Oznámení

6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení!

6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance!

6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog

#226 7. 11. 2007 21:19

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Polabí

Re: Moc podvědomí

co - vynálezů.....když jsem chodila na hadrárnu, ne a nemohla jsem se naučit tzv. "vláčku" což je prvek paličkované krajky, dost složitý. Hodina mezi psem a mnou mě zachránila - pěkně instruktážně, pomalinku  mi z nicoty se vynořivší paličky ukázaly, jakpak se to dělá lollol

Hou, hou, vlci jdou, už jsou tady, už tu jsou......

Není tady

#227 7. 11. 2007 21:55

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jé Lupi, ty jsi chodila na hadrárnu? Tam chodí Kačule, zrovna drtí ňáký vlákna či co smile ... Ještě, že po nich nechcou zápasit s paličkama, obávám se, že bych se nezdržela blbých poznámek, jestli se to opravdu dělá tak, jak to dělá a došlo by k matkovraždě ... lol

Ale mě spousta věcí docvakla ve snu - třeba různé mezioborové návaznosti apod.
Nejvýraznější to bylo, když jsem byla malá, strašně jsem se bála vody a plavala stylem "paní radová" - a pak se mi někdy ve 3. třídě na táboře zdálo, že plavu pod vodou i na hladině jak rybka ... normálně celá propracovaná technika, jak na to, jak vysplývat tempo, jak se správně nadechnout, abych se zbytečně nebrzdila - druhý den jsem vyzkoušela - a bylo to ono ... a na konci tábora jsem vyhrála závod v plavání smile

"Každý něco miluje, třeba jenom chleba." Čögyam Trungpa rinpoče
"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton
“Vede-li tě skuhrající havran, dojdeš k mršině.“ Arabské přísloví

Není tady

#228 7. 11. 2007 22:04

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

lolloltummenupprock
Já chodila na výlučně paličkovaco-vyšívací hadrárnu, páč u mě vznik mýtus, že jsem výtvarně nadaná a na Umprumku jsem nenašla odvahu vůbec lézt lollol Paličky sice mám v komoře, ale vlastně mě to nikdy úplně nebavilo...mě na tom bavila ta třída, kam jsem chodila, páč to byl naprosto boží babinec a zažily jsme spoustu srandy...i ředitel nám šel z cesty rodnaglorialol

Není tady

#229 7. 11. 2007 22:09

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Jo tak ona to má podobný - ředitel jim na začátku sám sdělil, že hodlá být takovým jejich otcem, což vzápětí změnil na dědečka lol. Jen to mají zaměřené na figurální kresbu, výtvarku obecně, konstrukci oděvů a šití smile.

"Je velký omyl domnívat se, že když lidé ztratí víru, nebudou věřit v nic. Budou věřit v cokoli!" Gilbert Keith Chesterton

Není tady

#230 7. 11. 2007 22:11

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥
Místo: Praha - východ

Holky, tak mně je hodina mezi psem a vlkem naprosto osudná grater buďto se mi zdají naprosto příšerný sny, nebo mě spolehlivě vzbudí bolest zubů hmm Zuby mě přes den normálně nebolí, tahle lahůdka mě vzbudí přesně v noci hmm mezi jednou a druhou hodinou. Každopádně druhá hodina noční to jistí hmm

"Náhody neexistují - to jen Bůh chce zůstat inkognito ..."

Není tady

#231 7. 11. 2007 22:17

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kiaro, to mᚠnějakou skřítčí hodinu...jo a mmch, když to řekneš zubaři, on to identifikuje tongue Hodina mezi psem a vlkem je všeobecně hodina hraniční,tedy ten okamžik soumraku, kdy oko přestává vnímat ostře barvy vissla
Ale tady se tím myslela jiná "hraniční hodina" a sice ten okamžik, kdy už skoro spíš, čili aktivní myšlení je už vyplý, ale mozek ještě pracuje jakoby na volnoběh. To mu umožňuje projevovat se nanejvýš tvořivě smile

Míšo-kdyby Kačka študovala jen pro tyhle vzpomínky, bylo by to dostatečné studium smilestorstark

Není tady

#232 8. 11. 2007 11:09

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Njn, Lupi, když se mě někdo zeptá, co dělat když ho bolí zuby, taky ho ráda pošlu k zubaři tongue
Jinak jsem měla dnes SKUTEČNĚ BARVITEJ SEN, přesně mezi druhou a třetí hodinou noční. Prosím laskavé čtenářky - slabší povahy - aby můj příspěvek v tuto chvíli přeskočily big_smile
Procházela jsem hřbitovem - ale hřbitovem ze začátku minulého století, soudě dle toho, jak vypadal (tepané mříže na hrobkách, klasicky provedené ozdobné náhrobky) a došla jsem až na místo, kde leželo několik černých rakví vedle sebe, nějaká bytost mě požádala, abych určila rakev s ostatky ženy, která zemřela jako poslední ze svého rodu a zavedla skupinku lidí ke hrobu, kam má být pohřbena. Skutečně jsem to udělala a došla jsem ke hrobu, jehož svrchní černá žulová deska již byla odsunuta...a pak jsem jen sledovala, jak rakev mizí uvnitř ...
Fakt je vidět, že se po nocích nenudím smile nejpodivnější je, že jsem necítila žádný strach, ale celou záležitost jsem v té chvíli chápala jako určitý úkol, který jsem měla splnit ... Divné...

Není tady

#233 8. 11. 2007 13:00

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

A dy to nejni tak strašlivý ... v podstatě je hezký, žes poradila zmatenejm hrobníkům, koho maj do té díry šoupnout. Ještě žes tam byla - taky se mohli splést smile. Tak si teď můžeš vybarvit modré okénko za dobrej skutek stolt

Není tady

#234 8. 11. 2007 13:05

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

No vidíš, ještě že to vidíme obě dvě stejně smile akorát mě mate, že celý děj se odehrával tak na konci devatenáctého století roll No nic, alespoň ve snech cestuju časem lol
Akorát se bojím toho, abych nesklouzla do pozice člověka, který žije, jenom když spí lol

Není tady

#235 8. 11. 2007 13:06

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Olomouc
Web

Kuliš, ty jsi takový zlato... každej by měl mít svýho Kuliše a depky by zmizely ze světa. pussa

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#236 8. 11. 2007 13:24

Andromeda
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Brno
Web

No já měla dneska taky barvitej sen, sice jsem většinu zapomněla, ale byly tam tři ženy (já jako pozorovatel), nahý a jedna druhé malovala obrázek štětcem na a kolem přirození, ta třetí už nevím co dělala, ale jako dobrý lollollol No když ještě k tomu uvážím ten nedávný sen o zrcadlu, tak asi fakt nemám co řešit, vodítka jsou jasná big_smilebig_smilebig_smile

Plýžením v plyš! tongue

Není tady

#237 8. 11. 2007 14:04

Míša Kulička
♥♥♥♥♥♥♥
Web

Hani, nepřeháněj rodna ... Taková Kačula má občas depku už ve chvíli, kdy stanu na prahu jejího "dívčího pokojíčku" - kterýžto pojem vůbec neodpovídá tomu, co tam lidi uviděj hmm

Není tady

#238 8. 11. 2007 14:06

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

No ano, jenže si uvědom, že na prahu dívčího pokojíčku nejsi Kulišem, anóbrž matkou. smile

Nejušlechtilejší a nejhezčí věci na světě lze prožívat, poznávat, ale těžko se definují a popisují. (OSHO)

Není tady

#239 8. 11. 2007 14:08

poletucha
♥♥♥♥♥♥-
Místo: Praha

Taky su Hani na Kuliše i Lupiše zvědavá.
Něco takovýho se často nevidí.

Hani, neměla bys už jet? šmarjá, nezapomeň na vlak! va

Není tady

#240 8. 11. 2007 14:11

Hani
♥♥♥♥♥♥-
Web

Nebuj, jede to přesně za hoďku. smile Už stojíš u sporáku? smile offtopic pardón smile

Upravil(a) Hani (8. 11. 2007 14:11)

Není tady

#241 8. 11. 2007 20:36

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

poletucha napsal(a):

Taky su Hani na Kuliše i Lupiše zvědavá.
Něco takovýho se často nevidí.

yikes.......................vavava...........butterdumbom

Není tady

#242 8. 11. 2007 21:21

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Njn, Lupčo, tak už to v životě chodí lol

Není tady

#243 8. 11. 2007 21:28

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

I ty, chcíplej Brute??????? graterdumbom

Není tady

#244 8. 11. 2007 22:30

Kiara
♥♥♥♥♥♥♥

Jéééžiš, jakejpak chcíplej Brutus grater ????
Lupííí, já nejenomže se potejkám s bacilama hnusnejma, fialovejma, zákeřnejma, kudy chodím, tudy prskám, ale pobyt mezi čtyřma stěnama na mě působí naprosto destruktivně grater

Není tady

#245 8. 11. 2007 23:52

lupina montana
♥♥♥♥♥♥♥

Kiara napsal(a):

Jéééžiš, jakejpak chcíplej Brutus grater ????
Lupííí, já nejenomže se potejkám s bacilama hnusnejma, fialovejma, zákeřnejma, kudy chodím, tudy prskám......

No vždy říkám...chcíplej lol

Není tady

NÁŠ TIP:
  • Procvičte nejen pravopisná cvičení, diktáty, ale i kvízy, časté chyby, doplňovačky a vše, co pomůže ve výuce Vám nebo dětem na webu pravopisne.cz

• Turistické, populárně – naučné, dětské a zábavné e-knihy. Stáhněte si zdarma e-knihy Jiřího Gleta. Můžete si vytvořit vlastní knihovničku e-knih na svých mobilech a tabletech.

Zápatí