29. ledna : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 29. ledna : Poslední šance pro přezrálé banány? Upečte z nich lahodnou buchtu 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
teď se pro něj vážně rozhoduju. prošla jsem stádiem vložek - ty už opravdu nikdy víc - tamponů, které mi sice docela vyhovují až na občasné protékání, ale už jsem s nimi zažila pár kuriózních a dost nehygienických situací (upadl na zem rozbalený a nový nebyl k dispozici, občasné zapomenutí sundat obal ze špičky,...). mooncup mi přijde docela praktický, když případně upadne, dá se desinfikovat nebo umýt mýdlem, nenasákne vodou při koupání jako tampon, cenově výhodný . mě se vyplatí už během jednoho roku používání. jediné, co by mě zajímalo je otázka častosti vyměňování..asi tak často jako tampon, a co když ho z nějakých důvodů nestihnu vylít za tu určitou dobu?
Není tady
Mám dotaz:přesvědčila jsem svoji 20letou sestru taky ke koupi.Ale,myslíte,že bude moct používat tu menší velikost i po porodu?Těhotná není,ale tak do dvou let,by chtěli mimčo.Díky!
Není tady
Já se taky už hlásím k "pohárkování"
Han - nevím, jestli jí to nebude protékat. Bude to muset vyzkoušet. No i na dva roky se používání pohárku vyplatí.
Není tady
Tak jsme si ho chtěli se ségrou pořídit.Ségra se na něj ptala svojí doktorky a ta jí ho nedoporučila.Prý je to nehygienické.Tak jsem zklamaná.
Není tady
Tak nevím, teď jsem mluvila s kamarádkou, která si ho pořídila v létě, a po třech dnech dostala zánět...
Já nad ním teda docela uvažuju, ačkoliv jsem o něm dnes slyšela poprvé v životě a jelikož používám výhradně tampony (už pár let) tak mi to přijde v podstatě to samé
Ale nevííím
Není tady
Já jsem si koupila pohárek a používání mi nevyhovuje.. Měla jsem větší velikost a bylo mi od jedné známé řečeno, že si mám trochu přistřihnout konec, že to může vadit, tak jsem odstřihla dříve než jsem to vyzkoušela a ejhle - pohárek jsem vyndavala dobrých deset minut v různých polohách a pro mě bolestivý...
A teď nedávno jsem četla, že moc pohárek nedoporučují kvůli stagnaci krvi v pochvě a tím možným zánětům... Tak jsem pohárek hodila do koše a vrátila se ke starým dobrým vložkám a tampónům
Ale za pokus to stojí, třeba to bude některým vyhovovat...
Selene: u tampónů je to jiné, tam se krev vsakuje dovnitř a vyměňuje se v kratších časových intervalech...
Není tady
Nevím, nevím, ale příjde mi hodně nehygienický. Neriskovala bych možný zánět.
Není tady
moje kamaradka trpi na mykozy...poharek se doporucuje predevsim tem zenam,ktere maji caste problemy..tak jsme si ho s kamaradkou take koupily.sice jsem ho mela jen dvakrat,ale nemuzu si stezovat.jen jeste nemam nacvicene vyndavani..ale myslim,ze je to jen o zvyku...me by stacilo menit ho jen tak jednou denne,u nej se nemusim obavat tox.soku....na tampony jsem neustale zapominala a vlozky nosim jen pres noc.pripada mi skvely hlavne do bazenu atd,protoze mi pripada logicke,ze je zena pri menzes otevrena a vice citliva a nachylna a kdyz se tampon z druhe strany nasakne tou buhvijakou vodou,tak nevim,nevim.samozrejme,ze spousta te vody pronikne dovnitr...kalisek sedi pevne,puzivam i antikoncepcni krouzek,pripada mi to trosicku na stejne bazi,pokud ho proste nebudete chtit vyndat,tak sam by nemel nic upustit,naklonit se nebo neco vpustit dovnitr....tot moje zkusenosti....
Není tady