Oznámení

14. února : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

14. února : Kyjevské smažené fazole. I bez masa se dá připravit skvělý oběd!

14. února : Menopauza mění vzhled ženy. Na co všechno má vliv kolísající hladina hormonů

#76 30. 7. 2007 11:59

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Jo, to jo, je obrovský výběr... A s jakou značkou mᚠzkušenost? S praním nevidím problém, stejně peru pleny...

Ono i těch látkových plenech ke hafo. Když jsem vybírala pleny před rokem a půl, byly jen Popoliny, Bambina a klasické čtvercovky big_smile
A když se občas kouknu na eshopy, kde se látkové pleny prodávají, nestačím se nad současnou nabídkou plen divit big_smile


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#77 30. 7. 2007 14:07

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Mám Popolinky - těch pět kusů a Imse Vimse - tři kusy normal. Popo jsou takové hadrovatější, mají tendenci cestovat, chce to dobře padnoucí oblečení, které je bude držet. Ale mám je ráda, jsou takové vzdušné, měkké.... Imse jsou oproti nim pevnější, mají nepropustnou vrstvu, ale i tak velmi příjemné a pohodlné. Obojí z bio bavlny, já to tak chtěla, když už tak už wink.

Pleny jsem taky kupovala v době, kdy tu byly jen Popo, BM a čtverce. Začínali jsme s BM, pro další dítko jsem chtěla luxus smile takže Popo. Pak jsem právě slintala nad tou úžasnou nabídkou, ale nakonec používáme jen čtverce - asi z nějaké lenosti hmm. Takže máme gatě Imse a čtverce froté Popo a Imse. Kdybych si ale měla teď pořizovat výbavu, tak asi vezmu od všeho něco - abych si těch úžasných vymožeností užila big_smile.

Není tady

 

#78 30. 7. 2007 21:37

han
♥♥♥----
Registrovaný: 12. 2. 2007
Příspěvky: 195

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Po přečtení téhle diskuse jsem docela nalomená.Mooncup mě docela začal zajímat.
Přiznám se,že látkovky mě zatím odpuzují.

Není tady

 

#79 31. 7. 2007 10:50

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Já mám taky BM, koupila jsem celou sadu od narození po nočník, ale taky mě láká vyzkoušet vše, co je k dispozici. Někde na výstavě jsem viděla takové ty bambusové, jééé, ty byly měkoučké...  Ještě mám od Haipa Daipa 1 plenu a 1 fleesové kalhotky. To jsem dávala na noc, protože BM mi dítě pročuralo durch. Nebo jsem do fleesovek vázala draka z froté pleny.
Ale moc mu ty BM kalhotky nesedí, resp, musí mít gatě vždy o velikost větší... Navíc jsem už dvoje kalhotky reklamovala a mám tu nachystané další sad   Pleny BM se mi po roce používání taky začínají sypat.
Takže jelikož jsem už investovala do plenkové výbavy a víc se mi investovat nechce, zůstanu u BM. Ale u dalšího potenciálního dítěte to budu asi řešit.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#80 31. 7. 2007 11:24

keny
♥♥♥♥♥--
Registrovaný: 1. 8. 2006
Příspěvky: 882

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Gio teda já zírám a já blbka myslela že klasické pleny..tyhle se mi zamlouvají já to ještě neviděla:dumbom: teda jsem 100 let za opicema a to jsem mladá ...ale prostě se najelo na papíráče a už jsem nic neřešila....
to je nepročůráte? a na kolik ti vyjde jedna?A kolik jsi jich kupovala...mám spoustu dotazů nemůžeme někdy pokecat...popísnout? Díky


http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,99,122,0,CD,MjAwNy8xMS8wNg==,QW5kZWxrYQ==http://www.etickr.com/ticker.php?img=9,111,130,0,CD,MjAwNC8wOC8yMQ==,TWlrdWzhcw==

Není tady

 

#81 31. 7. 2007 11:54

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Gio kalhotky od BM sednou asi málokomu, naši holku trochu dřely, přestože na kila je měla dobře. Mě se daleko lepší jeví IV gaky, ty nikde nedřou a perfektně drží právě i plenu na obdélník složenou. Jinak draka jsem taky vázala, i z českých čtverců. Sice dnešní kvalita nic moc, ale použít se dají a konec konců schnou nejrychleji. Měli jsme i Disaní vázačky, ale byl docela boj je na prcka nainstalovat. A pak krátce konopný vázačky Hemp Hour, ale ty nás nějak neoslnily (funkcí, vzhledem jsou nádherné wink ).

Han, jestli myslíš látkovky pro dámy, tak ty holt potřebují trošku času - skamarádit se s tou myšlenkou. V dnešní době to bohužel jinak nejde, vždy jsme zvyklé použít a zahodit.....v rámci "hygieny" ......sad. Řekla bych ale, že od Mooncupu k nim není daleko. A navíc myslím že kdo jednou vyzkouší, pochopí v čem je ten rozdíl ("obléct si" na sebe umělotinu nebo i papír a bavlnu se nedá srovnat).

Není tady

 

#82 31. 7. 2007 13:38

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Holky, já si to jen v praxi neumím představit s těma látkovýma vložkama nebo s menstruačním pohárkem. Chodím do práce, jsem tady 8-9 hodin denně, na patře je nás asi deset bab a záchod máme jeden. Navíc tu je mužské osazenstvo a neumím si tak nějak představit, jak s prokrvácenou látkovou MS vložkou mířím ze záchoda si ji schovat do tašky nebo s tím pohárkem - jak si umyju ruce (umyvadlo máme před dveřma přímo na toaletu), zalezu si na WC, vytáhnu si pohárek, obsah vyleju, pak si ho půjdu umýt k umyvadlu, co máme před dveřma toho záchoda, pak zas zalezu na záchod, zamknu si, nainstaluju pohárek, s rukama od krve si odemknu, dojdu si ty ruce umýt..... Jak to děláte? ... Skamarádit se s myšlenkou pohárku nebo látkových vložek, to mi nedělá problém, ale spíš to okolo.... Nebo jak prát takový vložky? To se přece musí každý den, ne? Jak dlouho vám to zabere? ... Díky.

Není tady

 

#83 31. 7. 2007 13:40

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Ještě mě napadlo - a jak takový látkový vložky vlastně sušíte? Normálně v koupelně jako prádlo.... a co na to partner nebo případný návštěvy? ... tohle mi taky přijde takový zvláštní ... asi jako bych třeba chodila na záchod a nechávala si otevřený dveře u toho ...

Není tady

 

#84 31. 7. 2007 17:42

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Evo, jak v takové situaci s Mooncupem nevím, já osobně bych asi volila hygienické potřeby Natracare a Mooncup nechala na doma a víkendy. Prostě pokud by opravdu přebalení s MC nebylo pohodlné, střídala bych to. Já to mám v pohodě, jsem na mateřské a ještě asi nějaký pátek budu smile. Co se týče látkovek, prodávají se takové speciální kapsičky s nepropustnou vrstvou, je to PUL zátěr, který propouští páry, ale vlhkost a zápach ne. (To samé ale ve větším se používá na použité látkové pleny.). Ta kapsička není sice nejlevnější, ale je myslím praktičtější a elegantnější wink než igeliák smile. Jsou tam dvě okýnka, na čistou a použitou vložku.
No a jak doma - praní je strašně jednoduché. Přemáchnu v ruce se žlučovým mýdlem - tím se vložka vypere skoro do čista. No a pak vyperu v pračce s čím uznám za vhodné - to si každá dělá podle sebe. Suším úplně stejně jako ostatní prádlo. Asi mám štěstí, mojí rodině je tohle úplně jedno, je moje věc co pro svoje dny používám. Můj muž s tím nemá žádný problém, ví co používám a už měl tu čest i věšet wink. Mooncup mi dokonce pomáhal sehnat, kupovala jsem ho už v roce 2005 z ciziny přes jednu maminku; jen jsem díky těhotenstvím neměla možnost ho používat va.

Není tady

 

#85 1. 8. 2007 9:21

Musim
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 23. 1. 2007
Příspěvky: 1406

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

No nevím. Jsem starší ročník a ještě si u svých sester pamatuji takové hnusy, co se navlíkli na gumičku, upevnili na knoflík u pupku a vzadu. Jako do gázy vatu nebo látku....Přišli z vesnice a fakt nevím, kde to vzali v r. 1975...Pravda, umřela jim máma, tak jim třeba poradila babička...takže systém z první republiky???? Dost jsem tomu nevěřila, co jsem viděla.
A bud to praly nebo vyhodili. Každopádně se po nich často dali na různých místech-prádle najít takovéto použité vložky a nic příjmeného to nebylo!!!!
Nic proti ničemu, jsem za použít a vyhodit. Stačilo mne kdysi kvůli "žádnému" výběru prát zakrvácené kalhotky.
Ekologie je hezká věc, ale nemyslím, že svět zaneřádí zrovna všechny vložky světa. Menstruace je tady odjakživa, co jsou ženské, tak bych zachraňovala svět jinde....třeba bych začala u jedovatých továren.
Ale, komu to vyhovuje, tak to je jeho věc.

Není tady

 

#86 1. 8. 2007 10:13

Stelička
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 15. 1. 2006
Příspěvky: 1160

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Mě potkala první menstruace v roce 1981. Nezapomenu na to, jak mi mamka (v té době 42 let) s ruměncem v tváři ukázala jakýsi gumový pás s knoflíky a buničité vložky s vatou. Vyvalila jsem na ni oči a poučila jsem ji (znalá od kamarádek) o moderních lepících vložkách s nepromokavou vrstvou. Nemohla si je vynachválit big_smile.
Další problém u nás byl ten, že použité vložky se balily do novin a s tímto neforemným balíčkem jsem musela chodit do kuchyně, kde byl odpadkový koš. Jak já se styděla před otcem a bráchou. Tak jsem vložky zastrkovala na záchodě do nejrůznějších zimních bot (měli jsme tam botník!) a vyhazovala hromadně, když nebyl nikdo doma. Jednou z prvních věcí, kterou jsem si pořídila do své domácnosti po svatbě, byl odpadkový koš na WC!

O menstruačním pohárku vážně uvažuji. Včera jsem ho ukázala na netu patnáctileté dceři, která běžně používá tampóny. Té se zatím moc nelíbí. Uvidím, asi ho nejdřív pořídím sobě a podle zkušeností ji pak přesvědčím. Úspora peněz by se mi líbila.


http://sirmi.ic.cz/cara/215.gif

Není tady

 

#87 1. 8. 2007 10:53

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Nejde srovnávat staré předpotopní vložky s těmi moderními! Je to úplně o něčem jiném!
A co je zajímavé - látkovky (vložky i dětské plenky) k nám jdou ze západu. Možná tamní ženy nejsou zatíženy předsudky a vzpomínkou na nějaké menstruační hrůzy a krom ekologie (protože to co jedna žena vyprodukuje za svůj plodný život je docela síla....) je zajímá také vlastní zdraví a pohodlí. Tím "pohodlí" mám na mysli to, co je příjemné na kůži, ne použít a vyhodit a nestarat se o víc.... Nesnáším takový ten názor "co je od nás na západ je správné", ale v tomhle případě mají pravdu. Zkrátka jsou zase o něco dál. Myslím že jednou to přijme i většina žen tady u nás, asi to ale bude trvat dlouho.

Taky jsem neslyšela o nikom, komu by pohárek nevyhovoval.

Není tady

 

#88 1. 8. 2007 11:10

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Tak jsem se rozhodla pro pohárek - díky tomu, že jsem ho mohla včera okouknout. Už se na něj těším big_smile
Já si taky myslím, že časem trend MC, látkových plen a  vložek bude stále větší. Jen co se k nám už dováží a i vyrábí látkových plenek!!! Větší množství a zajímavé kousky smile
A k látkovým vložkám a pohárku - není to ani až tak o ekologii, i když jsem zastánce, ale o ten pocit, nedávat si na sebe kus igelitu a s tím pak chodit týden v měsíci...  I když má na sobě vrstvu podobné bavlně a dokonce už i některé voní, aby umělý parfém přemrštil pach krve, který reaguje na absorbent.
To samé i jednorázové pleny - malý se do toho vyčurá a pak to děsně smrdí.

Keny - jsi z Prahy? Můžem se klidně domluvit osobně.


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#89 1. 8. 2007 11:11

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Peti, některé vložky jsou opravdu takové tlustější, ale některé jsou stejně silné jako to alwayska...


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#90 1. 8. 2007 11:41

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Peko je to tak. Popolinky jsou třeba z těch silnějších - skládají se z obalu s křidélky, do kterého se vkládá jedna nebo dvě vložky, takové oválky. Imse Vimse jsou velmi tenké, mají nepropustnou vrstvu. Ideální by bylo, kdyby k tomu mohl napsat někdo, kdo je používá plně při MS - tj. nosí je ten týden pod různé oblečení. Já v tomhle zas tak moc neporadím. Navíc jsem se málem kdysi osypala při zkoušení takové té ultratenké gelové vložky butter- prkno fakt nesnesu - takže mě je příjemnější vložka silnější, ale měkká.
Jinak sice jdou sehnat zatím jenom přes net, ale prodávají je obchody s plenkami a ty dělávají prezentace - takže tam je možné si je prohlédnout a ošahat.
Ještě něco - kdo třeba používá slipovky, tak by fakt mohl látkovky směle vyzkoušet. Obrovská výhoda je totiž v tom, že se po několika hodinách necupují, což si pamatuju že jsem kdysi dávno k smrti nesnášela butter.

Upravil(a) vavatu (1. 8. 2007 11:45)

Není tady

 

#91 1. 8. 2007 13:18

han
♥♥♥----
Registrovaný: 12. 2. 2007
Příspěvky: 195

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

A pohárek?Dá se koupit i jinak než přes net?Chtěla bych ho nejdřív vidět na vlastní oči.A ze známých ho nikdo nemá.I když se asi začnu ptát.Co kdyby?big_smile

Není tady

 

#92 1. 8. 2007 13:54

han
♥♥♥----
Registrovaný: 12. 2. 2007
Příspěvky: 195

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Bydlím na rozhraní Jičína a Mladé Boleslavi.Ale problém pro mě není ani Praha,jsem tam dost často.Ale zkusím ty lékárny,to je dobrý nápad!

Upravil(a) han (1. 8. 2007 13:56)

Není tady

 

#93 1. 8. 2007 15:02

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Peko, zkusit bys mohla Imse: http://www.latkovky.cz/index.php/cPath/26_45 - slipová vložka z bioflanelu. Četla jsem chválu i na Haipa Daipa, ale osobně neznám.
Nebo tady s obrázkem: http://www.mamaja.cz/scripts/zbozi.php?KID=66 - Imse Vimse mini.

Není tady

 

#94 1. 8. 2007 17:18

ice
♥♥-----
Registrovaný: 2. 12. 2006
Příspěvky: 94

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

mam, pouzivam a jsem nadsena. Jsem jen nastvana, ze jsem na to neprisla driv.
Hlavni duvody: citm se behem menstruace cista a vonava, coz je stav, ktery byl s vlozkami nedosazitelny (tampony nemuzu). Nemusim se ohlizet zda-li nekde neco neproteka nebo tak a v noci je to naprosta pohoda, nebudim se nekolikrat a nechodim menit vlozky, mohu lezet na brise, na zadech, mohu cokoliv, to driv neslo. Neperu po kazde noci obarvena prosteradla... Obdobi menstruace mi prestalo vadit, pro mne je to naprosto komfortni zalezitost :-)

Není tady

 

#95 1. 8. 2007 22:46

Gia
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha
Registrovaný: 30. 1. 2006
Příspěvky: 4267

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Já ještě přidám tento odkaz   http://vbavlnce.cz/index.php?kat=5  - mé oblíbené
http://pr....eu/?kategorie=19   tady toho je spousta smile


http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1VrIGXDASuAKh96.png  http://tickers.cafemom.com/t/eNortjK1UjI3NjY1U7IGXDASwQKk57.png

Není tady

 

#96 2. 8. 2007 8:07

Eva36
♥♥♥♥♥♥-
Registrovaný: 11. 1. 2006
Příspěvky: 4794

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Holky, díky za zkušenosti a odkazy. ... jen pořád přemýšlím o tom, jak budu sušit vyprané vložky na sluníčku za účasti celé mojí rodiny (tj. nejen partner a děti, ale i rodiče a babička, kteří s námi žijí) plus sousedů (máme zahrady, které se sbíhají ve středu) big_smile ... ale vážně - fakt mě to zaujalo. Dík ještě jednou.

Není tady

 

#97 2. 8. 2007 9:30

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Evo, i my žijeme s mámou - té je to taky jedno :-))). Žije tu s námi ještě můj strýc, ale ten by si myslím nevšim, ani kdyby to na té vložce bylo napsané :-))). A i já suším na zahradě, ale mám sušák se šňůrami za sebou (tedy mám i šňůry mezi stromy, ale tam spodní prádlo nedávám) a ještě v koutě u zdi baráku - tam spodní prádlo věším doprostřed a nikdo to nemůže vidět.

Ještě k Mooncupu - v rámci objektivity - měla jsem nějakou dobu zavedené tělísko a při tom je MS ze začátku hodně silná, takže v noci Mooncup nestíhal. Ve dne to šlo, ovšem musela jsem často vyplachovat. Jak se to zklidnilo, nebyl žádný problém.
Ještě jedna adresa - http://www.mokoshop.eu/index.php?curren … u88odksro7

Není tady

 

#98 2. 8. 2007 10:23

Macex
♥♥♥♥♥♥♥
Registrovaný: 24. 3. 2006
Příspěvky: 6970

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Tak tady sleduji debatu na téma pratelných vložek a taky mne napadly všechny dotazy typu - kde to sušit, když normální prádlo sušíme na panelákových balkonech, jak to prát, jak to skladovat, než se dostanu k praní prádla, jak odstranit skvrny od krve, které běžně vznikají i na kapesníku (krev z nosu) a po silném zaschnutí, je problém to z toho dostat i s pomocí čističů, soli, studené vody, slunce apod....
Odkaz s velkým přehledem různých výrobků je velice zajímavý.... ale právě na tyto otázky tam mají dost zoufalé rady a návody.... Některé druhy se smí prát jen na 40 stupňů,  což je voda, která rozhodně nezničí bacily a další záležitosti, které v tom flanelu a dalších materiálech zůstanou.... Tudíž velice nehygienické...
Další výrobce se jistí - pokud chcete zamezit trvalému barevnému zabarvení (hnědé skvrny od krve) musíte v co nejkratší době vložku přeprat (kde v práci přeprat, sušit apod...), dále potom sušit na volném větraném místě, z důvodu kvalitního proschnutí a hlavně pokud možno sušit na slunci... Tudíž opět zde máme problém šňůr na panelovém balkoně - nevím, jak tam tohle pověsit a sušit a neupoutat pozornost stovek očí z okolních atriových oken a kolemjdoucích venčičů.... big_smile

Není tady

 

#99 2. 8. 2007 16:05

vavatu
♥♥-----
Registrovaný: 11. 4. 2007
Příspěvky: 40

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Úplně skvělá věc na vyprání (a to nejen skvrn od krve) je žlučové mýdlo. Zabírá spolehlivě, vložka je po ručním vyprání ve žlučovém mýdle skoro čistá. Nebo je šikovné ji namydlit, zabalit a nechat působit. Já mám všechny vložky v té přírodní barvě a i když jsem neměla čas ji hned přeprat a udělala jsem to třeba až večer, nikdy žádný flek nezůstal.  Jak s teplotou praní - zas tolik zkušeností nemám a taky jsem to popravdě nikdy moc neřešila, každopádně peru do šedesátky. Menstruační krev není nakažená, pochybuju že by byl důvod k vyšší teplotě. Docela věřím že stačí i ta čtyřicítka, stejně jako většina spodního prádla se taky pere jenom na 40. Ale o tomhle se nechci dohadovat - někdo má potřebu prát na vyšší teploty, někdo ne. Dá se koupit takový desinfekční prášek, je určen na praní dětských plen, prodává ho Bambino Mio. To by bylo řešení při těch nižších teplotách.
Jinak sušit se to podle mě má stejně jako jakékoliv jiné prádlo - i obyčejné tričko zatuchne, když nemá dost vzduchu. Takže když suším doma, normálně na sušáku, nechávám mezi prádlem běžné mezery, aby k němu mohl vzduch. Ono i ponožky se mají po vyprání usušit rychle, aby se nemnožily případné plísně.

Není tady

 

#100 3. 8. 2007 17:16

han
♥♥♥----
Registrovaný: 12. 2. 2007
Příspěvky: 195

Re: MOONCUP - menstruační pohárek

Tak jsem se rozhodla!Objednám si pohárek.Látkovky mě opravdu
neoslovily.Pohárek je oproti nim praktičtější.
Čtrnáctiletý dceři,ale nechám klasický vložky.Myslím,že by pro ní pohárek zatím nebyl.

Není tady

 
NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

Zápatí

Powered by PunBB 1.2.24c
© Copyright 2002–2008 Rickard Andersson
Content © Copyright 2000–2016 SAMI spol. s r.o.
Ochrana osobních údajů