Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#176 30. 4. 2007 20:59

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Re: Moc podvědomí

Bubli - SMRT znamená ŽIVOT.
Holka, to mně se zdají horrorové sny - a vždycky mají stále stejný děj. Odehrávají se v bytě, kde jsem za svobodna bydlela s matkou. Buď se na mě někdo vloupává a rozbíjí sekerou dveře, útočníka nevidím, stojí za dveřmi a evidentně mi chce ublížit. Nemůžu ho zastavit ani se nemůžu dovolat pomoci. Nevydám ze sebe ani hlásku, nebo mi nefunguje mobil. Nakonec mě probudí moje vlastní skučení.
To je jedna varianta. Druhá varianta - kdy si moje podvědomí usmyslí mě potrápit - je ta, že nějaká moc ublížila mému synovi - ať už v tom snu vystupuje jako malé dítě, nebo jako skoro dospělý. Buď mi ho někdo unesl, nebo mu někdo ublížil. Buď je mrtvý, poraněný nebo unesen neznámo kam. Rovněž ze sebe nevydám ani hlásku, a situace se opakoje jako v prvním případě. Nestává se to často - tak jednou do měsíce. Ale fakt není oč stát. V tom snu se tzv. "brodím vodou" tzn. mám zpomalené reakce - nedosáhnu na něco, čím bych zapřela rozbíjené dveře, zůstávám stát na jednom místě, místo abych pomohla synovi a mobil, kterým chci přivolat pomoc, nefunguje smile
Opravdu nevím, proč se mi vrací tyhle dva sny. Nezdá se mi ani o matce, ani o dceři, ani o manželovi.
Ale moje podvědomí asi ví, jak mě potrápit smile

Upravil(a) Kiara (30. 4. 2007 21:15)

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#177 30. 4. 2007 21:14

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Kiaro, tomu říkáš "ne moc často, jo???" Mazej na konstelace, šupšup! dumbom
Judito, asis na to kápla, já si tu s tím lámu hlavu, co by to tak mohlo být, a je to tak...přece KOSTI ..říká se tomu "nacházení kostí" - myslím ty staré a podstatné věci. Ještěže nebyl ve skříni, Bublinko. Co dělá tvůj Panter?
A heleme - panter z klece ven, kostlivec tváří v tvář...pardyje kopyto, vždyť jsem říkala, že jsi živel!

Anebo je to ten Pratchett...neměl ten tvůj kostlivec na sobě takovej ten elegantní satén, co?? va lol

Upravil(a) lupina montana (30. 4. 2007 21:17)

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#178 30. 4. 2007 21:44

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Njn:( Lupi, asi to, co jsem prožila nemám fakt pořešeno a uvnitř mého podvědomí se to mele jako ve mlejnici.
No - a vidíš. Z časových důvodů jsem dnes musela odříct kafíčko s odborníkem, který by mě na ty konstelace s přehledem nasměroval. Měli jsme domluvený sraz na kávičku, jenže mně to dost korespondovalo s poradou. Když jsem si vyjela na netu časové spojení, tak bychom pokecali buď 20 minut, nebo by se mi odborník musel věnovat až do 19,00 kdy mi jel navazující spoj metro - příměstská doprava - Opičí Hory. Ani jedno z řešení nevyhovovalo. Navíc zítra je státní svátek a každý z nás měl svůj program, ohraničený časově.
Marjápanno, kde mám ten čas vzít a nekrást, když DOJÍŽDÍM??? Navíc dneska jsou čarodějnice a dětičky si půjčily pozemek. No -posbíraly veškerý spalitelný binec a spodní část pozemku vymydlily smile Nicméně musím být "vždy ve střehu", jak to hlásal proslulý detektiv Nick Carter smile
No a vidíš, Lupi - v obou případech hraje roli masožravá rostlina. V prvním případě Adélka, v druhém případě to, že synek zatoužil po láčkovce a votravuje mě s ní od konce března, kdy jsem mu ji já blbec slíbila. Načež mi zavolal zainteresovaný odborník - na základě toho, že jsem v otázce láčkovky obvolala všechny známé - a sdělil mi, kde ji za poměrně slušnou cenu získám. Neprozřetelně jsem mu slíbila kafe, na kterém probereme jak živé, tak mrtvé, jenže pohled na hodinky během porady mě jaksi vyvedl z plánovaného časového rozvrhu sad Buďto bych měla čas pouze dvacet minut, nebo by na mě při kávičce zase neměl čas odborník, pro kterého by to znamenalo dvě hodiny navíc tak, aby to dle dopravy vyhovovalo mně. Nicméně jsem mu slíbila, že si příští týden čas určitě udělám.

Není tady

#179 30. 4. 2007 21:49

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

jak - kde vzít a nekrást? Musíš ukrást! To se holt nedá nic dělat... dumbom A ještě masožravý rostliny... no to bych se vážně začla obávat o zdraví!!

Není tady

#180 30. 4. 2007 21:56

x256987
Host

Mně při nedělním dospávání navštívil dosti průhledný sen - zdálo se mi, že jsem u našich, v pokoji, kde jsem dřív bydlela, a balím se na cestu domů - tam, co bydlím teď. Pořád jsem nacházela nové a nové věci z našeho současného bytu, které jsem k našim nikdy nevozila, a zoufale jsem si říkala - tohle je tady taky, a tohleto? Bylo toho moc a mně popadal děs, že to nezvládnu a nestihnu. Probudila jsem se a na budíku bylo za pět minut dvanáct...

Rozklíčovala jsem to tak, že je nejvyšší čas přestat svádět mé současné strasti na mou výchozí rodinu, která s tím už opravdu nemá co dělat...

Kiaro, probůh, děvče, ty si ten čas opravdu udělej  pussa

#181 30. 4. 2007 22:32

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No to je dobrý, to s tím budíkem... lol

Není tady

#182 30. 4. 2007 22:35

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, já to VÍÍÍM. Nakonec jsem to psala jinde - že po patnácti letech, strávených v domácnosti a po magické čtyřicítce začínám svoji pracovní kariéru takřka od nuly sad Abych se postavila na vlastní nohy, musím si na sebe umět vydělat a samo se holt nenakope smile
Jinak z těch masožravek nemám strach - za prvé je bude synek pěstovat u tatínka doma, takže je reálná představa, že chcípnou dřív, než se cokoliv živého stačí chytit do jejich osidel:)
Současné masožravky chytají pouze hmyz. Sice bych se nezlobila za to, kdyby masožravka Adélka sežrala mého manžela a vyplivla pouze brejle, gumu od jeho sloních trenýrek a následovně boty - leč takové štěstí mě v životě nepotká smile

Není tady

#183 30. 4. 2007 23:00

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Jo ták...nějak jsem podlehla dojmu, že i o ní se ti zdálo, o masožravce. Tak to bych se lekla.

Není tady

#184 1. 5. 2007 0:48

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

lupina montana napsal(a):

Jo ták...nějak jsem podlehla dojmu, že i o ní se ti zdálo, o masožravce. Tak to bych se lekla.

Lupi - a já bych se naopak nelekla smile Kytičky můj muž - nevím proč - nemá rád. Sice vím, že jediná rostlina, která mu něco říká, je chmel:) ale pravdou je, že jediná květina, kterou mi s láskou položil do náruče byla pouze ta svatební. Nechala jsem si ji usušit, dlouho třímala na čestném místě smile bohužel při velkém třesku vyletěl nejprve muž, za ním druhého dne svršky, potom usušená svatební kytice a následovně obraz, který jsme dostali ke svatběsmile
Ale můj muž je fakt divnej. Fakt nemá rád kytky ani rostliny. První, co udělal, když se odstěhoval do nového působiště, že nechal zlikvidovat všechno, co na pozemku až doposavaď rostlo. Jak major Terazky - porezať, popíliť. Na místě, kam zasáhnul pilou či rejčem nechal pozemek zplanýrovanej bez jakýchkoliv okrašlovacích aktivit. Mně fakt poslední roky připadal, že jeho posláním je zkazit náladu společnosti už tím, že do ní přišel a svými kazícími aktivitami - škodit za každou cenu - se vpasoval do role něčeho, co na tebe promluví a ty z něj máš hlavu v pejru grater a tím, co dokázal v novém působišti - řezat, kácet , ničit - jako by z toho měl obzvláštní, zlovolnou radost.

Upravil(a) Kiara (1. 5. 2007 1:39)

Není tady

#185 1. 5. 2007 10:29

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

lupina montana napsal(a):

Kiaro, tomu říkáš "ne moc často, jo???" Mazej na konstelace, šupšup! dumbom
Judito, asis na to kápla, já si tu s tím lámu hlavu, co by to tak mohlo být, a je to tak...přece KOSTI ..říká se tomu "nacházení kostí" - myslím ty staré a podstatné věci. Ještěže nebyl ve skříni, Bublinko. Co dělá tvůj Panter?
A heleme - panter z klece ven, kostlivec tváří v tvář...pardyje kopyto, vždyť jsem říkala, že jsi živel!

Anebo je to ten Pratchett...neměl ten tvůj kostlivec na sobě takovej ten elegantní satén, co?? va lol

Devcata, vy jste stejne chytre holky big_smile tummenupp
Ted me napada, ze v tom snu, jak jsem tu smrtku porad chtela vyhodit a neslo to, tak to byl takovy pocit, jako by mi rikala, ze at si delam, co chci, ale ona ze je neco, co tu stale bude.
Lupino, Smrtak z Pratchetta to asi nebyl, protoze nemel v ruce koktejlovou sklenicku lol
No a panter mi normalne vlezl do me meditacni zahrady a odmita ji opustit, takze ho tam nechavam valet. A plysoveho mam porad v posteli a obcas jednu panterici lol

Kiaro, to "brodeni vodou" je ve snech asi docela caste, vzpominam si,ze se mi neco takoveho taky zdavalo. Je to takova bezmoc, chces se nekam dostat, pred necim utect a nebo nekomu pomoct a ono to nejde.
Holky maji pravdu, chce to zajit na nejake ty konstelace ci neco jineho a hrabnout si trochu do sebe.

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#186 1. 5. 2007 12:54

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Bublinko.... pussa pussa
Panter v meditační zahradě...to je taková krása! Hlavně to, žes ho odsud nevyhodila. Přiomíná mi to, když byl Phill Glass požádán, aby zkomponoval oratorium pro katedrálu tušímže sv. Patrika (no nějaká hooodně veliká to byla), že souhlasil s podmínkou, že v jeden den, ve svátek sv.Františka z Asissi, budou smět do kostela na mši i zvířata se svými lidmi a bude jim požehnáno. V životě jsem neviděla něco tak velkolepého, jako psy, slona a šimpanze při mši....I kyž jen v televizi.
Kiaro, Kiarénko, podvědomí se tě nesnaží trápit, ale NAKOPNOUT!! Vždyť ti docela jasně opakuje pořád dokola....TADY ODSUD SE NEMŮŽEŠ POŘÁD POHNOUT...DĚLEJ NĚCO... Tak příští schůzka ať ti vyjde - hele, všechny ti držíme palec http://sirmi.ic.cz/smajl/191.gif

Není tady

#187 1. 5. 2007 16:57

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Lupi, děkuju smile Hned zítra ho prozvoním a dohodnu si s ním schůzku, ale dřív jak na příští týden to nevidímsad Ve středu a čtvrtek mám nabito, v pátek mám dopoledne práci, kterou vyřídím a jedu z kanceláře přes celou Prahu za matkou, což je taky neodložitelné. Ale opravdu se na to nechci vykašlat, nebo se nějak vymlouvat!!! Taky dopředu nepočítám s tím, že by mi dohodil nějaké sezení a vzali mě tam hned druhý den. A zítra večer napíšu, jak jsem pochodila a co mi řekl stolt
BTW ta mše pro zvířátka a jejich páníčky musela být opravdu velkolepá. V duchu jsem si představila sebe a svých šest mafiánů, jak sedíme společně v kostelní lavici tummenupp představa to je opravdu neskutečná big_smile

Upravil(a) Kiara (1. 5. 2007 17:01)

Není tady

#188 1. 5. 2007 17:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro, a všechna ta zvířátka seděla jak pěny! (nebo teda i stála...jako pěny:lol: ) I tvoji mafiáni by jistě byli konsternováni a dojati!
Naše Andulka se vždycky cpala do kostelů a mně jí bylo líto, že jsem ji tam nemohla pustit. No a jednou se sháním, kde ta čuba je a tu vidím vrata do kostela dokořán, tak tam přilítnu v předtuše konfliktu... to zvíře stálo docela tiše před oltářem a koukalo.
A držím ti palce. Nechtěla jsem tě popohánět, jen povzbudit  pussa

Není tady

#189 15. 5. 2007 7:51

x256987
Host

Dneska jsem měla zvláštní sen, úplně mě rozklepal. Nad mým psacím stolem byla pavučina, zvláští bylo, že byla svázaná z nějakých provázků, ten materiál nevypadal jako přírodní, uprostřed trůnil majestátní černý pavouk se smaragdovým křížem na zádech a vpravo dole druhý, menší. Ti pavouci byli živí. Pod pavučinou byl list papíru s textem, věděla jsem, že je to důležité, ale nebyla jsem schopná to přečíst, protože jsem se nezvládla dívat přes ty pavouky...

Napadá vás k tomu něco?

Upravil(a) Judita (15. 5. 2007 7:51)

#190 15. 5. 2007 8:21

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

Uklidit si v sobě, vymést (překonat) své skryté pavouky (ta zelená něco bude znamenat), aby ses dostala "dál" (případně, aby se ti odkrylo něco dalšího). Můj odhad big_smile Jsem zvědavá s čím přijdou ostatní tummenupp

Ještě k tomu zelenému drahokamu, v jedný knížce co jsem nedávno přečetla jsou drahokamy prezentovány jako "ocenění" nějakého pokroku na svém vývoji, zelená měla myslím co do činění s léčitelstvím (doufám, že se nepletu). Ale zajímavé bylo opravdu to, že se jednalo o drahokamy - zvládnutí nějakého úkolu...

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#191 15. 5. 2007 10:29

bublinka
♥♥♥♥♥♥-

Judito, a nebyla jsi treba jen v kine na poslednim Spidermanovi?    lol  lol

Tohle rika ten chytry Medo snar
obrovský, nestvůrný, ohrožující či dokonce pohlcující snícího či jiné lidi: jednoznačně se jedná o negativní mateřský aspekt vyjádřený jednou z personifikací Strašné matky (viz archetyp Matka), jejíž psychologický otisk se objevuje zejména v opětovných prenatálních prožitcích – téměř výhradně ve druhé fázi bazální perinatální matrice (více o tomto v archetypu Bazální perinatální matrice); nejčastěji se podobné sny zdají synům, jejichž matky brání synovi získat vlastní ženu nebo se mu snaží zničit jeho nový vztah; podobně se může projevovat i manželka ve snech muže 
   -     jen zcela výjimečně může mít pavouk mytologický podtext, když představuje postavu nepoučitelného kejklíře (viz kejklíř ) podobně jako v mytologii severoamerických indiánů 
   -     pavouk v pavučině značí brzké vítězství trpělivosti, pozornosti a soustředění nad přelétavými, často dotěrnými myšlenkami pudového, hlavně sexuálního charakteru a výčitkami svědomí (chycený hmyz)

Vesmír je báječné místo pro život

Není tady

#192 15. 5. 2007 13:22

hirondel
♥♥♥♥♥♥♥

Ten sen by mohl predstavovat obraz Tveho -ja. Na jedne strane ego ktere je vice fyzicke (Tve emoce,predstavy,pudy,ktere smeruji Tve spontanni chovani) a na druhe strane to- ja, jenz je vice duchovni. To jenz si uvedomuje,jake chyby dela jeho protejsek.
Dalo by se rict, ze pokud by Tvuj sen vypadal tak, ze jsi schopna precist ten list se vzkazem,pak ses dostala do rovnovahy,neboli tam kde jiz neprevazuje lidske fyzicke ego ale duchovni.Ze se nebojis,ze neco ztratis.
Je to odevzdani se neboli vyzva k tomu. Take naznak pro dosazeni sounalezitosti s okolim,pro zlepsovani lidskych vztahu.
Jde o to zharmonizovat nervovou soustavu,emoce.
Poznat lepe pricinu svych emoci pri vcitovani se s pochopenim do druhych.
Tvorit srdcem vztahy ktere uprednostnuji lasku ktera nevlastni nikoho a nic ,tudiz ani neztraci.
Davat bez podminek.

Zapomenout na svou pravou podstatu,je pricinou vseho utrpeni.
Uvedomit si ji ,prinasi svobodu.

Není tady

#193 15. 5. 2007 19:09

x256987
Host

Díky za pohledy pussa  Myslím, že spíš než o vymetání pavučin to bylo o tom, že budu muset snést nepříjemný pohled, abych se mohla dozvědět něco důležitého...

#194 15. 5. 2007 19:34

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Mně se ten tvůj sen strašně líbí, Judito! A asi to nebudou žádní pavouci-škrtiči a dusiči, když mají na zádech smaragdový kříž a když o nich mluvíš, jako o majestátních....to bude nějaká veledůležitá záležitost.
Pavouci jsou - tomu všemu výše řečenému- taky symboly hlubokých vrstev, vegetativního nervstva a podvědomí. A ta smaragdová - jéje! To je barva srdeční čakry a můžu ti říct, že mně se zdála dva, nebo třikrát a vždycky to znamenalo nějaký zásadní posun, ale na první pohled to nebylo moc znát, člověk si to uvědomil až pozděj.
A víš jistě, že ta listina byla tak moc důležitá? Já jen, jestli tě tvé hluboké vrstvy neupozorňovaly, že jsou i věci podstatnější, než psaná kultura...

Není tady

#195 16. 5. 2007 8:30

Nick3594
Host

Ještě že se mi žádné sny nezdají lol. Nebo tedy já si je nepamatuju hmm. Nemusím tak nic luštit big_smile.

#196 11. 7. 2007 8:45

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Hm, tak jsem si včera komusi stýskala, že si svoje sny naprosto-skoro-vždy nepamatuju a bum, dneska si pamatuju dva... Nevím, jestli to nezaznělo v téhle diskuzi nebo jiné, ale není nějaká literatura na téma jak si zapamatovat sny a jak s nimi nadále pracovat..? Díky za tipy smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#197 11. 7. 2007 21:05

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Docela jednoduše, Andromedo...čím víc na ně myslíš, povídáš si o nich a přehráváš si je, tím spíš si je zapamatuješ.
Mají rády vlídnou pozornost....jako každej smile
Je taky moc zajímavý si je psát, protože máš začas docela solidní sbírku...zajímavou smile
U nás je asi nejlepší odborník na sny Jana Heffernanová - já mám Tajemství dvou partnerů.
A zajímavej je taky James Hillman - Sny a podsvětí.

Není tady

#198 12. 7. 2007 9:07

x256987
Host

Vlídná pozornost, to je krásné  pussa

#199 12. 7. 2007 12:06

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Web

Jejda, tak jsem sem ráno psala příspěvek a není tu, že bych ho neodeslala??? va

Díky Lupi za tipy, určo na ně pak mrknu smile Ale spíš mi šlo o to jak si zapamatovat sny, takové ty "Dneska se mi nic nezdálo" ..? Když už se mi náhodou něco "zdá" tak si to zapamatuju, protože je to tak jedinečný jev (že se mi vůbec něco zdálo) smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#200 12. 7. 2007 13:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

No právě, jak se těmi sny zabýváš, tak si je víc a víc pamatuješ.
Když byly doma holky a nemusely honem ráno na přednášky, tak jsme si vždycky říkaly, co se nám zdálo a fungovalo to tak.
Ale asi si stejně člověk nepamatuje každý den každý sen smile
Taky jsem mívala u postele tužku, protože musíš ten sen jakoby zachytit za ocásek, dokud si jej pamatuješ hned po probuzení....když ho teda nemůžeš okamžitě vyprávět.
Když člověk nemá ráno čas, nebo klid, tak to skoro nejde.

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí