Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#1 30. 11. 2006 7:59

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Rehabilitační míč místo židle k počítačí..?

Nevím, jestli to patří sem, ale měla bych dotaz, jestli někdo z vás nepoužívá rehabilitační/gymnastický míč místo židle. Prý je to zdravější než sezení na židli (ale nedá se prý dlouho vydržet, vlastně se tak aktivně "posilují" svaly a je to dobré na záda). Už dříve jsem o tom uvažovala, protože strávím hodně času u počítače, jednak v práci a posléze i doma (tam bych měla ten míč). Navíc jsem dnes našla i článek o tomto na jednom nejmenovaním serveru (no***ky.cz).

Zajímají mně vaše názory a zkušenosti na toto téma.. smile Nebo i jak se vybírá správná velikost míče smile

Zdravým zádům zdar styrka

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#2 30. 11. 2006 8:54

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Re: Rehabilitační míč místo židle k počítačí..?

Ahoj Andromedo, moc o tom nevím, ale taky bych něco takového poitřebovala. Sedím u počítače v průměru 7 hodin denně čistého času a to se na men samozřejmě podepisuje. Sice cvičím jógu jdu si ven zaběhat se psy nebo se jen tak s nimi projít, ale je to stejnak málo... Tak jestli někdo něco zjistíte, podělte se s námi :-)

Není tady

#3 30. 11. 2006 9:13

Renča1
♥♥♥----
Místo: Středočeský kraj

Ahoj holky, taky celou pracovní dobu prosedím u počítače, což je pro záda úplná katastrofa u mě to odnáší hlavně krční páteř. Míč jsem si pořídila a seděla na něm v práci. Prvních 14 dní to bylo děsný záda mě bolela ještě mnohem víc, pak se to srovnalo.Mam míč o průměru 75 cm což je jeden z nějvětších,ale i přesto k mému pracovnímu stolu nebyl dost velký, nebo spíše vysoký.Vydržela jsem to asi tři měsíce a teď mi míč leží doma ve skříní.Jeden čas jsem taky chodila na cvičení pillates kde se cvičilo i s těmito míči a musim říct,že to bylo fajn.

Život je jako běh v rozvázanejch botách - dřív nebo později si stejně dáš na hubu.

Není tady

#4 30. 11. 2006 9:23

Veranna
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: ve stínu Plzeňské věže
Web

Toho se přesně bojím, že mi pak bude stát někde ve skříni. Podobně jsem si před pár lety pořídila rotoped a za 0,5 roku z něj byl dobrej němej sluha na hadry smile. Už ho nemám...

Není tady

#5 30. 11. 2006 10:11

Evelin
♥♥♥♥---

Míč máme doma kvůli rehabilitaci dítěte, ale sedím na něm, když koukám na TV.
Kdysi jsem u PC seděla na klekačce a potíže byly pryč. Podmínka je: bezvadná kolena. Dnes už zlobí kolena, takže nemohu "klečet", ale mám cuky vzít do práce ten míč a sedět na něm, neboŤ taky jenom??? celý den píšu na pc a sedím za stolem.
Existují spec.židle, ale drahé! Namísto nožiček dole mají polokouli, takže na nich nelze sedět stabilně, jako na těch, co mají nožičky. Ale to Vám asi šéf nekoupí.
Pak existují křesla ...gelová výplň (ruce-zadek-záda). Tak to je mňamka pro záda a páteř!!!!cena: od 20,000 výš!!!!!naté jsem taky seděla a to je můj sen. Ale taky mne to šéf nekoupí....

Není tady

#6 30. 11. 2006 10:20

Káča
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Morava

Jo, klekačka byla dobrá věc! a momentálně ty gelové polštářky taky super, jen myslím, že ta cena není tak vysoká.

Není tady

#7 30. 11. 2006 10:26

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Renča1 napsal(a):

Ahoj holky, taky celou pracovní dobu prosedím u počítače, což je pro záda úplná katastrofa u mě to odnáší hlavně krční páteř. Míč jsem si pořídila a seděla na něm v práci. Prvních 14 dní to bylo děsný záda mě bolela ještě mnohem víc, pak se to srovnalo.Mam míč o průměru 75 cm což je jeden z nějvětších,ale i přesto k mému pracovnímu stolu nebyl dost velký, nebo spíše vysoký.Vydržela jsem to asi tři měsíce a teď mi míč leží doma ve skříní.Jeden čas jsem taky chodila na cvičení pillates kde se cvičilo i s těmito míči a musim říct,že to bylo fajn.

Ahoj Renčo, zajímalo by mě, proč skončil ve skříni, když se na něm vlastně i toho PC jen sedí..? Chápu, že z rotopedů se po prvotním nadšení stávají věšáky na ošacení a lapače prachu, ale míč..? To tě na tom přestalo bavit sedět??? smile A jak si byla potom spokojená se zády..? Já jsem se v nedávné době ještě moc nehýbala (málo sportu) a stávalo se mi, že mi začaly bolet krční svaly a někdy během dne mi tak až trnulo - to už jsem si řekla, že s tím musím něco udělat.

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#8 30. 11. 2006 10:42

dagi
Host

Ahoj holky! U počítače strávím denně moře času, jak v práci, tak i doma a na zádech to cítím hodně. A o krční páteři ani nemluvě! Snažím se alespoň 3x týdně páteř trochu protahovat, ale asi to nestačí.. Právě zkouším sezení na míči a můžu říct, že je to příjemná změna. Hodně se hrbím, což je můj další problém, ale teď mám záda jako pravítko wink. Dlouho to asi nevydržím, ale myslím, že pokud to budu praktikovat pravidelně, snad si zvyknu a nějaký efekt bude znát.

#9 30. 11. 2006 11:51

Renča1
♥♥♥----

Andromeda napsal(a):

Renča1 napsal(a):

Ahoj Renčo, zajímalo by mě, proč skončil ve skříni, když se na něm vlastně i toho PC jen sedí..? Chápu, že z rotopedů se po prvotním nadšení stávají věšáky na ošacení a lapače prachu, ale míč..? To tě na tom přestalo bavit sedět??? smile A jak si byla potom spokojená se zády..? Já jsem se v nedávné době ještě moc nehýbala (málo sportu) a stávalo se mi, že mi začaly bolet krční svaly a někdy během dne mi tak až trnulo - to už jsem si řekla, že s tím musím něco udělat.

Ve skříni skončil hlavně z mé pohodlnosti. Když sedíš na míči tak se nemůžeš opřít a pořád jsem tak nějak vyvažovala rovnováhu a nemohla si dát nohu přes nohu atd.atd.Po kanceláři se pohybuju na kolečkové židli různě se odstrkuju od stolu ke skříni a k šuplíkum a to prostě na míči nejde smile A taky se mi zdálo,že ke svému pracovnímu stolu sedím dost nízko.S krčníma svalama mám taky problém občas se mi stane, že se mi na pravé straně u krční páteře udělá i boule (asi od klikání na myš smile ) a musim to řešit masáží.

Život je jako běh v rozvázanejch botách - dřív nebo později si stejně dáš na hubu.

Není tady

#10 30. 11. 2006 11:59

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Takže to vypadá, že půjdu do míče..? V jakém typu obchodu se to dá sehnat a jak velký na postavu 170 cm..? smile

Poraďte, dík smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#11 30. 11. 2006 14:09

Ota
Moderátor(ka)
Místo: Praha

Andromeda napsal(a):

Takže to vypadá, že půjdu do míče..? V jakém typu obchodu se to dá sehnat a jak velký na postavu 170 cm..? smile

Poraďte, dík smile

http://www.hsport.cz/shop.php?navi=30

Ota
------------------------------------------------------
Nechceš-li si hubu spálit, musíš mlčet, nebo chválit.
K. H. Borovský.

Není tady

#12 30. 11. 2006 14:45

mauska
♥♥♥♥---

ja mam mic uz nekolik let, casto ho pouzivam kdyz sedim u pc  nebo na protazeni a je to parada wink

Upravil(a) mauska (30. 11. 2006 14:45)

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10046;126/st/20100111/dt/5/k/acc5/preg.png

09/05/09 2 Clearblue testy ukazuji +!!!; 26/05/09 utz, srdicko bije!!! 27/06/09 NT screening; 30/06/09 prvni navsteva poradny; 24/08/09 velky utz v CR - OK, bude to kluk!

Není tady

#13 30. 11. 2006 15:11

Káča
♥♥♥♥♥♥-

Jo a je dobrý ten s výstupkama, masíruje to onu část.

Není tady

#14 30. 11. 2006 15:19

Renča1
♥♥♥----

Andromeda napsal(a):

Poraďte, dík smile

Já ho koupila přes internet už si nevzpomínám jak se ten obchod jmenoval,musela bych doma zapátrat. Byl to docela úlet stál 600,- ,ale je z pevného kvalitního materiálu. Kolegyně ho koupila v Tescu asi za 200,-. Měřím 176cm a míč mám o průměr 75cm a nosnosti 300kg.

Není tady

#15 30. 11. 2006 15:32

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Dobrý, píšu si s výstupkama, jen mi řekněte, jak poznám svoji velikost smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#16 1. 12. 2006 8:17

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nikdo vážně neví, jak najít tu správnou velikost..? smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#17 1. 12. 2006 12:03

Renča1
♥♥♥----

Určitě je to někde na internetu,když jsem si míč kupovala, tak jsem tam taky našla jaký míč ke své výšce potřebuju. Bohužel už si nevzpomenu na jakých stránkách jsem to našla sad

Není tady

#18 7. 12. 2006 21:22

Májajája
♥♥♥♥♥♥-

U počítače doma sedím na míči, ale pokud si dělám práci, tak potřebuju židli. Vyrovnávání rovnováíhy mi ubírá na soustředění big_smile . Takže v práci židle a doma míč.

Mája

Není tady

#19 5. 1. 2007 0:06

Marianna
♥------

Milá Andromedo, kup si 75cm. Když bude moc velký, dá se ufouknout. Držím Ti palce, ať ti elán vydrží. Používám balón cca. 8 let a za tu dobu je stále nafouknutý a stal se členem rodiny. Je to vlastně taková židle nežidle, kterou můžeš vzí a hodit na postel, když překáží. Dokonce i můj muž si ho oblíbil a u PC nesedíme na ničem jiném.
PS: Pozor na plovoucí podlahu, docela na ní klouže:-))
Jo, a dnes ho sezenes ve Sparkys za cca. 200,-Kč

Není tady

#20 22. 3. 2007 8:18

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Holky, tak jsem si ho koupila, ještě jsem ho nezkoušela, prý 24 hodin po nafouknutí se na něm až může sedět, takže dneska, ale už jsem to zkoušela a dobrý tummenupp Aspoň už nebudu doma u počítače "seďoležet" nebo se hrbit, takhle se dá opravdu sedět jenom rovně. Sbohem bolesti za krkrm big_smile

Kupovala jsem ho kdesi v nějaké rehabilitační prodejně, stál tedy 555,- a měli ještě jeden dražší, no ale co by člověk neudělal pro zdraví, že? smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#21 16. 1. 2013 13:38

zdravi-dieta.cz
♥------

Ahoj Andromedo, sezení na míči v kanceláři má své výhody i nevýhody. Dlouhodobé sezení na míči dlouhodobě zatěžuje svaly a bude z počátku velice bolestivé, proto doporučuji si na něj zvykat postuoně, třeba každou hodinu na 10 minut. Daleko účinnější je zvolit variantu malého a jen lehce nafouklého overballu a střídat jej: můžeš na něm sedět nebo se o něj opírat.
více třeba zde:
http://www.zdravi-dieta.cz/jak-spravne-sedet-kancelari/

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí