pohledu, svoje životní zkušenosti a tohle mne zajímá. Nic víc, nic míň. Jestli ty budeš psát krásná milá slova a DA o hloupých kravách, není tak důležité, slova mohu přepsat, ale myšlenka je jen vaše.....
P.S. hloupé krávy jsi tu zmínila první, je vidět, že mᚠpifku smile
Barborko, nechceš se rozepsat? Podle registrace jsi tu skoro 5 měsíců, dost dlouhá doba.... Založ si tu téma a piš, věřím (podle tvých příspěvků jinde), že mᚠhodně co říct. Pokud tě někdo bude napadat, smažu ostrá slova, nahradím je smajlíky (budeme mít obrázkové čtení plné úsměvů), i když na negativní reakce člověk musí být připraven, protože ty nás posunují dál...

30. 11. 2006 9:21

1Barbora napsal(a):

Dobré ráno Cilko,
jak už to v životě bývá, v něčem s Tebou souhlasím a v něčem ne. V podstatě ve většině s Tebou souhlasím a mám hluboký obdiv a úctu k Tvému demokratickému přístupu k diskuzi.
ALE big_smile to co jsi popsala o ženách "provokatérkách" bych asi pojmenovala jinak. DN je obvykle vnímáno jako problém mužů tyranů a žen trpitelek. Občas se objeví problém týraných dětí, ale prakticky vůbec nebo zcela výjimečně problém týraných mužů. Přitom není nezanedbatelný a muži mají tu nevýhodu, že v naší patriarchální společnosti je na muže týraného ženou pohlíženo skrz prsty. A to jsi popsala Ty už by se klidně dalo zahrnout mezi DN páchané na muži. Jsem přesvědčená, že žádný člověk není rád týrán a nikomu to nevyhovuje (snad kromě osob zaměřených na SM, ale to je trochu odjinud)
A co se týká DA - já s tímto člověkem problém nemám, opravdu ne. Naopak jsem se zcela upřímně snažila mu problém DN (který se ho zřejmě nějak týká, když se zrovna k těmto tématům tak ohnivě připojuje) osvětlit z pozice ženy, která jím prošla. Bohužel mi to připomínalo rozhovory s puberákem, který je zarytě přesvědčen o své pravdě, nepřipouští jinou, a který, když dojdou argumenty, zvolí agresi (slovní). Z toho důvodu se již do diskuzí s ním nepouštím - nikam nevedou. A znovu jen upozorňuji, že já už jsem z toho všeho zlého venku, mám báječného, milujícího partnera, který mi vynahrazuje to všechno čím jsem prošla a mé sebevědomí vystoupalo k normálu, ale živě si pamatuji a zřejmě nikdy nezapomenu na setkání s podobnými typy jako je DA v době, kdy mi takhle dobře nebylo a každé z nich mě znovu a znovu sráželo na začátek cesty po které jsem se pracně vydala. A já jsem si myslela, že toto forum bude lidem bojujícím s DN pomáhat, ne je srážet. AMEN smile
A k Tvé výzvě, ano zkusím svůj příběh zformulovat a zveřejnit, má do jisté míry happyend a třeba to pomůže k odhodlání těm, kteří jsou na začátku. smile

30. 11. 2006 9:25

cilka napsal(a):

Barborko, moc díky, opravdu moc.....

1. 12. 2006 8:20

DarkAngel napsal(a):

Draha Barboro ( Draha Feuria mi odpusti ). ja nechci nikoho urazit a kdo me zna, pokud nekoho urazim, take se omluvim. Pokud dobre chapu Tve prispevky, jsi stale nejspis pod tlakem, ze strany manzela, je to tak ? Pises tady vety typu
"Jen znovu opakuji - toto je velmi, velmi citlivé téma a nerada bych, aby bylo někomu, kdo je teď v těžké životní situaci místo pomoci ublíženo." a ja tento styl nazyvam "Neopravnene vyvolavani pocitu viny" jeste nez k nejake "vine" mohlo dojit. Prave tento typ vet me dost rozhodi a umim si zive predstavit, jak moc to muze vadit Tvemu okoli. Pises rovnez o jakemsi sebevedomi, vis co vlastne sebevedomi je a jak ho pozvednout ? Ujistuji Te, ze ne tim, ze sama ze sebe budes delat chudinku, ale prave naopak, ze se problemu postavis, zacnes neco delat pro to, aby ses z nelibe situace dostala, vyuzijes nas pravni system ( a je mi jedno, zda mi veris, nebo ne, ale zakony jsou na to, aby se dodrzovaly ), dotahnes vec do konce ( pred soud ) a v neposledni rade dokazes celit nasilnikovi vlastnimi silami - to vse je omnoho hodnotnejsi, nez krafani s kamaradkami na netu o sve situaci, bez jakehokoli vysledku.

Cilka - jakozto moderator zhodnoti prispevek a laskave mi napise, zda k necemu je, nebo neni. Necekejte ode me, ze tu budu zeny litovat, at jsou v jakekoli situaci, protoze prihloupla litost jeste nikdy nikomu nepomohla. Kazda z Vas si sebevedomi zvedne pouze sama, tak do toho holky wink

PS: Barboro, nenech se vysmat ! lol Procento tyranych muzu je 60 : 40 tyranych zen - tot statistiky. Mimochodem, muzum neprislusi resit tento problem, tudiz o nem nemluvi, ale v anonymni ankete to bohudik priznavaji wink Takze chces diskutovat dal ? Ja osobne nechci otevirat tema tyranych muzu, chlap si ma dokazat poradit sam a pokud neni totalni pitomec, od uzurpatorky odejde, nejlepe k mladsi wink

1. 12. 2006 8:26

1Barbora napsal(a):

DA, je mi líto, vzhledem k Tvému odeslání mé osoby do big_smile  nemám co bych s Tebou dále probírala.

1. 12. 2006 8:36

cilka napsal(a):

Ano tvůj příspěvek k něčemu je.... Naprosto s ním souhlasím.... ALE.....
Je jen pro ženy, které tím prošly a bezezbytku se s tím vypořádaly, ženy, které v tom jsou, tohle opravdu mohou chápat jako házení klacků pod nohy.
Sama jsem si tím vším o čem tohle má být prošla a v době, kdy to tak bylo, by mne tvůj příspěvek minimálně donutil brečet, maximálně by mi ještě víc srazil zbytky povědomí o své osobě. První a základní problém, který zřejmě nechápeš, je ten, že v té situaci není ona osoba a nemusí to být jen žena, schopna využít, ale ani použít nᚠprávní systém. Tohle je základní problém. Zákony jsou od toho aby se dodržovaly, mᚠpravdu....
Bydlela jsem na sídlišti v paneláku, o dva vchody vedle, bydlela mladá rodina. Ona na mateřská s dvouletou dcerkou, on policista, ne dopravák. Jednoho dne ji umlátil, doslova ji ubil boxerem. Potom začaly vycházet na povrch nejrůznější věci, neměla jsem ani tušení, že jí mlátí, okno mé kuchyně bylo přesně nad dětským pískovištěm, kam s dcerkou chodila, slyšela jsem jí, jak si povídá s ostatními maminami. Nikdy nic co by naznačoavalo jakou má doma situaci neřekla. A jednoho dne nebyla......
Mám dotaz, jak myslíš, že by policista na obvodním oddělení přijal moje oznámení, pokud by to byl tento? Pokud jsem týraná žena, bez sebevědomí (a to opravdu nemají), plná pocitů viny, protože tyhle ženy své muže milují a chybu hledají u sebe, myslíš, že bych šla dál, nebo by mne pohrdavé chování tohoto muže-policisty utvrdilo v tom, že si za to můžu sama?
Tohle opravdu nemůžeš pochopit, mᚠkrásnou teorii, zakládající se na našich právech, tam mᚠdobrý základ, ale je to o něčem jiném, není to tak jednoduché.

1. 12. 2006 22:01

Kiara napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Majkafa : Prism Te, vubec to neni tak, jak pises. Ale rozebirat to nechci, sem to nepatri. Ja jen, at si kazdy z prispevku bere co chce a at neosocuje druhe, jak to praktikovaly ty dve, ktere se samy i zde prihlasily.

A ted k tematu. Stale trvam na svem - existuji zakony, ktere je dobre vyuzivat, ne se vymlouvat. Pokud se citim ublizovany, mam modriny po tele, jdu do nemocnice a nakonec i na policii. Pokud mi nevyhovi, trvam na ohlaseni k vyssimu nadrizenemu, v pripade ze ani tam neuspeji, existuje vyssi organ. Ale spouste zen vyhovuje byt tyranou, aby bylo o cem povidat s kamaradkama - coz je smutne hmm

Priklad ze zivota: mam kamarada, je mu 20 let, verte, nebo ne nedal si bacha, pitomec aa po 3 mesicni znamosti ceka s partnerkou dite. Napisu Vam, jak to vidim: Strasne ji miluje, vezme si ji, zustane rodicum na krku, pac nemaji kde bydlet. Vzhledem k tomu, ze budou v byte 2 generace, bude dochazet k hadkam, ona se bude vic venovat diteti a zapomene na roli manzelky, on bude vice casu travit v hospode mezi kamarady, ona na neho bude neustale kricet, cas od casu vystridaji jedni rodice, druhe rodice, chvilku bydleni tam, chvili tam, nakonec po nekonecnych hadkach bud se odhodlaji k rozvodu ( poznamenani oba - nadosmrti ), nebo nakonec v alkoholovem opojeni si budou navzajem fyzicky i citove ublizovat a jeden z nich ( mozna ) vynda ze zasuvky pistoli - a bud to provede sobe, nebo partnerovi...

Takze tak. Nechci byt spatnym prorokem, ale podle toho, co mi lide rikaji, davam si sakra majzla na to, abych se zapletl s clovekem, ktereho neznam a ani po 5 letech sveho partnera uplne neznam, takze ani kdyby ma na kolenou prosil, dite s nim mit nebudu - HOWGH !

DarkAngeli, na tohle existuje jeden účinný recept - používat při každém styku důsledně antikoncepci:)  a to jak pán, tak i dáma. Dvojnásobná ochrana - proti mimču obrana:). Jestlipak ty sám jsi erudovaný natolik, že toto pravidlo dostatečně dodržuješ, hm? Tvůj kamarád určo žije v reálu a musel vědět, že děti holt nenosí čápsmile
A za pochmurného vylíčení jeho dalšího života by Ti asi byl neskonale vděčen - už má dost takhle hlavu v pejru z toho, že mu ujely nohy, ve dvaceti letech se začne starat o rodinu a kámoš mu vyvěští buď rozvod, nebo smrt  střelnou zbranísmile.
DarkAngeli, jsi značně negativistickej,. Tvůj nick tomu i odpovídá. Nemᚠrád ženy, protože jim nerozum횠 a nejsi ani schopen se k jakékoliv ženě přiblížit. Vyžívᚠse v diskusích, ve kterých se ženy svěřují, jak jsou trestány a ty jim ještě přidáváš, aby měly důvod jó trpět.
No, každej úchyl a masovej vrah nějak začínal....

2. 12. 2006 12:38

DarkAngel napsal(a):

Kiara, vis co jsi ? Jsi strasna zenska wink Nic ve zlem wink A na Tvou otazku, zda pouzivam antikoncepci odpovidam ano i kdyz s partnerem nemuzeme mit deticky - ze zdravotnich duvodu ( za urcitych podminek by to slo, ale riskovali by jsme smrt bud matky, nebo ditete, takze radeji ne ). Ziji v realu, neboj a vim, co prinasi poceti ditete, ze to neni prca a ze se o to holt musis pokud mozno s vybornym partnerem, ktery Ti bude oporou ne prvnich pet let, ale cely zivot, postarat minimalne do dospelosti. A nejsem hovado, abych kamaradovi vykladal, jak vidim jeho osud. Kazdy je sveho stesti strujcem a kazdy si musi sam spalit ruce o plotnu, aby na ni vickrat nesahal - jak se lidove rika, ze ? A s tim uchylem a masovym vrahem, prosim Te, aby jsi volila slova uvazene, beru si to osobne wink Zda mam, ci nemam rad zeny, je otazka, na kterou odpovim primo. Mam rad normalni zeny, ale trubky a vycurane potvory me dokazi vytocit do neskutecne vysokych obratek - zaplatpanbu, moc jich neni a vetsina si zije pohodovy zivot a moc nenadava na osud, na byvaleho manzela, nebo na nekoho z okoli. Kamradu a kamaradek ma  hodne, ale jen par z nich stoji za me "opravdove pratelstvi" k nim.

Kiara, proc sem pisi je nad slunce jasne - proste DN existuje, spousta lidi ho prehlizi a zeny vykladaji jak jsou denne tyrane, jak jinak nez muzi. Kdyz se nad tim zamyslis a co psala Cilka, jsou tyrane nejen zeny ( ktere se ovsem mohou branit, ze ? ) ale i deti a stari lide ! Toto tena je hodne horke a pokud je to mozne, at kazdy napise objektivne pokud mozno, jak tomu predchazet, jak se tomu branit v pocatcich, a nakonec kdo to nechal zajit hodne daleko, at napise, jak je mozne resit dusledky, kdyz uz nezabranil DN v jeho pocatku.

Ja jsem pro predchazeni problemum, pisi to zde uz nekolik mesicu, ruzne rady a hotove navody, ale ty z vas, ktere uz maji neco za sebou, me maji za vola a cloveka z jine planety, nebo co. ja vim, ze minulost nezmenime, ale tento webik neni jen pro ty poskozene, ale take pro ty, ktere jeste vdane nejsou, ktere si mohou vzit z tohoto webu vsechno dobre a poucit se z cizich chyb, nebo myslis, ze to tak byt nema ? Jen hlupak se uci z vlastnich chyb ! Co Ti je platne, ze tu ted brecis, kdyz jsi nedokazala vybrat spravneho partnera a nedokazala jsi si usporadat zivot a vztah ? Proc ukazujeme tem mladym holkam a klukum, ze je ceka podobny osud at delaji co delaji ? Proc jim radeji neukazeme, ze zivot muze byt krasny, ze muzeme mit skveleho partnera a kopec hodnych deti ? Proc ? A proc dnesni matky nedokazi vychovavat sve deti spravne, aby nemuseli resit problemy jako muj kamarad ? A co na zaver ? Ve me vidis roll, roll a nevim co jeste, ale ne ja, ale Ty jsi si nedokazala spravne vybrat. Ja uz mam vybrano a myslim, ze dobre.

Hezkou sobotu, DA

2. 12. 2006 21:44

Čekanka napsal(a):

DarkAngel napsal(a):

Čekanka napsal(a):

Cilko těším se na to téma týrání dětí. Několik známých a příbuzných mě z tohoto obviňují, protože odmítám synovi dávat salám a bramborový salát, uzeniny, neomezené množství sladkostí, antibiotika (no teď je tedy zrovna má hmm , ale myslím většinou) a preferuji další, v dnešní době nezvyklé praktiky (úklid pokoje, čištění zubů-nekompromisně, pomoc při drobných pracích - podle nálady - třeba vyndání prádla ze sušičky)...... prostě pevná výchova se dnes podle mnoha lidí = týrání. Těžko v dnešní demokratické době soudit.....

Jo a to týrání mezi dospělými jsem zažila v rodině - můj otec a matka. Je to ale forma, o které nepíšeš - on s ní nekomunikoval.

Cekanko, to co pises o detech neni podle meho tyrani wink proste deticky to potrebuji, podle meho je dost dulezity jejich denni rezim a rovnez plneni svych povinnosti, byt by to byl jen uklid pokoje, nebo tydenni uklid celeho domu, bytu, atd... - to vse z nich udela lidi a ne fracky ktere dnes po ulicich vidime. Takze tummenupp, zda se, ze se na Babinetu nasla dalsi Matka s velkym "M" wink

Co se tyce Tvych rodicu - opet je to jen muj nazor - to, ze otec nekomunikoval s matkou, neni podle meho tyrani. Proste s ni mluvit nechtel a kazdy mame pravo nemluvit, pokud nechceme, ber to tak, ze mozna uz si s ni nemel o cem povidat a napriklad vira, nebo odpovednost k detem mu nedovolovaly rozvest se, takze mlcel a zil ve zdanlive harmonickem manzelstvi.

S tím úklidem celého domu to myslíš vážně madmad ?

Co se týče mých rodičů týrání to podle mě je (i když asi ne legislativně), protože to je dlouhodobě ponižující stav, ale chlap to může vidět jinak, protože žádnej chlap nezná skutečnost být na někom finančně závislý, starat se o děti, mít naklizeno, uvařeno, vypráno, vyžehlíno, vypěstovanou zeleninu, taky se udržet v zaměstnání, být v rámci možnosti atraktivní a štíhlá, řešit s dětmi úkoly a taky být naladěná na sex..... to je milý DA každodenní realita většiny žen a za to všechno mít doma tichou domácnost i bez slušného pozdravu, je opravdu hodně stresující a ponižující záležitost. A chlapi to všechno berou jako samozřejmost a všimnou si maximálně toho když nemají vypraný triko na fotbal. Naštěstí jsem si vybrala chlapa ochotného a slušného, nicméně ne každá holka má to štěstí a nikomu nepřeji volbu mezi odchodem a setrváním.......

Jinak souhlasím s Kiarou (nejen v tomto témátku wink ) na radosti i starosti by měli být vždycky dva, jinak si myslím DA, že se rád zviditelňuješ buď  rýpáním do někoho nebo příspěvky mimo téma (spíš mimo mísu roll ). Tak čau Luboši.

Jo a Cilka to tu teda pěkně šéfuje, to jo.

Včera 1:34

Kiara napsal(a):

Cilko, JÁ jsem hodná, JÁ nerejpu:gloria:
DarkAngeli - jsem ráda, že už mᚠvybráno. Já mám ve svém životě zase vyřešeno a jsem ráda, že jsme se alespoň v tomhle bodě dokázali shodnout.
Hm... ale v jednom bodě tě chytím za slovo: Proč dnešní matky nedokážou vychovávat děti tak, aby nemusely řešit problémy tak, jako můj kamarád??? DarkAngeli, matka Tvého kamaráda musí být čtyřicátnice:) . Buďto je bigotní katolička, která svému synovi vsugerovala, že děti nosí čáp a na pohlavní styk má dost času až po svatbě. V tomto duchu si měla syna hlídat, nařídit mu příchody domů  nejpozději okolo šesté hodiny večerní, vést ho k pravidelným návštěvám kostela a netrpět mu žádné nepřístojné kontakty s dívkami. Pokud by jejího syna nezprznil chlípný kostelník, opravdu by se předčasně ženit nemusel, protože by ho ve zralém věku trefila mrtvice v kostelní lavici:)
Pokud je matka tvého kamaráda normální a zodpovědná osoba, musela svému synovi od doby puberty vtloukat do hlavy něco, že existuje něco jako antikoncepce. Krom toho  - v naší rodině existuje něco jako otec-zploditel,který má přece jenom jaksi vůči synovi jako otec určitá privilegia -tzn. rozhovory jako chlap s chlapem. Je mi líto, že otec zřejmě v tomto případě buď nebyl, zaspal nebo selhal.
No - DarkAngeli, určitý druh mladých lidí sice po celou dobu školní docházky probírá výchovu k rodičovství, doma je veden odstrašujícími hovory k odpovědnosti, ale když dojde na lámání chleba, dojde na zatmění mozku podle krásného hesla:Když je kocour v troubě, je holt rozum v...ehm,pod zády:)
Hehe, a zkus vést rozhovor o antikoncepci s dětmi-puberáky, kteří na tebe koukají s neskrývaným despektem (co mi to tady ta stará fosílie cpe do hlavy za kéry), přičemž jediná soulož, kteou jsou ochotni svým rodičům tolerovat je ta, která předcházela devět měsíců před jejich narozenímcool Můžu Ti zaručit, že z podobné osvěty jsem chytla vosypky já, posléze manžel a poněvadž máme jen jedny nervy, doufáme, že jsme je svojí přednáškou od rozmnožování otrávili tak dokonale, že budou aspoň příštích pět let žít v naprostém celibátu:)

Dnes 5:42

1Barbora napsal(a):

Mně tento druh dialogů přijde trošku nesmyslný. Prevence je hezká věc, ale tady šlo o to, že ne vždy se podaří. A co potom? Špatně sis vybrala, tak teď trp??? To snad ne. Nikdo nejsme neomylný a každý šlápne občas vedle a v tomto tématu by mělo jít spíš o to jak pomoci těm, které(kteří) se dostaly(i) do těžké situace, sebrat sílu a vymanit se z ní. Není to totiž žádná sranda.
Ono radit z pozice někoho, kdo takovou situaci nezažil je totiž téměř nemožné, zejména, nemá-li ani zbla empatie.
Hezky se to píše - pos**la sis život, tak teď jednej a zachraňuj, ale je tu několik zásadních ALE! Jednak už tu bylo mnohokrát řečeno, že k boji s něčím takovým, jako je DN je zapotřebí velké odvahy a síly a jednak, ne všechny instituce, které by měly pomáhat opravdu pomáhají. Popravdě by mi přišlo zajímavější předat tady rady a zkušenosti s DN, než se dohadovat o kravinách a urážet se navzájem.

Dnes 7:39

DarkAngel napsal(a):

Čekanka napsal(a):

S tím úklidem celého domu to myslíš vážně madmad ?

Co se týče mých rodičů týrání to podle mě je (i když asi ne legislativně), protože to je dlouhodobě ponižující stav, ale chlap to může vidět jinak, protože žádnej chlap nezná skutečnost být na někom finančně závislý, starat se o děti, mít naklizeno, uvařeno, vypráno, vyžehlíno, vypěstovanou zeleninu, taky se udržet v zaměstnání, být v rámci možnosti atraktivní a štíhlá, řešit s dětmi úkoly a taky být naladěná na sex..... to je milý DA každodenní realita většiny žen a za to všechno mít doma tichou domácnost i bez slušného pozdravu, je opravdu hodně stresující a ponižující záležitost. A chlapi to všechno berou jako samozřejmost a všimnou si maximálně toho když nemají vypraný triko na fotbal. Naštěstí jsem si vybrala chlapa ochotného a slušného, nicméně ne každá holka má to štěstí a nikomu nepřeji volbu mezi odchodem a setrváním.......

Jinak souhlasím s Kiarou (nejen v tomto témátku wink ) na radosti i starosti by měli být vždycky dva, jinak si myslím DA, že se rád zviditelňuješ buď  rýpáním do někoho nebo příspěvky mimo téma (spíš mimo mísu roll ). Tak čau Luboši.

Jo a Cilka to tu teda pěkně šéfuje, to jo.

No nazdar Evo big_smile Snad mi nechces namluvit, ze je POVINNOSTI jednoho s manzelu se k druhemu chovat vstricne a laskyplne, i kdyz na to nema naladu, nebo je ze sveho protejsku totalne "znechuceny"... Jsem opet mimo tema, ale rekni mi, kde bychom mohli o tomto problemu podiskutovat a jdu tam wink Mit doma zenskou, ktera me hodinu po svatbe zacala buzerovat a buzerovala trvale nekolik let ( to je jen priklad, pac netusim, co se mezi nema stalo ), ver tomu, ze s ni nepromluvim do konce zivota ( nebo nejmene do doby, nez odrostou deti ) a jeste ji zahejbam, jak to jde...

Lubos big_smile

Dnes 7:47

DarkAngel napsal(a):

Kiara napsal(a):

Pokud je matka tvého kamaráda normální a zodpovědná osoba, musela svému synovi od doby puberty vtloukat do hlavy něco, že existuje něco jako antikoncepce. Krom toho  - v naší rodině existuje něco jako otec-zploditel,který má přece jenom jaksi vůči synovi jako otec určitá privilegia -tzn. rozhovory jako chlap s chlapem. Je mi líto, že otec zřejmě v tomto případě buď nebyl, zaspal nebo selhal.

Kiaro, odpovim jen na jednu vetu, abychom se nehadali, ano ? Otec nezaspal, ani neselhal, ale jak je to uz holt v nasi spolecnosti zvykem a stava se to pravidlem, je z rozvedeneho manzelstvi a matka si holt nechce priznat, ze na kluka nestaci ! Otce od kluka odpudila, kdyz byl jeste maly a ted vidis dusledky - samozrejme si to neprizna, ze ? Dodneska je to hovado, hajzl, kreten a buhvi co jeste, jen ne jeho otec.

Vis a to je cele o tom, za co me tu kamenujete. Nikdo nehledi na prevenci, kazdy resi uz jen dusledky sveho neuvazeneho chovani.

Není tady

 

#2 4. 12. 2006 8:47

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Tak a pište...... A buďte hodní smile

Není tady

 

#3 4. 12. 2006 10:08

Čekanka
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 28. 6. 2006
Příspěvky: 9378

Re: Volná diskuse o domácím násilí

DA a co tou prevencí myslíš? Oni se totiž lidé v čase mění, také se mění situace.

Není tady

 

#4 4. 12. 2006 23:29

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 9643

Re: Volná diskuse o domácím násilí

DA, tak já jsem celou rodinnou situaci vyřešila ke spokojenosti všech zúčastněných - nikdy jsem svým dětem nezakazovala kontakty s tatínkem a když mi určité věci začaly přerůstat přes hlavu, zeptala jsem se tatínka, jsetli by nebylo lepší, aby svoje sluníčka začal vychovávat on, a to celodenně a řádně. Nebudu Tě obtěžovat detaily - na toto řešení přistoupil, aby zvedl hozenou rukavici a dokázal mi, že výchovu dětí, péči o domácnost a chození do práce má v paži a je schopnější než já gloria
Nechci zacházet do detailů - zjistil, že to zase až taková procházka růžovou zahradou není. Nerozvedli jsme se, žijeme odděleně, nikdo z nás nemá žádné sladké srdéčko, kvůli kterému by chtěl tento stav měnit - respektive  je mezi námi nevyřčená dohoda  - tak, jako nebude rozvod, tak nebude i náhradní maminka nebo tatínek.
DarkAngeli, možná se Ti tohle řešení nelíbí,ale já jsem s ním naprosto spokojena.


"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

 

#5 9. 12. 2006 10:42

zazu
♥------
Registrovaný: 6. 12. 2006
Příspěvky: 1

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Milé dámy, zdravím vás! Jsem tu nová a potřebovala bych poradit. Včera jsem se dostala do situace, kterou jsem asi nezvládla. |Mám syna 4roky a žiji 3 roky s přítelem. střídavě oblačno, však to znáte. Občas s ním byly i větší problémy, když se opil vzal mi třeba auto ( i když má zákaz činnosti) nebo mou bankomatní kartu a vybral účet. Kolikrát jsme takhle zůstali bez peněz atd. Včera moje trpělivost přetekla. Měli jsme firemní večírek a on mi slíbil, že syna pohlídá. Po večirku asi v jednu ráno, jsme ještě s kamarádkami navštívily diskotéku a k mému překvapení on tam byl. Zavolal svou matku na hlídání a šel ven a ještě začal obviňovat mě. Potom mi vzal kabelku a odešel ( měla jsem tam tel. doklady peníze prostě vše) Šla jsem domů mezitím volal mojí matce, že tady nechá syna samotného atd..
Přišla jsem domů, fyzicky mě napadl vzal klíče od mého auta, platební kartu a odešel. Nebylo to poprvé a tak jsem zavolala policii. Už ho mají, auto mi dovezli, kartu prý dovezou, sdělí mu obvinění a pak ho pustí domů. Nejhorší na tom ale je, že moje matka mi teď volala, že je to moje vina, že já nemám právo chodit ven i když jsme byli domluvení na hlídání, že mám předpokládat, že  chlapi nemají normální reakce. Že jsem to  neměla oznamovat policii atd.. Křičela na mě, že jsem hloupá a vše je moje vina. A já vás prosím o radu. Už nevím co je dobře, myslela jsem si, že když zavolám policii, zvládnu to budu silná nenechám si to líbít, že tak to bude dobře. A ono ne, asi jsem měla držet hubu a krok, protože je to moje dítě.

Není tady

 

#6 9. 12. 2006 13:31

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Volná diskuse o domácím násilí

zazu napsal(a):

Milé dámy, zdravím vás! Jsem tu nová a potřebovala bych poradit. Včera jsem se dostala do situace, kterou jsem asi nezvládla. |Mám syna 4roky a žiji 3 roky s přítelem. střídavě oblačno, však to znáte. Občas s ním byly i větší problémy, když se opil vzal mi třeba auto ( i když má zákaz činnosti) nebo mou bankomatní kartu a vybral účet. Kolikrát jsme takhle zůstali bez peněz atd. Včera moje trpělivost přetekla. Měli jsme firemní večírek a on mi slíbil, že syna pohlídá. Po večirku asi v jednu ráno, jsme ještě s kamarádkami navštívily diskotéku a k mému překvapení on tam byl. Zavolal svou matku na hlídání a šel ven a ještě začal obviňovat mě. Potom mi vzal kabelku a odešel ( měla jsem tam tel. doklady peníze prostě vše) Šla jsem domů mezitím volal mojí matce, že tady nechá syna samotného atd..
Přišla jsem domů, fyzicky mě napadl vzal klíče od mého auta, platební kartu a odešel. Nebylo to poprvé a tak jsem zavolala policii. Už ho mají, auto mi dovezli, kartu prý dovezou, sdělí mu obvinění a pak ho pustí domů. Nejhorší na tom ale je, že moje matka mi teď volala, že je to moje vina, že já nemám právo chodit ven i když jsme byli domluvení na hlídání, že mám předpokládat, že  chlapi nemají normální reakce. Že jsem to  neměla oznamovat policii atd.. Křičela na mě, že jsem hloupá a vše je moje vina. A já vás prosím o radu. Už nevím co je dobře, myslela jsem si, že když zavolám policii, zvládnu to budu silná nenechám si to líbít, že tak to bude dobře. A ono ne, asi jsem měla držet hubu a krok, protože je to moje dítě.

Zazu,
doufám, že je to veeeelikánská nadsázka, když píšeš, že už nevíš, co je dobře a co špatně (nebo tak nějak). SAMOZŘEJMĚ že když se dohodnete, mělo by na tu dohodu být spolehnutí, SAMOZŘEJMĚ že ti nemá co brát auto a kraditku, SAMOZŘEJMĚ že ty nemusíš předpokládat, že chlapi mají nenormální reakce, protože většina je nemá. A samozřejmě že jsi udělala dobře, když jsi zavolala policii - piš si, že kdybys po nich chtěla něco, na co nemᚠprávo, nehnuli by prstem (jestli už teda potřebuješ o správnosti svého počínání nějaký důkaz, tak tady ho mᚠna stříbrným podnose :) - policajti přijeli a udělali, co jsi chtěla).

A co se týká tvé matky (která je teda mimochodem fakt dáreček :dumbom: ), vzpomněla jsem si na zkušenost se svou vlastní matkou. Když se mi narodil syn, neustále mi říkala, že mu mám přetahovat předkožku, dr. zase říkal, že ne, mně se do toho extra nechtělo, tak jsem to nedělala. Matka mě neustále varovala, že to nemusí jít nikdy atd. No a když bylo synovi ke třem letům, začal mít s pindíkem problémy a dr. zjistil, že má předkožku extrémně zúženou a musí na operaci. Když jsem se zatvářila tragicky, říkal, že to nic není, a já vyhrkla, že tomu věřím, akorát nechci slyšet, co mi zase bude říkat máma... (s tímto dr. se znám dlouho a dobře, každému bych tohle nevykládala). A on řekl: "Tak jí to prostě neříkejte!" Což mně v tu chvíli přišlo, jako že to před ní budu schovávat a tajit a moc se mi to nelíbílo, protože mám mnohem radši, když se věci říkají na rovinu, ale zpětně si myslím, že měl pravdu: jestli jsou naše matky ty typy, které nám MUSÍ říct svůj názor na věc přesto, že nám naprosto nepomůže a naopak nás zraní, NEMÁME ŽÁDNOU POVINNOST s nimi tyhle věci probírat. Být tebou, snažila bych se, aby o mých vztazích věděla co nejmíň, a pokud ji do toho zatáhne partner, slušně bych jí oznámila, že s ní tuhle konkrétní záležitost probírat nechci. Amen :gloria:

Není tady

 

#7 9. 12. 2006 13:46

Kubula
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 1. 5. 2006
Příspěvky: 1248

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Ještě bych chtěla říct pár slov k tomu, co tu píše DA ( i když budu částečně opakovat, co řekli/y ostatní). Jasně že je lepší si preventivně dobře vybrat, a jasně že je ve většině případů nesmysl vdávat se v osmnácti za někoho, kdo má krásný hnědý oči, ale o jehož charakteru vím v podstatě houby. A jasně že to nakonec musí vyřešit daná ženská sama. ALE: spoustě ženských pomůže, když uslyší, že se to řešit dá, případně jak, a mnoha z nich víc pomůže slyšet, že debil je jejich partner a ne ony, protože sebeobviňování a pochybností o sobě samých si většinou užily už dost a v zásadě NEPOTŘEBUJÍ, aby jim v tom někdo další, kdo o tom navíc moc neví, máchal čumák.

A ještě jedna věc: pokud DA podléhá stereotypu, že "chlap si musí své záležitosti řešit sám", jistě bude mít pochopení pro ženský, které vyrostly a aspoň částečně se sžily se stereotypem "ženská nic sama vyřešit nemůže, musí počkat, až jí nějakej chytrej chlap (nebo někdo starší) poradí a pomůže". Pravda podle mě není ani jedno, ale když do tebe tohle hustěj celý život, člověk tomu často aspoň částečně propadne. Ujišuju tě, že pokud jsi typ ženský jako já, která naopak svoje rozhodnutí tak nějak MUSÍ dělat sama a nesnáší, když jí v tom okolí brání, okolí se bude hoooodně snažit srovnat tě do latě - bude ti říkat, že jsi PŘÍLIŠ samostatná, že jsi neženská, že s tebou žádný chlap nevydrží atd. Všechno jsou to nesmysly, ale zase - někdo je náchylnější tyhle názory přebírat a někdo ne. Nevidím důvod, proč trochu (TROCHU! nejsem proto věci řešit ZA toho člověka!) nepomoct někomu, kdo momentálně nemá na to, aby to vyřešil sám.

Není tady

 

#8 9. 12. 2006 17:21

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Myslím, že domácí násilí patří mezi ostatní manželské problémy, které si nakonec stejně každý musí vyřešit sám. Že nikomu, ani těm nejbližším, se nechce smáčet si v tom prsty. Bůhví, jak to bylo, řeknou, nebo se na vás koukají s despektem, že si svoje běžné problémy necháte narůst do krajnosti, až dojde k nejhoršímu. Je katastrofa, když čekáte na pomocnou ruku, aniž byste o ni žádali /okolí ví, že se něco děje, ale nezasahuje/, a když konečně promluví zástupce rodiny, je vám do breku. To se neumíte domluvit jako lidi? Zeptá se vás a vy víte, že nejste schopné už čelit atakům partnera, protože vám došly síly i trpělivost domluvit se na čemkoli. Že jde o DM si vpodstatě neuvědomujete. Myslíte si, že všechno zapřičiňujete vy. Tím, co děláte, tím, jak se chováte, atd. Když se poinformujete na netu nebo v odborném tisku, jen valíte oči. Vᚠmuž splňuje většinu z deseti bodů. Nevěříte vlastním očím. Všechno se ale dokazuje těžko. Nemáte chu vláčet se po policejních setkáních a soudních popotahovačkách. K čemu by to bylo? Víte, že máte práci, najdete si bydlení...a život běží dál. Okolí kolem vás našlapuje, jako kdybyste byly malomocné. Jenom aby proboha něco nechtěla. Pomoc v bytě, peníze. Aby si sem nechodila stěžovat, jak je sama. A tak se členové nejbližší rodiny ani neobtěžují vás navštívit, v čemž jdou ruku v ruce s lidmi z vašeho pracoviště. Oni totiž asi nevědí, jak by reagovali na to, že spíte na matraci. Občas vám to dá někdo z kolegyň, patrně ve zlosti nad tím, že ony se s těmi svými chlapy hádají pořád dokola a nikam to nevede, pěkně sežrat. Ve smyslu, máš, cos chtěla. jdeš si svým životem a my chudinky máme na krku rodiny. A tak sedíte v tichém bytě, koukáte ven, myslíte na to, co budete dělat večer /když nemáte s kým/ a hrozíte se Vánoc. omácí násilí je za vámi....a před sebou cítíte prázdno a samotu. Čím víc vám je, tím hůř pro vás.

Není tady

 

#9 9. 12. 2006 17:40

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Maminko, proč tě tatínek bil? jsou ta nejhorší slova v tom novém začátku....

Není tady

 

#10 9. 12. 2006 17:50

kalupinka
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 28. 4. 2006
Příspěvky: 1367

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Bita jsem nebyla a děti mám dospělé. Jasně, chudáci děti, když v tomhle musejí vyrůstat. A žena se nerozvede, protože jsou malé.

Není tady

 

#11 9. 12. 2006 18:05

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Volná diskuse o domácím násilí

Já to jen přidala.... to byla otázka mé dcery....

Není tady

 

#12 9. 12. 2006 21:03

cilka
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ústecký kraj
Registrovaný: 9. 1. 2006
Příspěvky: 7512

Re: Volná diskuse o domácím násilí

........Nový zákon umožňuje řešit alespoň akutní situaci, aby se předešlo nejhoršímu. Protože je smutnou realitou, že jeho přijetí předchází šokující statistika několika desítek žen, které zemřely rukou vlastního manžela. "Každoročně se připojujeme akcí s názvem Tiché svědkyně k těm zemím, které si připomínají své oběti domácího násilí," říká Zdena Prokopová. Sochy, z nichž každá představuje konkrétní osobu zabitou svým partnerem, bývají každoročně vystaveny na veřejném místě. Každá socha má na krku pověšené své vlastní parte. Chcete příklad? Daniela, 38 let, uškrcena v roce 2002 svým manželem. Zbyly po ní dvě děti.........
výňatek z článku: http://www.novinky.cz/zena/zdravi/facky … 08hpu.html

Není tady

 

#13 24. 3. 2007 9:42

Salvator
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 10. 1. 2006
Příspěvky: 1148

Re: Volná diskuse o domácím násilí

zazu napsal(a):

Milé dámy, zdravím vás! Jsem tu nová a potřebovala bych poradit. Včera jsem se dostala do situace, kterou jsem asi nezvládla. |Mám syna 4roky a žiji 3 roky s přítelem. střídavě oblačno, však to znáte. Občas s ním byly i větší problémy, když se opil vzal mi třeba auto ( i když má zákaz činnosti) nebo mou bankomatní kartu a vybral účet. Kolikrát jsme takhle zůstali bez peněz atd. Včera moje trpělivost přetekla. Měli jsme firemní večírek a on mi slíbil, že syna pohlídá. Po večirku asi v jednu ráno, jsme ještě s kamarádkami navštívily diskotéku a k mému překvapení on tam byl. Zavolal svou matku na hlídání a šel ven a ještě začal obviňovat mě. Potom mi vzal kabelku a odešel ( měla jsem tam tel. doklady peníze prostě vše) Šla jsem domů mezitím volal mojí matce, že tady nechá syna samotného atd..
Přišla jsem domů, fyzicky mě napadl vzal klíče od mého auta, platební kartu a odešel. Nebylo to poprvé a tak jsem zavolala policii. Už ho mají, auto mi dovezli, kartu prý dovezou, sdělí mu obvinění a pak ho pustí domů. Nejhorší na tom ale je, že moje matka mi teď volala, že je to moje vina, že já nemám právo chodit ven i když jsme byli domluvení na hlídání, že mám předpokládat, že  chlapi nemají normální reakce. Že jsem to  neměla oznamovat policii atd.. Křičela na mě, že jsem hloupá a vše je moje vina. A já vás prosím o radu. Už nevím co je dobře, myslela jsem si, že když zavolám policii, zvládnu to budu silná nenechám si to líbít, že tak to bude dobře. A ono ne, asi jsem měla držet hubu a krok, protože je to moje dítě.

Milá zazu,
nevím, co bys měla udělat ty, ale vím zatraceně dobře, co bych udělal na tvém místě já:
1.) toho povedeného příživnického filutu bych už dávno vyhodil a poslal do pekel (jestli bych se vůbec kdy dával dohromady s podobným vykukem).
2.) Nikdy bych si nenechal nikým vzít kartu, auto, dítě... atd.
3.) Nikdy bych si nikým, ani matkou, ani farářem, nenechal mluvit do života, do toho, co mám, či nemám udělat, a svou matku bych poslal do háje i s jejími průpovídkami o mé vině...


Kdo mᚠuši proto, abys slyšel, slyš...!

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů