6. prosince : Vážení uživatelé, vkládat zde odkazy na různé e-shopy a stránky je přísně zakázáno, je to porušení Pravidel. Takové příspěvky budou smazány. Děkujeme za pochopení! 6. prosince : Objevte kouzlo brambor po římsku. Jednoduchý recept, když vás tlačí čas i finance! 6. prosince : Je vám čtyřicet a už řešíte menopauzu? Co je příčinou předčasného nástupu, vysvětluje gynekolog |
|
|
Dobrý den, chtěla bych se Vás zeptat, zda-li máte zkušenosti s mocí podvědomí. Zajímá mě cokoliv z Vašich možných zkušeností. Já vím, že asi konkrétně to popsat nelze, ani nikdo asi nebude moc ochoten, ale jen tak...pocity, ev. výsledky. Z mých zkušeností- nevelkých, bych řekla, že jsem byla nadšená, ale do jisté doby, a to než jsem si přečetla jednu kritiku. Ono by se dalo říct, no a co, věř sama sobě, kritici jsou bl.... Ale ona to byla dobrá kritika, slušná, neshazovala to, ale...a právě proto mi to celé dost zpochybnila. A tak jsem tam, kde jsem byla. Uvažuju: stalo by se to i tak nebo to byl můj úspěch??atd, atd. Prosím, můžete k tomu něco??ď.
Není tady
Wiki, môžeš nám popísať, čo konkrétne si zažila?
Není tady
Ahoj Wiki,
z vlastní zkušenosti vím, že podvědomí má nejen ohromnou sílu, ale také hodně "široký záběr". Proto se přidávám k Markovi - jestli můžeš, tak povídej....
Upravil(a) Largo (29. 11. 2006 17:08)
Není tady
Taky by mě zajímal tvůj příběh, osobně si myslím, že podvědomí funguje naprosto stoprocentně a několikrát jsem se o tom sama přesvědčila.
Není tady
myslím že podvědomí je silná "věc" patří to neodmyslitelně k člověku... nějaká kritika...prostě u mě funguje podvědomí naprosto spolehlivě....vím co cítím a jak se to promítá do vědomí....
Není tady
Myslím, že podvědomí funguje u každého, ale je jen málo lidí, kteří si dovedou určité signály vůbec připustit a potom je správně vyhodnotit... protože v tom se občas může seknout každý - i ten nejzkušenější...
A pokud jsi si příliš jistá a předáváš své poznatky lidem, kteří je berou jako jistotu a provedou na jejich základě určitá opatření, pak je určitá kritika na místě, protože jim to může v konečném důsedku uškodit.
Není tady
Jistě, souhlas se všemi. .....To je právě to, čeho jsem se obávala. Mám pár zážitků, které nechápu, neumím vysvětlit a přičítám to tedy podvědomí, s ktrým jsem v tu chvíli "pracovala". Neberte to prosím vážně to "pracovala"(!!!). Jednoduše. Navykla jsem si po pročtení všeho co mě zajímalo, každý večer před usnutím něco do podvědomí "dostat". Mnohdy nic, mnohdy jsem prostě usnula a ani si nic nepamatovala, mnohdy jsem se nemohla soustředit (vedle mě spinká totiž chlap(!)), takže to vlastně trvalo velmi dlouho, než jsem něco vůbec mohla zaznamenat....
No a samozřejmě jsem si naběhla, když jsem sem napsala. Chtěla jsem chytračit a vytáhnout z Vás zkušenosti !! haha a mám to zpět. Je jasné, že musím sama první ven se zážitky.....Já o tom strašně nerada mluvím, připadám si jako blázen.. a jde to velmi rychle celé shodit a mávnout rukou....Rozumíte o čem mluvím?
Ovšem ne náhodou jsem tady. Příště se od "toho" pustím.
Není tady
Ahoj Wiki,
neboj...uslyšíš tu selský rozum i zasvěcené názory... jedno druhé nevylučuje, což je na tom to vynikající... Taky se tu jeden od druhého učí a nikdo nikoho nenapadá, ani ho nepovažuje za blázna. Tak do toho....
P.S. Zaměnila jsem "odborný" názor za "zasvěcený".... pardon, upsala jsem se....
Upravil(a) Largo (30. 11. 2006 13:34)
Není tady
Wiky, určitě napiš moc mě to zajímá....Pan mě jednou řekla že už nejsem v tom "našem normálním světě" že sem zakusila NECO a ted nevím jestli teda jako jo nebo ne, zpátky že zž nehci ale nového se bojím...takže si mylsím že ti rozumím...něco jsi zažila a nevím jestli to zamést pos stul což fakticky nejde nebo s tím pracovat dál...piš piš:-))) prosím
Není tady
Wiki a četlas knížku "Moc podvědomí" od Murphyho ? Tam dostaneš jistě spoustu odpovědí na své otázky.
Není tady
Osobní zkušenost s mocí podvědomí mám. A ověřenou téměř hmatatelně.
Změňte věci ve svém podvědomí a začnou se měnit lidé a okolnosti kolem vás.
Mám to vyzkoušeno na sobě a svých blízkých, ovšem detaily jsou složité.
Pokud toto budete chtít zkusit, mohu jen poradit - je velmi dobré vést si zpočátku alespoň nějaký zápis, člověk si tím navykne jemněji naslouchat a dobře se dívat.
Není tady
Zkusím se s Vámi podělit o zážitek.
V "naší"firmě bylo výběrové řízení na jednu akci. Cca 15 lidí bylo osloveno, včetně mě. Každý z nás měl představit sponzorům a majitelům svoji verzi návrhu oné akce (jakoby reklama v širším kontextu-ale to jen pro bližší představu - jinak je to fuk). Velká příležitost a já měla nápad. Dobrý. Tušila jsem že buď bude úplně špatnej nebo úplně dobrej. Připra vila jsem se poctivě a dobře, to nepopírám. Celou tu dobu přípravy jsem usínala a cpala do podvědomí "úspěch", "vítězství "a po nocích jsem již "představovala" svůj projekt jakoby v reálu. 1000x v myšlenkách jsem tam byla, doslova jsem tím žila 24hod denně. Poslední den(noc) se mi zdál sen(NEBO CO). Stála jsem v zasedačce u stojanu a měla na sobě nějakou černou košili-lesklou(kterou nevlastním) a ukazovátkem ukazovala na ty své čáranice a vysvětlovala něco šesti lidem u Učkového stolu. Oni říkali - bezvadné,ausgezeichnet...spokojeni a já se usmívala. Tolik sen.
Ráno jsem byla lehce nervózní a nedočkavá. Měla jsem černé kalhoty a bílou košili a říkala si hmm, tak podvědomí bylo vedle. ....No a už jsem běžela s deskama k řediteli (mělo to probíhat u něj), když k nám zavolala sekretářka, že je změna, že to bude v ZASEDAČCE!. Další věc- nedopatřením jsem vrazila do kolegyně a já si polila rukáv její kávou. Ona kolegyně mi s omluvou nabídla svoji košlil ze skříně čistou,krásnou - ČERNOU! Přiběhla jsem na místo a na řadu jsem šla poslední. (mmch v tom snu jsem také šla poslední). No ta situace mi připadala povědomá. Jako bych ji zažila...Byla jsem vybrána, abych svůj projekt zrealizovala.No zkrátka. Je to až neuvěřitelné, ale to je můj zážitek.
Fuj to bylo náročné, znovu jsem si to prožila...a když to čtu, tak to vypadá jako pohádka.
Komu byste to přiřadili vy? Podvědomí?
Není tady
Wiki, to je učebnicový případ. Hlavně si od nikoho nenech nakukat, že tohle prostě nemůže fungovat. Pomysli na čmeláka, ten by taky teoreticky vůbec neměl lítat
Wiki, řekla bych, že jsi se napojila
Taky se mi to stává od doby co jsem "citlivější".
Otevírá se ti svět plný dobrodružství a objevování...
Těš se, zhluboka dýchej a užívej si to...
Upravil(a) poletucha (6. 12. 2006 13:06)
Není tady
uf
Co mám Kačenku, tak se mi podobné sny? taky zdávají a snažím se s nimi pracovat. Pro mě tedy je zatím obrovský úspěch oddělit obyčejný sen od takového, z kterého si mám něco vzít, ale jsem ráda, že v tom nejsem sama
Není tady
Mám z toho zvláštní pocit. Že všechno v životě člověka záleží jen na něm, jsem již pochopila. Jsou pravdaže dny, kdy pochybuji, ale běží to v pravidelných vlnovkách, takže záhy přestanu a jde to dokola.
Někde jsem četla (snad Regina psala), že chce všechno vědět, touží všechno poznávat. Mám podobný pocit. Nestíhám to všechno! Nestačí dny, noci...neprozkoumaného je tolik!!Potřebovala bych se zklidnit. Ale to jsem odbočila od tématu. Možná vlastně ne, ale jo. Tak zas příště.
Není tady
Wiki napsal(a):
Mám z toho zvláštní pocit. Že všechno v životě člověka záleží jen na něm, jsem již pochopila. Jsou pravdaže dny, kdy pochybuji, ale běží to v pravidelných vlnovkách, takže záhy přestanu a jde to dokola.
Někde jsem četla (snad Regina psala), že chce všechno vědět, touží všechno poznávat. Mám podobný pocit. Nestíhám to všechno! Nestačí dny, noci...neprozkoumaného je tolik!!Potřebovala bych se zklidnit. Ale to jsem odbočila od tématu. Možná vlastně ne, ale jo. Tak zas příště.
Myslím, že spěchat by se nemělo. Mě toho láká taky hrozně moc, nejradši bych věděla vše najednou..ale už teď vidím, že všechno má svůj čas...
Není tady
napadá mě k tomu říci jenom tolik - vzpomínáme-li si na minulost, dokážeme si, někdo více někdo vůbec ne, "vzpomenout" na svoji budoucnost, protože čas vlastně není
Není tady
tedy Wiky četla jsem to a mrazilo mě:-))
přeji ti samé dobré zkušenosti a příjemné zážitky jestli se to tak dá napsat....zní to zajímavě a...lákavě.....
ale přitom jak říkám mi mrazilo
Není tady
Ra, ráda tě zase vidím
Já jsem se v sobotu od jistého člověka (černošičtí budou vědět ) dozvěděla, že mi nefunguje intuice. Je pravda, že ji mám možná schovanou hlouběji, než by měla být. Uvědomuju si, a několikrát jsem to tady zmiňovala, že mám jistou nedůvěru ke svému nitru, necítím jistotu, že to se mnou myslí vždycky dobře. Tedy že kromě intuice a takového toho vnitřního rádce mám v sobě spoustu jiných hlasů, a nějak je ne vždycky dokážu přebrat a rozlišit, takže se někdy možná zbytečně podnětům z nitra uzavírám... (Teď se mi vybavila písnička od Jablkoně - Něco ve mně klíčí jako obilí, ministerstvo nitra shání posily )
to já si třeba asi tak 1/2 roku zpátky opakovala, jsem těhotná, jsem těhotná. neměla jsem moc velkou naději na otěhotnění, no a je to tu. Nebo třeba kdysi jsem si taky pořád v podvědomí říkala, můj přítel se určitě vrátí ke svý bývalý. no asi za měsíc jsem měla co jsem chtěla. Nebo - mám smůlu na samý grázly, a taky jsem samý grázly měla. Dnes už to všechno chápu, člověk by měl myslet pozitivně, protože myšlenky nám vytváří budoucnost. Funguje to, jsem o tom přesvědčená.
Není tady
Judito, intuici celkově? Pro sebe , na lidi?? Co je dobře a co je špatně? v tu chvíli to člověk nikdy neví. Ktreý hlas je dobrý, který špatný?? Já mám někdy podobný pocit, proto se ptám. Pomohla mi trochu jedna povídka(kapitolka) z knihy Nekazme si život maličkostmi (nebo tak nějak). Vždycky jsem o všem pochybovala a rozhodovala se. Spíše jsem si tím ubližovala. Mění se mi to v průběhu života. Čím dál víc jsem si jista, že vím co chci, postupem času to dokážu přesněji a přesněji specifikovat. Asi to tak má být.
Adro,snad to bude tak, jak říkáš....Ale bylo to velmi vyčerpávající. A hlavně v tu chvíli, kdy to probíhá, tak jen chceš!! Nic víc. Strašně chceš!.
Není tady
Mám několik osobních zkušeností s podvědomím. Podotýkám, že jsem normální /aspoň doufám/ člověk bez nějakých schopností ovlivňovat věci mezi nebem a zemí.
Asi tak patnáctkrát v životě se mi stalo, že mě potkalo něco, o čem jsem dopředu věděla. Když pak k oné události skutečně došlo, nebyla jsem překvapená. Jen jsem si pomyslela...tak je to tady.
Nebylo to pokaždé stejné. Někdy jsem to věděla ze snu, jindy na to usilovně myslela, nebo se toho bála, nebo si to přála. Ale věděla jsem, že to přijde, ať budu kdekoli, ať udělám cokoli.
Týkalo se to různých záležitostí, s nimiž jsem měla co do činění. Ať to už byla rodina, zdraví, práce. Já ty události čekala. A dočkala se. Byly špatné i dobré.
Člověk neumí žít v souladu s něčím či s někým. Chce všechno řídit a ovlivnit. Do všeho mluvit a zasahovat. Zkusit něco jiného. Experimentovat. Stále posouvá hranice. Za posledních X desetiletí se úžasným způsobem rozvinula technika. Vrtáme se i do přírody. Děláme neskutečné hlouposti. Ve jménu civilizace i zdánlivého pokroku.
My už nedokážeme vzít věci, jaké jsou. Nevíme, co je pokora. Nepodřídíme se nikomu a ničemu. Kdyby to šlo, poručíme slunci, aby vstávalo dřív.
Neumíme poslouchat svoje nitro. Kolikrát se vženeme do průšvihu. Nedokážeme se řídit instinktem. Musíme mít to, či ono, za jakoukoli cenu.
Kdybych dala na svoje podvědomí, poslouchala varování, kterých se mi dostalo, byla bych na tom dneska jinak po stránce zdravotní a společenské, pracovní a osobní. Dělala jsem ale, co se mi zdálo pohodlnější a momentálně zdánlivě lepší pro současnou chvíli. A nedohlédla důsledky. Bránila jsem se pocitům, které mi říkaly...takhle ne. Z toho bude jen další problém. Neposlouchala jsem svoje nitro, když říkalo, že tohle bude špatně, ale křečovitě se snažila proti svojí únavě, nespokojenosti, dělat pořád dokola to, co se ode mě chtělo. Ostatní říkali, že tak se to má dělat a že se to tak vždycky dělalo. Nebyla to pravda. Ale já na to byla sama...Cesta, kterou jsem navrhovala a cítila jako správnou, se nakonec osvědčila jako dobrá.
Ztratila jsem spoustu času, než se vyhrabala z problémů, které jsem si sama připravila. Ty roky mi nikdo nevrátí.
Dneska se podívám ráno z okna a řeknu si - fajn, že jsem na světě. Všechno se mi třeba dneska nepovede, ale zejtra bude taky den. Co neovlivním, do toho se nebudu angažovat. A s čím budu moct pomoct, tak tam máknu.
Člověk má vědět, co je důležité. A když má pochybnosti, nemá se do ničeho hnát. Některé věci dopadnou i bez nás. Jakákoli křečovitá snaha narušit cokoli...se nemusí vyplatit. Ve výchově, ve zdraví, v práci... Měli bychom se poslouchat a druhé respektovat.
Příklady...? Ne. Byly by příliš osobní.
Není tady
Wiki - supr
Já ovládání mysli používám taky docela hodně. Naučila jsem se to hlavně na kurzu Silvovky. S myšlenkama se dají dělat kouzla. Já jsem tuhle nedávno vyhrála hračku pro dítě v jednom časopisu. Posílala jsem tam odpověď s PŘÁNÍM a ono to vyšlo
Taky porod mi vyšel na cca 90% podle toho, jak jsem si sama přála a na který jsem se předem hodně soustředila.
Silvovka taky učí komunikaci s ostatníma lidma, třeba v době spánku s podsunutím nějaké své informace do jejich vědomí. Taková mírná manipulace. Taky funguje. Nepraktikuju to příliš často, ale vyzkoušet jsem to musela
Není tady
To je dobrý Gio, já jsem Silvovu metodu jen četla, ale to podsouvání myšlenek jsem nikdy nezkoušela. Můžeš mi říct, jak to funguje?Já se snažím si třeba porod taky objednat podle svých přání, tak snad to klapne.
Není tady