29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Stránky: 1 2
johana2 napsal(a):
No děvčátka.Dřív byl taky děsně pořádkumilovnej,ale dalo se to vydržet.Děti byly malé,tak se jim hodně věnoval,v zimě lyže,v létě plavání.Taky měl maminku a tam chodil pracovat na baráku,chodili jsme do společnosti a byl celkem normální.Tohle jeho chování je až teď,možná 3 roky,co umřela jeho mamka.Tak se vybíjí uklízením doma.Chce koupit chalupu,ale nevím,tam by se asi umakal k smrti.Včera mě dojal,převlíkala jsem peřiny a viděla sem na něj,že se mu to jeho povlečení nějak nezdá,nakonec ho sundal a povlékl si jiný,odpáral si od něj ty nítěný knoflíky a místo nich tam našil takový žlutý kalouny.Sousedka mi taky včera povídala,vy musíte utratit tolik peněz za rohožky.On totiž manžel mění skoro každejch 14 dnů hlavní rohožku v domě.A prej proč to dělá.Já říkám,to nevím,ale nevymlouvejte mu to,stejně ji bude furt měnit.Judinko,taky sem se pousmála nad tvým manželem a jeho navlékáním se.Můj manžel se sice nenavléká,ale co si koupí,nic se mu nelíbí a všechno si přešívá.Třeba si koupí triko a přesně obšije švy,protože má dojem,že jednou ušitý je málo,takhle to dělá i s kalhotama.Naštěstí do bundy se ještě nepustil.Ale flaušovej kabát si takhle po nákupu přešil,ale přitom si ho tak zúžil,že už mu byl malej.Takže ho neměl ani jednou na sobě.
Tak to je fakt mazec
Není tady
To je na Chocholouška.
Není tady
johana2 ....ty, johanko, ... nejdřív mi to bylo k
, ale teď si říkám, že on je asi vážně nemocný...
Není tady
Johanko, tvůj manžel má opravdu problém s psychickým zdravím. Zkus si oťuknout nějakého psychologa, a pak manželovi řekni, že chodíš na konzultace kvůli svým problémům a že by ti moc pomohlo, kdyby ke tvému psychologovi zašel i on jako tvůj partner. Pak už záleží na tom doktorovi, jaký to bude šikula.
Johanko2 píšeš, že "Tohle jeho chování je až teď,možná 3 roky,co umřela jeho mamka.Tak se vybíjí uklízením doma"
Jestli si manžel jen nezačal kompenzovat tu ztrátu maminky, nemohl žádným způsobem ovlivnit její odchod, ale pořádek doma ovlivnit může. Možná právě v tom bude zakopanej pes.
Jen mě napadá tohle, sice jsem to jeste nezažila, na to je moje dítě moc malé.
Myslím si, že to je případ jedný známý.
Děti odešly z domu a doma maj tak naklizeno, že to je k nevydržení.
Má vnoučata a neexistuje, aby si u ní "svobodně" hráli, natož udělali nepořádek.
Furt uklízí a je u nich jako ve skleníku, však to znáš.
Nebo ze mě se stala pořádkumilovná osoba ve chvíli, kdy jsem byla doma na mateřský, furt jsem se snažila zvládnout aspoň ten nepořádek, když už se mi nedařilo se synem. Najednou pro mě byl pořádek hrozně duležitej. Už mě to zase přešlo ;DD.
To je jen muj laický pohled na věc.
Není tady
Ahoj děvčata, milá Johano, to co popisuješ je určitě porucha, i když je to asi teprve začátek. Moje kamarádka má tetu, ta už to má v pokročilém stadiu, byt jako muzeum, vaří na balkoně, aby to nebylo v bytě cítit, a na záchod nepustí nikoho cizího. To znamená ani tu moji kamarádku. Stále všechno leští a čistí. I když na druhou stranu, ber to pozitivně, co já bych dala za takového manžela, a to myslím bez legrace. Nakoupila bych tkalouny a peněz za rohožky bych nelitovala. Já když se podívám z okna a vidím na dvoře 15 vraků aut, všechno rozebrané, nic nejezdí, stejně jezdím všade autobusem. Ale čert by vzal ty auta. Roky jsme celá rodina kolem mého muže všichni běhali tak jak pískal. Pak děti dospěly a vzepřely se. Já jsem podala žádost o rozvod, manžel se odešel schovat do psychiatrické léčebny a odtud mě řídí a já zase kmitám. U soudu vypadám jako semetrika, co dohnala muže do blázince a pak se s ním chce rozvést. Pracuju v Praze, jsem tam vždy celý týden,starám se o 4 děti, 3 holky ve věku 14 let a chlapečka ročního, pak jedu k Rokycanům opatřit manželův barák zatopit tam a nakrmit kočky, v úterý jedu do mého baráku u Strakonic, uklidit po synovi a starat se o manželova psa. je mi 53, jsem zvědavá jak to dlouho vydržím. To jen tak Johanko abych tě potěšila. Ivana
Není tady
Ono je dobré mít takového partnera, ale jen do doby, co od vás vyžaduje totéž
Není tady
Kaliku, nechcela by som doma mať chlapa, čo mi každú, hoci aj na pol minúty odloženú vec, odloží okamžite niekam, kam podľa neho patrí... Naozaj nie, po čase by som buď zabila jeho alebo seba.
Není tady
Selimo, tak maminka mi uklízí stejně a BM byla ještě horší Nikdo nechápe, že v tom bordelu mám systém
Není tady
Johano2, ještě, že porucha tvého mužíka je (zatím) docela praktická, i když otravná. Docela jsem se zajímala o obsedanty, majíc jednoho doma, a četla jsem případ jedné paní, která byla tak chorobně "čistotná", že si myla ruce asi padesátkrát denně, už z toho měla kožní problémy samozřejmě. Sprchovala se asi stokrát, časem se to vystupňovalo tak, že jí to zasahovalo do běžného života, nejdřív chodila pozdě do práce, pak snad nechodila vůbec, měla šílené rituály s mytím koupelny: po každém členu rodiny, který ji navštívil (koupelnu) , ji hned běžela se savem přemýt, velice důkladně - třeba hodinu. Mno...Ani nevím, jak to s bábou dopadlo, ale manžel se s ní rozvedl...Pak byl taky zajímavý případ jednoho vzdělaného a inteligentního studentíka, který snad měl pocit, že o něm píšou něco hanlivého v novinách a celé je pečlivě předčítal. Kupoval jich stohy, a protože nestíhal, museli se rodiče podílet na zkoumání a vyhledávání !závadného" textu...Jsem tak přemýšlela nad nima, jak mu to chudáci splňovali, protože, když nechtěli, býval zlý a agresivní. ...Já se svou prchlivou povahou bych mu vynadala do praštěnejch hovad a omlátila mu tisk o hlavu , ale taky to není vhodné řešení. V těch lidech je to nutkání tak silné, že si najdou jiný přístup, jak se vyhnout kritice a vysmívání a zároveň pokračovat v rituálech. Holt je špatně se podřídit a vyhovět i ironizovat a zesměšňovat.
Only nějak dostrkat k odborníkům. A léčba je docela náročná : Např. lidi, kteří si chorobně mejou ruce a bojí se nákazy nebo nesnáší pocit špíny, tak se učí vydržet si třeba po toaletě neumejt ruce, nebo vydržet si je nechat co nejdýl umatlané od bláta etc.
Není tady
K tématu. No, hrozně jsem se nasmála, hlavně s tím vysavačem. Ale jinak si myslím, že je to začátek nějaké neurózy nebo něco. Potřebuje asi trošku pomoci
Myslím, že Avalonka to vystihla až na jedinou věc. Pokud je ti dvacet let milovaným manželem, možná existuje lepší řešení(jak nastínit, že má asi problém) než odejít. Aby mu z toho doopravdy nehráblo
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ty máš "bordel" a ještě v něm máš systém
Není tady
Johano jako bys psala o nás!!!!!!!!!!!!!!Také jsem spolu 18 let, odjakživa byl velice "pořádný" a vzhledem k tomu, žč dělá na směny. je to totální psycho. Příjdu z práce, on hadr, leštidlo, vysavač. Já řeknu že mám uklizeno a on na to " já to jenom přeutírám"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kolikrá jsem se sebrala a odešla z bytu, protože se to nedalo zvládnout.Mám dceru skoro 18 let a jak byla malá nikdy si nehrála v obýváku, jestli pohádku tak ji řekl ať slušně sedí a nešoupe nohama!!!!!!!!!!! Tak si hrála v pokojíčku a pak tam raději dostala televizi a já tam trávila čas s ní aspoň nás nesledoval .Stále zavíral dveře s tím že se víří prach. Byla jsem už naprosto zralá do blázince a tak to trvalo 15 let. No a před 3 lety (měla jsem pocit že mi ujíždí vlak) jsem si pořídili 2 dítě. A s tímto už to takovým stylem nejde, ze začátku se snažil ale bohužel, hračky má v obýváku a hraje si tam, jinde není možnost, chodí, trousí atd.A vzhledem k tomu, že je s ní "pokakaný" tak to nějak zvládá. Samozřejmě příjde z práce večer a malá jde spát a on máchá hadr. Nemá co..nikde nic nevidí, pouze on. Je to dost hrozné a bývala jsem opravdu úplně vyřízení a nechápu jak sjem to mohla tolik let vydržet.
Není tady
KALIK napsal(a):
Selimo, tak maminka mi uklízí stejně a BM byla ještě horší
Nikdo nechápe, že v tom bordelu mám systém
My by sme sa mali dať dokopy... (neboj, v dohľadnom čase nehrozí ).
Není tady
Johano, možná to bude černý humor, ale zkus mu dát pod stromek knížku "Jak si udělat pořádek doma, v kanceláři a v osobním životě". Napsala ji žena (Julie Morgensternová, vydalo Motto 2003), která se živí tím, že pomáhá druhým uklízet. Třeba si tvůj manžel zařídí živnost a doma dá pokoj. Nebo pochopí, že hledá ten "pořádek v životě"... Ta knížka je opravdu výborná.
Stránky: 1 2