|
9.dubna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 9.dubna : Vaření na chatě či chalupě bez stresu: Tipy na vaření z jedné pánve nebo hrnce. 1.dubna : Jak vznikla záhada ďáblova trojúhelníku: Odhalil ji už Kolumbus? |
|
|
Dnes dělám závitky a tak mne napadlo, že jsme si tu ještě nepovídaly na téma rolády, ještě nikdy jsem nezkoušela drůbeží, netroufla jsem si vykostit kuře, je prý úžasná, dělám většinou jednotlivé závitky, na celkovou roládu jsem zatím ještě nemyslela, ale v práci ji v jídelně míváme, jak rolády děláte a co do nich dáváte?
Na závitky rozklepu maso, osolím, natřu trochu ostrou heřčicí , pokladu měkkým salámem a sýrem a posypu zeleninou z Moravanky, sruluji, spíchnu párátkem a peču, někdy jen tak, někdy na slanině, někdy v cibuli, někdy v obojí a někdy ve šlehačce.
Není tady
Kuře se vykostí docela snadno. Položí se na břicho, odseknou se křídla a vykosťuje se od zad, které se rozříznou podél páteře. Opatrně se vykosťuje podél žeber, stehna se rozříznou - cit Tě povede. Na kuřecí osolenou a trochu opepřenou a opaprikovanou (možno grilovací koření) placku pokladu celé plátky šunky. Na to pokladu vychladlá míchaná vejce na cibulce (nebo když je houbová smaženice). Na to dám celé okurčičky a oloupané párky, možno i plátky červené kapie. Zabalit - je to takový obrovský kuřecí "špaňelský ptáček". Zavinu režnou nití a peču na másle a podleju trochu vudou. Průběžně polévám výpekem. Je to výborné i za studena. Vykosťenou kostru a křídla použít na polévku.
Upravil(a) Décima (4. 12. 2006 9:01)
Není tady
U nás se prodává skoro v každéím řeznictví a úplně v každé drůbeží prodejně kuře už vykostěné na roládu.
Není tady
Ahoj 
v létě dělávám vynikající roládu na gril
-z jehněčího,nebo skopovévo naříznem velký tlustý plát,z jedné strany ho pořežu ( na ježka)
-na hrubo nasekaný česnek,sůl,kmín,rozmarýn a pokapu olivovým olejem
-zaruluju,pevně svážu,v lednice min. dva dna
-napíchnu na rožeň a pomalu peču
určitě by to šlo i v troubě
je to opravdu úžasná pochoutka 
Není tady
Bety napsal(a):
U nás se prodává skoro v každéím řeznictví a úplně v každé drůbeží prodejně kuře už vykostěné na roládu.
A kdepak to je u Vás, já při vykosťování kuřete vždycky dost trpím....
Není tady
na Zlínsku jsme dost malé městečko, a taky ve Zlíně a v Kroměříži
Není tady
Přidám takový tip , na roládu místo míchaných vajec udělám vaječnou placku, neteče to všude jako ta míchanina.A myslím, ž
e i chutově to je lepší.
/url]
Není tady
Dělám roládu většinou z růtích prsou,posypu oblíbeným kořením/u nás např.koř.na vepřovou pečeni/,počesnekuji,dám na kolečka nakrájený měkký
salám,vaječnou placku a libovolnou náplň-proužky kapie a nožičky párku
nebo baby karotku a proužky zelené papriky.Vždy zasypu strouhaným sýrem.
Ten náplň drží pohromadě.
Není tady

Dělávám..roládu z kýty,plecka a když je pěknej libovej bůček tak i ztoho.(může být i kapsa)..
Plát masa naklepu,osolim..potřu hořčičí,míchaná vejce,dále i kousek salámu..a plátky sýra(někdy přidám i hřášek)...
Plát zabalím,převážu nití,když je roláda menší tak spíchnu jen jehlicema....
K roládě do pekáčku přidám nakrájené rajče a cibuli..
Není tady
Kdo má rád játra:
1 tácek (cca 500g) kuřecích jater rozmačkat - stačí rukou!
3 rohlíky nadrobno nakrájené
1 lžíce sádla, rozpuštěného ale ne horkého
3 vejce
česnek, sůl, pepř, koření podle vlastní chuti
všechno promíchat, nandat do umělohmotného střívka na tlačenku které koupíte normálně v papírnictví (neberte to nejužší, blbě se naplňuje), zavázat, vařit 20 minut v kastrole s vodou.
Nechat vychladnout a játrová roláda je na světě. Nasáknuté rohlíky udělají pěknou mozaiku.
Není tady
A roláda z mletého masa? Už jsem ji někam kdysi dávala:
Potřebujeme:
1 kg mletého masa
3 lžíce škrobu – bramborový nebo kukuřičný, např. Solamyl, Naturamyl, Maizena apod.
250 ml studeného mléka
Na ochucení: sůl, pepř, koření podle vlastního výběru, může být i česnek.
Kousek sádla + voda na podlití.
Na náplň: předem připravenou vychlazenou vaječinu s různými přísadami nebo cokoliv, co máme rádi
Postup:
Uvedené přísady pořádně smícháme. Pokud máme robot, neváháme ho použít – vytlačí ze směsi vzduch a roláda při pečení nepraskne. Jestliže mícháme rukou, nakonec vzduch ze směsi „vytlučeme“ – ruce si namočíme do studené vody, umíchanou směs nabereme a uhodíme s ní zpátky do mísy – několikrát zopakujeme. (Totéž můžeme udělat, když pečeme sekanou – vzduch unikne a sekaná při pečení nepraskne.)
Takto připravenou směs rukama namočenýma ve studené vodě upravíme do válcovitého tvaru a zabalíme do většího mikrotenu. Necháme několik hodin (nejlépe přes noc) uležet v chladničce.
Na druhý den směs přes mikroten rozválíme válečkem na požadovanou velikost, snažíme se, aby plát byl stejnoměrně silný.
Poklademe náplní podle vlastního výběru – fantazii se meze nekladou. Dbáme na to, aby roláda po upečení vypadala pěkně na řezu. Ovšem POZOR!!! Náplň musí být STUDENÁ – jinak se mleté maso bude při rolování trhat.
Já nejraději naplňuji předem připravenou a VYCHLAZENOU vaječinou, do které přidávám např. sterilovaný hrášek, žampiony, sterilovanou či čerstvou kapii nebo co právě doma najdu.
Pomocí mikrotenu zarolujeme, vložíme do pekáčku. Je-li roláda příliš dlouhá, můžeme ji klidně trochu zatočit. Přidáme kousek sádla a trochu studené vody na podlití.
Pečeme ODKRYTÉ při teplotě cca 180 stupňů a za občasného polévání a podlévání tak dlouho, až se roláda upeče dozlatova.

Není tady
Bety napsal(a):
Kdo má rád játra:
1 tácek (cca 500g) kuřecích jater rozmačkat - stačí rukou!
3 rohlíky nadrobno nakrájené
1 lžíce sádla, rozpuštěného ale ne horkého
3 vejce
česnek, sůl, pepř, koření podle vlastní chuti
všechno promíchat, nandat do umělohmotného střívka na tlačenku které koupíte normálně v papírnictví (neberte to nejužší, blbě se naplňuje), zavázat, vařit 20 minut v kastrole s vodou.
Nechat vychladnout a játrová roláda je na světě. Nasáknuté rohlíky udělají pěknou mozaiku.
Tohle jsem nedávno zkoušela, recept jsem slyšela v TV. Dá se to jíst i studené.
Není tady