19. dubna : Váení uivatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to poruení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 19. dubna : Obyčejný citrón a jeho netradiční vyuití beze zbytku. V kuchyni i v domácnosti je skvělý pomocník! 19. dubna : Rodičovství podle zvěrokruhu: tíři jsou přísní, Panny umí ustoupit. |
|
|
Včera mi moja 7 ročná dcérka povedala, čo sa stalo v jej kole.
Moja dcérka je druháčka na základnej kole. Po dve rána, keď ju moja mama odprevadila do koly, videla ako starí iaci majú spreje v rukách a dohovárajú sa na vyfarbení kolského areálu. Druhý deň ráno, moja dcérka zbadala, e u niečo nastriekali a boli to tí istí chlapci, ako predolý deň. Tak to povedala pani učitežke. Pani učitežka nelenila, povedala to svojej nadriadenej, pravdepodobne zástupkyni koly. Tá zobrala za ruku moju 7 ročnú dcérku a s ňou chodila po triedach druhého stupňa, aby moja dcérka ukázala a identifikovala týchto nezbedníkov. Tí sa samozrejme ohradzovali, e to oni neboli, ale aj tak im bolo prikázané, aby tieto mažby umyli.
Potom sa ma moja dcérka spýtala, či urobila dobre. Samozrejme, e som jej povedala, e keď vidí, e sa niečo naokolo zlé robí, tak to treba poveda a upozorni na to.
Ale čo sa mi naozaj nepáčilo, bolo jednanie tej zástupkyne riaditežky. Nepáčilo sa mi a zdá sa mi to vrcholne neetické a nepedagogické, e vystaví malé dievčatko identifikácii vinníkov. Jednoducho sa bojím o moju dcérku. Bojím sa splaených adolescentných hláv 13 a 15 ročných chlapcov. Myslím si, e tá pedagogička nemala právo, vystavi moju dcéru riziku identifikácie a monej pomsty.
Máte podobné skúsenosti?
Mono je to napísané chaoticky, mám z toho celého zlý pocit.
Upravil(a) Emma (1. 12. 2006 15:48)
Není tady
Na tvojom mieste by som sa na pi. zastupkynu stazovala. A potrestat by ju mali pred celym pedagogickym zborom SK.
Upravil(a) Oxi (1. 12. 2006 16:28)
Není tady
Souhlasím s Oxi. To si prostě kolený pedagogický pracovník nemůe dovolit.
Není tady
Já bych neměla zlý pocit, já bych řádila jako tajfun :-(
Tohle si prostě nesmí dovolit. patně se to píe, ale chtěla bych vidět co by dělala, kdyby někdo poduchoval dcerku proto e na ně ukázala. Protoe moné je vechno. A pak by mně opravdu zajímalo jak by se ta dáma k tomu postavila. Nebesa............
Není tady
Je to jasné selhání pedagoga. Rozhodně jdi do koly a ádej vysvětlení, proč Tvoji dcerku něčemu podobnému vystavili. Zeptej se jich, jak mohou zajistit, e jí nikdo ze starích dětí neublíí.
Není tady
Přesně jak píe Májajája, vlítla bych tam jako čert. Tak toto je ukázkový příklad, jak se děti učí lhostejnosti ke patnosti. Tímto způsobem docílila paní zástupkyně jediné věci - dcerka si dá pro přítě velký pozor, aby na něco patného upozornila a tak tomu zabránila. Jak se někdo takový můe nazývat pedagogem???
Není tady
Dík za podporu! Verte mi, e keď som to písala, tak ma ilo rozpuči od strachu a zlosti. Uvedomila som si jednu vec, ktorú som pred tým a tak nevnímala. e nie som len ja jediná, ktorá má vplyv na výchovu mojej dcéry, ale aj to okolie. Áno, som tá dôleitá, môem vysvetli mojej dcére čo má robi, ako sa má v akých situáciách najlepie zachova, ale ochráni ju len ja sama nemôem. Jednoducho nemôem by vade. Preto som si uvedomila, aké je naozaj dôleité, ČO chcem vtepova a vtepujem do jej hlavičky a duičky. Aby jednoducho sama dokázala rozozna a prija riziká a zodpovednos za svoje správanie (či u zlé alebo dobré).
Preto som prísnou matkou.
Upravil(a) Emma (4. 12. 2006 14:43)
Není tady
To snad není moný! Ta enská, co ji takhle mejkala po třídách by měla opakovat státní zkouky z pedagogiky a psychologie. Vůbec by se mi to nelíbilo. Tvoje dcera na něco upozornila a oni ji tímhle způsobem spí vytrestali. kdy pominu riziko ikany a "pomsty", tak to pro ni muselo být docela stresující,t ahat jí před adolescenty, aby na ně ukazovala prstem. Ta enská se snad musela zbláznit! jak tu psala májája, vletěla bych tam jako tajfun.
koda, e se malá neprajcla s tím, e se bojí. jene oponuj autoritě....
Není tady